Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/1/2021 στις 3:52 ΜΜ, Amaretos είπε

Θελει υπομονη , απειρο χρονο, και να σου κοβει κιολας , γιατι ολοι οι μαστορες ειναι ικανοι για την μαλακια. Πριν 25 χρονια αγορασαν οι δικοι μου 1 μονοκατοικια παλια, Πειραια με την προοοπτικη να γκριμιστει και να χτισουμε. Περιτο να σου πω οτι ειμασταν "τυχεροι" γιατι οταν ηρθε η ωρα, ξενοικιαστηκε ακριβως μεσοτοιχια, ενα ερειπιο, που μειναμε μεσα για 1 χρονο, οποτε ειμασταν εντελως διπλα στην οικοδομη, συν οτι ο πατερας μου δουλευε στο δημοσιο και η δουλεια κοντα στο σπιτι και ηταν τουλαχιστον 4-5 ωρες το πρωι καθε μερα απο κοντα για να βλεπει/ελεγχει οτι μπορουσε. 

....συγγνώμη για το off-topic, αλλά ''Πασοκάρα για πάντα''

• Like 3
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ge-lyk είπε

....συγγνώμη για το off-topic, αλλά ''Πασοκάρα για πάντα''

Τι εξυπνάδα ήταν αυτή? Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμενος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλα να αναφερω οτι τα περι "πεσμενων" τιμων σε ετοιμα σπιτια απλα δεν ισχυει. Απο το 2018 και επειτα οι τιμες εχουν αρχισει να ανεβαινουν και συνεχισαν να ανεβαινουν και μεσα στο 2020 παρα το locκdown. Οι τιμες προβλεπεται να συνεχισουν να ανεβαινουν και στο μελλον. Προφανως μιλαμε για σπιτια που μενουν ντοπιοι, οχι για 30τμ διαμερισμα στο κουκακι που ηταν airbnb. Βεβαια παραμενει μαλλον η καλυτερη λυση για καποιον που θελει σπιτι + την ψυχικη του υγεια, αλλα αν επαιρνα σπιτι για 20-30 χρονια, θα εκανα οτι ειναι δυνατο να ειναι ρετιρε...

Επισης, σπιτι δεν εχω χτισει αλλα προερχομαι απο οικογενεια μηχανικων και εχω δει ανακαινισεις. Δεν πιστευω οτι κανεις τη σημερον ημερα χτιζει σπιτι χωρις να δωσει 10χιλιαρικα σε σοβαρο μηχανικο να κανει την επιβλεψη  αν δεν ειναι ο ιδιος του επαγγελματος και εννοειται θα ξοδεψει και ο ιδιος πολυυυυυ χρονο για ολη τη διαδικασια, συμπληρωματικα σε αυτον του μηχανικου.

Επεξ/σία από panos4tw
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Απλα να αναφερω οτι τα περι "πεσμενων" τιμων σε ετοιμα σπιτια απλα δεν ισχυει. Απο το 2018 και επειτα οι τιμες εχουν αρχισει να ανεβαινουν και συνεχισαν να ανεβαινουν και μεσα στο 2020 παρα το locκdown. Οι τιμες προβλεπεται να συνεχισουν να ανεβαινουν και στο μελλον. Προφανως μιλαμε για σπιτια που μενουν ντοπιοι, οχι για 30τμ διαμερισμα στο κουκακι που ηταν airbnb. Βεβαια παραμενει μαλλον η καλυτερη λυση για καποιον που θελει σπιτι + την ψυχικη του υγεια, αλλα αν επαιρνα σπιτι για 20-30 χρονια, θα εκανα οτι ειναι δυνατο να ειναι ρετιρε...

Επισης, σπιτι δεν εχω χτισει αλλα προερχομαι απο οικογενεια μηχανικων και εχω δει ανακαινισεις. Δεν πιστευω οτι κανεις τη σημερον ημερα χτιζει σπιτι χωρις να δωσει 10χιλιαρικα σε σοβαρο μηχανικο να κανει την επιβλεψη  αν δεν ειναι ο ιδιος του επαγγελματος και εννοειται θα ξοδεψει και ο ιδιος πολυυυυυ χρονο για ολη τη διαδικασια, συμπληρωματικα σε αυτον του μηχανικου.

+1

Τα σπιτια(νοικια και τιμες πωλησης) ακριβαινουν εδω και χρονια, αλλα παραμενουν αρκετα φθηνα σε σχεση με αλλες μεγαλες πολεις της Ευρωπης(παντα σε σχεση με τους μισθους). Η λογικη λεει οτι θα συνεχισει η ανοδος.

image.png.1e4aa9df08444e7c1e2422dbf1d700a1.png

Στις 5/1/2021 στις 2:40 ΜΜ, badbad είπε

... Η γνώμη μου πάντως είναι πως με τα όποια λεφτά  διαθέτεις παίρνεις "περισσότερο" σπίτι από τα χιλιάδες που είναι διαθέσιμα, ειδικά τώρα που λόγω καταστροφής του airbnb και covid οι τιμές έχουν ραλυ καθόδου... 

Τα επισημα στοιχεια δεν δειχνουν κατι τετοιο. Εχεις στοιχεια που δειχνουν οτι οι τιμες πωλησης ¨εχουν ραλυ καθοδου¨ ;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Τι να τον κάνεις τον μηχανικό; Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολυμήχανοι, διαβάζουμε πολύ ίντερνετ, γινόμαστε πολύ σοφοι (θεωρητικοί των πάντων, από μπάλα μέχρι μαγειρική) και θεωρούμε ότι πετάμε λεφτά σε τέτοια άχρηστα έξοδα. 

Αφού θα έρθει ο μπάρμπα Μήτσος (Έλληνας ή ξένος, δεν παίζει ρόλο) που "ξέρει από γερές κατασκευές που αντέχουν 7 Ρίχτερ" (το τι σχέση μπορεί να έχουν τα Ρίχτερ με μια κατασκευή βέβαια, μόνο ο μπάρμπας ο Μήτσος το ξέρει) και θα το φτιάξει "φτηνά και βασταγερό". 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Τα επισημα στοιχεια δεν δειχνουν κατι τετοιο. Εχεις στοιχεια που δειχνουν οτι οι τιμες πωλησης ¨εχουν ραλυ καθοδου¨ ;

Ο ρυθμός ανόδου μειώνεται. Προσωπικά περιμένω να δούμε και μειώσεις μέσα στο 2021, τουλάχιστον μέχρι να ξαναεμφανιστούν οι Κινέζοι.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι σε διαδικασία εύρεσης οικοπέδου και ανέγερσης οικίας με κατασκευαστική εταιρία η οποία είναι κλειστού τύπου, με συγκεκριμένο ποσό και υπογραφή συμβολαίου παράδοσης οικίας με μπετον και 850 ευρώ το τ.μ. Έχω απογοητευτεί με την εύρεση έτοιμου σπιτιού καθώς έχουν αρκετά υψηλές τιμές για αυτό που προσφέρουν και το χτίσιμο μιας τέτοιας οικίας που δεν είναι προκάτ θεωρώ οτι αξίζει και έρχεται στα ίδια χρήματα με τα έτοιμα σπίτια. Ξέρει κανείς αν σε τέτοιου είδους συμβόλαιο με την κατασκευαστική χρειάζεται συνεχή επίβλεψη στο χτίσιμο;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, CHRIS-PA είπε

Ξέρει κανείς αν σε τέτοιου είδους συμβόλαιο με την κατασκευαστική χρειάζεται συνεχή επίβλεψη στο χτίσιμο;

Δεν είναι πασιφανές αυτό; Τί αλλάζει και μπορεί να μη θέλει δηλαδή;

Δημοσ.

Άρα εσύ εμπιστεύεσαι ότι ο μηχανικός θα προσέξει το σπίτι σου σα δικό του;

Και να μην είχες βάλει εταιρεία, πάλι τους μηχανικούς ελέγχεις και με τους μηχανικούς μιλάς. Δε θα καθόσουν να μιλάς με τα μαστόρια ένα-ένα. Άρα δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα ως προς την ανάγκη να είσαι όσο μπορείς από πάνω.

Δημοσ.

Καλησπέρα

Κατά την γνώμη μου η αγορά σπιτιού για ιδιοκατοίκιση είναι ασύμφορη, ειδικά όταν γίνεται με δάνειο. Φυσικά αλλάζει όταν σου περισσεύουν τα χρήματα....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Άρα εσύ εμπιστεύεσαι ότι ο μηχανικός θα προσέξει το σπίτι σου σα δικό του;

Και να μην είχες βάλει εταιρεία, πάλι τους μηχανικούς ελέγχεις και με τους μηχανικούς μιλάς. Δε θα καθόσουν να μιλάς με τα μαστόρια ένα-ένα. Άρα δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα ως προς την ανάγκη να είσαι όσο μπορείς από πάνω.

Κανεις λαθος, αν θες να γλιτωσεις τα χειροτερα καθεσαι πανω απο τα μαστορια. ΟΠως το ειπες ο μηχανικος δεν θα το προσεξει σαν το σπιτι του. Βεβαια υπαρχουν διαφορα επιπεδα σε αυτο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gbras είπε

Κανεις λαθος, αν θες να γλιτωσεις τα χειροτερα καθεσαι πανω απο τα μαστορια. ΟΠως το ειπες ο μηχανικος δεν θα το προσεξει σαν το σπιτι του. Βεβαια υπαρχουν διαφορα επιπεδα σε αυτο.

Ναι, όλους τους ελέγχεις. Απλά τις εξηγήσεις τις κάνεις με τον μηχανικό. Αυτός προΐσταται στην τελική. Δε λέω κάτι διαφορετικό. Κι αυτός ελέγχεται και τα μαστόρια ελέγχονται. Απλά ο φίλος αναρωτιέται μήπως δε χρειάζεται δική του επίβλεψη επειδή θα βάλει μία εταιρεία με το μηχανικό της για όλα και του απαντάω: Σε καμία περίπτωση. Οπωσδήποτε να είναι και αυτός από πάνω όσο πιο πολύ μπορεί. Δεν αλλάζει τίποτα στο ότι μόνο αυτός θα ενδιαφερθεί πραγματικά για το δικό του σπίτι και όλες τις λεπτομέρειες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ναι, όλους τους ελέγχεις. Απλά τις εξηγήσεις τις κάνεις με τον μηχανικό. Αυτός προΐσταται στην τελική. Δε λέω κάτι διαφορετικό. Κι αυτός ελέγχεται και τα μαστόρια ελέγχονται. Απλά ο φίλος αναρωτιέται μήπως δε χρειάζεται δική του επίβλεψη επειδή θα βάλει μία εταιρεία με το μηχανικό της για όλα και του απαντάω: Σε καμία περίπτωση. Οπωσδήποτε να είναι και αυτός από πάνω όσο πιο πολύ μπορεί. Δεν αλλάζει τίποτα στο ότι μόνο αυτός θα ενδιαφερθεί πραγματικά για το δικό του σπίτι και όλες τις λεπτομέρειες.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!! Αφηνεις αλλους μονο αν δεν σε πολυενδιαφερει και κυριως δεν κοιτας λεπτομερειες αλλιως θα τις βλεπεις καθε μερα και θα τραβας τα μαλλια σου, τουλαχιστον μεχρι να το συνηθισεις ...
Και ο καλυτερος μαστορας την μαλακια καπου θα την κανει δεν υπαρχει περιπτωση. Αν ειναι πολυ καλος θα γινει καπου που μαλλον δεν θα το παρεις χαμπαρι ποτε.
Για παραδειγμα εμενα μου εβαλαν πλακακια, περα οτι ο αρμος σε καποια σημεια ηταν ανεμειγμενος με χρωμα, ανακλυψα οτι απο κατω υπαρχουν κενα και αυτο το καταλαβα επειδη καποια στιγμη μου επεσε μια μεταλλικη μπιλια κατω και αναπηδησε με αποτελεσμα ο ηχος απο σημειο σε σημειο να ακουγεται διαφορετικα. Ενα μονο μικρο παραδειγμα τι μπορουν να σου κανουν αν δεν εισαι απο πανω.

• Like 1
Δημοσ.

Τα 850 πάντως είναι πολύ λίγα για μια σύγχρονη κατοικια.

Πριν λίγες μέρες συζητούσα με έναν πελάτη που σήκωσε τριόροφη οικοδομή,το πάνω διαμερισμα  θα το κρατήσει αυτός και τα άλλα δυο τα  πουλάει.Του κόστισε 1500 το τετραγωνικό.Συγρονα διαμερίσματα Α+,με αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά, συναγερμούς,κάμερες,ενεργειακά τζάκια,σιτες κλπ.Άλλα 350 αναλογούν στην αγορά του οικοπέδου που έκανε,σύνολο δηλαδή 1850 ευρώ.Τα διαμερίσματα πωλούνται προς 2600 το τετραγωνικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...