Προς το περιεχόμενο

Mining

pascalia2
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, Kakao83 είπε

Νομιζω το εχουν οι Gigabyte το μεγαλο προβλημα. Επισης φίλος εχει την zotac και σε αυτον 110 βαθμους. Ανοιξα την gigabyte και στο backplate ενω εχει σημανση που μπαινουν τα thermal pads δεν ειχαν!!! σε 1000ευρο καρτα. Απαραδεκτη. Εχω και την ventus 3080 και ειναι σε καλυτερα επιπεδα. 

Μsi ventus 3080 +1080 memoery clock -250 core clock 225watt 70% power limit 100 fan% 90 vatmous ta memory junction kai 45% to core   97Mhash

Gigabyte  Vision 3080 xoris pads 80Mhs 60% power limit  225watt 100%fan -200 core -200 memory γιατι τρωει thermal 110 memory junction.  Mε themal pads grizzly στο backplate 60% power limit 100 fan +800 memory -200 core 94Mhash 104 vathmous memory junction. Mε εξτρα ψυκτρες πάνω στο backplate και ανεμηστηρες το φυσανε 100 βαμθους. Μια απο τα ίδια και η Zotac απλα χειροτερο Mhash 91. 

H asus tuf 3080 μαμα thermal pads 100mhash 85 vathamous ta memory junction +1200 memory clock 100 fan speed. Αντε γεια και το ιδιο και EVGA FTW 3080 φίλου.

3080.jpg

Εκει που εχω βαλει τα μικρα ψυκτρακια ειναι το τεραστιο προβλημα και βράζουν. Δεν μπορεις να τα ακουμπησεις. και το core ψυγειο. 40-45 βαθμους

Στο δικο μου tower που εχω 5900χ Και καρτα ηχου και 4-5 σκληρους τρώει μονο το pc 150 watt + 450 οι 2 3080 καρτες 600watt. Κοντα στα 70ευρο το μηνα παραπάνω η ΔΕΗ. 

Με 190mhash μαζέυεις κοντα 0,1eth σε 8-10 μερες αναλογα την δυσκολια. Εγω ειμαι στο nanopool. 

Γυρισε τις ψυκτρες κατα 90 μοιρες!

Να φυσαει ο αερας κατα μηκος των fins, οχι στο πλαι τους!

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Χαλιά το προφιτ τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα pools.

0.01 eth την ημέρα ανά 250MH είναι πολύ λίγα .. είχα μάθει να είμαι στα 0.2 eth και μου κακοφαινεται 

Screenshot_20210304-142911.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, icenex είπε

Αν δεν ισχυει αυτο τοτε λυσε μου μια απορια γιατι πουλανε mining rigs( και μαλιστα εδω μεσα στις αγγελιες) που ακομη βγαζουν καλα λεφτα??Πραγματικα ρωταω διχως ιχνος ειρωνειας.Να κανω μια μαντεψια? Μηπως λεω επειδη στις τιμες που εφτασαν οι καρτες πλεον θα βγαλουν και το κερδος που θα εβγαζαν σε 1 χρονο αν δουλευε το mining rig.Και αν ολοι αυτοι θελουν να ξεφορτωθουν hardware ενα χρονο νωριτερα τι μας λεει αυτο σαν στοιχειο? Οτι αν αγορασεις κατι απο hardware σιγουρα δεν θα ειναι επενδυση που θα την κρατησεις 5-10 χρονια.

αν δεις αυτοι που πουλανε mining rigs εχουν επανω RX 480/580 3ετιας,
και το πιθανοτερο ειναι να αναβαθμιζουν, με καταναλωση 130W βρισκεις καρτες με πολυ καλυτερο hashrate
ή να λειτουργουν σε πανικο βλεποντας το χαμηλο profitability (χλωμο για miner που εχει στησει mining rig προ 2ετιας)

και δε ξεπουλανε το rig, πουλανε πακετο τη τεχνογνωσια διαφημιζοντας μονο το hashrate σε υψηλη τιμη, αν δε βρουν κανενα κοροδιο σε αυτες τις τιμες θα πουλησουν μια-μια τις καρτες

4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

ΑΝ κανεις την αγορα τωρα, με τις τιμες που εχουν οι καρτες, θα χρειαστεις 9-10 μηνες το λιγοτερο για να παρεις τα χρηματα σου πισω (ΑΝ δεν αλλαξει κατι στην αξια του Btc και eth). Μια 3060τι που βγαζει 3 ευρω, και την παρεις τωρα 800, θες 10 μηνες.

ΑΝ τις εχεις ηδη, ειναι εξτρα χαρτζιλικι για εσενα.

δε χρειαζεται απαραιτητα να δωσεις 1000+ ευρω σε καινουρια καρτα για να εχεις πχ. 55+ hashrate,
με λιγη υπομονη στα μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις μισοτιμης το ιδιο hashrate

και σε 4-5 μηνες απο τωρα ακομα κι αν στραβωσει η φαση θα εχεις βγαλει τα λεφτα και αν θες πουλας και την καρτα - ακομα και σε χαμηλοτερη τιμη- παλι κερδισμενος εισαι

Επεξ/σία από Odyss3us

2 ώρες πριν, GKat76 είπε

Μα τι ειναι αυτα που λετε εδω μεσα? 

Μου συγκρινεις roi σε επιχειρηση, με roi σε μια καρτα γραφικων που χρησιμοποειτουνταν και αγοραζονταν ως επι το πλειστον για γκειμινγκ? 

Ειναι δυνατον να μου συγκρινεις σοβαρο επενδυτικο προτζεκτ το οποιο λαμβανει υποψιν του σ ενα μπιζνες πλαν, απο αντικειμενικες αξιες γης, φορολογικους συντελεστες χωρας στην οποια γινεται η επενδυση, αγοραστικη δυναμη υποψηφιων πελατων, αποσβεσεις κεφαλαιων, εργασιακο κοστος και ενα σωρο αλλα, με roi σε 1,2 καρτες γραφικων ιδιωτη? 

Η βλεπεις εδω να δουλευει κανεις με επενδυτικους ορους γιατι καταρχην το χει κανει επιχειρηση (με εναρξη στην εφορια κλπ), θα ξεκινησει με 1 καρτα τωρα και στη 5ετια που μεσο ορο θα χει κερδοφορια, θα επεκταθει στην αγορα του mining, ανοιγοντας φαρμα? 

Σε ενα περιβαλλον που απο μερα σε μερα εχεις καταρχην απαξιωση του εξοπλισμου σου λογο νεοτερης τεχνολογιας, χωρις ταυτοχρονα να εχεις τις αποσβεσεις κεφαλαιων, πιθανη επεκταση του κυκλου εργασιων λογο υιοθετησης νεας τεχνολογιας ή πελατειας με ανοιγματα σε νεες αγορες κλπ κλπ που εχει μια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ?

σε ενα περιβαλλον επισης, που δεν μπορεις με κανενα τροπο εσυ κ γω να επεμβεις και αλλαζει το οποιο κερδος απο ωρα σε ωρα, ακομα και απο μια ανακοινωση ενος fund η μεγαλου παιχτη? συγκριτικα με μια επιχειρηση το φορολογικο πλαισιο (σταθεροτητα δλδ) που κοιταει ο επενδυτης δεν αλλαζει απο μερα σε μερα

Πηραμε μια καρτα και νομιζουμε οτι ειμαστε επιχειρηματιες εδω μεσα?

Μη τρελαθουμε τωρα.. Αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι επιχειρηματιες εδω στην Ελλαδα μεχρι τυροπιταδικο-καφε-rooms to rent ειμαστε ικανοι.. Γι αυτο και η πλειοψηφια, η πλειοψηφια λεω, οχι ολοι, οι "επιχειρηματιες" με βλεψεις επιχειρησης "οτι κατσει", δεν μπορουν να σταθουν στα ποδια τους και με το μονο μονο ζητανε ενισχυσεις..

Λοιπον για να τελειωνουμε με το θεμα και να μην μπερδεουμε τις βουρτσες με τις π..τσες... 

το mining ειναι κοινως αρπακολια που λεμε στα απλα ελληνικα..εκατσε τωρα να βγαζουμε κατιτις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ δεν ειναι

Το ποστ σου περιγραφει γλαφυρα και με τον καλυτερο τροπο το point μου, οτι οι καρτες δηλαδη ακομα και με τρεχουσες τιμες δινονται τζαμπα. Θελει απειρο κοστος και μελετες για μια οποιαδηποτε αλλη επιχειρηματικη κινηση και τελικα εχεις και χειροτερο roi απο οτι απλα να επενδυσεις σε mining. 

Και εκ του αποτελεσματος, ειναι αν οχι η καλυτερη, απο τις καλυτερες επενδυσεις τα τελευταια 11 χρονια. Και απο θεμα κερδοφορίας, και από θεμα κόστους, και απο θεμα πολυπλοκοτητας, και το σημαντικο με τον μικροτερο κινδυνο. 

Ακομα και με την φημολογουμενη 50% μειωση στο eth mining παλι εξαιρετικά επικερδες ειναι. 

Δυστηχως πλέον οι καρτες γραφικων δεν χρησιμοποιουνται κυριως για gaming οπως γράφεις αλλα σαν επενδυση για κρυπτος. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, και στο ξαναλέω, δεν θα μου εκανε εντύπωση να τριπλασιαστουν οι τιμες των καρτων οταν τα κρυπτος γινουν λιγοτερο volatile.

53 λεπτά πριν, Coppermine είπε

-Και μια χέστρα σε διαστάσεις να ανοίξεις επιχείρηση για να είσαι νόμιμος με έναρξη στην εφορία, έφκα, επαγγελματικό τιμολόγιο δεή κλπ. έχεις στις χαμηλότερες κλίμακες μόνο προς το κράτος 3-4 χιλιάρικα έξοδα τον χρόνο, εκτός ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος κλπ.....

-Και στα ΣΟΒΑΡΑ τώρα κάθε παιδάκι ή βλαμμένος που αποφάσισε να ασχοληθεί με το mining σπίτι του ή νοίκιασε και χώρο χωρίς να έχει κάνει τα ανωτέρω δηλώνει ή και αισθάνεται και επιχειρηματίας πετυχημένος και έχει και άποψη να κρίνει και από πάνω sh..............................................................!@)$)#*$#)*^)$#*^)*

Για το πρώτο, για να ανοίξει επιχείρηση κάποιος δεν θα πρέπει να έχει υπολογίσει αυτά τα έξοδα; Αν είναι ανοίγουμε όλοι μια επιχείρηση, το παίζουμε αφεντικά και μετά λέμε ότι φταίει το εφκα η εφορια το ΦΠΑ ο οτε. Όχι ότι δεν υπάρχουν πολλά στραβά, αλλά τα βασικά δεν τα ξέρεις, δεν τα έχεις ψάξει πριν ανοίξεις μια επιχείρηση;

Και για το δεύτερο, είδες εδώ μέσα κανέναν να το παίζει επιχειρηματίας και φορτώνεις; Σου το έπαιξε κανένας ιστορία; Εδώ ο άλλος είναι validator σε ethereum και ούτε καυχιέται ούτε το φωνάζει που θα μπορούσε να το παίζει και έξυπνος γιατί αυτό που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά με μια, δυο κάρτες αυτός το έχει ξεκινήσει από το 2016.

Οπότε δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου που έλεγε και μια ψυχή.

@argimeg

Το ποστάρισμα μου είναι γενικό και όχι επί προσωπικού στο Α, στο υπόλοιπο διαβάζοντας μερικά μόνο ποσταρίσματα έχουμε φτάσει στο σημείο να αποκαλούμε επιχειρηματία οποιονδήποτε πειρατή....

Από την στιγμή που βγάζεις κέρδος μη φορολογητέο, ασκείς αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, και είσαι ακριβώς αυτό που ανέφερα τα υπόλοιπα είναι μαλακίες να είχαμε να λέγαμε, απλά επειδή μας βολεύει ....σσσσσστττ, αλλά στο section games του insomnia θα δεις τους ΙΔΙΟΥΣ να σκίζονται κατά του πειρατικού λογισμικού.......

Το συμπέρασμα απλά δυο μέτρα και δύο σταθμά ή αλλιώς φαρισαισμός, και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου ΑΥΤΟ είναι κριτική και φυσικά δεν βελτιώνει ή αλλάζει το οτιδήποτε

2 ώρες πριν, omitziz είπε

Install nicehash , press the big button , profit 

2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

και πριν το big button, πας στο afterburner, στο curve, στο πρώτο σημείο τέρμα αριστερά, το κλικάρεις, πατάς L, και μετά το check στο afterburner για να πάρει την ρύθμιση. Μετά τρέχεις το nicehash και ανεβάζεις τις μνήμες μέχρι να κρασάρει. Και τα ανεμιστήρια όσο πιο ψηλά μπορείς..

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω !

Επισκέπτης

Από την στιγμή που δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά παράνομο το mining κανείς δεν είναι πειρατής. Και άλλωστε ουσιαστικά αυτά μετατρέπονται σε καταθέσεις στην τράπεζα οι οποίες φορολογουνται, ή μάλλον οι τόκοι φορολογουνται. Οπότε που είναι το πρόβλημα;

13 λεπτά πριν, Coppermine είπε

@argimeg

Από την στιγμή που βγάζεις κέρδος μη φορολογητέο, ασκείς αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, και είσαι ακριβώς αυτό που ανέφερα τα υπόλοιπα είναι μαλακίες να είχαμε να λέγαμε, απλά επειδή μας βολεύει ....σσσσσστττ, αλλά στο section games του insomnia θα δεις τους ΙΔΙΟΥΣ να σκίζονται κατά του πειρατικού λογισμικού.......

Ότι δηλαδή κάνει το 50% των Ελλήνων αφεντικών και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα, αδήλωτη εργασία, μη πληρωμή υπερωριών, απόκρυψη κερδών μη κόβωντας αποδείξεις και άλλα πολλά μαύρα. Μόνο που στην περίπτωση των miners, κανείς δεν εκμεταλεύεται κανέναν και αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει πουθενά νομοθετικό πλαίσιο για τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα. Οπότε να τους αποκαλείς πειρατές ή φοροφυγάδες νομίζω ότι είσαι πολύ λάθος.

Και να υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο πάλι δεν θα μπορούσες να τους αποκαλείς έτσι γιατί πολύ απλά δεν θα γνώριζες εάν δηλώνουν και φορολογούνται για αυτό το εισόδημα όπως λογικά και δεν γνωρίζεις και για τον υδραυλικό, ζαχαροπλάστη γείτονα σου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Coppermine είπε

-Και μια χέστρα σε διαστάσεις να ανοίξεις επιχείρηση για να είσαι νόμιμος με έναρξη στην εφορία, έφκα, επαγγελματικό τιμολόγιο δεή κλπ. έχεις στις χαμηλότερες κλίμακες μόνο προς το κράτος 3-4 χιλιάρικα έξοδα τον χρόνο, εκτός ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος κλπ.....

-Και στα ΣΟΒΑΡΑ τώρα κάθε παιδάκι ή βλαμμένος που αποφάσισε να ασχοληθεί με το mining σπίτι του ή νοίκιασε και χώρο χωρίς να έχει κάνει τα ανωτέρω δηλώνει ή και αισθάνεται και επιχειρηματίας πετυχημένος και έχει και άποψη να κρίνει και από πάνω sh..............................................................!@)$)#*$#)*^)$#*^)*

-Πραγματικά θα αρχίσω να πιστεύω στην "ευγονική" δε μπορω να το θέσω πιο κομψά......, είμαι σίγουρος οτι ορισμένοι "επιχειρηματίες του mining" θα έχουν παράπονα και για το κόστος του ρεύματος......

Που βρήκες τα 4 χιλιάρικα πρός το κράτος? ΕΦΚΑ έχεις και σαν μισθωτός, η διαφορά ελεύθερου επαγγελματία με μισθωτό με τον κατώτατο μισθό είναι 40€ το μήνα.

ΦΠΑ δεν πληρώνουν οι επιχειρήσεις last time I checked.

Όσο επιχειρηματίας είναι αυτός που άνοιξε την χέστρα του παραδειγμάτος σου είναι και αυτός που πήρε κάρτες για mining. Απλά βγάζει και περισσότερα χρήματα με λιγότερη δουλειά ;) 

Επεξ/σία από Herald

Επισκέπτης
18 λεπτά πριν, argimeg είπε

Ότι δηλαδή κάνει το 50% των Ελλήνων αφεντικών και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα, αδήλωτη εργασία, μη πληρωμή υπερωριών, απόκρυψη κερδών μη κόβωντας αποδείξεις και άλλα πολλά μαύρα. Μόνο που στην περίπτωση των miners, κανείς δεν εκμεταλεύεται κανέναν και αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει πουθενά νομοθετικό πλαίσιο για τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα. Οπότε να τους αποκαλείς πειρατές ή φοροφυγάδες νομίζω ότι είσαι πολύ λάθος.

Και να υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο πάλι δεν θα μπορούσες να τους αποκαλείς έτσι γιατί πολύ απλά δεν θα γνώριζες εάν δηλώνουν και φορολογούνται για αυτό το εισόδημα όπως λογικά και δεν γνωρίζεις και για τον υδραυλικό, ζαχαροπλάστη γείτονα σου. 

Υπάρχει έστω ένας υδραυλικός που έχει κόψει απόδειξη; Έστω μία απόδειξη υδραυλικού εκτυπωμένη υπάρχει; Να την βάλουμε σε μουσείο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Το συμπέρασμα απλά δυο μέτρα και δύο σταθμά ή αλλιώς φαρισαισμός, και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου ΑΥΤΟ είναι κριτική και φυσικά δεν βελτιώνει ή αλλάζει το οτιδήποτε

Eπειδή σε εμένα αναφέρεσαι, που ξέρεις οτι βγάζω κέρδος, και μάλιστα μη φορολογητέο? Μέχρι να πουλήσω τα crytpos και να βάλω τα € στην τράπεζα το κέρδος μου είναι 0€. Βασικά επειδή κέρδος = έσοδα - έξοδα, έχω ζημιές και όχι κέρδος το κόστος αγοράς των καρτών και το ρεύμα. 

Επεξ/σία από Herald

γεια σας,

διαβασα τις περισσοτερες σελιδες στο νημα

Νεος στο mining εχω 2-3 μερες που εβαλα την καρτα, θα ηθελα μερα τιπς. εχω μια PNY 3090 REVEL EPIC-X η vram temp κυμαίνετε στους 88-90 με μαξ 94. τι θα μπορουσα να κανω? το mem speed θα ελεγα το φτανει μεχρι τα +1450 χωρις προβλημα και power lim 85%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, argimeg είπε

Ότι δηλαδή κάνει το 50% των Ελλήνων αφεντικών και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα, αδήλωτη εργασία, μη πληρωμή υπερωριών, απόκρυψη κερδών μη κόβωντας αποδείξεις και άλλα πολλά μαύρα.

E και? Ευθύνη του κράτους είναι να βρει όποιον παρανομεί τι σχέση έχει αυτό όμως με το να πας και εσύ να κάνεις κάτι παράνομο με το πρόσχημα ότι το κάνουν και άλλοι, τι είναι αυτό συγχωροχάρτι ή επιχείρημα που δεν στέκει ούτε σε παιδάκια του δημοτικού

Ε κάποιοι τον παίρνουν στον κώλο άρα όλοι είναι gay βολικό έτσι?

54 λεπτά πριν, Herald είπε

Όσο επιχειρηματίας είναι αυτός που άνοιξε την χέστρα του παραδειγμάτος σου είναι και αυτός που πήρε κάρτες για mining. Απλά βγάζει και περισσότερα χρήματα με λιγότερη δουλειά ;)

Ναι φυσικά ο πειρατής σπίτι του είναι το ίδιο ακριβώς με μια οποιαδήποτε νόμιμη ατομική επιχείρηση ή εταιρία.........ευχαριστώ πάντως που επιβεβαιώνεις ότι γράφω αλλά πραγματικά θα ντρεπόμουν άνθρωπος σε μια ηλικία να γράφω τέτοιες μαλακίες

Πάντως για να σου λύσω την απορία δεν αναφέρθηκα σε εσένα και φυσικά μου είναι αδιάφορα τα όποια κέρδη ή ζημιές έχεις ή ουσία έχει σημασία και το άσπρο μαυρο με το στανίο δεν γίνεται όσο και αν σας βολεύει αυτά σε κανένα παιδάκι που δεν καταλαβαίνει....

Επεξ/σία από Coppermine

Επισκέπτης

Θέλω νόμο και ημερομηνία συγκεκριμένα από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης που να λέει ότι το mining είναι παράνομο. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε..

4 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Ναι φυσικά ο πειρατής σπίτι του είναι το ίδιο ακριβώς με μια οποιαδήποτε νόμιμη ατομική επιχείρηση ή εταιρία.........ευχαριστώ πάνρως που επιβεβαιώνεις ότι γράφω αλλά πραγματικά θα ντρεπόμουν άνθρωπος σε μια ηλικία να γράφω τέτοιες μαλακίες

Για να είναι κάτι παράνομο πρέπει να υπάρχει νόμος που το απαγορεύει. Αυτός δεν είναι ο ορισμός του παράνομου; Από την στιγμή που δεν υπάρχει τέτοιος νόμος για το mining ε τότε εσύ λες μ@λ@κίες. Με συγχωρείς, είσαι από τα άτομα που εκτιμώ εδώ μέσα καθώς σε πολλά θέματα συμφωνούμε αλλά σε αυτό είσαι λάθος, πως να το κάνουμε. Στο ότι το mining στην Ελλάδα είναι παράνομο εννοώ, γιατί το ότι έχει πηδήξει την αγορά του gaming ναι συμφωνώ αυτό είναι γεγονός..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...