Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Vsrs7 είπε

Έχω φτιάξει ένα πλαίσιο όπου θα κουμπωσουν κάρτες και mobo, το οποίο θα μπει μέσα σε μια μεταλλική ντουλάπα 90x40x100. Θα ανοίξω μια τρύπα 60x30 στον πάτο της και άλλη μία στην οροφή. Επίσης θα θα κάνω και 2 μικρότερες στα πλαϊνά. Όλα θα καλυφθούν με σίτα Νο16.

περιμενω να το δω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 22/4/2021 στις 11:29 ΠΜ, Vsrs7 είπε

Όσον αφορά την φορολογία των miners και το τι ισχύει στην Ελλάδα.

Από το 7:50 και μετά.

Άρα ρεύμα που καταναλώνεται, δηλώνεται ως έξοδο....

@Herald λογιστής δεν είσαι;

Ισχύει αυτό;

Έκατσα σήμερα να το δώ. Έχω και ημικρανία, άντεξα μέχρι το 0:50. Δεν είμαι συνταγματολόγος βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό που λέει είναι εντελωπαντελώς λάθος. Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται, συνταγματικά. Δεν γίνεται να γίνει και διαφορετικά δηλαδή. 

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει πρόβλεψη να φορολογηθεί το Ψ, τότε το Ψ δεν φορολογείται. Σαν να λέμε βρήκα 10€ στο δρόμο, που τα δηλώνω. Πουθενά.

Χωρίς επίσημες και σαφείς διατάξεις επαγγελματική άποψη δεν εκφράζω ούτε για τους πελάτες μου επί πληρωμή. Σε φήμες και ΘΑ δεν έχει νόημα να βγάλω γνωμάτευση.

Τυπικά με το να τα δηλώσεις στον 743 όπως προτείνουν κάποιοι εδώ, είσαι λάθος, μιας και θα αποτελέσει τεκμήριο, πράγμα που τα κρύπτος αυτή τη στιγμή  δεν είναι, και οι νόμοι αναδρομικά δεν ισχύουν.

Τι θα έλεγα σε πελάτη μου? Αν δεν έχεις θέμα να μπλέξεις με δικηγόρους προσφυγές και άρειο πάγο δεν τα δηλώνεις, μέχρι να βγούν διατάξεις. Αν δεν θες μπλεξίματα τα φορολογείσαι με 15% και άστο να πάει στο καλό. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

περιμενω να το δω!

Αυτό είναι το πλαίσιο και από κάτω η ντουλάπα.

Το πλαίσιο έχει 2 σειρές για κάρτες. 7 στη μέση και άλλες 7 στην πάνω μεριά. Κάτω εκεί που έχει ένα τετράγωνο, είναι για να μπει η mobo, και δεξιά και αριστερά από την mobo θα μπουν τα τροφοδοτικά.

IMG_20210424_161051.jpg

Screenshot_2021-04-24-16-19-15-137_com.android.chrome.jpg

IMG_20210424_161031.jpg

Επεξ/σία από Vsrs7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Vsrs7 είπε

Αυτό είναι το πλαίσιο και από κάτω η ντουλάπα.

Το πλαίσιο έχει 2 σειρές για κάρτες. 7 στη μέση και άλλες 7 στην πάνω μεριά. Κάτω εκεί που έχει ένα τετράγωνο, είναι για να μπει η mobo, και δεξιά και αριστερά από την mobo θα μπουν τα τροφοδοτικά.

ωραια πραγματα.. η σιτα που ακριβως θα μπει; αντι για ραφια;

την επανω τρυπα για τον ανεμιστηρα καντην καλυτερα imho τερμα επανω αλλα στο πλαι οχι στην οροφη, ειδικα αν τοποθετηθει σε εξωτερικο χωρο

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ωραια πραγματα.. η σιτα που ακριβως θα μπει; αντι για ραφια;

την επανω τρυπα για τον ανεμιστηρα καντην καλυτερα imho τερμα επανω αλλα στο πλαι οχι στην οροφη, ειδικα αν τοποθετηθει σε εξωτερικο χωρο

Ράφια δεν θα έχω καθόλου. Αφού οι κάρτες θα κουμπωσουν στο mining rig, θα μπει όλο το πλαίσιο μέσα στη ντουλάπα. 

Οι σιτες θα μπουν εκεί που θα ανοιχτούν οι τρύπες στην ντουλάπα για να μπαίνει φρέσκος αέρας χωρίς έντομα και σκόνη 😛 

Έλεγα τον ανεμιστήρα να τον βάλω τέρμα πάνω για ευκολότερη απαγωγή θερμότητας.

Η ντουλάπα θα είναι στο μπαλκόνι, κάτω από τέντα σε σκιερό μέρος που δεν το πιάνει βροχή και χιόνι.

Το πολύ πολύ, να βάλω και ένα αεραγωγό σωλήνα, σαν αυτούς που βάζουμε στους απορροφητήρες και να του κάνω κουρμπα σαν φουγάρο δηλαδή χαχαχα

Από αυτό το rig πήρα την ιδέα και το έφτιαξα στα μέτρα μου.

Screenshot_2021-04-20-00-16-36-971_com.facebook.katana.jpg

Επεξ/σία από Vsrs7
  • Like 1

8 λεπτά πριν, Vsrs7 είπε

Ράφια δεν θα έχω καθόλου. Αφού οι κάρτες θα κουμπωσουν στο mining rig, θα μπει όλο το πλαίσιο μέσα στη ντουλάπα. 

Οι σιτες θα μπουν εκεί που θα ανοιχτούν οι τρύπες στην ντουλάπα για να μπαίνει φρέσκος αέρας χωρίς έντομα και σκόνη 😛 

Έλεγα τον ανεμιστήρα να τον βάλω τέρμα πάνω για ευκολότερη απαγωγή θερμότητας.

Η ντουλάπα θα είναι στο μπαλκόνι, κάτω από τέντα σε σκιερό μέρος που δεν το πιάνει βροχή και χιόνι.

Το πολύ πολύ, να βάλω και ένα αεραγωγό σωλήνα, σαν αυτούς που βάζουμε στους απορροφητήρες και να του κάνω κουρμπα σαν φουγάρο δηλαδή χαχαχα

Από αυτό το rig πήρα την ιδέα και το έφτιαξα στα μέτρα μου.

Screenshot_2021-04-20-00-16-36-971_com.facebook.katana.jpg

Αυτά ειναι αν πιάνουν τα χερια σου! Ενώ εγώ που δεν έχω χρόνο αλλά και εμπειρία να κανω κάτι τέτοιο, έσκασα 100€ (βασικά 200€ γιατί πηρα 2 ) για ενα frame 12 gpu το καθένα.

• Like 1

8 λεπτά πριν, DimitrisJimmys είπε

Αυτά ειναι αν πιάνουν τα χερια σου! Ενώ εγώ που δεν έχω χρόνο αλλά και εμπειρία να κανω κάτι τέτοιο, έσκασα 100€ (βασικά 200€ γιατί πηρα 2 ) για ενα frame 12 gpu το καθένα.

Εγώ το έφτιαξα στο χαρτί. Την υλοποίηση την ανέλαβαν κάτι φίλοι σιδεράδες 😛😉

1 ώρα πριν, Herald είπε

Έκατσα σήμερα να το δώ. Έχω και ημικρανία, άντεξα μέχρι το 0:50. Δεν είμαι συνταγματολόγος βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό που λέει είναι εντελωπαντελώς λάθος. Ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται, συνταγματικά. Δεν γίνεται να γίνει και διαφορετικά δηλαδή. 

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει πρόβλεψη να φορολογηθεί το Ψ, τότε το Ψ δεν φορολογείται. Σαν να λέμε βρήκα 10€ στο δρόμο, που τα δηλώνω. Πουθενά.

Χωρίς επίσημες και σαφείς διατάξεις επαγγελματική άποψη δεν εκφράζω ούτε για τους πελάτες μου επί πληρωμή. Σε φήμες και ΘΑ δεν έχει νόημα να βγάλω γνωμάτευση.

Τυπικά με το να τα δηλώσεις στον 743 όπως προτείνουν κάποιοι εδώ, είσαι λάθος, μιας και θα αποτελέσει τεκμήριο, πράγμα που τα κρύπτος αυτή τη στιγμή  δεν είναι, και οι νόμοι αναδρομικά δεν ισχύουν.

Τι θα έλεγα σε πελάτη μου? Αν δεν έχεις θέμα να μπλέξεις με δικηγόρους προσφυγές και άρειο πάγο δεν τα δηλώνεις, μέχρι να βγούν διατάξεις. Αν δεν θες μπλεξίματα τα φορολογείσαι με 15% και άστο να πάει στο καλό. 

Σε λίγο καιρό θα υπάρξει σχετική εγκύκλιος, το υπουργείο και οι υπηρεσίες το ξέρουν, τώρα για την αναδρομή που λες έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά δεν ισχύουν αυτά στην Ελλάδα, να σου θυμίσω ασφαλιστικές εισφορές 2017 με έσοδα του 2015.

17 λεπτά πριν, kmilioris είπε

Σε λίγο καιρό θα υπάρξει σχετική εγκύκλιος, το υπουργείο και οι υπηρεσίες το ξέρουν, τώρα για την αναδρομή που λες έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά δεν ισχύουν αυτά στην Ελλάδα, να σου θυμίσω ασφαλιστικές εισφορές 2017 με έσοδα του 2015.

Δεν ήταν αναδρομικός ο νόμος Κατρούγκαλου. Αλλά είμαστε offtopic :P 

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το flexpool οντως κραταει προμηθεια απο την μεταφορα στο wallet , απο τα 0.05 περασαν 0.048ether ,τραγικο pool απο ολες τις αποψεις ,μακρυα.

Κρατάει και προμήθεια επιπλέον των transaction fees?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το flexpool οντως κραταει προμηθεια απο την μεταφορα στο wallet , απο τα 0.05 περασαν 0.048ether ,τραγικο pool απο ολες τις αποψεις ,μακρυα.

Γι αυτό λέμε βάζουμε χαμηλο gas limit και μεγαλο payout ώστε το 0.0001 ETH που θα κρατήσουν να μην είναι μεγάλο αναλογικά.

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Κρατάει και προμήθεια επιπλέον των transaction fees?

Οχι ρε. Αυτό εννοει ο ακοινωνητος.

Επεξ/σία από kkatzos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Γι αυτό λέμε βάζουμε χαμηλο gas limit και μεγαλο payout ώστε το 0.0001 ETH που θα κρατήσουν να μην είναι μεγάλο αναλογικά.

Οχι ρε. Αυτό εννοει ο ακοινωνητος.

Με 65  ηταν ποσο να το βαλει? Κατω απο 36 μπορει να μην γινει η μεταφορα . Τεσπα ουτε απεξω δεν ξανα περναω 😛

Επεξ/σία από akoinonitos

Αν είναι αλήθεια ότι ο φίλος παραπάνω έκανε μεταφορές από εξωτερικό 225k euro σε 3 εμβάσματα, να περιμένει σύντομα τον έλεγχο της ΑΑΔΕ.  Όποιος κάνει τέτοια δήλωση κινδυνεύει να του τα πάρει όλα η εφορία, να φορολογηθεί σαν εισόδημα που δε δικαιολογείται με τη μέγιστη κλίμακα (45%) συν πρόστιμα. Ακόμα κι αν γίνει αποδεκτό το ποσό σαν κέρδος από υπεραξία κεφαλαίου, θα πρέπει το ποσό αγοράς να είχε δηλωθεί όταν έγινε η αγορά, μιας που αποτελεί τεκμήριο. Κοινώς, αν κάποιος αγόρασε crypto το  2019 σαν επένδυση, έπρεπε να τα δηλώσει πέρυσι στο αντίστοιχο πεδίο.

Γιατί να αρνηθεί ο έφορος μια δήλωση για crypto με το 15%; Γιατί πολύ απλά όλη αυτή η συναλλαγή μπορεί να αποτελεί ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Για παράδειγμα, έχω 200k μαύρα, αγοράζω οποιοδήποτε coin για 2k, τα βάζω με εντολή πώλησης 200k, τα αγοράζω με τα μαύρα λεφτά σε πολλές συναλλαγές (πχ από crypto ATMs κτλ) και εμφανίζω τα 200k κέρδη για φορολόγηση 15%. Δε τους έχω για χαζούς στην ΑΑΔΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...