Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Arkin είπε

12 pc το καθενα με 2 καρτες εχουμε 250watt καταλανωση

Πολύ φοβάμαι ότι είναι παραπάνω.

Είδες το βίντεο με το Ρώσο και τη 1xNitro+ 5700XT;

25-30W παραπάνω από όσο έδειχνε το miner. Στις AMD είναι το ίδιο με το GPU Chip Power του GPU-Z και είναι χωρίς την κατανάλωση της VRAM.

Το ίδιο βλέπω με τη Vega μου. 100W λέει αλλά 130W βλέπω στο μετρητή (και έχει και τη low-power HBM2). Είναι και το PSU efficiency factor και έχω και Platinum PSU.

Στο net cafe δε θα έχει Platinum PSU.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι με 2x5700XT μιλάμε για >300W.

Επεξ/σία από kkatzos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, malakudi είπε

Απλώς δεν είναι 0,15 που έλεγες, δε διαφωνώ σε κάτι άλλο. Το μόνο που λέω είναι όποιος κάνει κάτι τέτοιο να τα υπολογίσει σωστά.

Ναι 0.15 ειναι στην περιπτωση μου το ανεφερα αυτο οτι για το δικο μου pc βγαινει τοσο με τα 460 που καιει το τετραμηνο. Επισης 1730 δεν ειναι ολες σπιτιου γιατι και το pc δουλευε και πριν απλα  δεν εκανε mining. Τα 8ωρα gaming καινε οσο καιει ολο το pc σε 24ωρη βαση σε mining. Οποτε η kw βγαινει 19 λεπτα σε ενα rig με 24 καρτες με το Myhome enter που αναφερω και λιγο πιο κατω με την παγια εντολη και το 5% εκπτωση συνεπειας. 

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Σε πιο προγραμμα εισαι? Αν πανω απο 2000kw ανεβαινουν ολες οι kw κλιμακα θελει προσοχη. Ιδιες καρτες εχουμε ιδια καταναλωση ακριβως και δεν βγαινει πανω απο 1700kw ημερας το τετραμηνο οι νυχτας ειναι καπου στις 500.

electricon οικιακό με κιλοβατώρα στα 0.085 (μόνο ημερήσιο μετρητή σε μονοφασικό), χωρίς ΟΤΣ και με τις ρυθμιζόμενες σταθερές όπως τις βλέπεις. Αυτό που επισύναψα είναι εκκαθαριστικός.

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Πολύ φοβάμαι ότι είναι παραπάνω.

Είδες το βίντεο με το Ρώσο και τη 1xNitro+ 5700XT;

25-30W παραπάνω από όσο έδειχνε το miner. Στις AMD είναι το ίδιο με το GPU Chip Power του GPU-Z και είναι χωρίς την κατανάλωση της VRAM.

Το ίδιο βλέπω με τη Vega μου. 100W λέει αλλά 130W βλέπω στο μετρητή (και έχει και τη low-power HBM2)

Εχω μετρητη στην πριζα. Τραβαει ακριβως 208watt μαζι με το ups που τραβαει σταθερα 50watt οσο δουλευει ο υπολογιστης. Οποτε ειναι 160watt ολο το συστημα με την καρτα να αναφερει 95watt στο amd panel. Οποτε μια καρτα ακομα θα παει στα 250 το πολυ 260 αρκει να ειναι στο ιδιο συστημα εννοειται. Μιλαω για τερμα efficiency ρευμα την εχω στα 0.800 και 50.5MH σταθερα. Εννοειται οτι αν μπει mod βαραει 58MH με 130-140watt εκει ομως εχουμε και 16% περισσοτερα κερδη σε BTC.

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Εχω μετρητη στην πριζα. Τραβαει ακριβως 208watt μαζι με το ups που τραβαει σταθερα 50watt οσο δουλευει ο υπολογιστης. Οποτε ειναι 160watt ολο το συστημα με την καρτα να αναφερει 95watt στο amd panel. Οποτε μια καρτα ακομα θα παει στα 250 το πολυ 260 αρκει να ειναι στο ιδιο συστημα εννοειται. Μιλαω για τερμα efficiency ρευμα την εχω στα 0.800 και 50.5MH σταθερα. Εννοειται οτι αν μπει mod βαραει 58MH με 130-140watt εκει ομως εχουμε και 16% περισσοτερα κερδη σε BTC.

Γιατί το UPS τραβάει συνέχεια 50W?

Κάνε μια χάρη και δοκίμασε χωρίς καθόλου UPS. Για να έχουμε ένα μπούσουλα.

• Like 1

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ναι 0.15 ειναι στην περιπτωση μου το ανεφερα αυτο οτι για το δικο μου pc βγαινει τοσο με τα 460 που καιει το τετραμηνο. Επισης 1730 δεν ειναι ολες σπιτιου γιατι και το pc δουλευε και πριν απλα  δεν εκανε mining. Τα 8ωρα gaming καινε οσο καιει ολο το pc σε 24ωρη βαση σε mining. Οποτε η kw βγαινει 19 λεπτα σε ενα rig με 24 καρτες με το Myhome enter που αναφερω και λιγο πιο κατω με την παγια εντολη και το 5% εκπτωση συνεπειας. 

Όσο για την έκπτωση, ο λόγος που δε την έβαλα είναι ότι πρώτον τέτοιες πολιτικές σήμερα είναι και αύριο δεν είναι (πχ άλλοι πάροχοι το είχαν και 15% την έκπτωση συνέπειας και μετά το μηδένισαν ή το μείωσαν) και δεύτερον δεν αφορά όλο το ποσό αλλά μόνο τη χρέωση ενέργειας. Δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα αφορά το ποσό των 838,23 και δίνει 41,91 έκπτωση. Στο συνολικό ποσό η έκπτωση είναι 2,52%

• Like 1

3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

electricon οικιακό με κιλοβατώρα στα 0.085 (μόνο ημερήσιο μετρητή σε μονοφασικό), χωρίς ΟΤΣ και με τις ρυθμιζόμενες σταθερές όπως τις βλέπεις. Αυτό που επισύναψα είναι εκκαθαριστικός.

Θα σε βγαινει και παρακατω απο 15 λεπτα με μια 5700 με τα 8.5 λεπτα καπου στα 14 λεπτα θα εισαι με κατω απο 2000 συνολικα. 

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Σε πιο προγραμμα εισαι? Αν πανω απο 2000kw ανεβαινουν ολες οι kw κλιμακα θελει προσοχη. Ιδιες καρτες εχουμε ιδια καταναλωση ακριβως και δεν βγαινει πανω απο 1700kw ημερας το τετραμηνο οι νυχτας ειναι καπου στις 500.

Βρε δεν είπαμε ποτέ ότι δεν συμφέρει. Όποιος έχει κάρτα να το κάνει θα είναι σίγουρα κερδισμένος. Αλλά άλλο να βάζεις σαν παράδειγμα τον δικό σου λογαριασμό που είναι κάτω από 2.000kWh και άλλο να βλέπουμε έναν λογαριασμό με οικογένεια και τρεις ας πούμε κάρτες για mining.

Αυτό που λέω και ξαναλέω είναι, υπολογίστε με 0.25€ για να είστε super χαρούμενοι τέλος. Μην θεωρείς ότι είναι υπερβολή το 0.25€ κάποιοι έχουν κάνει συμβόλαιο με παρόχους και τώρα που τους έρχεται η ρήτρα ΟΤΣ χοροπηδάνε και περιμένουν να λήξει το συμβόλαιο για να αλλάξουν πάροχο.

Δεν θέλουμε να αποτρέψουμε κανέναν, αλλά σκέψου και κάποιους που θα φάνε ή θα επενδύσουν τα κερδισμένα και όταν έρθει ο εκκαθαριστικός δεν θα έχουν να πληρώσουν. Προφυλάσουμε και συμβουλεύουμε δεν τρομοκρατούμε, έχει διαφορά.

• Like 1

Μόλις τώρα, kkatzos είπε

Γιατί το UPS τραβάει συνέχεια 50W?

Κάνε μια χάρη και δοκίμασε χωρίς καθόλου UPS. Για να έχουμε ένα μπούσουλα.

Τελειως κλειστο υπολογιστη οχι σε stand by το ups τραβαει μονιμα 35watt και κανει και spike στα 50. Με ανοιχτο pc τραβαει μονιμα 50. 

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Όσο για την έκπτωση, ο λόγος που δε την έβαλα είναι ότι πρώτον τέτοιες πολιτικές σήμερα είναι και αύριο δεν είναι (πχ άλλοι πάροχοι το είχαν και 15% την έκπτωση συνέπειας και μετά το μηδένισαν ή το μείωσαν) και δεύτερον δεν αφορά όλο το ποσό αλλά μόνο τη χρέωση ενέργειας. Δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα αφορά το ποσό των 838,23 και δίνει 41,91 έκπτωση. Στο συνολικό ποσό η έκπτωση είναι 2,52%

Ναι η εκπτωση ηταν 15 και την εκαναν 5 απαραδεκτο για μενα. Το συμβολαιο στο enter ειναι 2 χρονια ομως οποτε τουλαχιστον για το 5% δεν προκειται να αλλαξει. + το 2% απο την παγια εντολη καθε μηνα. Οπως και να εχει βλεπουμε οτι και με 24 καρτες 12 pc η kw βγαινει κατω απο 20 με το κερδος να ειναι πολλαπλασιο αρκει να κρατησει τιμη το eth.

• Like 1

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Τελειως κλειστο υπολογιστη οχι σε stand by το ups τραβαει μονιμα 35watt και κανει και spike στα 50. Με ανοιχτο pc τραβαει μονιμα 50. 

Κάνε μια δοκιμή χωρίς UPS. Δε θα πάθεις τίποτα.

Σου το λέω γιατί στη δική μου κάρτα όταν λέει 100W ο miner και αφαιρέσω την κατανάλωση σε idle + 10% (γιατί σε mining η CPU/RAM καταναλώνουν κάτιτης) από την ένδειξη του μετρητή δε μου βγαίνει 100W αλλά 130W.

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κοίτα το ups ούτως η άλλως θα το είχες (όπως και ο καθένας μας) για να προστατέψεις το pc, οπότε δεν είναι σωστό να το υπολογίζεις. Αυτό θα δουλεύε έκανες δεν έκανες mining.

2 λεπτά πριν, argimeg είπε

Βρε δεν είπαμε ποτέ ότι δεν συμφέρει. Όποιος έχει κάρτα να το κάνει θα είναι σίγουρα κερδισμένος. Αλλά άλλο να βάζεις σαν παράδειγμα τον δικό σου λογαριασμό που είναι κάτω από 2.000kWh και άλλο να βλέπουμε έναν λογαριασμό με οικογένεια και τρεις ας πούμε κάρτες για mining.

Αυτό που λέω και ξαναλέω είναι, υπολογίστε με 0.25€ για να είστε super χαρούμενοι τέλος. Μην θεωρείς ότι είναι υπερβολή το 0.25€ κάποιοι έχουν κάνει συμβόλαιο με παρόχους και τώρα που τους έρχεται η ρήτρα ΟΤΣ χοροπηδάνε και περιμένουν να λήξει το συμβόλαιο για να αλλάξουν πάροχο.

Δεν θέλουμε να αποτρέψουμε κανέναν, αλλά σκέψου και κάποιους που θα φάνε ή θα επενδύσουν τα κερδισμένα και όταν έρθει ο εκκαθαριστικός δεν θα έχουν να πληρώσουν. Προφυλάσουμε και συμβουλεύουμε δεν τρομοκρατούμε, έχει διαφορά.

Η ΟΤΣ ποναει και τωρα το μαθαινουν καποιοι με τον ασχημο τροπο. Για αυτο ανεφερω ξανα και ξανα το myhome enter που εχω 4 μηνες που το εκανα και μπορεσα να βγαλω καλυτερα συμπερασματα και εγω ο ιδιος στο ποσο μου βγαινει η καθε KW. Με 9000KW το τετραμηνο με 24 καρτες βγαινει 19 λεπτα η KW. 25 λεπτα δεν ξερω σε πια περιπτωση μπορει να του ερθει καποιου. Με 3 καρτες mining θα βγαινει λιγο πανω απο 16 λεπτα η kw. Μακρια απο ΟΤΣ.

Μόλις τώρα, argimeg είπε

Κοίτα το ups ούτως η άλλως θα το είχες (όπως και ο καθένας μας) για να προστατέψεις το pc, οπότε δεν είναι σωστό να το υπολογίζεις. Αυτό θα δουλεύε έκανες δεν έκανες mining.

Μα για αυτο δεν το υπολογιζω καθολου και βαζω καθαρα 160watt τον υπολογιστη. Χωρις ups δεν αφηνω ποτε το pc με εχει σωσει απειρες φορες.

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Σου το λέω γιατί στη δική μου κάρτα όταν λέει 100W ο miner και αφαιρέσω την κατανάλωση σε idle + 10% (γιατί σε mining η CPU/RAM καταναλώνουν κάτιτης) από την ένδειξη του μετρητή δε μου βγαίνει 100W αλλά 130W.

Κατσε θα κανω το αλλο θα κλεισω την καρτα να δω ποσο θα παει ο μετρητης. Πανω στο ups εχω woofer ενισχυτες ηχεια ενα σωρο πραγματα. Θα δουμε ποσο ακριβως καιει η καρτα δηλαδη οταν γραφει 95watt στο προγραμμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η ΟΤΣ ποναει και τωρα το μαθαινουν καποιοι με τον ασχημο τροπο. Για αυτο ανεφερω ξανα και ξανα το myhome enter που εχω 4 μηνες που το εκανα και μπορεσα να βγαλω καλυτερα συμπερασματα και εγω ο ιδιος στο ποσο μου βγαινει η καθε KW. Με 9000KW το τετραμηνο με 24 καρτες βγαινει 19 λεπτα η KW. 25 λεπτα δεν ξερω σε πια περιπτωση μπορει να του ερθει καποιου. Με 3 καρτες mining θα βγαινει λιγο πανω απο 16 λεπτα η kw. Μακρια απο ΟΤΣ.

Στην περίπτωση που έχει κάνει 2ετες συμβόλαιο και δεν μπορεί να πάει στο myhome enter ή κάποιο αντίστοιχο που αυτήν την στιγμή που μιλάμε τον συμφέρει. Αύριο μπορεί ο Χ πάροχος να βγάλει ένα παρόμοιο πρόγραμμα που να συμφέρει περισσότερο κάποιον που έχει μεγάλες καταναλώσεις οπότε να επιλέξει εκείνο.

Επεξ/σία από argimeg

4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν το περιμενα.

Εχω 198watt με την καρτα σε mining στα 95watt απο μετρητη με ups. Δηλαδη 150 το συστημα χωρις οθονη.

Εκλεισα την καρτα εμεινε στα 9watt καταναλωση και στο μετρητη εχω 93watt. Δηλαδη η καρτα καιει ακριβως οσο λεει το προγραμμα στα amd panel. 95watt λεει τοσα τραβαει απο την πριζα. 

10 λεπτά πριν, Arkin είπε

katanalosi.png.34e5ba0e78ec7f922007ef223c1352d0.png

Με ΔΕΗ χωρίς νυχτερινό βγαίνει 0,25. Με το δικό σου χωρίς νυχτερινό βγαίνει 0,235

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...