Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμπερασματικα με 150+30 οικοπεδο +κανα 20 αερα =200 χτίζεις καινουργιο το  σπιτι που γουσταρεις και μονοκατοικια.Παρα πολυ καλο για να ειναι αληθινο. Υποθετω τα ρισκα του εξω απο την αθηνα τα γνωριζεις.

Τωρα οσο αφορα το προκατ και την μεθοδο που μου εδειξες ειναι τσιμεντο με οπλισμο και μόνωση μεσα εξω που πιστευω δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο ενα τσιμεντενιο χωρις θεμελια.Αν τωρα πλακα βασης και ταρατσα εχουν αντοιστοιχη ποιοτητα μόνωσης τοτε το τσιμεντενιο μπορει να σου βγαίνει και ακριβότερο το μετρο.Θέλεις μηχανικο για να λάβεις ακριβή απαντηση. Η ολη συζήτηση προϋποθέτει πάντως τουλάχιστον 120 000 στην ακρη.

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, margarita2 είπε

οικοπεδα ειχαμε βρει σε καποιες περιοχες που μας ενδιεφεραν μεχρι 25χιλ εννοειται οχι μεσα στην αθηνα αλλα πιο εξω γιατι ειχαμε σκεφτει πρωτα το οικοπεδο να ξεχρεωσεις βγαζεις και αδεια και εισαι οκ και μετα δανειο για σπιτι..αλλα πριν παρουμε και παει χαμενο ψαξαμε και για το σπιτι και οταν μας ειπαν αυτα δεν πηραμε οικοπεδο μην παει χαμενο εν τελη

Μία από τα ίδια Μαργαρίτα και εγώ με την γυναίκα μου πριν 1.5 χρόνο

Πέσαμε με τα μούτρα με μπακαλιστικους υπολογισμούς ότι με 1000€/τμ θα φτιάχναμε σπίτι και όταν άρχισα να τα ψάχνω μαζί με οικόπεδα, άδειες , περιφράξεις , 20% για ασφάλεια σε περίπτωση που πάει παραπάνω έφτασε το ποσό 50.000-70.000 επάνω από ότι υπολόγιζα που μαζί με τους τόκους σημαίνει περίπου 120.000€ επάνω

Κάναμε ανακαίνιση μες 14.000€ για να μην έχουμε και το άγχος της τράπεζας και αν με το καλό μεγαλώσουν τα παιδιά φτιάχνουμε τότε αν είμαστε καλά ένα μικρότερο σπιτάκι παραεξω

Ωραία τα όνειρα αλλά θέλει να έχεις κάβα αλλιώς δεν αξίζει να ζοριστεις για μία 20ετια

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margarita2 είπε

αναφερομαι στην δομηση με icf οπως την λενε και οχι με ξυλα που συνηθιζαν να βαζουν και βαζουν ακομη αν το θες. εχουν ακομα και εγγυησεις στην υγρασια και την μονωση

συγγνωμη αλλα ICF δεν ειναι προκατ. ICF ειναι το υπογειο/γκαραζ μου ... οπλισμενο σκυροδεμα ειναι με περιβλυμα πλακες πολυστερινης. Ουσιαστικα η πολυστερινη ειναι το καλουπι του σκυροδεματος.

Σε καμια περιπτωση δε λογιζεται ουτε σαν οικονομικη κατασκευη, ουτε σαν προκατ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

συγγνωμη αλλα ICF δεν ειναι προκατ. ICF ειναι το υπογειο/γκαραζ μου ... οπλισμενο σκυροδεμα ειναι με περιβλυμα πλακες πολυστερινης. Ουσιαστικα η πολυστερινη ειναι το καλουπι του σκυροδεματος.

Σε καμια περιπτωση δε λογιζεται ουτε σαν οικονομικη κατασκευη, ουτε σαν προκατ.

την συγκεκριμενη μεθοδο μονο εταιριες προκατ την εκαναν γι αυτο και το ειπα προκατ.. αλλα και με ξυλινο σκελετο τα κλασικα προκατ που ξερουμε γιατι μας προσφεραν επιλογες ηταν ακομη πιο ακριβο

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, margarita2 είπε

την συγκεκριμενη μεθοδο μονο εταιριες προκατ την εκαναν γι αυτο και το ειπα προκατ.. αλλα και με ξυλινο σκελετο τα κλασικα προκατ που ξερουμε γιατι μας προσφεραν επιλογες ηταν ακομη πιο ακριβο

οποιοσδηποτε μηχανικος μπορει να χτισει ICF δεν ειναι τιποτα εξωτικο προιον. Και σιγουρα δεν ειναι προιον που ερχεται σε καμια περιπτωση "ετοιμο" στο εργοταξιο, εκει συναρμολογειται, εχει πεφτει το μπετον, και οχι δεν ειναι "οικονομικη" μεθοδος για να χτισεις.

Χωρις ουτε πωλητης προκατ να ειμαι, ουτε να εχω καμια σχεση με τον συγκεκριμενο, εδω βλεπω κανονικα προκατ περιπου στις τιμες που σου ειπα, 1000/τμ + φπα για το πληρως εξοπλισμενο "με το κλειδι στο χερι" που λες εσυ...

Οποτε φρονω μαλλον πρεπει να ξεκαθαρισετε στο μυαλο σας τι ακριβως θελετε. Γιατι προφανως το ICF ειτε στο φτιαξει "εταιρεια προκατ" ειτε μηχανικος+συνεργεια μικρη διαφορα στο κοστος θα εχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, fredd0 είπε

οποιοσδηποτε μηχανικος μπορει να χτισει ICF δεν ειναι τιποτα εξωτικο προιον. Και σιγουρα δεν ειναι προιον που ερχεται σε καμια περιπτωση "ετοιμο" στο εργοταξιο, εκει συναρμολογειται, εχει πεφτει το μπετον, και οχι δεν ειναι "οικονομικη" μεθοδος για να χτισεις.

Χωρις ουτε πωλητης προκατ να ειμαι, ουτε να εχω καμια σχεση με τον συγκεκριμενο, εδω βλεπω κανονικα προκατ περιπου στις τιμες που σου ειπα, 1000/τμ + φπα για το πληρως εξοπλισμενο "με το κλειδι στο χερι" που λες εσυ...

Οποτε φρονω μαλλον πρεπει να ξεκαθαρισετε στο μυαλο σας τι ακριβως θελετε. Γιατι προφανως το ICF ειτε στο φτιαξει "εταιρεια προκατ" ειτε μηχανικος+συνεργεια μικρη διαφορα στο κοστος θα εχουν.

οκ συμφωνω σε αυτα που λες οτι το φτιαχνει οποιοσδηποτε αλλα σε αυτον τον κυριο που μου εβαλες πιο πανω ηταν η πρωτη μας επιλογη.. μας ειπαν 160χιλ ευρω γιατι και εμεις αυτα που ειδατε και εσεις ειδαμε αλλα απο κοντα δεν ισχυουν..σε αυτα δεν εχει μεσα βαση μεταφορικα και το κυριοτερο φπα..αν τα προσθεσεις βγαινει το ποσο που λεω χωρις icf αλλα απο ξυλο... και ρωτησαμε και για κατοικια χωρις κουζινα μπανια πατωματα και μας ειπε 120-130 χιλ ευρω(δεδομενου οτι εχουμε ατομα δικα μας για αυτα αλλα χωρις να το γνωριζουν αυτοι στην εταιρια προκατ)

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, margarita2 είπε

οκ συμφωνω σε αυτα που λες οτι το φτιαχνει οποιοσδηποτε αλλα σε αυτον τον κυριο που μου εβαλες πιο πανω ηταν η πρωτη μας επιλογη.. μας ειπαν 160χιλ ευρω γιατι και εμεις αυτα που ειδατε και εσεις ειδαμε αλλα απο κοντα δεν ισχυουν..σε αυτα δεν εχει μεσα βαση μεταφορικα και το κυριοτερο φπα..αν τα προσθεσεις βγαινει το ποσο που λεω χωρις icf αλλα απο ξυλο... και ρωτησαμε και για κατοικια χωρις κουζινα μπανια πατωματα και μας ειπε 120-130 χιλ ευρω(δεδομενου οτι εχουμε ατομα δικα μας για αυτα αλλα χωρις να το γνωριζουν αυτοι στην εταιρια προκατ)

ε ο μηχανικος αδερφος του συντροφου σου δεν σας εβγαλε ενα κοστολογιο για να χτιστει ενα σπιτι 100τμ δια της παραδοσιακης οδου? Συγκρινετε και αποφασιζετε τι σας συμφερει. Παντως προσωπικα τα 650 και τα 800/τμ που εχουν ποσταριστει εδω για μονοκατοικια τα θεωρω αστειοτητες αναξιες λογου, και επιμενω οτι ενα "νορμαλ" σπιτι καπου στο 1500ρι θα κινηθει.

Παντως επιμενω οτι το icf και το προκατ δεν εχουν καμια σχεση. Το προκατ εχει το "πλεονεκτημα" του φτηνοτερου σκελετου και των λιγοτερων ενσημων, απο εκει γλυτωνετε το οτι γλυτωνετε. Γιατι το πλακακι ταδε, η μπανιερα και το ντουλαπι κουζινας ιδιο κοστος εχει να αγοραστει, ειτε προοριζεται για προκατ ειτε για εργοταξιο. 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

ε ο μηχανικος αδερφος του συντροφου σου δεν σας εβγαλε ενα κοστολογιο για να χτιστει ενα σπιτι 100τμ δια της παραδοσιακης οδου? Συγκρινετε και αποφασιζετε τι σας συμφερει. Παντως προσωπικα τα 650 και τα 800/τμ που εχουν ποσταριστει εδω για μονοκατοικια τα θεωρω αστειοτητες αναξιες λογου, και επιμενω οτι ενα "νορμαλ" σπιτι καπου στο 1500ρι θα κινηθει.

Παντως επιμενω οτι το icf και το προκατ δεν εχουν καμια σχεση. Το προκατ εχει το "πλεονεκτημα" του φτηνοτερου σκελετου και των λιγοτερων ενσημων, απο εκει γλυτωνετε το οτι γλυτωνετε. Γιατι το πλακακι ταδε, η μπανιερα και το ντουλαπι κουζινας ιδιο κοστος εχει να αγοραστει, ειτε προοριζεται για προκατ ειτε για εργοταξιο. 

ελα ομως που το προκατ δεν ηταν φθηνοτερο δεν μιλαω για icf το ξεχναμε αυτο..ειτε το ενα ειτε το αλλο ηταν μηδενικες οι διαφορες κοστους...μας βλεπω για ετοιμο σπιτι και σε βαθος χρονο να το διαμορφωσουμε οπως θελουμε αν χρειαζεται διαμορφωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, margarita2 είπε

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά μέχρι Δεκεμβρη του 22 δεν υπαρχει καθολου ΦΠΑ στις οικοδομές και ειδικά για πρώτη κατοικία υπηρχε ανέκαθεν απαλαγή. Οπότε μήπως εκεί ενεβαινει το κόστος σου; Γενικά η τιμή 1000-1200/m2 που είναι η κλασσική που θα σου πεί κάποιος για οικοδομή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Επεξ/σία από mdimitr
Δημοσ.

Σε μια εταιρια που εχω ρωτησει με προκατασκευασμενες πλακες σκυροδερματος μου εχουν πει γυρω στα 400 το τετραγωνικο. Μαλιστα μου εχουν κανει και σχεδια δωρεαν για ενα οικοπεδο που εχω. Περιμενω να μου πουν τιμη επι του συγκεκριμενου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, mdimitr είπε

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά μέχρι Δεκεμβρη του 22 δεν υπαρχει καθολου ΦΠΑ στις οικοδομές και ειδικά για πρώτη κατοικία υπηρχε ανέκαθεν απαλαγή. Οπότε μήπως εκεί ενεβαινει το κόστος σου; Γενικά η τιμή 1000-1200/m2 που είναι η κλασσική που θα σου πεί κάποιος για οικοδομή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Για ανεγερση δεν ισχυει η απαλλαγη του φπα. Μονο για αγορα ετοιμου σπιτιου το οποιο ομως πωλειται για δευτερη φορα και εχει πληρωθει ηδη μια φορα το φπα στην πρωτη αγορα. Ετσι μας ειπαν ετσι σας λεω

12 λεπτά πριν, gbras είπε

Σε μια εταιρια που εχω ρωτησει με προκατασκευασμενες πλακες σκυροδερματος μου εχουν πει γυρω στα 400 το τετραγωνικο. Μαλιστα μου εχουν κανει και σχεδια δωρεαν για ενα οικοπεδο που εχω. Περιμενω να μου πουν τιμη επι του συγκεκριμενου.

