Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

θεωρω οτι οποιοσδηποτε ασχολειται με mining γνωριζει εξαρχης οτι μπαινει σε ενα ρευστο χωρο οπου δεν μπορει να υπολογιζει κερδη με τη λογικη του σταθερου μηνιατικου του  μισθωτου

φυσικα δεν αναφερομαι στις αστρικες προβολες που κανει ο καθε τουιτερας/γιουτουμπερας,
ποσως μενδιαφερει η ψυχολογικη αναλυση της καμπυλης
αλλα αντιθετως η τεχνολογια που βρισκεται πισω απο καθε νομισμα, τις δυνατοτητες, τη λειτουργικοτητα του, τι υπηρεσιες  προσφερει στην αγορα και βασει αυτων τι προοπτικες αναπτυξης εχει μεσο-μακροπροθεσμα

Και καλά κάνεις και ενδιαφέρεσαι για αυτά. Δεν αρκούν όμως να σου βγάλουν ασφαλή πρόβλεψη. Δεν θα είναι ασφαλή γιατί πχ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα ξυπνήσει αύριο ο biden, πώς θα αντιδράσει το κάθε community, πότε και αν θα σκάσει κανένα νέο "dao hack" και αμέτρητοι παράγοντες που δεν πάει καν το μυαλό μας. 

Γενικά στο mining συμφωνώ με την άποψη του ομιτζι παραπάνω ότι 1eth που έβγαλα πριν από 1 χρόνο, παραμένει 1 και τώρα. Το ότι η αξία του αλλάζει είναι κομμάτι που εγώ προσωπικά το διαχωρίζω από το mining εφόσον δεν κάνω cashout.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

37 λεπτά πριν, Carrion είπε

Εφόσον κρατάει κάποιος ότι κάνει mining χωρίς να τα μετατρέπει σε fiat, δεν υπάρχει κανένα νόημα να μετράμε σε €. Αν κάποιους τους βολεύει να μετράνε με υποθετικά νούμερα τότε πάσο.

Εχει νοημα να το μετραμε σε € μιας και δεν μπορεις να τα κανεις τιποτα αλλο. 

Εγω βλεπω οτι βγαζω εδω και 2 μηνες 5 ευρω/μερα. Αν αποφασισω να πουλησω τωρα, δεν θα εχει σημασια αν εβγαζα τον Μαρτιο 0.0030/μερα, και τωρα βγαζω 0.0020. Στην τσεπη μου θα μπουν 5 ευρω/μερα

5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εχει νοημα να το μετραμε σε € μιας και δεν μπορεις να τα κανεις τιποτα αλλο. 

Εγω βλεπω οτι βγαζω εδω και 2 μηνες 5 ευρω/μερα. Αν αποφασισω να πουλησω τωρα, δεν θα εχει σημασια αν εβγαζα τον Μαρτιο 0.0030/μερα, και τωρα βγαζω 0.0020. Στην τσεπη μου θα μπουν 5 ευρω/μερα

Αν τα πουλάς τότε μέτρα σε €. Αν όμως κρατήσεις τα σημερινά 0.0030 και τα πουλήσεις σε 1 μήνα που μπορεί να κάνουν 100 € τότε δεν σημαίνει ότι "ανέβηκε το mining". Αντίστοιχα αν αύριο ξυπνήσουμε σε -30% και τα δώσεις για 3 ευρώ, πάλι δεν σημαίνει ότι "έπεσε το mining".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Carrion είπε

Και καλά κάνεις και ενδιαφέρεσαι για αυτά. Δεν αρκούν όμως να σου βγάλουν ασφαλή πρόβλεψη. Δεν θα είναι ασφαλή γιατί πχ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα ξυπνήσει αύριο ο biden, πώς θα αντιδράσει το κάθε community, πότε και αν θα σκάσει κανένα νέο "dao hack" και αμέτρητοι παράγοντες που δεν πάει καν το μυαλό μας. 

Γενικά στο mining συμφωνώ με την άποψη του ομιτζι παραπάνω ότι 1eth που έβγαλα πριν από 1 χρόνο, παραμένει 1 και τώρα. Το ότι η αξία του αλλάζει είναι κομμάτι που εγώ προσωπικά το διαχωρίζω από το mining εφόσον δεν κάνω cashout.

22 λεπτά πριν, Carrion είπε

Αν τα πουλάς τότε μέτρα σε €. Αν όμως κρατήσεις τα σημερινά 0.0030 και τα πουλήσεις σε 1 μήνα που μπορεί να κάνουν 100 € τότε δεν σημαίνει ότι "ανέβηκε το mining". Αντίστοιχα αν αύριο ξυπνήσουμε σε -30% και τα δώσεις για 3 ευρώ, πάλι δεν σημαίνει ότι "έπεσε το mining".

δεκτο το σκεπτικο σου αλλα ολα αυτα ειναι συγκοινωνουντα δοχεια (εφοσον πχ οι καρτες που κανουν mining τις αγοραζεις και προσδιοριζεις το ROI τους σε fiat), αρα μιλαμε για επενδυση οπως επενδυση ειναι κι ενα ακινητο ή ενα χωραφι που μπορει να πεσει μετεωριτης και να το καψει κλπ.  και κοινος παρανομαστης σε ολα αυτα δεν ειναι μονοπατα οι προβλεψεις ή το difficulty αλλα το προσωπικο οριο που εχει θεσει ο καθενας στα "οποια" κερδη του κανοντας hodl ή cashout αντιστοιχα

Επεξ/σία από Odyss3us

Θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράματα στο μυαλό ενός miner αν θέλει το μυαλό το να μείνει ήσιχο

Καταρχήν όταν μιλάω για miner μιλάω για τους ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με το mining και έχουν κάνει κινήσεις για να μπούνε σε αυτό δεν μιλάω για τον καθένα που έχει μια κάρτα για να παίζει παιχνίδια και όταν δεν παίζει βάζει την κάρτα να κάνει mining για να βγάλει χαρτζιλίκι, δεν υποτιμώ την συγκεκριμένη κατηγορία αλλά δεν έχει σχέση όσο αφορά το κομμάτι των κινήσεων, νοοτροπίας, ψυχολογίας κτλ ειναι σαν να συγκρίνουμε αγρότες με αυτούς που έχουν μερικές ντομάτες στον κήπο τους δεν ειναι κάποιος απο τους δύο ανώτερος ή κατώτερος του άλλου αλλά παράλληλα δεν ειναι και στην ίδια κατηγορία και ας ασχολούνται με το ίδιο πράγμα πχ καλλιέργεια ντομάτας. 

Αν κάποιος μπαίνει στο minign επειδή είδε φουσκωμένες τιμές για εμένα κάνει λάθος γιατί θα ειναι σε μόνιμη κατάσταση κρίσης και βάζει τον εαυτό του σε ρίσκο γιατί κάνει υπολογισμούς με βάση την φουσκωμένη τιμή και με όνειρο ότι θα φουσκώσει παραπάνω και κάθε πέσιμο τον επηρεάζει αρκετά και γενικά μπάινει στο λούκι του daytrader χωρίς να ειναι daytrader αλλά παράλληλα καταναλώνοντας ίδιες ώρες και έχοντας ίδιο άγχος με αυτόν. 

Εγώ ας πούμε όταν μπήκα στο Mining (όχι χρόνια πριν σχετικά πρόσφατα αλλά ούτε κανα 2μηνο πριν)  μπήκα με την λογική της "χειρότερης κατάστασης" δηλαδή κοιτούσα πως τα μηχανήματα που θα στήσω θα ειναι το λιγότερο ζημιογόνα με στόχο απλά το να μην ειναι ζημιογόνα (όχι δηλαδή κρίνοντας ότι πχ θα πάει τότε 1500++ το ETH  αλλά αν κάτσει ώς έχει και βάσει ιστορίας πόσο θα μπορούσε να πέσει για κάποιους μήνες κτλ καθώς και τι συμβαίνει με τα άλλα νομίσματα  που μπορείς να κάνεις mining όταν πέφτει το ETH )αλλά έχοντας πάντα αυτό κατα νού και του πόσο καιρό θα ανταίξω (ανάλογα τις επιλογές που θα κάνω σε επένδυση hardware ) να τα τρέχω με ζημιά. 

Θα πρέπει να καταλάβει δηλαδή τι ειναι το αντικείμενο του με λίγα λόγια, δεν είσαι daytrader (άνθρωπος που βάζει λεφτά σε crypto ή FIAT ή άλλες επενδύσεις και περιμένει να βγάλει κέρδος απο το αρμπιτράζ των συναλλαγών ανάλογα του πως κρίνει πως θα πάει η αγορά) 

Ο miner ειναι ο τύπος που δίνει υπολογιστική ισχύ για να επεξεργάζεται κάποιο crypto τις συνδιαλλαγές του και παίρνει ως πληρωμή κάποια crypto αναλόγως του που κάνει mining 

Δηλαδή θα πρέπει να σκέφτεται με H/s και πόσα crypto βγάζει απο το κάθε blockchain με αυτά και όχι απαραίτητα να στοχεύει σε συγκεκριμένα crypto (τον τελευταίο καιρό βέβαια λόγω της έκριξης του ETH στα σχεδόν 3000$ ειναι λογικό να εστιάζουμε εκει) κατα καιρούς μπορεί να συμβαίνει να ειναι καλύτερα να ασχοληθείς με άλλα crypto.

ΚΑΙ θα υπάρχουν crypto που θα πληρώνουν mining ακόμη και αν πέσει το ETH ή μπούμε στο ETH 2.0

Θα πρέπει λοιπόν να εστιάζει στο πόσα H/s ξοδεύει ανα watt και πόσο του χρεώνεται η κιλοβατώρα καθώς και τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση (πχ επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά κτλ κτλ) 

Απο εκει και πέρα φυσικά και δεν θα αγνοεί την αγορά απλά αυτό που λέω ότι η αγορά δεν πρέπει να ειναι το 24/7 focus του. 

Αν πιστεύεις ότι τα κρυπτονομίσματα ειναι το μέλλον τελείωσε μπορείς απλά να κάτσεις ήσιχος και να βελτιώνεις την παραγωγή σου ανα μονάδα χρόνου και να μειώνεις την κατανάλωση σου. Απο εκει και πέρα χέστηκες και για τα tweet και για τις λαμπάδες και για όλα ακόμη και για το ETH υπάρχουν άλλα coins (ήδη πχ εγώ έχω αρχήσει και με HDD coins όπως το Chia) 

Αν δεν πιστεύεις ότι τα κρυπτονομίσματα ειναι το μέλλον βρίσκεσαι σε λάθος χώρο και μακάρι να σου πάνε τα πράγματα καλά αλλά ρισκάρεις πολλά και μάλλον θα πάρεις και λάθος αποφάσεις πχ ένας άνθρωπος σαν και εσένα αν είχε ξεκινήσει όταν το ETH πήρε πρώτη φορά τα πάνω του και έφτασε στα 1300 δολάρια κοντά εκει 

6a229c6c950f0cd98e47eb5a932c49b1.png

και είχες μπει με τα μπούνια στο να αγοράζεις κάρτες που ενδεχομένως να μην σε παίρνει αλλά ελπίζοντας η τιμή να ανεβεί περισσότερο ή "έστω" να παραμείνει σταθερή με την βουτιά που πήρε και που κράτησε αρκετό καιρό θα είχες ξεπουλήσει και θα ήσουν ζημιωμένος. 

Ένας Miner που ξέρει γιατί μπαίνει στον χώρο όμως δεν θα έπαιρνε τόσες κάρτες γιατί δεν θα έκανε υπολογισμούς με τρέχουσες τιμές. 

Στο πέσιμο δεν θα ξεπουλούσε και στην χειρότερη θα έκανε mining κάποιο άλλο νόμισμα παράλληλα ή θα παρατούσε το eth εξ ολοκλήρου (κρατώντας φυσικά τα νομίσματα του και εξαργυρώνοντας μόνο εαν χρειαστεί και δεν μπορεί αλλιώς να πληρώσει το ρεύμα του) και τώρα πάλι θα ήταν πάνω απο κομπλε :P 

Focus λοιπόν στην παραγωγή και στο πως θα μπορέσετε να συνεχίσετε να τρέχετε τα μηχανήματα και σε περίοδο ισχνών αγελάδων και απο εκει και πέρα όταν τελειώσει η μπίζνα με το ETH υπάρχουν και άλλα coins μην ξανοίγεστε παραπάνω απόσο αντέχετε παίρνοντας κάρτες με 3000 ευρώ επειδή "¨το ETH θα πάει στο φεγγάρι" 

Μακάρι να σας βγεί αλλά διατρέχετε πολλούς κινδύνους πιο εστιασμένες κινήσεις θα σας κρατήσουν στο παιχνίδι για πολύ μεγαλύτερο διάστημα 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

σωστα ολα οσα γραφεις αλλα δεν ανεφερες για ποιον λογο εσυ κανεις mining, (δε χρειαζεται φυσικα να απαντησεις)

αλλος κανει επενδυση και hodlαρει με στοχο να αφησει κληρονομια μετα απο 20 χρονια στο παιδι του,
αλλος κανει cashout καθε 15 μερες
αλλος για ενα 2ο εισοδημα
αλλος για χαρτζιλικι
αλλος.. και ουτω καθεξης

ανεφερες τον ορο daytrader, ενας miner ομως ειτε το θελει ειτε οχι ειναι ενας long time investor, αν δεν ειναι το πρωτο ή και τα δυο μαζι,
ολοι κανουν τους υπολογισμους τους και τους επαναπροσδιοριζουν  βραχυπροθεσμα ή μακροπροθεσμα
το μονο σιγουρο ειναι οτι δε κανει mining επειδη καποια στιγμη οραματιστηκε οτι θα πηγαινει στο σουπερμαρκετ και θα πληρωνει σε Ethereum (αν και δεν αποκλειεται να συμβει) ουτε κανει mining για να στοκαρει επ απειρον,

αρα κοινος παρανομαστης ασχετως του ποσου  ειναι το προσωπικο οριο "κερδους"  οπως θελετε μεταφραστε το αυτο ειτε σε καθημερινη, μηνιαια, ετησια ή ευρυτερη κλιμακα που εχει θεσει ο καθενας οτι τον καλυπτει, και πορευεται αναλογα με αυτο

στο χωριο το λενε αλλιως και exit strategy παροτι δε χρειαζεται να ειναι 100% exit

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

σωστα ολα οσα γραφεις αλλα δεν ανεφερες για ποιον λογο κανεις mining,

αλλος κανει επενδυση και hodlαρει με στοχο να αφησει κληρονομια μετα απο 20 χρονια στο παιδι του,
αλλος κανει cashout καθε 15 μερες
αλλος για ενα 2ο εισοδημα
αλλος για χαρτζιλικι
αλλος.. και ουτω καθεξης

ολοι κανουν τους υπολογισμους τους και τους επαναπροσδιοριζουν  βραχυπροθεσμα ή μακροπροθεσμα
το μονο σιγουρο ειναι οτι δε κανει mining επειδη καποια στιγμη οραματιστηκε οτι θα πηγαινει στο σουπερμαρκετ και θα πληρωνει σε Ethereum (αν και δεν αποκλειεται να συμβει) ουτε κανει mining για να στοκαρει επ απειρον,

αρα κοινος παρανομαστης ασχετως του ποσου  ειναι το προσωπικο οριο "κερδους"  οπως θελετε μεταφραστε το αυτο ειτε σε καθημερινη, μηνιαια, ετησια ή ευρυτερη κλιμακα που εχει θεσει ο καθενας οτι τον καλυπτει, και πορευεται αναλογα με αυτο

O λόγος θα έπρεπε (έτσι όπως βλέπω εγώ τα πράματα και το εξήγησα γιατί τα βλέπω έτσι) να ειναι επειδή πιστεύεις πως τα crypto ειναι το μέλλον. 

και επίσης σημείωσα το τι θεωρώ miner στο απο πάνω κείμενο (οπότε αυτός που το κάνει με μια κάρτα για το χαρτζιλίκι του δεν περιλαμβάνεται στο απο πάνω σκεπτικό) 

εξ αυτού το να κάνεις cashout κάθε λίγο και λιγάκι αποκρύπτεται επίσης γιατί πολύ απλά δεν ειναι αποδοτικό (εφόσον πιστεύεις πως τα crypto ειναι το μέλλον) κοιτάς πως θα τρέχεις τα μηχανήματα μόνο με fiat και κάνεις cash out μόνο στο σημείο που θα χρειαστεί να πληρώσεις τα λειτουργικά σου έξοδα όπως το ρεύμα σε περίπτωση που δεν μπορείς να πληρώσεις με fiat. 

και υπολογίζεις έτσι το πως θα κινηθείς (πχ για πόσο καιρό θα μπορέσω να τρέχω το μηχάνημα με FIAT χωρίς να πουλάω crypto πχ έως τον Σεπτέμβριο, όταν φτάσω τον Σεπτέμβριο και δεν έχει ανακάμψει το νόμισμα που κάνω mining πόσα τέτοια νομίσματα θα έχω βγάλει; με αυτά τα νομίσματα που θα έχω έως τον Σεπτέμβριο- και ενώ θεωρήσω τιμή πάτο για εκείνο το διάστημα πόσο επιπλέον μπορώ να κρατήσω τα μηχανήματα να δουλεύουν; 

Αφού το κάνω αυτό κοιτάω επίσης ιστορικά δεδομένα (αλλά και τα τρέχοντα όταν είμαι στην φάση που θα πληρώνω με FIAT για το ρεύμα γιατί το κρύπτο μου έχει χαμηλή αξία εκείνη την στιγμή) για το πως κινούνται άλλα νομίσματα και μήπως να μπω σε αυτά προς το παρόν -ή μηπως να αρχίσω προληπτικά να μπω σε ένα γιατί είδα πως ιστορικά κρατάει την αξία του όταν πέφτει το ETH - 

Έτσι μπορώ να ξέρω πόσα λεφτά μπορώ να δώσω σε εξοπλισμό καθώς και να διαλέξω μηχανήματα (εγώ ας πούμε προτίμησα να παίρνω vega 64 γιατί πολύ απλά οι νεότερες κάρτες αν και με καλύτερες επιδόσεις ήταν πολύ ακριβώς πχ μια 3090 βγάζει 130Mh/s περίπου αλλά με τα λεφτά που ζητάγανε εγώ έπαιρνα 5 vega τότε και μπορούσα να τις πάω συνολικά να βγάζουν 275 Mh/s )  

Τώρα έχουν λιγοστέψει οι vega και οι τιμές ανέβηκαν οπότε κοιτάω άλλες διεξόδους πχ HDD mining καθώς και τι μπορεί να γίνει με άλλες κάρτες που τις "παραβλέπουν" οι πολλοί πχ κοιτάω alibaba για αγορά p106 (gtx 1060 για mining) που ναι μεν βγάζει γύρο στα 25Mh/s το κομμάτι αλλά με μαζική παραγγελία η τιμή θα ειναι οικονομικότερη αρκετά απο το να αποκτήσω το ίδιο hashrate με πιο δημοφιλής κάρτες. 

Αν πατώσει το ETH ακόμη καλύτερα για εμένα :P όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό γιατί εγώ πιστεύω στα crypto (άρα η μόνη ζημιά μου θα ειναι αν κάνω λάθος σε αυτό και πατώσουν όλα τα crypto αλλά έχω αρκετούς λόγους να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό ) γιατί θα πέσουν οι τιμές στο hardware και έτσι θα μπορώ να μεγαλώσω την παραγωγή ακόμη περισσότερο με πολύ λιγότερο κόστος. 

Τώρα το πότε θα κάνω cashout δεν με απασχολεί τώρα, μόνο σε περίπτωση ανάγκης (ιατρικά έξοδα ή αν δεν μου περισσεύουν χρήματα να πληρώσω την κατανάλωση ρεύματος) θα κάνω cash out μόνο σε κάποιο μεγάλο ανέβασμα αν έχω πολλά crypto και πάλι θα το σκεφτώ και σίγουρα δεν θα κάνω το 100% των crypto μου σε fiat γιατί πολύ απλά νομίζω ότι την επόμενη δεκαετία τα πράματα θα ειναι πολύ διαφορετικά απο σήμερα όσο αφορά το καθεστώς και την ευκολία συνδιαλλαγών με crypto .

Το μόνο που κάνω κατα καιρούς ειναι να αλλάζω τα crypto μου με άλλα είδη crypto για να έχω ένα πιο ευρύ πορτφόλιο επειδή για εμένα δεν τίθεται θέμα για το αν τα κρύπτο ειναι το μέλλον αλλά ποιο-ά απο αυτά τα επικρατήσει ως κύριο μέσο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

O λόγος θα έπρεπε (έτσι όπως βλέπω εγώ τα πράματα και το εξήγησα γιατί τα βλέπω έτσι) να ειναι επειδή πιστεύεις πως τα crypto ειναι το μέλλον. 

και επίσης σημείωσα το τι θεωρώ miner στο απο πάνω κείμενο (οπότε αυτός που το κάνει με μια κάρτα για το χαρτζιλίκι του δεν περιλαμβάνεται στο απο πάνω σκεπτικό) 

εξ αυτού το να κάνεις cashout κάθε λίγο και λιγάκι αποκρύπτεται επίσης γιατί πολύ απλά δεν ειναι αποδοτικό (εφόσον πιστεύεις πως τα crypto ειναι το μέλλον) κοιτάς πως θα τρέχεις τα μηχανήματα μόνο με fiat και κάνεις cash out μόνο στο σημείο που θα χρειαστεί να πληρώσεις τα λειτουργικά σου έξοδα όπως το ρεύμα σε περίπτωση που δεν μπορείς να πληρώσεις με fiat. 

και υπολογίζεις έτσι το πως θα κινηθείς (πχ για πόσο καιρό θα μπορέσω να τρέχω το μηχάνημα με FIAT χωρίς να πουλάω crypto πχ έως τον Σεπτέμβριο, όταν φτάσω τον Σεπτέμβριο και δεν έχει ανακάμψει το νόμισμα που κάνω mining πόσα τέτοια νομίσματα θα έχω βγάλει; με αυτά τα νομίσματα που θα έχω έως τον Σεπτέμβριο- και ενώ θεωρήσω τιμή πάτο για εκείνο το διάστημα πόσο επιπλέον μπορώ να κρατήσω τα μηχανήματα να δουλεύουν; 

Αφού το κάνω αυτό κοιτάω επίσης ιστορικά δεδομένα (αλλά και τα τρέχοντα όταν είμαι στην φάση που θα πληρώνω με FIAT για το ρεύμα γιατί το κρύπτο μου έχει χαμηλή αξία εκείνη την στιγμή) για το πως κινούνται άλλα νομίσματα και μήπως να μπω σε αυτά προς το παρόν -ή μηπως να αρχίσω προληπτικά να μπω σε ένα γιατί είδα πως ιστορικά κρατάει την αξία του όταν πέφτει το ETH - 

Έτσι μπορώ να ξέρω πόσα λεφτά μπορώ να δώσω σε εξοπλισμό καθώς και να διαλέξω μηχανήματα (εγώ ας πούμε προτίμησα να παίρνω vega 64 γιατί πολύ απλά οι νεότερες κάρτες αν και με καλύτερες επιδόσεις ήταν πολύ ακριβώς πχ μια 3090 βγάζει 130Mh/s περίπου αλλά με τα λεφτά που ζητάγανε εγώ έπαιρνα 5 vega τότε και μπορούσα να τις πάω συνολικά να βγάζουν 275 Mh/s )  

Τώρα έχουν λιγοστέψει οι vega και οι τιμές ανέβηκαν οπότε κοιτάω άλλες διεξόδους πχ HDD mining καθώς και τι μπορεί να γίνει με άλλες κάρτες που τις "παραβλέπουν" οι πολλοί πχ κοιτάω alibaba για αγορά p106 (gtx 1060 για mining) που ναι μεν βγάζει γύρο στα 25Mh/s το κομμάτι αλλά με μαζική παραγγελία η τιμή θα ειναι οικονομικότερη αρκετά απο το να αποκτήσω το ίδιο hashrate με πιο δημοφιλής κάρτες. 

Αν πατώσει το ETH ακόμη καλύτερα για εμένα :P όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό γιατί εγώ πιστεύω στα crypto (άρα η μόνη ζημιά μου θα ειναι αν κάνω λάθος σε αυτό και πατώσουν όλα τα crypto αλλά έχω αρκετούς λόγους να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό ) γιατί θα πέσουν οι τιμές στο hardware και έτσι θα μπορώ να μεγαλώσω την παραγωγή ακόμη περισσότερο με πολύ λιγότερο κόστος. 

Τώρα το πότε θα κάνω cashout δεν με απασχολεί τώρα, μόνο σε περίπτωση ανάγκης (ιατρικά έξοδα ή αν δεν μου περισσεύουν χρήματα να πληρώσω την κατανάλωση ρεύματος) θα κάνω cash out μόνο σε κάποιο μεγάλο ανέβασμα αν έχω πολλά crypto και πάλι θα το σκεφτώ και σίγουρα δεν θα κάνω το 100% των crypto μου σε fiat γιατί πολύ απλά νομίζω ότι την επόμενη δεκαετία τα πράματα θα ειναι πολύ διαφορετικά απο σήμερα όσο αφορά το καθεστώς και την ευκολία συνδιαλλαγών με crypto .

Το μόνο που κάνω κατα καιρούς ειναι να αλλάζω τα crypto μου με άλλα είδη crypto για να έχω ένα πιο ευρύ πορτφόλιο επειδή για εμένα δεν τίθεται θέμα για το αν τα κρύπτο ειναι το μέλλον αλλά ποιο-ά απο αυτά τα επικρατήσει ως κύριο μέσο.

απο ολο το κειμενο σου κραταω τη λεξη "πιστη"  στο κατα ποσο αντικειμενικη ειναι, ποσο εντονη ειναι, και κατα ποσο αυτη επηρεαζει τις κινησεις σου.. και την αφηνω ως food for thought για τους υπολοιπους αναφορικα με τη δικη τους "πιστη"
καποιοι θα διαφωνησουν καποιοι αλλοι θα συμφωνησουν..

Επεξ/σία από Odyss3us

1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

απο ολο το κειμενο σου κραταω τη λεξη "πιστη"  στο κατα ποσο αντικειμενικη ειναι, ποσο εντονη ειναι, και κατα ποσο αυτη επηρεαζει τις κινησεις σου.. και την αφηνω ως food for thought για τους υπολοιπους,
καποιοι θα διαφωνησουν καποιοι αλλοι θα συμφωνησουν..

Απλά να σημειώσω ότι δεν εννοώ "τυφλή" ή "θρησκευτική" πίστη όπως έγραψα έχω τους λόγους μου και θα ήταν ακόμη πιο μακροσκελή τα ποστ μου απο αυτά που ήδη έγραψα γιαυτό το άφησα εκει. 

Αυτό που εννοώ δηλαδή όταν λέω κάποιος να πιστεύει στο ότι τα crypto ειναι το μέλλον ειναι να "τα βάλει κάτω" να δει τι συμβαίνει να δει την ιστορία την φιλοσοφία αλλά και το τι γίνεται γενικά με οικονομία τα τελευταία χρόνια, ποιοι ειναι οι εμπλεκόμενοι παίχτες πως κινούνται, τι αγορά κινείται άμεσα και έμμεσα μέσω των κρύπτο κτλ κτλ  και να βγάλει τα συμπεράσματα του. 

Όχι δηλαδή απλά να πιστέψει στα crypto έτσι επειδή ειναι cool δηλαδή. 

Δεν ειναι κάτι πρωτότυπο αυτό που λέω την ίδια λογική που κάποιος θα αποφασίσει να μπεί σε οποιονδήποτε χώρο χρησιμοποιώ. 

Πως κάποιος αποφασίζει να μπει στην αγροτιά ας πούμε και τι καλλιέργειες θα κάνει; 

Πως κάποιος αποφασίζει να ανοίξει την ΧΥ επιχείρηση κτλ 

Ναι οκ κάποιοι μπαίνουν απλά για την επιδότηση ή ακολουθούν πχ την μόδα (γκότζι μπέρι κτλ ) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να το δούν αλλιώς. 

Σε όλα χρειάζεται η πίστη σε αυτό που κάνεις και η πίστη θα πρέπει να προέλθει απο μελέτη, αν λοιπόν κάνεις την μελέτη και έχεις πίστη σε αυτό είσαι σε πολύ καλύτερη θέση απο τον οποιονδήποτε άλλο που ειναι στον ίδιο χώρο με εσένα γιατί οι κινήσεις σου θα ειναι πιο σταθερές. 

Απο εκει και πέρα όπως σε κάθε τι άλλο στην ζωή ακόμη και αν κάνεις την μελέτη σου μπορεί να στραβώσουν τα πράματα. 

Έτσι ήταν η ζωή αν τα πράγματα ήταν πανεύκολα θα ήμασταν όλοι πλούσιοι :P 

Ούτε όλοι πλούσιοι είμαστε ή θα γίνουμε ούτε όλοι όμως θα αποτύχουμε και θα βγούμε στην ζητιανιά κτλ...

Το να κάνεις μελετημένες κινήσεις όμως άν και δεν ειναι εγγύηση ειναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειδικά σε σχέση με το να πας στα τυφλά και τις περισσότερες φορές γλυτώνεις και απο τα δύο άκρα και πορεύεσαι αξιοπρεπώς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dr_Pepper επειδή είπες πολλές φορές ότι<τα Crypto είναι το μέλλον> και με triggαρες...να πω απλώς ότι ακούγεται αστείο...

Είναι σαν να λες ότι η καλλιέργεια είναι το μέλλον και να μην προσδιορίζεις ποια καλλιέργεια .

Και οχι μονο δεν προσδιορίζεις, αλλά βρίσκεσαι και σε χώρο που κάθε μέρα ένας άγνωστος λανσάρει και καινούριο σπόρο που δεν ξέρεις καν αν έχει ιδιότητες σπόρου. 

(πάνω από 10k σπόροι/crypto atm) 

Ωραία η αμπελοφιλοσοφία, αλλά μας χόρτασες. 

10k crypto "δημιουργούν" χρησιμότητα outta blue με fancy words είτε παρουσιάζοντας  για 100η φορά το ίδιο project, είτε συγκρίνοντας τον εαυτό τους με το ποσό καλύτερα είναι, στην θεωρία, από το btc. 

Το να λες ότι τα Crypto είναι το μέλλον είναι τόσο αφελές όσο να αγοράζεις σήμερα hdds για chia...

(ψέματα, είναι περισσότερο 😅

Και να πω και για την πίστη σου κάτι... 

Αγόρασες όπως λες,(αλλά δεν μας λες πότε ακριβώς) σαν παλιός που είσαι, κάρτες, με roi 11+ μήνες (το οποίο ανέκαθεν ήταν οκ χρόνος για roi, είτε για btc με ASICS είτε eth με κάρτες) αλλά σήμερα σνομπάρεις κόσμο που αγοράζει κάρτες επειδή είναι "φουσκωμένες"  οι τιμές. 

Meanwhile ακόμα και οι πιο ακριβές ΣΗΜΕΡΑ , έχουν τουλάχιστον 20% γρηγορότερο roi από κάποιον που ξεκίνησε το '18~'20. 

Άρα γιατί να μην αγοράσει κάποιος σήμερα; Ακομα και το eip1559 δεν είναι αρκετό για να ανεβάσει το roi σε επίπεδα όπου φαίνονται ασύμφορα για έναν παλιό miner, που δεν ξέχασε με τι roi's ξεκίνησε... 

Επεξ/σία από ooaris

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα ελληνικά γράφω και ειναι λογικό όσοι μιλάνε ελληνικά να μπορούν να διαβάσουν τα ποστ μου απο εκει και πέρα δεν φτάνει μόνο το να ξέρεις ελληνικά για μπορείς να καταλάβεις το περιεχόμενο τους, αν και δεν μου αρέσει  το ύφος σου θα κάνω τον χαζό ότι και καλά δεν μπήκες στο topic για mining για να τρολλάρεις και είσαι miner και θα κάνω μια προσπάθεια να σου εξηγήσω. 

1 ώρα πριν, ooaris είπε

Άρα γιατί να μην αγοράσει κάποιος σήμερα; Ακομα και το eip1559 δεν είναι αρκετό για να ανεβάσει το roi σε επίπεδα όπου φαίνονται ασύμφορα για έναν παλιό miner, που δεν ξέχασε με τι roi's ξεκίνησε... 

Που έγραψα ακριβώς να μην αγοράσει κανένας σήμερα; 

1 ώρα πριν, ooaris είπε

Αγόρασες όπως λες,(αλλά δεν μας λες πότε ακριβώς) σαν παλιός που είσαι, κάρτες, με roi 11+ μήνες (το οποίο ανέκαθεν ήταν οκ χρόνος για roi, είτε για btc με ASICS είτε eth με κάρτες) αλλά σήμερα σνομπάρεις κόσμο που αγοράζει κάρτες επειδή είναι "φουσκωμένες"  οι τιμές. 

Καταρχήν έγραψα ότι ξεκίνησα σχετικά πρόσφατα οπότε παραβλέπω την ειρωνεία περί "παλιού" 

Τώρα απο εκεί και πέρα roi με 11+ μήνες είναι αρκετά ρίσκο έγραψα μάλιστα και το παράδειγμα με RTX 3090 vs vega απο θέμα κόστους. 

Εκ του αποτελέσματος κάποιες απο τις κάρτες μου βγάλανε τα έξοδα τους σε 1,2 μήνες γιατί τις πρόλαβα προτού φουσκώσουν οι τιμές αλλά και οι υπόλοιπες αγοράστηκαν με roi γύρο στους 6-8 μήνες (με τις τότε τιμές που παίζανε 1500-1700$ ) και εκ των πραγμάτων πια φαίνεται συνολικά να έχουν (απο την ημέρα αγοράς τους) 3-5 μήνες. 

Αλλά αυτό ειναι το θέμα το "εκ των πραγμάτων"! κατόπιν εορτής καλά ειναι να τα λέμε... Αν μου έλεγες "θα πάει το ETH 3000$ ;" θα σου έλεγα "μπορεί αλλά εσύ μην σχεδιάζεις με το να πάει 3000 αλλά με το τι θα γίνει αν πέσει απο 1500 πιο κάτω και πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις σε αυτή την τιμή. 

Οπότε αν πήγαινες με roi 11μηνο+ και δεν σου καθόταν όπως ξέρουμε σήμερα δηλαδή το ETH στα 3000$ τι θα έκανες θα μπορούσες να αντέξεις roi αναπροσαρμοσμένο στους 15-20 μήνες;  

Εννοείται ότι αν πάει το ETH 10.000$ +++ παίρνεις και κάρτες στα 6000 το κομμάτι αλλά πως μπορείς να το ξέρεις αυτό; 

Καλύτερα λοιπόν να κάνεις κινήσεις με μικρό καλάθι κατα νού και όχι με την σκέψη ότι θα εκτιναχθεί στο φεγγάρι ένα νόμισμα, και όπως έγραψα αν το κάνεις μακάρι να σου κάτσει αλλά δεν το θεωρώ φρόνιμο προσωπικά. 

1 ώρα πριν, ooaris είπε

@Dr_Pepper επειδή είπες πολλές φορές ότι<τα Crypto είναι το μέλλον> και με triggαρες...να πω απλώς ότι ακούγεται αστείο...

Είναι σαν να λες ότι η καλλιέργεια είναι το μέλλον και να μην προσδιορίζεις ποια καλλιέργεια .

Και οχι μονο δεν προσδιορίζεις, αλλά βρίσκεσαι και σε χώρο που κάθε μέρα ένας άγνωστος λανσάρει και καινούριο σπόρο που δεν ξέρεις καν αν έχει ιδιότητες σπόρου. 

(πάνω από 10k σπόροι/crypto atm) 

Ωραία η αμπελοφιλοσοφία, αλλά μας χόρτασες. 

10k crypto "δημιουργούν" χρησιμότητα outta blue με fancy words είτε παρουσιάζοντας  για 100η το ίδιο project, είτε συγκρίνοντας τον εαυτό τους με το ποσό καλύτερα είναι, στην θεωρία, από το btc. 

Το να λες ότι τα Crypto είναι το μέλλον είναι τόσο αφελές όσο να αγοράζεις σήμερα hdds για chia...

(ψέματα, είναι περισσότερο 😅

Εσύ είσαι miner ; αν δεν είσαι miner δικαίωμα σου αν είσαι όμως πως "τριγγάρεσαι" με αυτή την σκέψη είσαι σε έναν χώρο που δεν πιστεύεις ; αυτό ειναι το αστείο. 

Το να με ρωτάς ποιο-α κρύπτο θα επικρατήσουν την επόμενη 10ετία ειναι αστείο είναι σαν να με ρωτούσες πριν 10-20 χρόνια ποιοες σελίδες θα εκτιναχθούν σε κέρδη....  δεν θα ήξερα να σου απαντήσω θα ήμουν πάραυτα σίγουρος όμως πως το internet ειναι το μέλλον. 

To πόσα διαφορετικά crypto υπάρχουν λίγο έως 0 σημασία έχει, σημασία έχει ποιά crypto έχουν marketcap και transaction value τέτοιο ώστε να μπορείς να κάνεις projection για την θέση τους στο μέλλον καθώς και τις διαφορές τους όχι απλά θεωρητικά αλλά και πρακτικά/ποσοτικά για παράδειγμα το ETH δεν ανέβηκε τυχαία στην θέση που είναι τώρα μεταξύ άλλων προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας smart contracts εκ των οποίων τρέχουν σήμερα περι τα 1,5 εκατομμύριο δεν είναι μόνο θεωρητικά δηλαδή αυτή η δυνατότητα που το ανέβασε αλλά και πρακτικά το ότι χρησιμοποιείται. 

και γενικά πάμε τώρα σε βαθιά νερά που δεν γίνεται με ένα ποστ έστω να περιγραφούν, εννοείται πως για έναν "φουσκολόγο" και τσουβαλιστή που θέλει να σπάσει πλάκα όλα ειναι το ίδιο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, Vsrs7 είπε

Όσοι είστε με λειτουργικό Hiveos καντε την εξής μαγκιά.

Μόλις το έκανα και έμεινα άφωνος.

Πηγαίνετε στο , overclock και βάλτε στο core clock την τιμή 1100. 

Θα σας αλλάξει την περιγραφή σε abdolute core clock. 

Πατήστε το apply, και δείτε το hashrate στην κάρτα να ανεβαίνει κατά 0.04 - 0.9 Mh/sκαι να κατεβάζει την κατανάλωση στο optimal.

Κοιτάξτε πόσα watt λειτουργούσαν οι κάρτες μου, και πόσα λειτουργούν τώρα με μια αύξηση κατά 0.04 στο hash της κάθε κάρτας. Το pl είναι τα watt που τις είχα να δουλεύουν, τα γκρί watt είναι αυτά που δουλεύουν μετά το κολπακι!!!!

Υ.Γ. λειτουργεί με nvidia κάρτες από 1660 και πάνω με trex. Για άλλους miners δεν γνωρίζω αν λειτουργεί καθώς επίσης και amd κάρτες. 

Όποιος έχει μπορεί να δοκιμάσει να μας πει.

Screenshot_2021-05-02-21-59-15-570_com.android.chrome.jpg

Επειδή δεν το βλέπω. Ποσα watt ήταν πριν οι 3070 και ποσα τωρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, DimitrisJimmys είπε

Επειδή δεν το βλέπω. Ποσα watt ήταν πριν οι 3070 και ποσα τωρα?

Στο πράσινο οι ρυθμίσεις που είχα βάλει εγώ να τρέχουν οι κάρτες, στο κόκκινο αυτό που τρέχουν μετά την αυτόματη ρύθμιση.

IMG_20210503_112739.jpg

Επεξ/σία από Vsrs7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, omitziz είπε

Όλα αυτά τα νούμερα είναι απλά νούμερα και δεν έχουν καμία αξία. Αξία θα αποκτήσουν όταν γίνουν cash out. Μέχρι τότε το μόνο που έχεις είναι eth και μόνο eth.

στα 3.178$ το Eth αυτη τη στιγμη, με ποσα eth υπολογιζες το ROI μιας RTX 3070 τον Ιανουαριο που 1Eth ισουτο με 600 ευρω και σημερα 1Eth=2.650€ ?

ο δικος σου στοχος μπορει να ειναι τα 32Eth για να μπεις στο Eth2 POS αλλα ακομα κι αυτο βασιζεται στον ιδιο κοινο παρανομαστη περι στοχων που ανεφερα πιο πανω..

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...