av4lanche Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, mphxths είπε Αν η παραπανω μνημη ειναι απαραιτητη , δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να κανει κατι... άρα το να αλλάξω στικ δεν θεωρείται καλή ιδέα?
mphxths Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, av4lanche είπε άρα το να αλλάξω στικ δεν θεωρείται καλή ιδέα? Κανεις ερωτησεις , που οι απαντησεις ειναι αυτονοητες. Αν θες παραπανω μνημη , αλλαζεις στικ και αποδεχεσαι τα πραγματα που ειναι λιγο πολυ οπως τα περιεγραψα. Δεν χρειαζεσαι παραπανω μνημη , δεν αλλαζεις στικ. Εχεις λεφτα για νεο λαπτοπ παιρνεις νεο λαπτοπ. Δεν καταλαβαινω που προβληματιζεσαι. Αν χρειαζεσαι παραπανω ραμ , πας στην παραπανω ραμ οπως και αν παιζει αυτη. Θα μεινεις στην ιδια μνημη για να παιζει dual channel ενω χρειαζεσαι παραπανω ? Ενα και ενα κανουν δυο.
av4lanche Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, mphxths είπε Κανεις ερωτησεις , που οι απαντησεις ειναι αυτονοητες. Αν θες παραπανω μνημη , αλλαζεις στικ και αποδεχεσαι τα πραγματα που ειναι λιγο πολυ οπως τα περιεγραψα. Δεν χρειαζεσαι παραπανω μνημη , δεν αλλαζεις στικ. Εχεις λεφτα για νεο λαπτοπ παιρνεις νεο λαπτοπ. Δεν καταλαβαινω που προβληματιζεσαι. Αν χρειαζεσαι παραπανω ραμ , πας στην παραπανω ραμ οπως και αν παιζει αυτη. Θα μεινεις στην ιδια μνημη για να παιζει dual channel ενω χρειαζεσαι παραπανω ? Ενα και ενα κανουν δυο. απλά ρώτησα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοια πράγματα και απλά δεν κατάλαβα αυτά που έγραψες στο 100%. ο λόγος που δεν θέλω να πάω σε single channel είναι γιατί έχω ακούσει ότι οι ryzen τρέχουν καλύτερα με dual channel, επομένως δεν θέλω να "χαλάσω" τον επεξεργαστή. απλά προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση για το πρόβλημα μου.
mphxths Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, av4lanche είπε απλά προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση για το πρόβλημα μου. Ποιο ειναι το προβλημα σου ? Λιγη μνημη ? Παιρνεις περισσοτερη ? Αποδοση του επεξεργαστη ? Μεινε με λιγη μνημη και dual channel. Στην συγκεκριμενη περιπτωση , δεν μπορεις να τα εχεις ολα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Το προβλημα ειναι οτι οσο κι αν εχω ζητησει (ηδη 2-3 φορες εδω στο Insonmia), δεν εχω βρει καμμια αποδειξη οτι η Amd χειριζεται το θεμα διαφορετικων μεγεθων ram οπως ~ κανει η Intel με το flex! 🤬 Εχουμε δεδομενο οτι δεν παιζουν σε dual channel ετσι, και οχι πως εστω θα παιζουν ως κατι σαν flex..
mphxths Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αφηνω αυτην την συζητηση εδω , για διαβασμα. Αφηνω αυτο το manual (pdf) εδω για διαβασμα της σελιδας #23 , bullet #2. Μιλαμε για manual μητρικης socket AM3 με DDR3 μνημες. Υποθετω οτι απο τοτε , εχει υλοποιηθει το "flex mode" , με ή χωρις ονοματοδοσια απο την AMD και στις μεταγενεστερες μνημες (ddr4) , sockets , chipsets και επεξεργαστες . Ισως και στα φορητα με amd cpus ... Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από mphxths
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Προσωπικα δεν θα επαιρνα εξτρα μνημη -καλα δεν θα επαιρνα και αυτο το vivobook, αλλα μη πλατειαζουμε! Θα εδινα 8GB στα windows για pagefile απο τον ssd, και θα ξεπαστρεφα απο την εκκινηση οτιδηποτε ξεκινα που να μην χρειαζεται-ομαι! (σιγουρα η Asus, θα σε εχει φορτωσει με αρκετα, οπως αλλωστε κανουν ολες...) 😝 Η (απολυτως ομως τελευταια μου με λυπη) επιλογη, θα ηταν να ριξω ενα 50αρι για μνημη: https://gamestory.gr/s-o-16gb-ddr4-pc-3200-team-elite-retail-ted416g3200c22-s01 https://gamestory.gr/s-o-16gb-ddr4-pc-2666-team-elite-retail-ted416g2666c19-s01 https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=105295 Λογω cpu ο,τι και να βαλεις θα παιζει 2400, μα γρηγορτερη μπορει να μπει κι αλλου μετα! 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Αφηνω αυτην την συζητηση εδω , για διαβασμα. Αφηνω αυτο το manual (pdf) εδω για διαβασμα της σελιδας #23 , bullet #2. Μιλαμε για manual μητρικης socket AM3 με DDR3 μνημες. Υποθετω οτι απο τοτε , εχει υλοποιηθει το "flex mode" , με ή χωρις ονοματοδοσια απο την AMD και στις μεταγενεστερες μνημες (ddr4) , sockets , chipsets και επεξεργαστες . Ισως και στα φορητα με amd cpus ... Επαναλαμβανω, εστω ενα τεσταρισμα: που να το αποδεικυνει, υπαρχει? Διαφορετικα ολα αυτα δυστυχως ειναι...καραwishfullthink χρηστων και υποσχεσεις της ΑMD που (μεχρι Godavari APUS), οχι δεν ειχαν τηρηθει! 😭 Επισης στο κομματι των φορητων ειναι...εγκλημα -οχι ενδεχομενως της AMD, αλλα πρωτιστως θεωρω αγοραζουμε αυτη και δευτερογενως HP, Αsus, κλπ- οτι δεν μας αφηνει (σε αντιθεση με στα desktop) να διαλεγουμε της ποσοτητα της μνημης: που θα μας παρακρατησει ο επεξεργαστης της, απο τη ram μας...! 1
jgeorgiou Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/1/2021 στις 6:30 ΜΜ, av4lanche είπε Πριν από ένα χρόνο περίπου, αγόρασα αυτό το λάπτοπ πιστεύοντας ότι θα ήταν αρκετό για αυτά που κάνω Προφανώς κάνεις απαιτητική εργασία και δεν υπολόγισες καλά. Πούλησε το και αγόρασε του notebook 1000αρικου plus. Η σειρά ryzen 3XXX στα notebooks ήταν πολύ μέτρια (κάτω σε επιδόσεις από αντίστοιχη γενιά Intel) σε αντίθεση με την γενιά R 4XXXX που βελτιώθηκε θεαματικά και ξεπέρασε και την intel. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou
mphxths Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Επαναλαμβανω, εστω ενα τεσταρισμα: που να το αποδεικυνει, υπαρχει? Διαφορετικα ολα αυτα δυστυχως ειναι...καραwishfullthink χρηστων και υποσχεσεις της ΑMD που (μεχρι Godavari APUS), οχι δεν ειχαν τηρηθει! Aρχικα , το οτι αναφερεται επισημα σε manual μητρικης , το λες και επισημη ανακοινωση της τεχνολογιας , αλλιως την πας και δικαστηριο για παραπληροφορηση/παραπλανηση. Κατα δευτερον , οταν βαζω λινκς , τα βαζω για να τα διαβαζουμε Σε καποιο λινκ που δινει ενας χρηστης σε αυτην την συζητηση που παρεθεσα , υπαρχει φωτο απο benchmarks που εκανε καποιος σε παιχνιδια μεταξυ single channel και dual channel setup. Η φωτο ειναι αυτη. Προφανως δεν ειναι benchmark της ιδιας της μνημης , αλλα και παλι ενα χοντρικο συμπερασμα βγαινει... και το συμπερασμα που βγαζω εγω με το φτωχο μου το μυαλο ειναι οτι ειναι πετσοκομμενο dual channel ... δεν βλεπουμε διπλασια fps με τις dual channel μνημες...ή τουλαχιστον κοντα στα διπλασια... Σε καποια benchs τα αποτελεσματα μεταξυ single channel και dual channel ειναι πολυ κοντα. Αρα υπαρχει μια μικρη αυξηση αποδοσης σε συγκεκριμενα σεναρια..thats all. Tο θεμα ειναι οτι πολλοι στην συζητηση αναφερουν οτι παιζουν με διαφορετικου μεγεθους μνημες σε amd , που δειχνουν να παιζουν σε dual channel , απλα τα ωφελη ειναι αμφισβητουμενα...οπως δειχνει και η εικονα. Απο κει και περα , οπως ειπα και στον φιλο , ειναι θεμα προτεραιοτητων και αναγκων. Αν χρειαζεσαι περισσοτερη ram και δεν εχεις λεφτα για αλλο μηχανημα , απλα παιρνεις παραπανω ram και αναγκαζεσαι να παιξεις με οποιο single/dual/πετσοκομμενο-dual channel παιξουν αυτες οι μνημες. Αν δεν εχεις αναγκη την παραπανω μνημη , καθεσαι με αυτες που εχεις... θεμα προτεραιοτητων ειναι... πραγματικα δεν βλεπω που υπαρχει προβληματισμος.
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Καταρχην η φωτο αυτη, μαλλον πρεπει αντιστοιχει: στο παρακατω βιντεο -που ολως δυστυχως δεν ειναι απο APU.. Δεν μου λεει απαραιτητως κατι, η επισημη ανακοινωση της AMD η της ΑSUS: οταν για παραδειγμα η ιδια η AMD τοτε για τις APUS της, μας ειχε βγαλει & ddr3 μνημες, τις 2400αρες μαλιστα διαφημιζομενες τες τοτε ως τις πιο γρηγορες...μα ειχαν ταχυτητα 2133 (περιπου παντως με τιποτα και οχι 2400!) λογω μονων-στη μια πλευρα ram! Δηλαδη αναθεμα στο δουλεμα, η στο μη τσεκαρισμα..!🤬 Τσεκαρε επισης οτι εγω αναφερθηκα σε APUS. Aν καποιος πηγαινε στα δικαστηρια που λες την Asus σιγουρα θα απαντουσε, οτι τα ανεφερε η AMD, και εκεινη εκανε απλως (copy-paste) παραθεση τους, η οτι αυτα δεν βρισκουν εφαρμογη ετσι ειδικα στις APU cpu.. Το manual που εδωσες, ειναι για socket αλλωστε, που...δεν εβγαλε APU! Αλλα η Αsus το κανει copy-paste ετσι, μεχρι και στις FM2+ μητρικες της! Ομως αυτο δεν εχει ισχυσει -> το εχω πολεμησει και ο ιδιος διχως επιτυχια, αλλα κι αρκετοι αλλοι με APU FM1/2+ 😭 Οι μητρικες που ειχα χρησιμοποιησει, ηταν κυριως Asrock, Biostar & Gigabyte = μιλαμε για 'high-end' μητρικες, K cpus, & παμπολλες μνημες, δοκιμαζοντας συνδυασμους επι συνδυασμων! Προσωπικα δεν πειθομαι -καθολου μαλιστα- οτι η ASUS, ειχε καποια..."μαγικη συνταγη" -που 'ελειπε' απο αλλες μητρικες?-, για να πετυχαινουν 'κατι σαν flex' οι APU, απλως οσο κι αν μας πηδ@γε, ε δεν επαιζε! 😝 Επεξεργαστες εχω κρατησει (ναι, για hardware Κ καβατζα, χαχα), και εννοειται ddr3 ram. Oποιος διαθετει ASUS μητρικη, ωστε να το ξαναμαναδοκιμασουμε εκει ευχαριστως, μα ακομη κι αν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα προκυψει, δεν θα αγορασω για να...τους μηνυσω 🤑
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 On 05/01/2021 at 20:00, NikolasKon14 said: Ακριβώς,ο ssd κάνει διάφορα και μάλιστα εμφανή. Η μέρα με τη νύχτα στο άνοιγμα εφαρμογών,στο boot των Windows. σε παλια Laptop που ειχα βαλει ssd και ειχαν 4gb ram ηταν μερα με την νυχτα η διαφορα. On 05/01/2021 at 23:30, av4lanche said: έχω ssd αλλά το θέμα είναι ότι μετά αν αλλάξω ραμ στην ουσία δεν θα είναι πια dual channel οπότε θα τρέχει με χαμηλότερη ταχύτητα.. κάτι που νομίζω ότι για τον ryzen 3500u δεν είναι καλό. αυτό είναι ναι, το ξέρω και το site απλά το θέμα είναι ότι δεν θα είναι dual channel αφού δεν θα είναι ίδια χωρητικότητα. για το Dual channel σου ανεφεραν.απο την αλλη τι προτιμας?να σουρνεται σε απελπιστικο σημειο λογω οτι εχεις πιταρει την μνημη ή απλα να χασεις/αμα χασεις λιγο Cpu speed? Καλως η κακως αμα δεν εχεις πολυ μνημη το bottleneck ειναι μεγαλο.η Cpu μπορει να καθεται και θα δουλευει ο ssd υπερωριες για να κανει την δουλεια της μνημης.
av4lanche Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Εν τέλει έβαλα 8ρα της Crucial και μαζί με τα 4 από Samsung που έχει μόνο του, το CPUZ δείχνει 12gb dual channel. Οπότε δουλεύει όπως ήταν αναμενόμενο. Ελπίζω να βοήθησα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα