Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

700 ευρώ pc δεν είναι πολλά πάντως. Τι κάρτα μπορεί να έχει με μόνο 700 ευρώ σύνολο με τέτοιες τιμές που έχουν οι κάρτες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

700 ευρώ pc δεν είναι πολλά πάντως. Τι κάρτα μπορεί να έχει με μόνο 700 ευρώ σύνολο με τέτοιες τιμές που έχουν οι κάρτες;

να βάλω μια usb κάρτα γραφικών στο laptop?

16 λεπτά πριν, omitziz είπε

Και εάν σε ένα μήνα φάει μια κατρακύλα 70% το BTC/ETH τι κάνεις ? Κλαίς το καπέλο 

τον πίνεις.

υπάρχει και το + στο παιχνίδι όχι μόνο το -

Επεξ/σία από pascalia2

Δεν κατρακυλάνε τα Crypto....αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ....αν κάποιοι περιμένουν χοντρές κατρακύλες δεν πρόκειται.

Ειδικά τώρα που υπάρχει ΧΟΝΤΡΗ λεία να κατασπαράξουν...ίσως σε 6 μήνες αν πρώτα γίνει το φάγωμα.

Δύσκολο να φάει κατρακύλα το eth πιστεύω, ειδικά όσο πιο κοντά φτάνουμε στο eth 2.0. Και αυτό θα κρατήσει και το btc ψηλά (εγώ δεν πιστεύω πως θα διπλασιαστεί η τιμή όπως λένε κάποιοι, εκεί αν μείνει είναι καλά).

Στο ερώτημα που έκανα έχει κανείς εμπειρία; Δηλαδή να χρησιμοποιεί κάποια μητρική με ενσωματωμένο cpu χαμηλής κατανάλωσης για να κάνει το mining. Παίζει να υπάρξει bottleneck εκεί; Ή είναι καθαρά θέμα gpu και μόνο;

7 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Δύσκολο να φάει κατρακύλα το eth πιστεύω, ειδικά όσο πιο κοντά φτάνουμε στο eth 2.0. Και αυτό θα κρατήσει και το btc ψηλά (εγώ δεν πιστεύω πως θα διπλασιαστεί η τιμή όπως λένε κάποιοι, εκεί αν μείνει είναι καλά).

Στο ερώτημα που έκανα έχει κανείς εμπειρία; Δηλαδή να χρησιμοποιεί κάποια μητρική με ενσωματωμένο cpu χαμηλής κατανάλωσης για να κάνει το mining. Παίζει να υπάρξει bottleneck εκεί; Ή είναι καθαρά θέμα gpu και μόνο;

gpu και μόνο

• Like 1

1 ώρα πριν, pascalia2 είπε

Δεν το πιασα αυτο...

συμφερει καποιος να στησει ενα pc μεχρι 700€ για etherium mining?

Αν εννοείς συνολικό budget για ένα PC (μητρική επεξεργαστής κτλ) τότε ρισκάρεις πολλά (λόγω του ότι δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον) για να έχεις ένα μικρό κέρδος σε βάθος χρόνου.

Καλύτερα να αγοράσεις ασήμι σε χαμηλή τιμή ή να πάρεις μετοχές AMD ή TESLA το ρίσκο θα ειναι το ίδιο η μικρότερο και τα κέρδη τουλάχιστον τα ίδια αν όχι μεγαλύτερα (σε βάθος χρόνου) 

Εγώ στην θέση σου δεν θα σκεφτόμουν (εφόσον υπάρχει δυνατότητα) με αρχικό budget  (εννοείται σε φυσιολογικά επίπεδα) 

Αλλά να πιάσω τουλάχιστον 700Mh/s σε όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση (κάτω των 2000watt περίπου) . 

Γιατί; 2 λόγοι. 

Με τις ισχύουσες τιμές 700Mh/s θα σου προσφέρουν ένα κάποιο εισόδημα (που με την σειρά του σημαίνει πως η απόσβεση θα γίνει σε κάνα 5μηνο περίπου) 

Αλλά επίσης δεν είσαι στο κόκκινο σε φυσιολογική (αλλά απόλυτα πεσιμιστική ) κατρακύλα που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις να βγάζεις νομίσματα. 

Δηλαδή δεν χάνεις λεφτά αν δεν πουλήσεις (σε χαμηλή τιμή) οπότε πχ αν πέσει στα 250 δολάρια το ETH πάλι θα μπορείς να βγάλεις οριακά ένα κέρδος (με άλλα λόγια να "κάψεις" μεγάλο κομμάτι απο αυτά που βγάζεις εκείνη την περίοδο για να πληρώσεις το ρεύμα και να σου μείνουν λίγα στην άκρη για όταν ανέβει πάλι - επίσης μπορείς απλά να επιλέγεις να πληρώνεις το ρεύμα χωρίς να πουλάς τα ETH που βγάζεις αλλά να το πληρώνεις απο την τσέπη σου που θα σου αποφέρει πολύ πιο μεγάλα κέρδη αλλά φυσικά συνεπάγει ότι έχεις την δυνατότητα να πληρώνεις το ρεύμα με λεφτά που βγάζεις πχ απο την κανονική σου δουλειά )

Η ταμπακιέρα ειναι δηλαδή ότι πρέπει να πιστέψεις (ή να το ψάξεις και να διαβάσεις και να το καταλάβεις σε βάθος για να βγάλεις άποψη) στο ETH ή σε κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα (εγώ για παράδειγμα μια άλλη πισινή που έχω είναι να αγοράζω άλλα νομίσματα χρησιμοποιώντας ένα ποσοστό των ETH που βγάζω, όχι τυχαία αλλά κοιτώντας το marketcap τους και το τι ακριβώς διαφορετικό προσφέρουν ώστε να βγάλω άποψη για το αν ανεβούν ή συνεχίσουν ως έχου  κτλ στην περίπτωση που το ETH δεν θα είναι βιώσιμο ) 

Αν νομίζεις ότι ειναι όλα μια φούσκα που θα σκάσει σε 1,2 μήνες δεν αξίζει να σκάσεις λεφτά. 

Αν φύγεις απο αυτή την σκέψη μετά απλά κοίταξε να έχεις μια παραγωγή που να σου δίνει πίσω ακόμη και στις ισχνές ημέρες έτσι ώστε όταν τα πράματα ξανανεβούν να βγάλεις τα σπασμένα. 

Επισκέπτης
27 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Με τις ισχύουσες τιμές 700Mh/s θα σου προσφέρουν ένα κάποιο εισόδημα (που με την σειρά του σημαίνει πως η απόσβεση θα γίνει σε κάνα 5μηνο περίπου) 

Επειδή εχω σχεδόν 1.3Gh/s και θα ήθελα να τα κάνω στρογγυλά 2 , πες μου σήμερα μπορώ να αγοράσω 700ΜΗ με απόσβεση σε 5 μήνες. (700MH = 11x 3060ti , 5μηνες = 7.500 euro profit - 1000 euro (2x(mobo , psu , risers , cpu , ram , ssd)) =  590 euro η κάθε 3060ti)

Οπως βλέπεις το ROI με τις τωρινές τιμές είναι πάνω απο 10μηνο (εαν δεν χαλάσει τιποτα , εαν ανεβαίνει το ΕΤΗ για να καλύπτεις την διαφορά σε αυξανόμενο difficutly etc ) 

1 λεπτό πριν, omitziz είπε

Επειδή εχω σχεδόν 1.3Gh/s και θα ήθελα να τα κάνω στρογγυλά 2 , πες μου σήμερα μπορώ να αγοράσω 700ΜΗ με απόσβεση σε 5 μήνες. (700MH = 11x 3060ti , 5μηνες = 7.500 euro profit - 1000 euro (2x(mobo , psu , risers , cpu , ram , ssd)) =  590 euro η κάθε 3060ti)

Οπως βλέπεις το ROI με τις τωρινές τιμές είναι πάνω απο 10μηνο (εαν δεν χαλάσει τιποτα , εαν ανεβαίνει το ΕΤΗ για να καλύπτεις την διαφορά σε αυξανόμενο difficutly etc ) 

1) Asrock 110 BTC 220€

1) μνήμη ram όχι πάνω απο 30 ευρώ πχ δεύτερο χέρι. 

1)  ι3, ι5 Τ (35watt επεξεργαστής) κάνουν και οι G και celeron αλλά εμένα μου αρέσει να έχω κάτι πιο beefy 80 ευρώ το πολύ (eBay βρίσκεις)

2) 1200watt  80plus titanium τροφοδοτικό (ή server PSU με πάνελ για 8 pin ακόμη πιο φθηνά και ήδια αποδοτικότητα αλλά θα περιμένεις καιρό να σου έρθει απο κίνα, ακόμη και να βρείς απο ευρώπη συνήθως θα έχει άκυρο panel ή δεν θα έχει panel +καλώδια που σημαίνει πάλι θα περιμένεις. Οπότε πες 500 ευρώ για τα "κανονικά" τροφοδοτικά.

10) αντάπροτρες μολεξ 8pin και sata 8Pin να υπάρχουν γιατί ανάλογα το τροφοδοτικό ίσως δεν φτάσουν οι άκρες. πες 30 ευρώ

1) μια πλακέτα συγχρονισμού του boot των τροφοδοτικών 5 ευρώ πες.

1) ένα καλό ραφι με ανεμιστήρες (το κάνεις και μόνος σου αυτό αλλά έστω αν βαριέσαι)  για 13 κάρτες ~180 ευρώ. 

13) Vega 64 πες 600 ευρώ μέσος όρος. (αν και με λιγο υπομονή και bidding θα βρείς και στα 500 περίπου καμιά φορά και λιγότερο) 

1) φλασάκι, ή μικρό SSD πες 30 ευρώ. 

2) σετ usb riser όλα μέσα πες 90 ευρώ. 

έχουμε και λέμε λοιπόν 7800 οι κάρτες +1150 στρογγυλά τα υπόλοιπα = 8950 ευρώ. 

Κατανάλωση θα έχεις ~ 2100 watt και ~ 670-730 Mh/s ανάλογα πόσο τυχερός είσαι στο silicon lottery. 

πάμε 700 για στην μέση έναν γενικό υπολογισμό θα έχεις 1650 ευρώ χαλαρά μέσα στο νερό καθαρά κέρδη (δεν βάζω αισιόδοξους υπολογισμούς και μιλώντας πάντα για την ισχύουσα τιμή την στιγμή που γράφω δηλαδή 1792$ /ETH με 19 λεπτά την κιλοβατώρα-που δεν ειναι τόσα αλλά με χρεώσεις κτλ και γενικά ένα safe νούμερο να μην είμαστε αισιόδοξοι στο κερδος-  ) 

Άρα σε 5,4 μήνες κάνεις απόσβεση. 

Επίσης, μπορείς να πάρεις ένα ASIC αντ'αυτού που θα έχει 2600Mh/s στα 13 χιλιάρικά ή κάπου εκει. 

Επισκέπτης

Οι κάρτες έχουν πάνω απο 11Κ εάν τις βρεις. ASIC δεν υπάρχει τα έχουν πουλήσει όλα μέχρι και Σεπτέμβριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, omitziz είπε

Οι κάρτες έχουν πάνω απο 11Κ εάν τις βρεις. ASIC δεν υπάρχει τα έχουν πουλήσει όλα μέχρι και Σεπτέμβριο

Έχει batch και για μάρτιο ανάλογα την μάρκα. 

όσο για τις κάρτες θέλει λίγο υπομονή για καλές τιμές αλλά με buy it now https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_nkw=rx+vega+64+&_sacat=0&rt=nc&LH_BIN=1

ήδη έχει μερικές στα 550 με 650 και αυτό μόνο στο ebay γερμανίας, 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=btc+37&_sacat=0

21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Έχει batch και για μάρτιο ανάλογα την μάρκα. 

όσο για τις κάρτες θέλει λίγο υπομονή για καλές τιμές αλλά με buy it now https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_nkw=rx+vega+64+&_sacat=0&rt=nc&LH_BIN=1

ήδη έχει μερικές στα 550 με 650 και αυτό μόνο στο ebay γερμανίας, 

Δοκτορα καλά τα λες, αλλά είναι πολλά τα χρήματα για μεταχειρισμένες κάρτες 3-4 ετών χωρίς εγγύηση. 

είναι ζαριά το τι θα σου κάτσει.

Μόλις τώρα, makhno21 είπε

Πέρα ότι δεν έχουν αρκετά slots και γενικά είναι λίγο περίεργα δεν θα έκανα τέτοια αγορά γιατί είναι απο κίνα

που σημαίνει περιμένεις πολύ καιρό για να έρθει (θα κάτσει και στο τελωνείο) και πληρώνεις και δασμούς

Δεν ξέρεις τι ποιότητας κατασκευής ειναι (αν μιλάμε για μεγάλα ρεύματα δηλαδή που θα έχεις στην περίπτωση που βάλεις "μεγάλες" κάρτες) 

Αν γίνει τιποτα τρέχα γύρευε μέχρι να κάνεις RMA με τον κινέζο και αν σου κάνει... 

Ενδεχομένως να υπάρχει και ερώτημα συμβατότητας/σταθερή λειτουργίας σε linux και windows λόγω του περίεργου chipset αλλά αυτό δεν το γνωρίζω μιας και δεν τα έχω δουλέψει. 

1 λεπτό πριν, makhno21 είπε

Ευχαριστώ, τα έχω δει αυτά, δεν θέλω να μπω τόσο βαθιά στο παιχνίδι εγώ όμως και να παίρνω πολύ νέο hardware. Έχω την μητρική και κάθεται (την έχω βγάλει από το αμάξι εδώ και καιρό, και πλέον άλλωστε λόγω lockdown ελάχιστα το χρησιμοποιώ), κι έλεγα να κουμπώσω εκεί την 1660 και ένα τροφοδοτικό που έχω spare, και να το χρησιμοποιήσω το σύστημα as is. Windows 7 άλλωστε τρέχει το car pc, δεν πιστεύω να μην μπορώ να τρέξω πχ nicehash quick miner εκεί. Στην ανάγκη κρατάω ένα image τον δίσκο (ένας 64άρης SSD είναι του 2011), και βάζω ότι λειτουργικό χρειαστεί μετά.

Απλά για την ευκολία λέω να μείνω σε NH και ας χάνω το κάτι ελάχιστο, δεν θα βγάλω μια περιουσία από αυτή τη δουλειά, πόσο μάλλον με την ταπεινή 1660.

Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Πέρα ότι δεν έχουν αρκετά slots και γενικά είναι λίγο περίεργα δεν θα έκανα τέτοια αγορά γιατί είναι απο κίνα

που σημαίνει περιμένεις πολύ καιρό για να έρθει (θα κάτσει και στο τελωνείο) και πληρώνεις και δασμούς

Δεν ξέρεις τι ποιότητας κατασκευής ειναι (αν μιλάμε για μεγάλα ρεύματα δηλαδή που θα έχεις στην περίπτωση που βάλεις "μεγάλες" κάρτες) 

Αν γίνει τιποτα τρέχα γύρευε μέχρι να κάνεις RMA με τον κινέζο και αν σου κάνει... 

Ενδεχομένως να υπάρχει και ερώτημα συμβατότητας/σταθερή λειτουργίας σε linux και windows λόγω του περίεργου chipset αλλά αυτό δεν το γνωρίζω μιας και δεν τα έχω δουλέψει. 

Κάποιους pentium mobile έχουν απο laptop. Λίγο που χάζεψα youtube γενικά παίζουν. Μέχρι και εχθές υπήρχαν απο ebay στην Γαλλία. 

1 λεπτό πριν, BrocasHelm είπε

Ευχαριστώ, τα έχω δει αυτά, δεν θέλω να μπω τόσο βαθιά στο παιχνίδι εγώ όμως και να παίρνω πολύ νέο hardware. Έχω την μητρική και κάθεται (την έχω βγάλει από το αμάξι εδώ και καιρό, και πλέον άλλωστε λόγω lockdown ελάχιστα το χρησιμοποιώ), κι έλεγα να κουμπώσω εκεί την 1660 και ένα τροφοδοτικό που έχω spare, και να το χρησιμοποιήσω το σύστημα as is. Windows 7 άλλωστε τρέχει το car pc, δεν πιστεύω να μην μπορώ να τρέξω πχ nicehash quick miner εκεί. Στην ανάγκη κρατάω ένα image τον δίσκο (ένας 64άρης SSD είναι του 2011), και βάζω ότι λειτουργικό χρειαστεί μετά.

Απλά για την ευκολία λέω να μείνω σε NH και ας χάνω το κάτι ελάχιστο, δεν θα βγάλω μια περιουσία από αυτή τη δουλειά, πόσο μάλλον με την ταπεινή 1660.

Μια χαρά θα παίξει και για την δυναμική σου καλώς μένεις στο ΝΗ.

4 λεπτά πριν, makhno21 είπε

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313&_nkw=btc+37&_sacat=0

Δοκτορα καλά τα λες, αλλά είναι πολλά τα χρήματα για μεταχειρισμένες κάρτες 3-4 ετών χωρίς εγγύηση. 

είναι ζαριά το τι θα σου κάτσει.

η Sapphire δίνει 3 χρόνια εγγύηση και πολλές απο αυτές που πήρα είχαν και τρέχουσα 2ετής απο μαγαζί (που επίσης λειτουργεί και σαν τράμπα :P δηλαδή αν έχεις μια απόδειξη δίνεις πίσω την χαλασμένη που δεν είχε με την απόδειξη της άλλης για να μπεις στην εγγύηση, δεν μου έτυχε να το κάνω με τις κάρτες μου αλλά έχω κάνει παρόμοια κομπίνα παλιότερα αγοράζοντας χαλασμένη κάρτα απο ebay ίδιου μοντέλου με κάρτα που είχα εγώ αγορασμένη καινούργια :P ) 

Αν λειτουργεί η κάρτα γραφικών με το που την παραλάβεις και ειναι σε καλή κατάσταση (δεν ειναι χτυπημένη κτλ) κατα 99% δεν θα έχει θέμα δεν έχεις φθορές δηλαδή εκτός αν ο αλλος την έβαζε σε τιποτα υγρό άζοτο με μόντες στα ρεύματα κτλ που ειναι ιδιαίτερα σπάνιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...