rafinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ένα φιλαράκι μου έχει σύνδεση vodafone στο σπίτι και αποφάσισε να αλλάξει router. Κάποιος του έδωσε ένα D-Link DIR-605L για να δοκιμάσει αν θα έχει καλύτερη σύνδεση με αυτό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο router έχει μόνο rj45 θύρες. Συνδέοντας το rj11 καλώδιο στην rj45 θύρα ως γνωστόν συνδέεται (στη μέση της θύρας), αλλά δεν καταφέρνει να συγχρονιστεί με τη vodafone. Να σημειώσω ότι η αυτόματη ρύθμιση λέει πως δεν υπάρχει σύνδεση στο internet ώστε να προχωρήσει και η χειροκίνητη ολοκληρώνεται έχοντας την σύνδεση internet απενεργοποιημένη χωρίς όμως να επιτρέπει να ορίσουμε τους κωδικούς email και password. Αν κατάλαβα καλά η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι ένα dsl router, αλλά διαφορετικό. Κάποιος που γνωρίζει μπορεί να μου πει αν έχω δίκαιο ή παίζει να φταίει κάτι άλλο; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από rafinos
verylife78 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 το συγκεκριμενο δεν ειναι modem-router, και για αυτο δεν εχει rj11 θυρα αλλα μονο 45αρες. δυστυχως θες και ενα modem 1
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 18 hours ago, rafinos said: Καλησπέρα, ένα φιλαράκι μου έχει σύνδεση vodafone στο σπίτι και αποφάσισε να αλλάξει router. Κάποιος του έδωσε ένα D-Link DIR-605L για να δοκιμάσει αν θα έχει καλύτερη σύνδεση με αυτό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο router έχει μόνο rj45 θύρες. Συνδέοντας το rj11 καλώδιο στην rj45 θύρα ως γνωστόν συνδέεται (στη μέση της θύρας), αλλά δεν καταφέρνει να συγχρονιστεί με τη vodafone. Να σημειώσω ότι η αυτόματη ρύθμιση λέει πως δεν υπάρχει σύνδεση στο internet ώστε να προχωρήσει και η χειροκίνητη ολοκληρώνεται έχοντας την σύνδεση internet απενεργοποιημένη χωρίς όμως να επιτρέπει να ορίσουμε τους κωδικούς email και password. Αν κατάλαβα καλά η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι ένα dsl router, αλλά διαφορετικό. Κάποιος που γνωρίζει μπορεί να μου πει αν έχω δίκαιο ή παίζει να φταίει κάτι άλλο; α.ειναι router. εχει θυρα (wan /internet) και οχι dsl. δεν σου κανει.εχει pppoe που ειναι να κανει κληση pppoe. προυποθετει δηλαδη modem πριν απο αυτο. 1
pantosqwerty Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Τι ακριβώς εννοείς καλύτερη σύνδεση ; Καλύτερο συγχρονισμό ; Μικρότερο ping ; Λιγότερα προβλήματα πχ αποσυνδέσεις ;
rafinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 20 ώρες πριν, pantosqwerty είπε Τι ακριβώς εννοείς καλύτερη σύνδεση ; Καλύτερο συγχρονισμό ; Μικρότερο ping ; Λιγότερα προβλήματα πχ αποσυνδέσεις ; Κατά βάση αποσυνδέσεις. Θέλει να δει μήπως ευθύνεται το router του επειδή είναι πάρα πολύ παλιό. Αν και όπως του είπα δε νομίζω να δει καμία διαφορά ή τουλάχιστον δεν θα είναι αντιληπτή.
pantosqwerty Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Όντως αν το χρησιμοποιήσεις ώς router τον συγχρονισμό θα τον έχει και πάλι το Modem του παρόχου σου άρα δεν υπάρχει λόγος καν να προσπαθήσεις.Μίλησε με τον πάροχο να λύσετε το θέμα σου.Δες πόσες αποσυνδέσεις παρατηρείς εσύ και πόσες σου λένε ότι βλέπουνε αν αυτό διαφέρει είναι πρόβλημα router αν πάνω κάτω βλέπετε τις ίδιες δήλωσε το βλάβη να έρθουν να το κοιτάξουν. Όπως και να χει ξεκινήστε από τα βασικά.Αλλαγή τηλ. καλωδίου από το dsl του router στην πρίζα , να είναι απευθείας , χωρίς καμία συσκευή/φιλτρο/splitter στον υπόλοιπο χώρο και άστο για όσο μπορείς έτσι να δεις αν το πρόβλημα συνεχίζει. Αν θές το κάτι παραπάνω από τα βασικά δες στο router σου πόσα crc errors ανεβάζεις σε ένα X χρονικό διάστημα μετά από restart του router.Μην δώσεις σημασία στα fec/hec.Και κατέγραψε το Noise margin για να δεις αν έχεις διακυμάνσεις στο θόρυβο της γραμμής σου.
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 12 hours ago, rafinos said: Κατά βάση αποσυνδέσεις. Θέλει να δει μήπως ευθύνεται το router του επειδή είναι πάρα πολύ παλιό. Αν και όπως του είπα δε νομίζω να δει καμία διαφορά ή τουλάχιστον δεν θα είναι αντιληπτή. μπορει αν βαλει αλλο να δει αν εχει προβλημα αλλα το συγκεκριμενο δεν του κανει.ναι θα μπορουσε να εχει καποιο προβλημα το ρουτερ.επισης απο modem router σε modem router αλλαζει το Chipset οποτε καποιο μπορει να ειναι πιο σταθερο. 11 hours ago, pantosqwerty said: Όντως αν το χρησιμοποιήσεις ώς router τον συγχρονισμό θα τον έχει και πάλι το Modem του παρόχου σου άρα δεν υπάρχει λόγος καν να προσπαθήσεις.Μίλησε με τον πάροχο να λύσετε το θέμα σου.Δες πόσες αποσυνδέσεις παρατηρείς εσύ και πόσες σου λένε ότι βλέπουνε αν αυτό διαφέρει είναι πρόβλημα router αν πάνω κάτω βλέπετε τις ίδιες δήλωσε το βλάβη να έρθουν να το κοιτάξουν. Όπως και να χει ξεκινήστε από τα βασικά.Αλλαγή τηλ. καλωδίου από το dsl του router στην πρίζα , να είναι απευθείας , χωρίς καμία συσκευή/φιλτρο/splitter στον υπόλοιπο χώρο και άστο για όσο μπορείς έτσι να δεις αν το πρόβλημα συνεχίζει. Αν θές το κάτι παραπάνω από τα βασικά δες στο router σου πόσα crc errors ανεβάζεις σε ένα X χρονικό διάστημα μετά από restart του router.Μην δώσεις σημασία στα fec/hec.Και κατέγραψε το Noise margin για να δεις αν έχεις διακυμάνσεις στο θόρυβο της γραμμής σου. και ΑΝΝΝΝΝ πιανουν τα χερια του να δοκιμασει στον κατανεμητη/χωνευτη για να δει μηπως χανει προς τα μεσα καπου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα