Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Το κόστος του ρεύματος είναι 0.2~0.3€/KWh ($0.25~$0.36).

0,25€ είναι στην ψηλότερη κλίμακα.

28 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Ο υπολογιστής μπορεί να τρώει άνετα 100~150W συν τις κάρτες γραφικών.

Ο Η/Υ είναι τελείως idle κατά τη διάρκεια του ETH mining.

Οπότε ανάλογα την πλατφόρμα, τις ρυθμίσεις (overclock/ram) και το λογισμικό που τρέχει μπορεί να έχει κατανάλωση από 30W μέχρι 70W στο οποίο προστίθενται οι GPUs.

Τα τελικά νούμερα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που γράφεις.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@kkatzos Υπολογίζω συνολικό κόστος, δηλαδή χρέωση ενέργειας + ΑΔΜΗΕ + ΔΕΔΔΗΕ + ΕΤΜΕΑΡ + λοιπές χρεώσεις (πηγαίνουν όλα με την KWh).

Έχω smart plug, μου μετράει την πραγματική κατανάλωση στην πρίζα. Ο ένας υπολογιστής έχει μια 2080 Ti, την έχω ρίξει στα 160W. Στην πρίζα δείχνει ότι καταναλώνει 260W.

Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς κατανάλωνει ο υπολογιστής ρεύμα για την μητρική, επεξεργαστή, RAM (64GB->24W), δίσκοι, ανεμιστήρες, αντλία υδρόψυξης. 

Μετά έχουμε και την απόδοση του τροφοδοτικού. Αν π.χ. έχει απόδοση 90% τότε τα 160W της κάρτας γραφικών γίνονται 160/0.9= 178W στην πρίζα.

Αυτή την στιγμή είτε αγοράσεις crypto είτε κάνεις mining είσαι το ίδιο ωφελημένος.

Σε λίγο καιρό δεν θα συμφέρει να αγοράσεις νέο εξοπλισμό για mining. 

Το mining στο ethereum θα πέσει κατά 30% το καλοκαίρι.

Μέχρι τέλος του έτους λένε ότι θα πάει στο version 2 (PoS) οπότε τέρμα το ethereum mining.

Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είναι τελειωμένα μόλις πέσουν εκεί όλοι οι GPU miners, δεν έχουν αρκετό κεφάλαιο για να ανταπεξέλθουν. 

4 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Υπολογίζω συνολικό κόστος, δηλαδή χρέωση ενέργειας + ΑΔΜΗΕ + ΔΕΔΔΗΕ + ΕΤΜΕΑΡ + λοιπές χρεώσεις (πηγαίνουν όλα με την KWh).

ΜΕ αυτές λέω και εγώ.

Τα έχουμε ξανασυζητήσει εδώ μέσα.

Μόνο σε υψηλές καταναλώσεις ανεβαίνει στο 0,25€. Στις περισσότερες περιπτώσεις με 2-3 GPUs θα βγαίνει κάτω από 0,2€.

6 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Έχω smart plug, μου μετράει την πραγματική κατανάλωση στην πρίζα. Ο ένας υπολογιστής έχει μια 2080 Ti, την έχω ρίξει στα 160W. Στην πρίζα δείχνει ότι καταναλώνει 260W.

Και εγώ έχω μετρητή. Και έχω 50W από το σύστημα idle (σβηστές οθόνες, κτλ κτλ) και 190W με ETH mining.

8 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Μετά έχουμε και την απόδοση του τροφοδοτικού. Αν π.χ. έχει απόδοση 90% τότε τα 160W της κάρτας γραφικών γίνονται 160/0.9= 178W στην πρίζα.

Αφού μιλάμε για μετρήσεις στην πρίζα έχουμε συμπεριλάβει και τις απώλειες του PSU.

9 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς κατανάλωνει ο υπολογιστής ρεύμα για την μητρική, επεξεργαστή, RAM (64GB->24W), δίσκοι, ανεμιστήρες, αντλία υδρόψυξης. 

