Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά! Ευχομαι όλοι να έχετε υγεία! 

Με τον τίτλο λίγο πολύ κάποιοι θα γελάσουν αλλά εμένα θα με βόλευε στο να έχω το PC αντί για μια κονσόλα στο σαλόνι.

Καταρχάς να πως ότι τα περιφερειακά θα είναι όλα ασυρματα (πληκτρολόγιο, ποντίκι, game controller, headset).

Έχω πολύ καιρό να παρακολουθήσω τι γίνεται με τα pc parts οπότε θα ήθελα να με βοηθήσετε όσο μπορείτε να φτιάξω ένα ικανοποιητικό pc και για αντοχή στον χρόνο.

Η τηλεόραση είναι 65αρα 4k hdr 60hz.

Αρχικά σκεφτόμουν για Gaming laptop αλλά θεωρώ σαν το αποτέλεσμα του PC δεν θα είναι.

Η τιμή που μπορώ να φτάσω για το pc και τα περιφερειακά του είναι 1.100€ με 1.200€

Οτιδήποτε που ξέχασα να αναφέρω ρωτήστε με. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάλαβα καλά, θες να έχεις υπολογιστή στο σαλόνι για χρήση ως pc και gaming σε 1, σωστά;

Αν θες να αντικαταστήσεις την κονσόλα αυτομάτως μιλάμε για τουλάχιστων 2 καλά ασύρματα χειριστήρια, είτε ps4 είτε xbox series, περίπου 50ευρώ έκαστο (σύνολο 100),

mouse-πληκτρολόγιο ασύρματα, ακόμα 50 ευρώ για ένα μέτριο (μπορείς και πιο χαμηλά εως τρομερά ψηλότερα)

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ένα υπόλοιπο 1000ευρώ για πύργο 4k gaming:

550 - gpu - 5700xt

155 - cpu i5 10400f

130 - mobo( z490)

70 - ram 3200mhz (2x8gb)

60 - psu (min 550w, 80+)

60 - mid tower

Σύνολο 1025ευρώ

Ξέχασα σκληρό-ους - οπότε υπολόγιζε τουλάχιστον  +55 ευρώ για έναν nvme 500gb (για αρχή)

Σύνολο 1080 ευρώ...με λίγο μαγείρεμα και αν περιμένεις να πέσουν οι τιμές μπορείς να πας και χαμηλότερα...

Με σημερινές τιμές(σκρουτζ) νομίζω είναι ένα σύστημα που σε ικανοποιεί(budget-specs). 5700xt για 4κ med με high settings, ένας οικονιμικός 6core, μητρική z490 γιατί βοηθάει στα fps(απ'οσο διαβάζω)υπερσυχρονίζoντας τις RAM, τα υπόλοιπα με τα λοιπά specs, οτι σου κάτσει ή οτι βρεις καλύτερο σε αυτό το price-range. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από 4k gaming μόνο οτι παρακολουθώ, γι΄αυτό καλό θα ήταν να πάρεις συμπληρωματικές γνώμες...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν κατάλαβα καλά, θες να έχεις υπολογιστή στο σαλόνι για χρήση ως pc και gaming σε 1, σωστά;

Αν θες να αντικαταστήσεις την κονσόλα αυτομάτως μιλάμε για τουλάχιστων 2 καλά ασύρματα χειριστήρια, είτε ps4 είτε xbox series, περίπου 50ευρώ έκαστο (σύνολο 100),

mouse-πληκτρολόγιο ασύρματα, ακόμα 50 ευρώ για ένα μέτριο (μπορείς και πιο χαμηλά εως τρομερά ψηλότερα)

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ένα υπόλοιπο 1000ευρώ για πύργο 4k gaming:

550 - gpu - 5700xt

155 - cpu i5 10400f

130 - mobo( z490)

70 - ram 3200mhz (2x8gb)

60 - psu (min 550w, 80+)

60 - mid tower

Σύνολο 1025ευρώ

Ξέχασα σκληρό-ους - οπότε υπολόγιζε τουλάχιστον  +55 ευρώ για έναν nvme 500gb (για αρχή)

Σύνολο 1080 ευρώ...με λίγο μαγείρεμα και αν περιμένεις να πέσουν οι τιμές μπορείς να πας και χαμηλότερα...

Με σημερινές τιμές(σκρουτζ) νομίζω είναι ένα σύστημα που σε ικανοποιεί(budget-specs). 5700xt για 4κ med με high settings, ένας οικονιμικός 6core, μητρική z490 γιατί βοηθάει στα fps(απ'οσο διαβάζω)υπερσυχρονίζoντας τις RAM, τα υπόλοιπα με τα λοιπά specs, οτι σου κάτσει ή οτι βρεις καλύτερο σε αυτό το price-range. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από 4k gaming μόνο οτι παρακολουθώ, γι΄αυτό καλό θα ήταν να πάρεις συμπληρωματικές γνώμες...

Όχι 5700χτ καλύτερα 3060τι

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ουσία θέλω να λειτουργήσω ένα gaming PC σαν κονσόλα αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες από την κονσόλα, από χειριστήριο σκέφτομαι μόνο της Microsoft το Series γιατί θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα. 

Ποιο συγκεκριμένα όμως δεν έχει σημασία τι θα επιλέξω σαν υλοποίηση; πχ στην κάρτα γραφικών; 

Επειδή βλέπω ότι επέλεξες μια κορυφαία κάρτα, δεν πρέπει και το υπόλοιπο σύστημα να είναι ανάλογων επιδόσεων; 

Επεξ/σία από Mike83GR
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Mike83GR είπε

Στην ουσία θέλω να λειτουργήσω ένα gaming PC σαν κονσόλα αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες από την κονσόλα, από χειριστήριο σκέφτομαι μόνο της Microsoft το Series γιατί θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα. 

Ποιο συγκεκριμένα όμως δεν έχει σημασία τι θα επιλέξω σαν υλοποίηση; πχ στην κάρτα γραφικών; 

Επειδή βλέπω ότι επέλεξες μια κορυφαία κάρτα, δεν πρέπει και το υπόλοιπο σύστημα να είναι ανάλογων επιδόσεων; 

Το καλύτερο θα ήταν να περιμένεις μερικούς μήνες μέχρι να στρώσουν οι τιμές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Όχι 5700χτ καλύτερα 3060τι

Έχεις δίκιο... δεν είχα δει εξέλιξη τιμής και την θεώρησα εκτός budget, γι'αυτό και είπα 5700xt...

56 λεπτά πριν, Mike83GR είπε

Από τη στιγμή που το σύστημα προορίζεται για gaming πρωταρχικό ρόλο έχει η gpu. Σύμφωνα με το budget που διαθέτεις αυτόν θεώρησα καλύτερο συνδυασμό. Τα κομμάτια που επιλέχτηκαν δεν είναι και τόσο low spec... μόνο ο cpu θα μπορούσε να θεωρηθεί χαμηλός αλλά είναι αρκετός ώστε να μην έχεις bottleneck στην gpu. Η ram είναι πλήρης για σήμερα και με μια mobo z490 θα έχεις άλλες 2 slots για μελλοντική επέκταση. Όσο για την υλοποίηση προφανώς και παίζει ρόλο όμως σε αυτή την κατηγορία τιμών δε θα βρεις,θεωρώ, κάτι πολύ χάλια και με πολύ μεγάλες διαφορές (απο ψύξη-επιδόσεις κτλ).

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

για 4Κ ξεκινάς από RTX 3070 σαν ελάχιστο.

το budget δεν φτάνει

2 ώρες πριν, Mike83GR είπε

Η τιμή που μπορώ να φτάσω για το pc και τα περιφερειακά του είναι 1.100€ με 1.200€

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

για 4Κ ξεκινάς από RTX 3070 σαν ελάχιστο.

το budget δεν φτάνει

Με τα λίγα που ξέρω η 3060 ti δεν φτάνει περίπου την 3070; και τι εννοείς οτι λες ξεκινάς με την 3070; αφού υποδεέστερες κάρτες υποστηρίζουν κι αυτές το 4k

Παιδιά αν είναι δυνατόν να μου τα εξηγείται να καταλαβαίνω γιατί δεν έχω αρκετή εμπειρία και λίγο μπερδεύομαι, συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός 

29 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχεις δίκιο... δεν είχα δει εξέλιξη τιμής και την θεώρησα εκτός budget, γι'αυτό και είπα 5700xt...

Λίγο νομίζω μπερδευομαστε με τις τιμές... 

5700xt  550€ 

3060 ti  650€

3070  750€

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Mike83GR είπε

Με τα λίγα που ξέρω η 3060 ti δεν φτάνει περίπου την 3070; και τι εννοείς οτι λες ξεκινάς με την 3070; αφού υποδεέστερες κάρτες υποστηρίζουν κι αυτές το 4k

Παιδιά αν είναι δυνατόν να μου τα εξηγείται να καταλαβαίνω γιατί δεν έχω αρκετή εμπειρία και λίγο μπερδεύομαι, συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός 

Λίγο νομίζω μπερδευομαστε με τις τιμές... 

5700xt  550€ 

3060 ti  650€

3070  750€

Φαντάζομαι ο jgeorgiou κοιτάζει να είναι και future proof το σύστημα καθώς τα τελευταία ΑΑΑ παιχνίδια δεν τα σηκώνει η 3060ti σε high-60fps. Με την ίδια λογική αν ανέβεις σε 3070 λογικά θα πρέπει να ανέβεις και σε cpu. Στο budget σου, το σύστημα που προτάθηκε θα παίζει ικανοποιητικά τα περισσότερα παιχνίδια(medium-high). Με τις τιμές υπάρχει ένα μπέρδεμα... οι τιμές αυτή τη στιγμή είναι "φουσκωμένες" λόγω ελλείψης stock. Υπάρχει καπέλο στις τιμές(gpu) μέχρι 150ευρώ. Η 5700 που σου είπα στην αρχή έχει τώρα τιμή σκρουτζ 550ευρώ, ωστόσο αν δεις μέσα την εξέλιξη τιμής, θα παρατηρήσεις οτι η ίδια κάρτα είχε φτάσει μέχρι και τα 400ευρώ. Σε αυτή τη λογική η 3060ti είχε τιμή (προ ελλείψεων) 550ευρώ...κατά συνέπεια αν περιμένεις να ηρεμήσει η αγορά και να επανέλθουν οι τιμές στο κανονικό τους επίπεδο θα μπορείς να αγοράσεις την 3060ti και να είσαι στο ίδιο όριο του budget σου (εξού και το σχόλιο του Nik1239).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mike83GR είπε

Παιδιά αν είναι δυνατόν να μου τα εξηγείται να καταλαβαίνω γιατί δεν έχω αρκετή εμπειρία και λίγο μπερδεύομαι,

Τα σημερινά ΑΑΑ (τα καλά-εντυπωσιακά παιχνίδια) θέλουν 

σαν entry ( Ryzen 5600X ή INTEL I5 10600K + RTX 3070 gpu) 

1500ευρώ budget χρειάζεσαι

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Mike83GR είπε

Ολες οι καρτες υποστηριζουν 4κ, το θεμα ειναι το κατα ποσο θα πεσεις στα γραφικα και fps. Ιδανικα για low settings και κανα 60αρι fps θες 3070 με αναλογο επεξεργαστη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...