Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

21 λεπτά πριν, Vsrs7 είπε

Εγώ στην 3080 κάθε 50mhz στην ραμ, βλέπω και 0,50 mh/s διαφορά.

Αυτο θέλω να πω. Δεν πάει fixed, αναλογικά. 

Απο κάποιο σημείο και μετά μπορεί να ανεβάζεις και να δίνει πολύ λιγότερο από ότι έδινε 200mhz πιο κάτω.

Αν ο φίλος δεν είδε μεγάλη διαφορά από 1350 στα 1300 μάλλον ήταν ήδη overextended. 

Επίσης μπορεί να μην χρειάζεται να ρίξει oc αλλά να χρειάζεται να ανεβάσει λίγο το uv

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

πολυ πανω κατω το ethermine

551246884_Screenshot_20210323-111026_SamsungInternet.jpg.82b99635afccfc22b31fbc2e75f88f37.jpg

Πάντως να ξέρετε πως τόσο πολύ που τα κοιτάτε, εκτός ότι το ματιάζετε, σταματάει να είναι και passive income. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Δεν ξέρω για σας βρε παιδιά αλλά 3 βδομάδες που ήμουν σε pool δεν βλέπω διαφορά από το NH στα καθαρά, παρά μία πολύ ελάχιστη, ούτε 0,1 ευρώ τη μέρα. Έχω 2 μέρες τώρα που γύρισα σε NH και τα ίδια είναι με πριν..

Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Δεν ξέρω για σας βρε παιδιά αλλά 3 βδομάδες που ήμουν σε pool δεν βλέπω διαφορά από το NH στα καθαρά, παρά μία πολύ ελάχιστη, ούτε 0,1 ευρώ τη μέρα. Έχω 2 μέρες τώρα που γύρισα σε NH και τα ίδια είναι με πριν..

Τα ιδια ειναι ,μπορει σημερα να βγαζεις λιγο πανω σε pool και αυριο να βγαζεις λιγο πανω στο nicehash. Με φιλους που συγκρινουμε καπως ετσι παει.

• Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Τα ιδια ειναι ,μπορει σημερα να βγαζεις λιγο πανω σε pool και αυριο να βγαζεις λιγο πανω στο nicehash. Με φιλους που συγκρινουμε καπως ετσι παει.

Αυτό ναι. Τύχαινε κάποιες φορές το pool να βρίσκει blocks με μεγάλο reward και ανέβαινε το income αλλά όχι κάτι τρελό. Γενικά από αρχές Φλεβάρη που το ξεκίνησα διαβάζω εδώ ότι το NH είναι ο αντίχριστος και θα μας φάει τα λεφτά και στα pool είναι πολύ καλύτερα, κτλ κτλ και λέω άντε να μείνω αρκετές μέρες σε pool να δω, και τίποτα, μια απ' τα ίδια..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

υπαρχει οδηγος για την εγκατασταση και παραμετροποηση του ethermine ??? καπου? δε με νοιαζει το ελληνικα-αγγλικα.
αλλα κατι που να το εχετε κανει... και οχι να ψαχνω σαν τον κουτο για να βλεπω οτι δεν δουλευει ή εχει το ταδε προβλημα...

ευχαριστω

Μην ξεχνάτε πως στο ΝΗ πληρώνει BTC και όχι ETH, οπότε παίζει πάντα ρόλο και η ισοτιμία ETH/BTC. Πχ μέσα Γενάρη με μέσα Φλεβάρη ήταν 35% πάνω σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Για εμένα που είμαι εκεί δηλαδή, με συμφέρει το ETH να κάνει τρελό spike πάνω ενώ θα πέσει το BTC, και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση 1 μήνα μετά, για να έχω καλύτερο κέρδος. Και βασικά αυτός είναι ο λόγος (πέρα από το γεγονός ότι παλεύω με μια ταπεινή καρτούλα), ότι θεωρώ πιο stable το BTC και προτιμώ να τα έχω έτσι τα κέρδη χωρίς να ασχολούμαι, παρά να τρέχω να τα ανταλλάσσω εγώ.

Επισκέπτης
4 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Μην ξεχνάτε πως στο ΝΗ πληρώνει BTC και όχι ETH, οπότε παίζει πάντα ρόλο και η ισοτιμία ETH/BTC. Πχ μέσα Γενάρη με μέσα Φλεβάρη ήταν 35% πάνω σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Για εμένα που είμαι εκεί δηλαδή, με συμφέρει το ETH να κάνει τρελό spike πάνω ενώ θα πέσει το BTC, και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση 1 μήνα μετά, για να έχω καλύτερο κέρδος. Και βασικά αυτός είναι ο λόγος (πέρα από το γεγονός ότι παλεύω με μια ταπεινή καρτούλα), ότι θεωρώ πιο stable το BTC και προτιμώ να τα έχω έτσι τα κέρδη χωρίς να ασχολούμαι, παρά να τρέχω να τα ανταλλάσσω εγώ.

Απλά είναι τόσο μικρό το hashrate με μία κάρτα που αυτές οι διαφορές όταν ανεβαίνει το ένα ή το άλλο είναι πρακτικά μηδανιμές. Δεν ξέρω αν με κάτι δυνατό (3080, 3090 για παράδειγμα) έχει πιο απτή διαφορά το pool..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ooaris είπε

Γιατί έχεις δει κανέναν να κλείνει τον miner για tweaking? Εκτος από σένα προφανώς 😅

Από 1350 στα 1300 τι διαφορά είχες σε watt και mh; 

Οι περισσότεροι έτσι το κάνουν και αυτό ειναι το σωστό απλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κάνουν έτσι. 

Και στο gaming το ίδιο ισχύει αν αλλάξεις ρολόγια ενώ παίζει το game μπορεί να κρεμάσει αν τα βάλεις τα ίδια αυτά ρολόγια πριν το αρχίσεις θα τα τρέξει (με κάποιο άνω όριο φυσικά δεν θα παίξει τα οποιαδήποτε OC) 

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

δηλαδή καθίσατε ένα μήνα συνεχόμενο mining και είδατε πως είναι τα ίδια; η συγκρίνετε τυχαίες ώρες ή μέρες; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Επισκέπτης
3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Οι περισσότεροι έτσι το κάνουν και αυτό ειναι το σωστό απλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κάνουν έτσι.

Και στο gaming το ίδιο ισχύει αν αλλάξεις ρολόγια ενώ παίζει το game μπορεί να κρεμάσει αν τα βάλεις τα ίδια αυτά ρολόγια πριν το αρχίσεις θα τα τρέξει (με κάποιο άνω όριο φυσικά δεν θα παίξει τα οποιαδήποτε OC) 

δηλαδή καθίσατε ένα μήνα συνεχόμενο mining και είδατε πως είναι τα ίδια; η συγκρίνεται τυχαίες ώρες ή μέρες; 

Αν είναι stable ρολόγια και εν μέσω του game να τα αλλάζεις δεν θα κρεμάσει. Εγώ δεν έκατσα ένα μήνα, έκατσα 20 μέρες. Ε δεν νομίζω να έβλεπα κάποια συνταρακτική διαφορά από άλλες 10 μέρες. Αν η διαφορά στο pool ήταν 0,3-0,4 τη μέρα (δηλαδή να βγαίνει το ρεύμα) τότε εντάξει θα έμενα. Αλλά τώρα είναι πολύ μικρή ώστε να αφήσω την ευκολία και την αμεσότητα του NH. Και άλλωστε δεν έχω κάποιο rig με πολλές κάρτες ώστε να θέλω να το τελειοποιήσω όσο γίνεται. Μια mid-range κάρτα έχω την οποία αγόρασα αποκλειστικά για gaming πριν 2 χρόνια και απλά προέκυψε το mining πριν 1.5 μήνα απλά για ένα επιπλέον εισόδημα το οποίο πάλι σε gaming πηγαίνει. Ένα μήνα να κρατήσει ακόμη αυτό το profit και θα χτυπήσω αυτό https://www.skroutz.gr/s/24602420/Thrustmaster-TCA-Officer-Pack-Airbus-Edition.html για να καταστρέψω και άλλο την βιομηχανία του gaming όπως υποστηρίζουν μερικοί εδώ μέσα.

4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ένα μήνα να κρατήσει ακόμη αυτό το profit και θα χτυπήσω αυτό https://www.skroutz.gr/s/24602420/Thrustmaster-TCA-Officer-Pack-Airbus-Edition.html για να καταστρέψω και άλλο την βιομηχανία του gaming όπως υποστηρίζουν μερικοί εδώ μέσα.

😲😍 Γαμάτο. FS2020 φαντάζομαι;

Πάρε το από τώρα από την Αμαζόνα που το έχει σε καλή τιμή και κρατάς μετά το profit. 😉

Επισκέπτης
13 ώρες πριν, Vsrs7 είπε

Πάρε ένα τροφοδοτικό..... Τόσα βγάζεις....

Πήρα αλλά φεύγουν σιγά σιγά οι non nvidia κάρτες. 

IMG_20210323_092740.jpg

9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν είναι stable ρολόγια και εν μέσω του game να τα αλλάζεις δεν θα κρεμάσει. Εγώ δεν έκατσα ένα μήνα, έκατσα 20 μέρες. Ε δεν νομίζω να έβλεπα κάποια συνταρακτική διαφορά από άλλες 10 μέρες. Αν η διαφορά στο pool ήταν 0,3-0,4 τη μέρα (δηλαδή να βγαίνει το ρεύμα) τότε εντάξει θα έμενα. Αλλά τώρα είναι πολύ μικρή ώστε να αφήσω την ευκολία και την αμεσότητα του NH. Και άλλωστε δεν έχω κάποιο rig με πολλές κάρτες ώστε να θέλω να το τελειοποιήσω όσο γίνεται. Μια mid-range κάρτα έχω την οποία αγόρασα αποκλειστικά για gaming πριν 2 χρόνια και απλά προέκυψε το mining πριν 1.5 μήνα απλά για ένα επιπλέον εισόδημα το οποίο πάλι σε gaming πηγαίνει. Ένα μήνα να κρατήσει ακόμη αυτό το profit και θα χτυπήσω αυτό https://www.skroutz.gr/s/24602420/Thrustmaster-TCA-Officer-Pack-Airbus-Edition.html για να καταστρέψω και άλλο την βιομηχανία του gaming όπως υποστηρίζουν μερικοί εδώ μέσα.

Αμα καθοσουν αλλες 10 μέρες θα σου εδινε loyalty bonus το pool και θα εβγαζες τα διπλα απο το nicehash. 

Ελιτισμος σε αλλο επιπεδο 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Όσοι έχουν σοβαρά rigs έχουν ήδη επενδύσει σε εξαερισμό μιας και με 15 κάρτες ακόμα και τώρα τον χειμώνα δεν αρκεί η εξωτερική θερμοκρασία. 

Οι υπόλοιποι απλά το κάνουμε για το χαρτζιλίκι. Προσωπικά έχω έτσι και αλλιώς ac στο δωματιο που λίγο πολύ λειτουργεί όσο είμαι μέσα το καλοκαίρι. Ε ας βοηθάει στο mining. 

11 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Κοίτα υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν για την πλάκα τους ειδικά αυτοί που έχουν 1,2 κάρτες κτλ και δεν τους νοιάζει να ρυθμίζουν πολύ τα μηχανάκια τους αντε να πειράξουν λίγο σέρνοντας την τελεία στο afterburner άλλοι θέλουν να βλέπουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα Mh/s 

Αν έχεις όμως rig με πολλές κάρτες σκέφτεσαι 1) αναλογία Mh per whatt 2) μακροζωία και σταθερότητα. 

Δεν κάνεις λοιπόν μ@@κίες να τρέχεις στα υψηλότερα δυνατά ρολόγια για να βγει λίγα Mh/s παραπάνω γιατί καταρχήν θα έχεις θέματα με restart (ειδικά αν κάτσει κανένα "thread_stuck_in_devicedriver" BSOD θες καμια 123098123 restart για να φύγει ή να κάνεις DDU κτλ κτλ που πχ με 10+ κάρτες ειναι βασανιστήριο γιατί πρέπει να τις ξανασετάρεις κτλ άσε που το μηχάνημα δεν τρέχει nvme και γρήγορο επεξεργαστή οπότε κάθε restart ειναι λίγο υπόθεση... )

Ο σωστός ο miner (Ξέρω ακούγεται κλαρινογραμπρίστικό αλλά το λέω με την έννοια αυτού που νοιάζεται για την περιουσία του και την ηρεμία του) τρέχει τις κάρτες όσο τον δυνατόν με λιγότερη πίεση και αποφεύγει υψιλές θερμοκρασίες. 

Οι δικές μου ας πούμε ειναι undervolted underclocked πιάνουν το πολύ 51c και σπάνια ξεπερνούν το 50% Fanspeed για να τα κατεφέρουν. 

Ε το καλοκαίρι απλά θα δουλέψουν λίγο παραπάνω τα fan και για τις δύσκολες μέρες (αν χτυπήσει κάνα 40άρι ) βάζεις και AC που (μιας και είπες θα ξοδεύουν τα διπλά) δεν καίει τόσο όσο νομίζεις ένα rig με πολλές κάρτες καίει γύρο στα 2000watt, το AC ούτε τα μισά (έχει συντελεστή απόδοσης επειδή δεν βασίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά στην συστολή και διαστολή του φρέον και το ρεύμα το θέλει κυρίως απλά για να το κυκλοφορεί στην λούπα του AC, το λέω για να μην πεις ότι για να κρυώσει δωμάτιο που έχει rig 2000watt χρειάζεσαι 2000watt κλιματιστικό ) 

Επίσης για αυτό τον λόγο (επειδή βλέπω σε αγγελίες να λένε "ποτε mining" για τις κάρτες) εγώ θα προτιμούσα να αγοράσω 2ο χέρι κάρτα που ήταν σε mining rig παρά σε κάνα gamer η κάρτα ταλαιπωρείται με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις υψηλές συχνότητες και volt , ότι κάνει δηλαδή ένας gamer για να αυξήσει FPS στο cyberpunk και ότι ακριβώς δεν κάνεις σε μια κάρτα για mining.  

Thanks,

ναι προφανως μιλαω για rig και οχι για ενα home pc που κανει λιγο απολα, αυτο αντε να καιει 100-150, δεν λογιζεται.

Για rig με πολλαπλες καρτες μιλαω οπως ειπατε και εσεις, οταν οι καταναλωσεις πλησιαζουν τα 2-3 ΚW ε εκει πρεπει να συνυπολογιζεται και το κοστος ψυξης.

Αν εχεις το rig στο σαλονι σου πχ που ετσι και αλλιως αναβεις air con, ναι τοτε καπως μοιραζεται το κοστος.

Πλακα πλακα ενα rig με μια καταναλωση 3KW θα με βουλευε παρα πολυ για τον χειμωνα γιατι ειμαι μονοκατοικια και τα air con δουλευουν ολη μερα, ισως ετσι θα μπορουσα να ριξω και την καταναλωση απο τα κλιματιστικα με το rig που θα δουλευει 24/7.

Επισης και το καλοκαιρι που παλι εχω ανοιχτα συνεχεια τα κλιματιστικα γιατι εδω Χανια δεν παλευεται το καλοκαιρι η ζεστη (και δεν την παλευω και εγω με την ζεστη).

Το μονο μου προβλημα θα ηταν το fan noise.

Θα δειξει, αναλογα τι θα γινει τους επομενους μηνες μπορει να φτιαξω ενα rig, καλη επενδυση αν συνεχισουν τα πραγματα καπως ετσι, και δεν παει η φαση για μεγαλο correction.

Επεξ/σία από Apostol.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...