Εσύ είσαι στο άνω άκρο. Έχεις πολλά που καταναλώνουν ενέργεια και είναι λογικά τα κοντά στα 100W.

Κάποιος όμως με ένα basic συστημα έχει κατανάλωση 40-50W + GPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, StavrosD είπε

@kkatzos Το mining στο ethereum θα πέσει κατά 30% το καλοκαίρι.

Μέχρι τέλος του έτους λένε ότι θα πάει στο version 2 (PoS) οπότε τέρμα το ethereum mining.

Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είναι τελειωμένα μόλις πέσουν εκεί όλοι οι GPU miners, δεν έχουν αρκετό κεφάλαιο για να ανταπεξέλθουν. 

το EIP1559 στα μεσα Ιουλιου θα μειωσει τα fees στους miners κατα 20-40% αλλα παραλληλα θα εκτοξευσει τη τιμη του που ηδη βρισκεται σε bullrun ισοφαριζοντας και ξεπερνωντας τη χασουρα, ηδη το ΕΤΗ φλερταρει τα 3k$ και ολα τα predictions προεξοφλουν οτι θα κλεισει τη χρονια στα 4-5k
το eth mining θα κλεισει καποια στιγμη μεσα στο 2022 η και 2023 οποτε στη χειροτερη περιπτωση εχουμε εναν χρονο γεματο
Επεξ/σία από Odyss3us

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι είστε με λειτουργικό Hiveos καντε την εξής μαγκιά.

Μόλις το έκανα και έμεινα άφωνος.

Πηγαίνετε στο , overclock και βάλτε στο core clock την τιμή 1100. 

Θα σας αλλάξει την περιγραφή σε abdolute core clock. 

Πατήστε το apply, και δείτε το hashrate στην κάρτα να ανεβαίνει κατά 0.04 - 0.9 Mh/sκαι να κατεβάζει την κατανάλωση στο optimal.

Κοιτάξτε πόσα watt λειτουργούσαν οι κάρτες μου, και πόσα λειτουργούν τώρα με μια αύξηση κατά 0.04 στο hash της κάθε κάρτας. Το pl είναι τα watt που τις είχα να δουλεύουν, τα γκρί watt είναι αυτά που δουλεύουν μετά το κολπακι!!!!

Υ.Γ. λειτουργεί με nvidia κάρτες από 1660 και πάνω με trex. Για άλλους miners δεν γνωρίζω αν λειτουργεί καθώς επίσης και amd κάρτες. 

Όποιος έχει μπορεί να δοκιμάσει να μας πει.

Screenshot_2021-05-02-21-59-15-570_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από Vsrs7

2 ώρες πριν, StavrosD είπε

Έχουν μπει πολλοί στο παιχνίδι και έχει πέσει πολύ το κέρδος.

https://www.coinwarz.com/mining/ethereum/difficulty-chart

Το κόστος του ρεύματος είναι 0.2~0.3€/KWh ($0.25~$0.36).

Ο υπολογιστής μπορεί να τρώει άνετα 100~150W συν τις κάρτες γραφικών.

Ένα rig που παράγει €500 τον μήνα, μπορεί άνετα να καταναλώνει 600W, συνεπώς καταναλώνει .2*(600/1000)*24*30=86€, δηλαδή το 17% πηγαίνει στην ΔΕΗ. Πολλοί έχουν κλιμακωτό τιμολόγιο οπότε μπορεί να έρθει και παραπάνω ο λογαριασμός.

Για την ακρίβεια 86,400 αλλά μην ξεχνάς υπάρχει το νυχτερινό+ δεν είναι 0,20 η κιλοβατώρα γιατί μερικοί είναι σε εναλλακτικο πάροχο.ας πούμε 60 ευρώ να είμαστε μέσα?440 τσέπη όσο ένα επίδομα ανέργου?

Και σε εναλλακτικούς παρόχους οι επιπλέον χρεώσεις (τα λέω "κερατιάτικα") είναι μεγαλύτερες από την κατανάλωση ρεύματος.

Όπως και να έχει, ακόμα συμφέρει εφόσον έχει ήδη κάποιος τον εξοπλισμό. Απλά αναφέρω ότι υπάρχει το σημαντικό ενδεχόμενο να μην γίνει απόσβεση σε εξοπλισμό που θα αγοραστεί τώρα, αν αγοραστεί μόνο για mining.

Συνεισφέρουμε όλοι τις απόψεις μας ώστε όποιος μπει στο παιχνίδι να ξέρει που πάει να μπλέξει. Το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικιά του υπόθεση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StavrosD είπε

Και σε εναλλακτικούς παρόχους οι επιπλέον χρεώσεις (τα λέω "κερατιάτικα") είναι μεγαλύτερες από την κατανάλωση ρεύματος.

Όπως και να έχει, ακόμα συμφέρει εφόσον έχει ήδη κάποιος τον εξοπλισμό. Απλά αναφέρω ότι υπάρχει το σημαντικό ενδεχόμενο να μην γίνει απόσβεση σε εξοπλισμό που θα αγοραστεί τώρα, αν αγοραστεί μόνο για mining.

Συνεισφέρουμε όλοι τις απόψεις μας ώστε όποιος μπει στο παιχνίδι να ξέρει που πάει να μπλέξει. Το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικιά του υπόθεση.

φυσικα και δε συμφερει βλεποντας αυτες τις τιμες, τη διαθεσιμοτητα και τα χρονικα περιθωρια να στενευουν,
εγω παρεξηγηθηκα απο ορισμενους οταν ανεφερα καποια στιγμη οτι με "κοπο" μαζεψα τις καρτες,
γιατι δεν ακολουθησα την ευκολη λυση πχ. να δωσω 1650ευρω για μια 3070 με 58 Mhashrate,
οταν με τα ιδια και λιγοτερα χρηματα βρηκα 3 5600XT που δινουν 120Mh/s κοκ.

γιαυτο και φριττω οταν βλεπω σε αγγελιες mining rigs με ~300Mhs να πωλουνται 7-8 χιλιαρικα μαζι με το καπελο της οργανωσης οταν εγω με το δικο μου τροπο θα τα εφτιαχνα με λιγοτερο απο τα μισα, κι αυτο συμφωνα παντα με τη δικη μου λογικη ειτε μου τρεχουν τα χρηματα απο τα μπατζακια ειτε οχι..
τωρα βεβαια ειναι αργα και εξαιρετικα πιο δυσκολο να βρεις μεταχειρισμενες ευκαιριες...

Επεξ/σία από Odyss3us

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

το EIP1559 στα μεσα Ιουλιου θα μειωσει τα fees στους miners κατα 20-40% αλλα παραλληλα θα εκτοξευσει τη τιμη του που ηδη βρισκεται σε bullrun ισοφαριζοντας και ξεπερνωντας τη χασουρα, ηδη το ΕΤΗ φλερταρει τα 3k$ και ολα τα predictions προεξοφλουν οτι θα κλεισει τη χρονια στα 4-5k
το eth mining θα κλεισει καποια στιγμη μεσα στο 2022 η και 2023 οποτε στη χειροτερη περιπτωση εχουμε εναν χρονο γεματο

Η σύγκριση fiat crypto profit είναι εντελώς λάθος. Το profit από την αρχή του έτους στο mining του ETH έχει πέσει πάνω από 40% και η πραγματικότητα που έρχεται είναι ποιο σκληρή από τις προβλέψεις προ 2μηνου.

Βγάζαμε 1.5 eth το μήνα ανά GH πλέον θες πάνω από 50 μέρες για το 1 eth με 1GH και η κατρακύλα όχι μόνο δεν κόβει αλλά αυξάνει ( ευτυχώς όχι ακόμα εκθετικά)

Και πράγματι ορισμένοι με απλά tweet ή telegram προφητεύουν για 4 και 5Κ αλλά υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι είμαστε στο τέλος της κούρσας και δεν θα πάει 5Κ αλλά 400$.

Η σούμα λέει ότι το σκάψιμο πάει από το κακό στο χειρότερο και οι καλές μέρες με τα καλά κέρδη έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, omitziz είπε

Η σύγκριση fiat crypto profit είναι εντελώς λάθος. Το profit από την αρχή του έτους στο mining του ETH έχει πέσει πάνω από 40% και η πραγματικότητα που έρχεται είναι ποιο σκληρή από τις προβλέψεις προ 2μηνου.

Βγάζαμε 1.5 eth το μήνα ανά GH πλέον θες πάνω από 50 μέρες για το 1 eth με 1GH και η κατρακύλα όχι μόνο δεν κόβει αλλά αυξάνει ( ευτυχώς όχι ακόμα εκθετικά)

Και πράγματι ορισμένοι με απλά tweet ή telegram προφητεύουν για 4 και 5Κ αλλά υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι είμαστε στο τέλος της κούρσας και δεν θα πάει 5Κ αλλά 400$.

Η σούμα λέει ότι το σκάψιμο πάει από το κακό στο χειρότερο και οι καλές μέρες με τα καλά κέρδη έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

το προφιτ επιασε ενα μεγιστο peak τον Φεβρουαριο, ποτε δεν ηταν σταθερο για να εχεις σημειο αναφορας αλλα εστω κι ετσι αν δεχτουμε οτι  επεσε κατα 40% απο την αρχη του ετους,

το Eth 1 Ιανουαριου ειχε 600 ευρω σημερα ειναι στα 2.454 ευρω
400% αυξηση, αν τα σκαμμενα eth τα κρατας και δε τα κανεις fiat

αν θελεις βαζουμε καλύτερα την τιμη στα τελη Ιανουαριου που ηταν 1078 ευρω,
ειναι πανω απο 220% αυξηση, παλι κατα πολυ μεγαλυτερη απο το βαθμο δυσκολιας

περα απο τα ευκολοχωνευτα τουιτς που "προφητευουν" και γινονται viral υπαρχουν και εκτενεις αναλυσεις που εξηγουν το πως και το γιατι..

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

Επισκέπτης
9 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

το προφιτ επιασε ενα μεγιστο peak τον Φεβρουαριο, ποτε δεν ηταν σταθερο για να εχεις σημειο αναφορας αλλα εστω κι ετσι αν δεχτουμε οτι  επεσε κατα 40% απο την αρχη του ετους,

το Eth 1 Ιανουαριου ειχε 600 ευρω σημερα ειναι στα 2.454 ευρω
400% αυξηση, αν τα σκαμμενα eth τα κρατας και δε τα κανεις fiat

αν θελεις βαζουμε καλύτερα την τιμη στα τελη Ιανουαριου που ηταν 1078 ευρω,
παλι ειναι πανω απο 220% αυξηση, παλι κατα πολυ μεγαλυτερη απο το βαθμο δυσκολιας

περα απο τα ευκολοχωνευτα τουιτς που "προφητευουν" και γινονται viral υπαρχουν και εκτενεις αναλυσεις που εξηγουν το πως και το γιατι..

Έχω αρχείο με όλα τα payouts μου .. η πτώση είναι σημαντικότατη και στο χαμηλότερη σημείο από ποτέ. Ακόμα και από το πρώτο τετράμηνο του 19.

Για τα ευρώ σου εξήγησα και πριν δεν πρέπει να μπερδεύεις εκτός και εάν αλλάζεις όλα όσα σκάβεις καθημερινά.

Εάν κρατάς έστω και 0.0001 eth το προφιτ σου το μετράς σε eth όχι σε €$£¥

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, omitziz είπε

Έχω αρχείο με όλα τα payouts μου .. η πτώση είναι σημαντικότατη και στο χαμηλότερη σημείο από ποτέ. Ακόμα και από το πρώτο τετράμηνο του 19.

Για τα ευρώ σου εξήγησα και πριν δεν πρέπει να μπερδεύεις εκτός και εάν αλλάζεις όλα όσα σκάβεις καθημερινά.

Εάν κρατάς έστω και 0.0001 eth το προφιτ σου το μετράς σε eth όχι σε €$£¥

κατσε ρε φιλε γιατι θα μας τρελανεις,
εστω οτι οτι τελη Ιανουαριου εσκαψες 1 Eth, αυτο σημερα εχει γινει ηδη 2,5 Eth
κι αν το σημερινο μηνα σκαβεις με το ιδιο hashrate 0,6Eth αυτο παλι θα ξεπερασει το 1Eth σε λιγους μηνες
κι αυτο το "Θα" δεν ειναι υποθετικο ειναι ο μετριοπαθεστερος υπολογισμος βασει των  υπαρκτων δεδομενων που ηδη εχουμε απο την αρχη του ετους

το προφιτ που λες οτι κρατας και μετρας σε Eth δεν βλέπεις οτι καθε μερα μεταβαλλεται και αυξανεται προς τα επανω στην ισοτιμια με ευρω;
αν κοιτας μια μονο παραμετρο αυτο να μου το ελεγες αν καθε βδομαδα εκανες cashout σε ευρω, αυτο θα εκανε οποιος προβλεπει οτι το eth θα πεσει στα 400$
αν ομως holdarεις  οπως εχεις πει και στοχευεις μακροπροθεσμα αυτη η 40% μειωση ειναι ισχνη σε σχεση με το διπλασιασμο στο τελος του ετους και τα 10k το 2025 κλπ

πχ. στις 22 Φεβρουαριου 1Eth  εκανε 1153ευρω και σημερα εχει 2454 ευρω πως διαλο κανεις συγκριση λαμβανοντας υποψη μονο το difficulty και αγνοωντας ολα τα υπολοιπα ειλικρινα δεν το καταλαβαινω..

αν δε σαρεσει αυτη η "αυθαιρετη" συγκριση παρε τον μεσο ορο της τιμης του Eth για το Φεβρουαριο και συγκρινε την με τη μεση τιμη του Απριλιου, οποιαδηποτε τυχαια μερα κι αν επελεγες να κανεις cashout το κερδος ειναι πολυ πανω απο το -40% του difficulty που ανεφερες οτι ισχυει απο την αρχη του ετους

Επεξ/σία από Odyss3us

Εφόσον κρατάει κάποιος ότι κάνει mining χωρίς να τα μετατρέπει σε fiat, δεν υπάρχει κανένα νόημα να μετράμε σε €. Αν κάποιους τους βολεύει να μετράνε με υποθετικά νούμερα τότε πάσο.

Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά άμεσα σε tweets που απλά πατάνε μια μ@λ@κια ότι η τιμή θα κρασαρει, με άρθρα και εκτενεις αναλύσεις που ερμηνεύουν όπως τους βολεύουν στοιχεία και λένε για 5k, δεν έχουν μεγάλη διαφορά.

Το να γράψω ένα άρθρο βάζοντας 2-3 Fibonacci arcs, και άλλες άσχετες γραμμές δεν το κάνει αυτόματα σωστό. Παραμένει δική μου μαντεψια που στο μεγαλύτερο ποσοστό βασίζεται στην τύχη.

Επισκέπτης
15 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

εστω οτι οτι τελη Ιανουαριου εσκαψες 1 Eth, αυτο σημερα εχει γινει ηδη 2,5 Eth

Το 1 eth έχει παραμείνει 1 eth( περίπου δηλαδή .. έχει πάρει ένα 4.5% λόγο του nexo.io)

Σταματάω γιατί δεν υπάρχει σύγκληση ούτε στα αυτονόητα.

25 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

πχ. στις 22 Φεβρουαριου 1Eth  εκανε 1153ευρω και σημερα εχει 2454 ευρω πως διαλο κανεις συγκριση λαμβανοντας υποψη μονο το difficulty και αγνοωντας ολα τα υπολοιπα ειλικρινα δεν το καταλαβαινω

Όλα αυτά τα νούμερα είναι απλά νούμερα και δεν έχουν καμία αξία. Αξία θα αποκτήσουν όταν γίνουν cash out. Μέχρι τότε το μόνο που έχεις είναι eth και μόνο eth.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Carrion είπε

Εφόσον κρατάει κάποιος ότι κάνει mining χωρίς να τα μετατρέπει σε fiat, δεν υπάρχει κανένα νόημα να μετράμε σε €. Αν κάποιους τους βολεύει να μετράνε με υποθετικά νούμερα τότε πάσο.

Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά άμεσα σε tweets που απλά πατάνε μια μ@λ@κια ότι η τιμή θα κρασαρει, με άρθρα και εκτενεις αναλύσεις που ερμηνεύουν όπως τους βολεύουν στοιχεία και λένε για 5k, δεν έχουν μεγάλη διαφορά.

Το να γράψω ένα άρθρο βάζοντας 2-3 Fibonacci arcs, και άλλες άσχετες γραμμές δεν το κάνει αυτόματα σωστό. Παραμένει δική μου μαντεψια που στο μεγαλύτερο ποσοστό βασίζεται στην τύχη.

θεωρω οτι οποιοσδηποτε ασχολειται με mining γνωριζει εξαρχης οτι μπαινει σε ενα ρευστο χωρο οπου δεν μπορει να υπολογιζει κερδη με τη λογικη του σταθερου μηνιατικου ενος μισθωτου

αυτη και μονο η συνθηκη θα επρεπε να κανει τον οποιονδηποτε να το ψαχνει περισσοτερο

και φυσικα δεν αναφερομαι στις αστρικες προβολες που κανει ο καθε τουιτερας/γιουτουμπερας,
ποσως μενδιαφερει η ψυχολογικη αναλυση της καμπυλης

αντιθετως αναφερομαι  στις τεχνολογιες που βρισκονται πισω απο καθε νομισμα, τις δυνατοτητες, τη λειτουργικοτητα του, τί υπηρεσιες  προσφερει στην αγορα και βασει αυτων τί προοπτικες αναπτυξης εχει μεσο-μακροπροθεσμα

30 λεπτά πριν, omitziz είπε

Το 1 eth έχει παραμείνει 1 eth( περίπου δηλαδή .. έχει πάρει ένα 4.5% λόγο του nexo.io)

Σταματάω γιατί δεν υπάρχει σύγκληση ούτε στα αυτονόητα.

Όλα αυτά τα νούμερα είναι απλά νούμερα και δεν έχουν καμία αξία. Αξία θα αποκτήσουν όταν γίνουν cash out. Μέχρι τότε το μόνο που έχεις είναι eth και μόνο eth.

μαλιστα, ολα αυτα ειναι νουμερα που δεν εχουν καμια αξια, και θα αποκτησουν στο cashout, δλδ 1 eth=1 eth μονο ετσι τα υπολογιζεις, ολα τα αλλα ειναι ατμος, το γεγονος οτι 4πλασιαστηκε η αξια του σε ευρω απο την αρχη του ετους ειναι αδιαφορο

τα eth που βγαζεις δεν ειναι σε κλειστο λογαριασμο, το cashout ειναι στη διακριτικη σου ευχερεια να το κανεις οποτε το θελησεις, πριν προλαβει δηλαδη  να πεσει στα 400$ 😇😋

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...