badbad Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Υπάρχουν χιλιάδες έτοιμες κατοικίες καινούργιες με 1000/τμ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξεις με χτισίματα. Θα το μετανιώσεις. Υπάρχει μια βασική παγίδα που πέφτουμε όλοι όσοι έχουμε φτιάξει ένα σπίτι από το μηδέν. Θέλουμε να βάλουμε τα καλύτερα υλικά γιατί σκεφτόμαστε πως "μια φορά χτίζεις σπίτι" Αυτό εκτοξεύει τον βασικό προύπολογισμό κατά 30% Επιπλέον υπάρχουν άπειρες κρυφές χρεώσεις που μόνο στην πορεία ανακαλύπτεις και δεν μπορείς να κάνεις πια πίσω. Στα προκάτ που αναφέρεσαι επειδή το είχα ψάξει υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες . Υπάρχουν οι λεγόμενες σύμμεικτες κατασκευές που έχουν μεταλλικό σκελετό και σκυρόδεμα και θεωρούνται πιο ανθεκτικές. Μην τα φοβάσαι πάντως τα "προκατ" γιατί όλη η Αμερική έτσι είναι χτισμένη. Στην Ευρώπη έχουμε άλλη νοοτροπία που είναι ριζωμένη σε στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Επιπλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν αρκετά οικόπεδα για δόμηση προκάτ. Το καλό με τα προκάτ πάντως είναι πως μπαίνεις πολύ γρηγορότερα στο σπίτι. Η γνώμη μου πάντως είναι πως με τα όποια λεφτά διαθέτεις παίρνεις "περισσότερο" σπίτι από τα χιλιάδες που είναι διαθέσιμα, ειδικά τώρα που λόγω καταστροφής του airbnb και covid οι τιμές έχουν ραλυ καθόδου... 4
margarita2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, badbad είπε Υπάρχουν χιλιάδες έτοιμες κατοικίες καινούργιες με 1000/τμ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξεις με χτισίματα. Θα το μετανιώσεις. Υπάρχει μια βασική παγίδα που πέφτουμε όλοι όσοι έχουμε φτιάξει ένα σπίτι από το μηδέν. Θέλουμε να βάλουμε τα καλύτερα υλικά γιατί σκεφτόμαστε πως "μια φορά χτίζεις σπίτι" Αυτό εκτοξεύει τον βασικό προύπολογισμό κατά 30% Επιπλέον υπάρχουν άπειρες κρυφές χρεώσεις που μόνο στην πορεία ανακαλύπτεις και δεν μπορείς να κάνεις πια πίσω. Στα προκάτ που αναφέρεσαι επειδή το είχα ψάξει υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες . Υπάρχουν οι λεγόμενες σύμμεικτες κατασκευές που έχουν μεταλλικό σκελετό και σκυρόδεμα και θεωρούνται πιο ανθεκτικές. Μην τα φοβάσαι πάντως τα "προκατ" γιατί όλη η Αμερική έτσι είναι χτισμένη. Στην Ευρώπη έχουμε άλλη νοοτροπία που είναι ριζωμένη σε στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Επιπλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν αρκετά οικόπεδα για δόμηση προκάτ. Το καλό με τα προκάτ πάντως είναι πως μπαίνεις πολύ γρηγορότερα στο σπίτι. Η γνώμη μου πάντως είναι πως με τα όποια λεφτά διαθέτεις παίρνεις "περισσότερο" σπίτι από τα χιλιάδες που είναι διαθέσιμα, ειδικά τώρα που λόγω καταστροφής του airbnb και covid οι τιμές έχουν ραλυ καθόδου... ναι συμφωνω μαζι σας και προς τα εκει μας κοβω εν τελη...οπως ειπατε υπαρχουν χιλιαδες ετοιμα σε καλες τιμες που το πολυ πολυ να χρειαζονται μια διαμορφωση αν κατι δεν μας αρεσει 1
vamvakoolas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, badbad είπε Υπάρχουν χιλιάδες έτοιμες κατοικίες καινούργιες με 1000/τμ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξεις με χτισίματα. Θα το μετανιώσεις. Υπάρχει μια βασική παγίδα που πέφτουμε όλοι όσοι έχουμε φτιάξει ένα σπίτι από το μηδέν. Θέλουμε να βάλουμε τα καλύτερα υλικά γιατί σκεφτόμαστε πως "μια φορά χτίζεις σπίτι" Αυτό εκτοξεύει τον βασικό προύπολογισμό κατά 30% Επιπλέον υπάρχουν άπειρες κρυφές χρεώσεις που μόνο στην πορεία ανακαλύπτεις και δεν μπορείς να κάνεις πια πίσω. Στα προκάτ που αναφέρεσαι επειδή το είχα ψάξει υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες . Υπάρχουν οι λεγόμενες σύμμεικτες κατασκευές που έχουν μεταλλικό σκελετό και σκυρόδεμα και θεωρούνται πιο ανθεκτικές. Μην τα φοβάσαι πάντως τα "προκατ" γιατί όλη η Αμερική έτσι είναι χτισμένη. Στην Ευρώπη έχουμε άλλη νοοτροπία που είναι ριζωμένη σε στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Επιπλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν αρκετά οικόπεδα για δόμηση προκάτ. Το καλό με τα προκάτ πάντως είναι πως μπαίνεις πολύ γρηγορότερα στο σπίτι. Η γνώμη μου πάντως είναι πως με τα όποια λεφτά διαθέτεις παίρνεις "περισσότερο" σπίτι από τα χιλιάδες που είναι διαθέσιμα, ειδικά τώρα που λόγω καταστροφής του airbnb και covid οι τιμές έχουν ραλυ καθόδου... πολυ σωστα επισης οπως λεει και ο λαος αν δε χτισεις δε θα μαθεις τις δυσκολιες της ζωης. Πραγματικα η οικοδομη θελει γερο στομαχι, πορτοφολι χρονο και πολυ συζητηση. Επισης ολοι οι επαγγελματιες της οικοδομης οταν ερθουν σε επαφη με αγοραστη που θελει να χτισει βγαζουν το πιρανχας απο μεσα τους με σκοπο να βγαλουν κερδος και τη καραμελα : μια φορα χτιζεις Απο καθυστερησεις οταν χτιζεις....αλλο τιποτα (υπολογιζεις χρονος που θες+ 4 μηνες (μιν) Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2021 από vamvakoolas 1 1
badbad Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, margarita2 είπε ναι συμφωνω μαζι σας και προς τα εκει μας κοβω εν τελη...οπως ειπατε υπαρχουν χιλιαδες ετοιμα σε καλες τιμες που το πολυ πολυ να χρειαζονται μια διαμορφωση αν κατι δεν μας αρεσει Πραγματικά θα γλιτώσεις από πολύ τρέξιμο αν αγοράσεις ένα έτοιμο σπίτι. Εξάλλου το να αλλάξεις μια κουζίνα ή να φτιάξεις ένα μπάνιο είναι υπόθεση 2 εβδομάδων. Όπου και αν πας διάβασε πάρα πολύ καλά τον κανονισμό και το καταστατικό της πολυκατοικίας κυρίως σε κοινόχρηστους χώρους και έξοδα κατανομής θέρμανσης. Αν οι υπόλοιποι ένοικοι έχουν συμφωνήσει να μην βάζουν πετρέλαιο να ξέρεις πως δεν θα έχεις κεντρική θέρμανση ούτε εσύ. Θα ευχηθώ καλή χρονιά, καλή αγορά και να θυμάσαι μια φράση που μου είπε κάποια στιγμή ένας γνωστός αρχιτέκτονας. "Ένα σπίτι μπορείς να διαμορφώσεις οποιαδήποτε στιγμή όπως θες. Να το βάψεις, να γκρεμίσεις μεσοτοιχίες, να αλλάξεις όλα τα υλικά μέσα. Αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις ΠΟΤΕ είναι το σημείο του ακινήτου, ο όροφος του και η θέα που έχει..." 4
chrisxkar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 23 ώρες πριν, margarita2 είπε καλησπερα σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια. ψαχνοντας καποιες πληροφοριες στο διαδικτυο σχετικα με τα σπιτια, ειδα εδω καποια αντιστοιχα θεματα αλλα ηταν λιγο παλια αυτα που ειδα και δεδομενου οτι οι καιροι εχουν αλλαξει απο τοτε ηθελα την γνωμη σας.. θελουμε με τον συντροφο μου να αγορασουμε ενα σπιτι .σκεφτηκε ομως μηπως χτιζαμε, ετσι πηγαμε σε αρκετες εταιριες προκατ και μας φανηκαν λιγο τρελλά ποσά για προκατ εκτος και αν κανουμε εμεις λαθος.. θα ηθελα την γνωμη σας σε οσους εχουν φτιαξει προκατ ή εχουν χτισει ακομα και απο αυτους που τελικα πηραν ετοιμο. ευχαριστω πολυ! ΟΟΟΟΟΟχιιιιιι οοοοχιιιι οχι οχι οοοοοχι ΟΧΙ οΧι μακρια οσο πιο μακρια γινεται ΟΟΟχιιι ΟΟΟΟχΧΙΙΙΙΙ Αν δεν εισαι μεσα στο κολπα μην μπλεξεις με ανεγερση.Η θα παρεις ετοιμο η παρε προκατ. Το τι κλεψιμο εχεις να φας δεν λεγεται στα μπετα στα σιδερα στα μεροκαμματα.Στις ημερομηνιες θα φυγουνε εντελως οφφ.Ειχαμε μπλεξει με τρεις ανεγερσεις δυστηχως αλλαχτηκανε ποσα συνεργεια να ξερεις ολοι κλεψανε και απο κατι.Αστο σου λεω το ποσο μετανιωσαμε αυτην την κινηση δεν λεγεται.Και η ταλαιπωρια μεσα σε ολο αυτο κανει την εμπειρια γαματα
margarita2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 με ολα αυτα που μου λετε με εχετε τρομαξει για το χτισιμο..ηξερα οτι ηταν χρονοβορο και ηθελε επιτηρηση καθε μερα ολη μερα αλλα δεν το περιμενα τοσο χαλια σαν κατασταση
fredd0 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 χαλια δεν ειναι ... θελει ιδιωτικα συμφωνητικα και μαστιγιο. Οποιος δεν υπογραφει δε παιρνει τη δουλεια. Αν το πας στο μιλητο καθε βδομαδα θα εχεις την κουβεντα "ξερεις βγηκε αυτο και κοστιζει χ ευρω". Σπας το εργο και το μοιραζεις, μπετα, τουβλα, υδραυλικα, ηλεκτρικα, σοφαδες, κλπ. Και παντου χαρτια, τιποτα στο μιλητο. Αλλα να ξερεις οτι θα σε σκισουν οταν πεις "ξερετε να αλλαξουμε αυτο" .... γιαυτο θελει σωστη προετοιμασια. Τις "αλλαγες" στα σχεδια θα τις πληρωσεις χρυσες 2
Amaretos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Θελει υπομονη , απειρο χρονο, και να σου κοβει κιολας , γιατι ολοι οι μαστορες ειναι ικανοι για την μαλακια. Πριν 25 χρονια αγορασαν οι δικοι μου 1 μονοκατοικια παλια, Πειραια με την προοοπτικη να γκριμιστει και να χτισουμε. Περιτο να σου πω οτι ειμασταν "τυχεροι" γιατι οταν ηρθε η ωρα, ξενοικιαστηκε ακριβως μεσοτοιχια, ενα ερειπιο, που μειναμε μεσα για 1 χρονο, οποτε ειμασταν εντελως διπλα στην οικοδομη, συν οτι ο πατερας μου δουλευε στο δημοσιο και η δουλεια κοντα στο σπιτι και ηταν τουλαχιστον 4-5 ωρες το πρωι καθε μερα απο κοντα για να βλεπει/ελεγχει οτι μπορουσε. 1
korakios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Εννοείται οτι δε μπλέκεις με μαστόρια και δεν ασχολείσαι αν το χτίσεις ο ίδιος. Ο μηχανικός που θα αναλάβει κάνει και την επίβλεψη. Εκεί δυστυχώς μετρά να είναι σωστός. 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Κι εγώ έχω τραυματική εμπειρία με μαστόρια σε χτίσιμο εξοχικού. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν θα έμπλεκα με τίποτα ξανά. Άσε που τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι διιαιτερα καλύτερο από ένα καλής ποιότητας προκάτ. Άμα δεν είσαι φουλ γνώστης του αντικειμένου να ξέρεις ακριβώς το τι γίνεται και εννοείται πάνω από το κεφάλι τους, νομίζω δεν γλυτώνεις το δούλεμα. Οι καθυστερήσεις (χρονικά) είναι το λιγότερο. 2
Amaretos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Καλά ειδικά για εξοχικό δεν το συζητάω προκάτ με 1000 ποιος μπορεί να πηγαινοέρχεται όλη την ώρα , το παίρνεις έτοιμο το στήνεις και τελος
vamvakoolas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Κι εγώ έχω τραυματική εμπειρία με μαστόρια σε χτίσιμο εξοχικού. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν θα έμπλεκα με τίποτα ξανά. Άσε που τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι διιαιτερα καλύτερο από ένα καλής ποιότητας προκάτ. Άμα δεν είσαι φουλ γνώστης του αντικειμένου να ξέρεις ακριβώς το τι γίνεται και εννοείται πάνω από το κεφάλι τους, νομίζω δεν γλυτώνεις το δούλεμα. Οι καθυστερήσεις (χρονικά) είναι το λιγότερο. θα διαφωνησω οτι οι καθυστερησεις ειναι το λιγοτερο: οταν εισαι στο νοικι δε μπορεις να περιμενεις ενα εξτρα εξαμηνο να μπεις μεσα. Οταν εχεις παιδια δε μπορεις να τους αλλαξεις σχολειο (προ πανδημιας) στα μεσα της χρονιας επειδη ο εργολαβος ή τα μαστορια τους βολεψε Και αλλα πολλες αναλογες συνθηκες που κανουν το χρονο περάτωσης σημαντικο Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από vamvakoolas 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε θα διαφωνησω οτι οι καθυστερησεις ειναι το λιγοτερο: οταν εισαι στο νοικι δε μπορεις να περιμενεις ενα εξτρα εξαμηνο να μπεις μεσα. Οταν εχεις παιδια δε μπορεις να τους αλλαξεις σχολειο (προ πανδημιας) στα μεσα της χρονιας επειδη ο εργολαβος ή τα μαστορια τους βολεψε Και αλλα πολλες αναλογες συνθηκες που κανουν το χρονο περάτωσης σημαντικο Έχεις δίκιο. Πιθανώς να το βλέπω υπό το δικό μου πρίσμα.
margarita2 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Έχεις δίκιο. Πιθανώς να το βλέπω υπό το δικό μου πρίσμα. δεν ξερω παντως ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα μαλλον για αγορα θα παμε ετοιμου σπιτιου και αν χρειαζεται να το διαμορφωσουμε οπως θελουμε γιατι και το να πληρωνουμε νοικι και δανειο για εναμιση χρονο τουλαχιστον ειναι πολυ ζορι
kostasR1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Στις 5/1/2021 στις 1:15 ΠΜ, fredd0 είπε ε ο μηχανικος αδερφος του συντροφου σου δεν σας εβγαλε ενα κοστολογιο για να χτιστει ενα σπιτι 100τμ δια της παραδοσιακης οδου? Συγκρινετε και αποφασιζετε τι σας συμφερει. Παντως προσωπικα τα 650 και τα 800/τμ που εχουν ποσταριστει εδω για μονοκατοικια τα θεωρω αστειοτητες αναξιες λογου, και επιμενω οτι ενα "νορμαλ" σπιτι καπου στο 1500ρι θα κινηθει. Παντως επιμενω οτι το icf και το προκατ δεν εχουν καμια σχεση. Το προκατ εχει το "πλεονεκτημα" του φτηνοτερου σκελετου και των λιγοτερων ενσημων, απο εκει γλυτωνετε το οτι γλυτωνετε. Γιατι το πλακακι ταδε, η μπανιερα και το ντουλαπι κουζινας ιδιο κοστος εχει να αγοραστει, ειτε προοριζεται για προκατ ειτε για εργοταξιο. Έχεις διαβάσει όλο το πόστ? πριν μιλήσεις για 1500€/μ σε κατασκευή καλύτερα να παραθέτεις ... αυτό που έχει να πεις. 1500 και 1800 ανα μέτρο πουλάνε οι εργολάβοι τα νεόκτιστα.. με σαφώς αυξημένο εργολαβικό όφελος. Δεν υπάρχει κόστος κατασκευής σε νορμάλ κατοικία με 1500€ το μέτρο!! Εγώ πιο πίσω έφτιαξα ένα πίνακα με 800€/μ. Κοίτα τις τιμές να παρέθεσε αυτό που έχεις να πεις. Αν δεν βλέπεις κάτι το λογικό πες το. σήμερα με 1000€ το μέτρο φτιάχνεις σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα