Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, moure είπε

Τα 850 πάντως είναι πολύ λίγα για μια σύγχρονη κατοικια.

Πριν λίγες μέρες συζητούσα με έναν πελάτη που σήκωσε τριόροφη οικοδομή,το πάνω διαμερισμα  θα το κρατήσει αυτός και τα άλλα δυο τα  πουλάει.Του κόστισε 1500 το τετραγωνικό.Συγρονα διαμερίσματα Α+,με αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά, συναγερμούς,κάμερες,ενεργειακά τζάκια,σιτες κλπ.Άλλα 350 αναλογούν στην αγορά του οικοπέδου που έκανε,σύνολο δηλαδή 1850 ευρώ.Τα διαμερίσματα πωλούνται προς 2600 το τετραγωνικό.

Αν του πήγε 1500€/τμ (χωρίς να αμφιβάλλω για τους υπολογισμούς του, αν και πάντα έχω αμφιβολίες😄) αλλά έχει βάλει αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά, συναγερμούς,κάμερες,ενεργειακά τζάκια λογικό είναι σε μια άλλη κατασκευή χωρίς αυτά να πέσει αρκετά η τιμή.

Ενδεικτικά: ενεργειακό τζάκι ξεκινάει από 2χιλ€ και πόσα έβαλε; Εδώ γνωστός έβαλε εκτός του σαλονιού και σε δύο δωμάτια. Τα φωτοβολταϊκά >1000€/kwh για net metering. Για αντλία θερμότητας εδώ μας ζήτησαν 7-8χιλ€ για σπίτι 120τμ.

Εγώ ψάχνω να φτιάξω εξοχική καλοκαιρινή κατοικία σε ισόγειο 50-60τμ και σίγουρα δεν θα πάει τόσο πολύ, από οτι έχω υπολογίσει και με προσωπική εργασία δεν θα ξεπεράσει τα 40χιλ€.

Επεξ/σία από filarhos
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 3/2/2021 στις 8:42 ΜΜ, DownUNDERground είπε

Άρα εσύ εμπιστεύεσαι ότι ο μηχανικός θα προσέξει το σπίτι σου σα δικό του;

Και να μην είχες βάλει εταιρεία, πάλι τους μηχανικούς ελέγχεις και με τους μηχανικούς μιλάς. Δε θα καθόσουν να μιλάς με τα μαστόρια ένα-ένα. Άρα δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα ως προς την ανάγκη να είσαι όσο μπορείς από πάνω.

Μα αφού εγώ δεν έχω ιδέα από κατασκευές και να κάθομαι να τους χαζευω δεν θα καταλάβω αν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το συμφωνητικό που θα μου δώσει η εταιρεία σχετικά με το κόστος και το τι περιλαμβάνει να το δώσω σε έναν εξωτερικό πολιτικό μηχανικό και σε κάθε εργασία να πηγαίνει ο πολιτικός μηχανικός που θα έχω βάλει να ελέγχει τη πορεία των εργασιών, το κάθε κομμάτι που ολοκληρώνεται. Υπάρχει άλλη επιλογή που δεν έχω σκεφτεί;

Στις 4/2/2021 στις 9:24 ΠΜ, moure είπε

Τα 850 πάντως είναι πολύ λίγα για μια σύγχρονη κατοικια.

Πριν λίγες μέρες συζητούσα με έναν πελάτη που σήκωσε τριόροφη οικοδομή,το πάνω διαμερισμα  θα το κρατήσει αυτός και τα άλλα δυο τα  πουλάει.Του κόστισε 1500 το τετραγωνικό.Συγρονα διαμερίσματα Α+,με αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά, συναγερμούς,κάμερες,ενεργειακά τζάκια,σιτες κλπ.Άλλα 350 αναλογούν στην αγορά του οικοπέδου που έκανε,σύνολο δηλαδή 1850 ευρώ.Τα διαμερίσματα πωλούνται προς 2600 το τετραγωνικό.

Αυτή η κατασκευαστική που έχω πάει μου ανέφερε ότι είναι 850 γιατί παίρνουν τα υλικά από εξωτερικό και επειδή κάνουν πολλές κατασκευές είναι μειωμένο το κόστος. Είναι συμβατική κατασκευή, με μπετόν και τούβλα, εγκατάσταση συναγερμού, αντλία θερμότητας, θερμοπροσοψη, παράθυρα αλουμινίου, τα έπιπλα κουζίνας και μπάνιου που μου έδειξαν είναι ποιοτικά, Α+ ενεργειακής κλάσης, η κατασκευή του θα έχει πιστοποιηση με ISO για τη ποιότητα...και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες. Είχα και εγώ καχυποψία πριν πάω από κοντά αλλά αυτά που είπε δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να διαπιστώσω αν είναι όλα οκ ή κρύβουν καμία παγιδα. Με διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν είναι προκάτ η κατασκευή γιατί έρχεται μπετονιερα κανονικά. Δεν ξέρω καθόλου τι άλλο μπορώ να ρωτήσω την εταιρεία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CHRIS-PA είπε

Δεν ξέρω καθόλου τι άλλο μπορώ να ρωτήσω την εταιρεία.

Να σε πάει να δεις σπίτια που έχει φτιάξει, και να μιλήσεις με τους ιδιοκτήτες

850€ με συμβατική κατασκευή, αντλίες, Α+ (και εργολαβικό κέρδος!) μου φαίνεται λίγο δύσκολο

Δημοσ.

Το μόνιμο τροπάριο όσων έχω ρωτήσει για κατασκευή μονοκατοικίας είναι 1.000-1.200 ευρώ/τμ.. Ωστόσο, από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι δεν περιλαμβάνονται κάποια έξοδα (περιφράξεις, συνδέσεις με δίκτυα, κόστος συστήματος θέρμανσης, αμοιβή μηχανικού για σχέδια, κόστος επίβλεψης κλπα). Συνεπώς, δε μου φαίνεται ακραία αν βάλεις και μια-δυο πολυτέλειες (όχι κάτι ακραίο, πχ ένα καλύτερο δάπεδο και όχι το πιο φθηνό κούφωμα αλουμινίου) να φτάσει εύκολα το κόστος στα 1.500 ευρώ/τμ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Να σε πάει να δεις σπίτια που έχει φτιάξει, και να μιλήσεις με τους ιδιοκτήτες

850€ με συμβατική κατασκευή, αντλίες, Α+ (και εργολαβικό κέρδος!) μου φαίνεται λίγο δύσκολο

Μου είπε από μόνος του να με πάει και να δω ιδιοκτήτες να μιλήσω και στο γραφείο του είχε έρθει ένας πελάτης και έλεγε τα καλύτερα...αλλά έλεγε τόσο καλά λόγια που φαινόταν σαν ψεύτικο. Και που ξέρω αν θα με πάει σε πραγματικά δικά του σπίτια και οι ιδιοκτήτες που θα με πάει δεν είναι φίλοι του;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, CHRIS-PA είπε

Μου είπε από μόνος του να με πάει και να δω ιδιοκτήτες να μιλήσω και στο γραφείο του είχε έρθει ένας πελάτης και έλεγε τα καλύτερα...αλλά έλεγε τόσο καλά λόγια που φαινόταν σαν ψεύτικο. Και που ξέρω αν θα με πάει σε πραγματικά δικά του σπίτια και οι ιδιοκτήτες που θα με πάει δεν είναι φίλοι του;

Δεν έχει στο site του ένα reference με τα έργα του ;

Πες "πήγαινέ με εκεί"

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, CHRIS-PA είπε

Μα αφού εγώ δεν έχω ιδέα από κατασκευές και να κάθομαι να τους χαζευω δεν θα καταλάβω αν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το συμφωνητικό που θα μου δώσει η εταιρεία σχετικά με το κόστος και το τι περιλαμβάνει να το δώσω σε έναν εξωτερικό πολιτικό μηχανικό και σε κάθε εργασία να πηγαίνει ο πολιτικός μηχανικός που θα έχω βάλει να ελέγχει τη πορεία των εργασιών, το κάθε κομμάτι που ολοκληρώνεται. Υπάρχει άλλη επιλογή που δεν έχω σκεφτεί;

Κανείς δεν ξέρει από πριν. Παρακολουθώντας τους θα εξοικειωθείς και θα "μάθεις" μέρα με τη μέρα. Έτσι κάνουν όλοι. Άλλωστε κάποιες κακοτεχνίες θα φαίνονται με το μάτι. Δε λέω ότι θα πιάνεις όλα τα λάθη, αλλά από το να μην υπάρχει καθόλου έλεγχος από πλευράς σου σίγουρα θα είναι καλύτερα να είσαι εκεί όσο μπορείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως αν με 850€ χτιζεις σπιτι ολοκληρωμενο με ολα εαν καταλαβα καλα, τοτε αυτοι με τα προκατ πρεπει να γινουν κλεφτες γιατι εμεις που ρωτησαμε μηχανικο μας ειπε οτι με 1400€ δεν χτιζεις σπιτι θελεις πιο πολλα. Οποτε τα 850 μου φαινεται κοροιδια και σιγουρα δεν σου εχουν πει ολα τα εξοδα οποτε προσεξε το γιατι συνηθως οταν εχεις δουλεια εισαι πιο ακριβως και οχι πιο φθηνος

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.

Παιδιά χωρίς κόστος οικοπέδου και με 1000/τμ χτίζεις καλή κατασκευή. 

Μετά εξαρτάται το κέρδος... Πχ κάποιος αγοράζει 1000 και πουλάει 1450..

Δημοσ.
Στις 4/1/2021 στις 5:05 ΜΜ, basilis_k6 είπε

συνηθως οι συγγενεις αντι να κοψουν λεφτα σου παιρνουν και παραπάνω. εκει που λες θα μου βγει φθηνα βρισκεσαι να πληρωνεις πολλα και να μην μπορεις να τυς διωξεις κιολας γιατι ειναι συγγενεις.

Καλύτερα να υποχρεώνεσαι σε ξένο, παρά σε συγγενή. 

• Like 3
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 3/2/2021 στις 7:18 ΜΜ, CHRIS-PA είπε

Είμαι σε διαδικασία εύρεσης οικοπέδου και ανέγερσης οικίας με κατασκευαστική εταιρία η οποία είναι κλειστού τύπου, με συγκεκριμένο ποσό και υπογραφή συμβολαίου παράδοσης οικίας με μπετον και 850 ευρώ το τ.μ. Έχω απογοητευτεί με την εύρεση έτοιμου σπιτιού καθώς έχουν αρκετά υψηλές τιμές για αυτό που προσφέρουν και το χτίσιμο μιας τέτοιας οικίας που δεν είναι προκάτ θεωρώ οτι αξίζει και έρχεται στα ίδια χρήματα με τα έτοιμα σπίτια. Ξέρει κανείς αν σε τέτοιου είδους συμβόλαιο με την κατασκευαστική χρειάζεται συνεχή επίβλεψη στο χτίσιμο;

Μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις με ένα μήνυμα το όνομα της εταιρίας;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ για ICF που ρώτησα αυτές τις μέρες, για 150τμ περίπου 2 όροφο πήρα 2 τιμές:

Να σημειώσουμε πως οι τιμές ήταν χωρίς τη θεμελίωση, η οποία για 100τμ πλάκα, μου είπε φίλος εργολάβος οτι θα βγει γύρω στις 10 χιλιάδες, 100 ευρω/τμ - εκεί να υπολογίζω.

Η τιμή για αποπεράτωση με δικά μου υλικά (κουφώματα, αλουμίνια, πλακάκια κλπ) μου δόθηκε γύρω στα 880-900 ευρώ/τμ.

Η τιμή για τα πάντα, με το κλειδί στο χέρι μου δόθηκε στα 1200 ευρώ/τμ.

Στις παραπάνω τιμές ανα τμ - που συμπεριλαμβάνουν και τον εξωτερικό χώρο (μάντρα, αυλές κλπ) προσθέτουμε ΦΠΑ αρα το σπίτι με το κλειδί στο χέρι βγαίνει 1200+24%*1200 = 1,488/τμ και με δικά μου υλικά 900+24%*900 = 1116/τμ.

Σημειώνουμε πως οι παραπάνω τιμές αφορούν zero energy παθητικό σπίτι με γεωθερμία, φωτοβολταϊκά και βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Παράδοση σε 3 εως 6 μήνες (6 λέω εγώ για να είμαι μέσα καθώς μου είπαν 3 με 4 απ την εταιρεία).

Δεδομένων των παραπάνω και εαν τα δω γραμμένα σε χαρτί προς υπογραφή, το σκέφτομαι σοβαρά να χτίσω.

Ιδέες/προτάσεις/σχόλια/εμπειρίες καλοδεχούμενα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Klikas είπε

Να σημειώσουμε πως οι τιμές ήταν χωρίς τη θεμελίωση, η οποία για 100τμ πλάκα, μου είπε φίλος εργολάβος οτι θα βγει γύρω στις 10 χιλιάδες, 100 ευρω/τμ - εκεί να υπολογίζω.

Η τιμή για αποπεράτωση με δικά μου υλικά (κουφώματα, αλουμίνια, πλακάκια κλπ) μου δόθηκε γύρω στα 880-900 ευρώ/τμ.

Στις παραπάνω τιμές ανα τμ - που συμπεριλαμβάνουν και τον εξωτερικό χώρο (μάντρα, αυλές κλπ) προσθέτουμε ΦΠΑ αρα το σπίτι με το κλειδί στο χέρι βγαίνει 1200+24%*1200 = 1,488/τμ και με δικά μου υλικά 900+24%*900 = 1116/τμ.

Σημειώνουμε πως οι παραπάνω τιμές αφορούν zero energy παθητικό σπίτι με γεωθερμία, φωτοβολταϊκά και βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Παράδοση σε 3 εως 6 μήνες (6 λέω εγώ για να είμαι μέσα καθώς μου είπαν 3 με 4 απ την εταιρεία).

Δεδομένων των παραπάνω και εαν τα δω γραμμένα σε χαρτί προς υπογραφή, το σκέφτομαι σοβαρά να χτίσω.

σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να επιλέξεις μεν τα κουφώματα, πλακάκια κτλ αλλα να τα βάλουν εκείνοι. δηλαδη να σου δωσουν τις επιλογές και να επιλέξεις απο αυτες που μπορούν να πάρουν με καλύτερη τιμή απο εσένα. αυτο θα έκανα εγω.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Klikas είπε

Φανταζομαι στην τιμη δεν συμπεριλαμβανεται, θερμανση ψυξη κλπ κλπ. Αν θες πες μας και την εταρεια που πηγες, βρηκες ετοιμο σχεδιο σπιτιου as is, η το πειραξες? η ειναι εντελως δικο σου σχεδιο?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Klikas είπε

Η τιμή είναι υπερβολικά καλή για να είναι πραγματική. Ο εργολάβος ή θα μπει μέσα ή θα δαγκώσει εσένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...