Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, αγόρασα αυτό το λάπτοπ πιστεύοντας ότι θα ήταν αρκετό για αυτά που κάνω, αλλά τελικά έκανα λάθος (90% χρήση ram κάποιες φορές), οπότε σκέφτομαι να βάλω περισσότερη ram. Το πρόβλημα είναι ότι έχει 4gb πάνω στην μητρική και ένα stick 4gb και έτσι τρέχει σε dual channel. Τα γραφικά Vega 8 χρειάζονται 2gb, οπότε στην ουσία έχω μόνο 6gb usable και μετά τα Windows 10 που τρώνε ακόμη 1,8gb, στην ουσία μένω με μόνο 4,2gb διαθέσιμα. Λέτε να αγοράσω ένα στικ 8 GB ddr4 και να αντικαταστήσω αυτό που έχω; Αν το έκανα αυτό μετά δεν θα είναι άλλο σε dual channel, σωστά; Έχει Ryzen 5 3500u και έχω διαβάσει ότι λειτουργεί καλύτερα με dual channel ram, γι 'αυτό δεν το έχω κάνει ήδη. Συνήθως χρησιμοποιώ το laptop μου για Netflix, Youtube, browsing και παρακολούθηση stream. Οπότε να αλλάξω ram ή να το πουλήσω και να αγοράσω καινούργιο? (προφανώς θα το ψάξω καλύτερα και δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος)

Δημοσ.
18 ώρες πριν, av4lanche είπε

Πριν από ένα χρόνο περίπου, αγόρασα αυτό το λάπτοπ πιστεύοντας ότι θα ήταν αρκετό για αυτά που κάνω, αλλά τελικά έκανα λάθος (90% χρήση ram κάποιες φορές), οπότε σκέφτομαι να βάλω περισσότερη ram. Το πρόβλημα είναι ότι έχει 4gb πάνω στην μητρική και ένα stick 4gb και έτσι τρέχει σε dual channel. Τα γραφικά Vega 8 χρειάζονται 2gb, οπότε στην ουσία έχω μόνο 6gb usable και μετά τα Windows 10 που τρώνε ακόμη 1,8gb, στην ουσία μένω με μόνο 4,2gb διαθέσιμα. Λέτε να αγοράσω ένα στικ 8 GB ddr4 και να αντικαταστήσω αυτό που έχω; Αν το έκανα αυτό μετά δεν θα είναι άλλο σε dual channel, σωστά; Έχει Ryzen 5 3500u και έχω διαβάσει ότι λειτουργεί καλύτερα με dual channel ram, γι 'αυτό δεν το έχω κάνει ήδη. Συνήθως χρησιμοποιώ το laptop μου για Netflix, Youtube, browsing και παρακολούθηση stream. Οπότε να αλλάξω ram ή να το πουλήσω και να αγοράσω καινούργιο? (προφανώς θα το ψάξω καλύτερα και δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος)

Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι έχτρα RAM? 

Κάνεις κάποια εργασία και η υπάρχουσα μνήμη δεν σε φτάνει; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι έχτρα RAM? 

Κάνεις κάποια εργασία και η υπάρχουσα μνήμη δεν σε φτάνει; 

ε όταν φτάνει το 90+% και εξ αιτίας αυτού ξεκινάει να κολλάει το λάπτοπ μάλλον χρειάζομαι 🤷‍♂️

Δημοσ.
36 minutes ago, av4lanche said:

ε όταν φτάνει το 90+% και εξ αιτίας αυτού ξεκινάει να κολλάει το λάπτοπ μάλλον χρειάζομαι 🤷‍♂️

πηγαινε για μνημη εφοσον δουλευεις στο 90 τις 100 οπως λες. απλα δες τι μπορει να παρει το λαπτοπ σου σαν μεγιστη μνημη. επισης αν δεν εχει ssd ενας ssd θα βοηθουσε αρκετα.

Δημοσ.

Αν μιλαμε για αυτο το φορητο , παιρνει 4+16 = 20 μεγιστο. Το 16αρι / 2666 εχει περιπου 60 εουρος. Βλεπει τι specs εχει η 4αρα και παιρνει αναλογη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

πηγαινε για μνημη εφοσον δουλευεις στο 90 τις 100 οπως λες. απλα δες τι μπορει να παρει το λαπτοπ σου σαν μεγιστη μνημη. επισης αν δεν εχει ssd ενας ssd θα βοηθουσε αρκετα.

Ακριβώς,ο ssd κάνει διάφορα και μάλιστα εμφανή.

Η μέρα με τη νύχτα στο άνοιγμα εφαρμογών,στο boot των Windows.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

έχω ssd αλλά το θέμα είναι ότι μετά αν αλλάξω ραμ στην ουσία δεν θα είναι πια dual channel οπότε θα τρέχει με χαμηλότερη ταχύτητα.. κάτι που νομίζω ότι για τον ryzen 3500u δεν είναι καλό.

6 ώρες πριν, mphxths είπε

Αν μιλαμε για αυτο το φορητο , παιρνει 4+16 = 20 μεγιστο. Το 16αρι / 2666 εχει περιπου 60 εουρος. Βλεπει τι specs εχει η 4αρα και παιρνει αναλογη.

αυτό είναι ναι, το ξέρω και το site απλά το θέμα είναι ότι δεν θα είναι dual channel αφού δεν θα είναι ίδια χωρητικότητα.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, av4lanche είπε

δεν θα είναι dual channel αφού δεν θα είναι ίδια χωρητικότητα.

Αυτο το διαβασες καπου ?

Δημοσ.

Για να παίζουν σε DUAL channel δεν παίζει ρόλο η μνήμη κάθε DIMM.

Παίζει ρόλο η ταχύτητα και το Timing.

Μην μπερδεύεις τα πράγματα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kremenarasi είπε

Για να παίζουν σε DUAL channel δεν παίζει ρόλο η μνήμη κάθε DIMM.

Παίζει ρόλο η ταχύτητα και το Timing.

Μην μπερδεύεις τα πράγματα.

παιδιά εγώ απ' όσο ξέρω για να επιτευχθεί σωστά το dual channel, τα δύο στικ θα πρέπει να είναι ολόιδια, σαφέστατα σε ταχύτητα και timings όπως είπε ο φίλος αλλά και σε χωρητικότητα. γι'αυτό άλλωστε τα πουλάνε και σε ίδια χωρητικότητα οι κατασκευαστές. με όσους το έχω συζητήσει όλοι αυτό λένε. αλλιώς μετά θα γίνεται default στην χαμηλότερη ταχύτητα του ενός στικ. διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Δημοσ.

αστο Φιλε.

δεν Θες να Καταλαβεις μάλλον.

Δηλαδή αυτο ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ466T AMD Ryzen 7-3700U / 12GB που εχει 4+8GB τη Πρόβλημα να εχει?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kremenarasi είπε

αστο Φιλε.

δεν Θες να Καταλαβεις μάλλον.

Δηλαδή αυτο ASUS VivoBook 15 X512DA-EJ466T AMD Ryzen 7-3700U / 12GB που εχει 4+8GB τη Πρόβλημα να εχει?

φίλε ρωτάω για να μάθω.. δεν είναι ανάγκη να μιλάς με αυτόν τον τρόπο.. μπορείς να μου αποδείξεις ότι αυτό το laptop που λες τρέχει σε dual channel?

το πρόβλημα είναι ότι θέλω περισσότερη ραμ αλλά ταυτότητα δεν θέλω να χάσω to dual channel.

Δημοσ.

Μα σου εξηγώ Άνθρωπε Μου.

Το λάπτοπ σού Υποστηρίζει DDR4-2400MGHZ.

Κατέβασε το CPUZ για να είσαι σίγουρος.

Και οποία RAM DDR4 8GB να πάρεις θα κλειδώσει σε 2400mghz με την ενσωμάτωμενη ram στην μητρική.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kremenarasi είπε

Μα σου εξηγώ Άνθρωπε Μου.

Το λάπτοπ σού Υποστηρίζει DDR4-2400MGHZ.

Κατέβασε το CPUZ για να είσαι σίγουρος.

Και οποία RAM DDR4 8GB να πάρεις θα κλειδώσει σε 2400mghz με την ενσωμάτωμενη ram στην μητρική.

image.png.a8feb8ce9142ca7e3583ce38da4dec37.png

image.png.a91bfa82b754e878461a3c999d6fcd99.png

Δημοσ.

Παιδια μπλεκετε ταχυτητες με timings με μεγεθη . Τα πραγματα εχουν ως εξης. Θα μιλησω για σεναριο 2 μνημων σε φορητο.

1. Διαφορετικες ταχυτητες = και οι 2 θα δουλεψουν στην μικροτερη κοινη τους ταχυτητα. π.χ. ειχα 2666αρα με 2400αρα , το μηχανημα υποστηριζε μεχρι 2400 , παιζανε και οι 2 στα 2400.
2. Σε προεκταση του (1) , θα παιξουν και οι δυο στα timings της κοινης ταχυτητας τους. Τωρα αν η μια ειναι απλη μνημη και η αλλη καμμια gaming με "σφιχτα" timings , ενδεχεται να γινει μαλακια..αλλα αμα μιλαμε για κλασικες μνημες... θα παιξουν στην κοινη ελαχιστη μεταξυ τους ταχυτητα και στα κοινα για την ταχυτητα αυτη timings.
3. Σε περιπτωση που στο θεμα ταχυτητων και timings δεν εχουμε θεμα και μιλαμε για διαφορετικα μεγεθη μνημων , τοτε μιλαμε για το asynchronous dual channel. Αλλες εταιριες π.χ. ιντελ το λενε flex mode. Στην ουσια , αν για παραδειγμα εχουμε 4+8 , τοτε το συστημα θα δουλευει σαν dual channel  τις μνημες οσο η χρηση τους ειναι μεχρι το 4+4 , και το υπολοιπο "κομματι" θα το δουλευει single channel.

Προφανως δεν μιλαμε για ιδανικο σεναριο , αλλα σε περιπτωσεις οπως αυτη που συζηταμε που η μια μνημη ειναι κολλημενη στην μητρικη , δυστυχως αυτο το σεναριο ειναι μονοδρομος. Αν η παραπανω μνημη ειναι απαραιτητη , δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να κανει κατι...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...