Αυτο ειναι για προκατ; Εντυπωση μου κανει εμας δεν μας ειπε κανεις τετοια τιμη εκτος και αν θελετε μονο τα βασικα χωρις πληρως εξοπλισμενο σπιτι, που και αυτο που ρωτησαμε παλι τοσο χαμηλα δεν μας ειπαν. Ηταν γυρω στα 1200

Επεξ/σία από margarita2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, margarita2 είπε

Αυτο ειναι για προκατ; Εντυπωση μου κανει εμας δεν μας ειπε κανεις τετοια τιμη εκτος και αν θελετε μονο τα βασικα χωρις πληρως εξοπλισμενο σπιτι, που και αυτο που ρωτησαμε παλι τοσο χαμηλα δεν μας ειπαν. Ηταν γυρω στα 1200

οχι μιλαμε για το χτισιμο , οχι για τελειωμενο σπιτι. Ειναι με προκατασκευασμενα κομματια οχι προκατ σπιτι.Και θα σου προτεινα να μην στο φτιαξουν ολο μια εταιρια. Να θα παρει (μαλλον ) λιγοτερο χρονο αλλα η ποιοτητα δεν θα ειναι καλη. Τουλαχιστον αυτη την εμπειρια εχω απο ανακαινιση που εκανα και τα ανελαβε ολα μια εταιρια.

Επεξ/σία από gbras
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gbras είπε

οχι μιλαμε για το χτισιμο , οχι για τελειωμενο σπιτι. Ειναι με προκατασκευασμενα κομματια οχι προκατ σπιτι.Και θα σου προτεινα να μην στο φτιαξουν ολο μια εταιρια. Να θα παρει (μαλλον ) λιγοτερο χρονο αλλα η ποιοτητα δεν θα ειναι καλη. Τουλαχιστον αυτη την εμπειρια εχω απο ανακαινιση που εκανα και τα ανελαβε ολα μια εταιρια.

Στο κομματι του χτισιματος δεν το ειχαμε ψαξει τοσο γιατι ειναι λιγο πιο περιπλοκο δηλ δεν ξεραμε αν αξιζει να παμε σε εταιρειες ή να βρουμε μονοι μας εργολαβο και εργατες για να μας κανουν εστω τον σκελετο

Δημοσ.

Αυτο που εχω μαθει ειναι οτι αν δεν εισαι απο πανω συνεχεια θα σου κανουν πολλα στραβα. Και πρεπει και τον καλυτερο μαστορα να εχεις να θεωρεις οτι δεν ξερει τι του γινεται. Μονο ετσι θα κανεις σωστη δουλεια. Αν το αναθεσεις σε εταιρια ψαξε το καλα και μην πας σε απλο εργολαβο αλλα σε μηχανικο η αρχιτεκτονα. Οπως και να εχει πριν ξεκινησεις πρεπει να εχεις παρει σχεδια και προσφορες απο ολους. Και τα σχεδια αναλυτικα...

Στο κομματι του χτισιματος ολη η σημασια ειναι στο σχεδιασμο ωστε να εκμεταλλευτεις με τον καλυτερο τροπο τον χωρο που εχεις. Αυτο βεβαια θα στο κανει αρχιτεκτονας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, margarita2 είπε

Για ανεγερση δεν ισχυει η απαλλαγη του φπα. Μονο για αγορα ετοιμου σπιτιου το οποιο ομως πωλειται για δευτερη φορα και εχει πληρωθει ηδη μια φορα το φπα στην πρωτη αγορα. Ετσι μας ειπαν ετσι σας λεω

σωστα σας ανεφερε ισχυει ο ΦΠΑ στην ανεργεση και προφανως θα πληρωσετε φορο

https://www.forin.gr/articles/article/30253/e-2006-2020

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...