Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, stefanos_13 είπε

Νομίζω είναι αρκετα ευκολο να καταλάβεις τι εννοώ. Δεν είναι πρωτίστως το θέμα το εαν μπουν ή δεν μπουν μέσα. Το θέμα είναι οτι δεν κάποιοι δεν υπολογίζουν όπως πρέπει με αποτέλεσμα πολλές φορές να βρίσκονται προ εκπλήξεως. Μια 5700xt πχ χωρίς να έχει ρυθμιστεί καταναλώνει περι  τα 130 kwh /μήνα. Προσεξε. Η κάρτα όχι το pc.Ενα pc με μεγάλη κατανάλωση ίσως φτάσει σε σημείο να τραβήξει το 1/10 του νοικοκυριού σε ρευμα και το όποιο χαρτζιλικη θα φύγει σε εξτρα χρεώσεις . Για αυτό μερικοί εδώ μέσα τονίζουμε να υπολογίζονται τα πάντα.

Ρε συ οσο και να καιει ενα πισι με μια καρτα, μεσα δεν θα μπεις ,απο την τσεπη σου δλδ δεν θα βαλεις ,το κερδος σου οποιο και αν  ειναι αυτο, θα το μαθεις οταν ερθει ο λογαρισμος ,μεχρι τοτε οσο και να λεμε εμεις τοσο εχει η κwh τοσες ειναι οι εξτρα χρεωσεις τοσο το ενα τοσο το αλλο δεν εχει κανενα νοημα παρα μονο τρομαζει οσους διαβαζουν. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, tyf είπε

για να βοηθησω καποιους αν θελουν .

γιατι δεν κανετε με phoenix miner χωρις nicehash κτλ?

επισης τις καρτες δεν τις δουλευουμε full θελουν undervolt και χαμηλα ρολογια στον πυρηνα για να πεσει η καταναλωση και υψηλοτερα ρολογια στην μνημη (για το eth ας πουμε)  ενδεικτικα 5700xt 52hs me 120watt την ωρα.

γυρω στα 6.7 δολαρια με 10 λεπτα τo kw.

με σημερινη δυσκολια γυρω στα 35 δολαρια την ημερα χωρις ρευμα.

το που θα βρεις 5 χ 3070 με 2.500 ευρω δεν ξερω....

αν στηθει σωστα δεν χρειαζεται επιτηρηση. εφοσον δεν το πας στα ορια και παιξεις ποιο safe θα κερδισεις απο θεμα uptime.

θα χρειαστει χρονος για καθαρισμους κτλ ανα 2 εβδομαδες περιπου αναλογος τον χωρο που τα εχεις.

καρτες τις εκλεισα θα ερθουν τελος του μηνα... αυτο ηταν ευκολο 527/τμχ

τα αλλα δεν τα ξερω αλλα θα τα βρουμε....

1 λεπτό πριν, kmilioris είπε

καρτες τις εκλεισα θα ερθουν τελος του μηνα... αυτο ηταν ευκολο 527/τμχ

Ετοιμάσου για βομβαρδισμό ερωτήσεων : που τις βρήκες :D 

15 λεπτά πριν, stefanos_13 είπε

Ετοιμάσου για βομβαρδισμό ερωτήσεων : που τις βρήκες :D 

One off ήταν αυτό, δεν παίζει να μου φέρουν άλλες. 
Θα τις φέρει φίλος που θα έρθει από έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, antonis_1995 είπε

καλησπερα minari κανεις με 3080 ? να δουμε διαφορες ? εγω εχει 2 βδομαδες  78 με 83 HASHRATE

Εγω, η 3080 με σωστες ρυθμισεις και χωρις πολυ τσιτωμα στη μνημη βγαζει 98-99mh/s. Αν ανεβασεις μνημη πανω απο +1200 τοτε περνας και τα 100mh/s.

Ανοιξε afterburner ,κατεβασε τον πυρηνα στα 1150-1170mhz βαλε manual fans ακομα και στο 100%  αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος της αλλιως απο 80% και πανω καλυτερα ειδικα αν εχει gigabyte και πατα apply. 

Μετα ανοιξε το curve στο afterburner ,στο πρωτο τετραγωνακι στα 700mv κανε αριστερο κλικ και πατα στο πληκτρολογιο το L και apply ,θα δεις να εμφανιζεται μια κιτρινη καθετη γραμμη εκει ,αυτο σημαινειβοτι το εκανες σωστα και το ρολοι του πυρηνα θα μενει σταθερο σε αυτη την συχνοτητα , μετα ανεβασε και την μνημη στα +1000-1100 ,αν αντεχει και πιο ψηλα χωρις θεμα τοσο το καλυτερο ,τσεκαρε απο το hwinfo64 την θερμοκρασια της vram ,καλο θα ειναι να μην ανεβαινει πανω απο 95-100 βαθμους

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Αφού έλυσα το θέμα του lag με τη βοήθεια του Arkin (κατεβάζοντας 10Mhz coreclock λύθηκε), προχωράω κανονικά. η μέρα κλείνει με 4ευρώ στο wallet καθαρά. Έχω προσθέσει την τιμή της KWh στην Ελιν που είμαι όπως διαμορφώνεται στο πρόγραμμά μου. (είχα προλάβει πέρυσι ένα πρόγραμμα με 0.085 δίχως ΟΤΣ το οποίο παραμένει ως έχει χωρίς τις χρεώσεις αυτές)

Επομένως αν θέλω απλά μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους ρίχνω κατανάλωση της κάρτας σε vcore και core speed αφού παίζει μόνο με μνήμη το πρόγραμμα;

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω, η 3080 με σωστες ρυθμισεις και χωρις πολυ τσιτωμα στη μνημη βγαζει 98-99mh/s. Αν ανεβασεις μνημη πανω απο +1200 τοτε περνας και τα 100mh/s.

Ανοιξε afterburner ,κατεβασε τον πυρηνα στα 1150-1170mhz βαλε manual fans ακομα και στο 100%  αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος της αλλιως απο 80% και πανω καλυτερα ειδικα αν εχει gigabyte και πατα apply. 

Μετα ανοιξε το curve στο afterburner ,στο πρωτο τετραγωνακι στα 7mv κανε αριστερο κλικ και πατα στο πληκτρολογιο το L και apply ,θα δεις να εμφανιζεται μια κιτρινη καθετη γραμμη εκει ,αυτο σημαινειβοτι το εκανες σωστα μετα ανεβασε και την μνημη στα +1000-1100 ,αν αντεχει και πιο ψηλα χωρις θεμα τοσο τον καλυτερο ,τσεκαρε απο το hwinfo64 την θερμοκρασια της vram ,καλο θαβειναι να μην ανεβαινει πανω απο 95-100 βαθμους

εκανα αρκετες δοκιμες αλλα δεν εβγαλα καποια καλη ακρη η καρτα οντως με 100% fan βγαζει πιο πολλα με +1200 memory δεν ειχα rejects...θα δοκιμασω τωρα αυτα που μου λες να δω αν θα αλαξει κατι προς το καλυτερο...gigabyte eagle εχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, antonis_1995 είπε

εκανα αρκετες δοκιμες αλλα δεν εβγαλα καποια καλη ακρη η καρτα οντως με 100% fan βγαζει πιο πολλα με +1200 memory δεν ειχα rejects...θα δοκιμασω τωρα αυτα που μου λες να δω αν θα αλαξει κατι προς το καλυτερο...gigabyte eagle εχω.

Να τσεκαρεις τις θερμοκρασιες της vram απο το hwinfo ειναι πολυ πιθανο να κανει throttling η μνημη και να χανεις απο εκει. Τον πυρηνα πως τον εχεις? Επισης τα νουμερα που σου ειπα ειναι με αποκλιστικη χρηση της καρτας σε mining αν κανεις και αλλα πραγματα στο πισι ταυτοχρονα ειναι λογικο να πεφτει το hash rate

Επεξ/σία από akoinonitos

επειδη οπως σε ειπα εχει 2 βδομαδες το εψαξα αλλα δεν εβγαλά σωστη ακρη και μετα τα αφησα να δουλευει custom μεχρι να εβρισκα καποιον να εχει την ιδια μπας και βγαλω ακρη...τον πυρηνα απο το αφτερ απο που να τον αλαξω ? γιατι δεν βλεπω την ρυθμιση ?

20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μετα ανοιξε το curve στο afterburner ,στο πρωτο τετραγωνακι στα 700mv κανε αριστερο κλικ και πατα στο πληκτρολογιο το L και apply ,θα δεις να εμφανιζεται μια κιτρινη καθετη γραμμη εκει ,αυτο σημαινειβοτι το εκανες σωστα και το ρολοι του πυρηνα θα μενει σταθερο σε αυτη την συχνοτητα , μετα ανεβασε και την μνημη στα +1000-1100 ,αν αντεχει και πιο ψηλα χωρις θεμα τοσο το καλυτερο ,τσεκαρε απο το hwinfo64 την θερμοκρασια της vram ,καλο θα ειναι να μην ανεβαινει πανω απο 95-100 βαθμους

oπως επισης αν μπορεις πες μου που θα βρω το curve για τα mv διοτι και αυτο δεν το βρισκω (σε ειπα ειμαι νεος σε αυτον το τομεα)

κατεβασε το core clock

PSX_20210216_013742.jpg.4a7f3cb84088f4ac6db7633f0de85ebd.jpg

PSX_20210216_013805.jpg.45bf09470bebc1296e3e276d56f5fcfa.jpg

12 λεπτά πριν, antonis_1995 είπε

επειδη οπως σε ειπα εχει 2 βδομαδες το εψαξα αλλα δεν εβγαλά σωστη ακρη και μετα τα αφησα να δουλευει custom μεχρι να εβρισκα καποιον να εχει την ιδια μπας και βγαλω ακρη...τον πυρηνα απο το αφτερ απο που να τον αλαξω ? γιατι δεν βλεπω την ρυθμιση ?

oπως επισης αν μπορεις πες μου που θα βρω το curve για τα mv διοτι και αυτο δεν το βρισκω (σε ειπα ειμαι νεος σε αυτον το τομεα)

αναλογα πιο interface χρησιμοποιησεις του afterburner ,αν εχεις  το default πατας το γραναζακι που εχει αριστερα απο το core clock

44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κατεβασε το core clock

PSX_20210216_013742.jpg.4a7f3cb84088f4ac6db7633f0de85ebd.jpg

PSX_20210216_013805.jpg.45bf09470bebc1296e3e276d56f5fcfa.jpg

αναλογα πιο interface χρησιμοποιησεις του afterburner ,αν εχεις  το default πατας το γραναζακι που εχει αριστερα απο το core clock

νομιζω το εκανα αλλα δεν...θα σε στειλω αυριο φωτο να τσεκαρεις γιατι πρεπει να την πεσω...ευχαριστω πολυ καλο βραδυ.

7 ώρες πριν, Arkin είπε

Με 5700xt ειμαι δεν εχω καποιο lag. Βλεπω ταινιες/σειρες/youtube και πολυ ελαφρυ gaming χωρις καποιο lag. Με 5700 πρεπει να εισαι καπου στα 4.20 τη μερα με τα σημερινα profits. Πανω απο 5 δυσκολα θα παει δεν ξερω γιατι στις 10 ωρες σου εχει 4 ευρω μιας και δεν εκανε καποιο jump το btc σημερα να πεις οτι οφειλετε εκει. Με 50.50MH ειμαι και μου δειχνει 4.61 αυτη τη στιγμη. Για το lag μου φαινεται πολυ περιεργο. Τι cpu εχεις? Με 8700k ειμαι κανω ταυτοχρονα και rendering με cpu μεσω wondershare για κατι βιντεο που ανεβαζω στο youtube και παλι ολα κυλανε ομαλα.

Με 50mhs είναι λογικό να μην κολλάς. Δεν έχεις κάνει καθόλου ΟC? 53.7 έβγαζα με 105w μονο με τις βασικές ρυθμίσεις του afterburner. Mε bios mod και περαιτέρω tweaking φτάνει 58+ mhs στα ~130w

Με μια κάρτα ακόμη και μόνο με την τιμή της kwh να υπολογίσεις λάθος, χωρίς δηλαδή να βάλεις ούτε ΦΠΑ ούτε ρυθμιζόμενες, θα έχεις τα διπλά σε ρεύμα στην πραγματικότητα. Αλλά όταν λέμε τα διπλά εννοούμε 20 αντί για 10, ή 15 αντί για 7.5 στην δικιά μου περίπτωση των 90w που καίει η κάρτα συν ότι καίει το υπόλοιπο σύστημα. Ε δεν θα καταστραφείς οικονομικά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με μια κάρτα είναι πολυ μικρή η κατανάλωση σε σχέση με το κέρδος οπότε και λάθος να τα υπολογίσεις απλά θα στην πραγματικότητα θα είναι κάνα 10αρι παραπάνω το μήνα..

10 ώρες πριν, amakrypat είπε

Λοιπόν με 2200 kw πλήρωσα 420 . Θα κοιτάξω εαν αυριο η κατανάλωση πέσει στα 100 kwh στο 24ωρο με τις ρυθμίσεις που έκανα. 

Στις 30 μέρες είναι 3000 kwh . Δηλαδή γύρω το πολύ 650 με 700 ευρώ. 

Σε αυτές τις ώρες έκανε 64 ευρώ.  Εαν κάνουν μέχρι 60 είναι 1800 ευρώ. Πάμε δηλαδή για 1100. .

Τα 420 που έγραψα είναι κομπλέ με όλα μέσα. 

Ακούω και μαθαίνω. Πως το βλέπετε. 

https://videocardz.com/newz/internet-cafes-are-transforming-into-cryptocurrency-mining-cafes-profits-are-higher

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...