Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

3000€ για τοπογραφικη, αρχιτεκτονικά, στατικά και Η/Μ; 

Μάλιστα...

Ξεχασες όμως και την επίβλεψη..

μίλησα για κάποιον γνωστό που να θέλει να σε βοηθήσει, πχ μπορεί να έχει αδερφό μηχανικό. Εγώ προσωπικά για 300 τετραγωνικά το 2011 πλήρωσα για άδεια 12.000€. 

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostasR1 είπε

Σήμερα μπορείς να κάποιος να χτίσει με περίπου 1000€/m2. (δεν αναφέρομαι σε προκάτ). Επίσης αναφέρομαι για τιμή που μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. Εννοώ ο εργολάβος-κατασκευαστής έχει σαφώς μικρότερο κόστος.

Oι τιμές υλικών/συνεργείων κτλ.. έχουν πέσει αρκετά.

Αν έχει δικό σου οικόπεδο χωρίς να χρειάζεται μεγάλη παρέμβαση σε διαμόρφωση χώρων κτλ .....100 τετραγωνικά σπίτι το φτιάχνεις με 100 χιλιάρικα. 

* κόστος αδείας εκτός του προϋπολογισμού, αν έχει φίλο μηχανικό μπορεί να σου βγάλει άδεια και με 3 χιλιάρικα. Η αμοιβή μηχανικού πλέον είναι καθαρά μεταξύ σας συμφωνίας. 

Μηχανικός 3 χιλιάρικα , κτίσιμο με 1000ευρώ. 

Να σου δώσω δώρο 10% επι των ποσών που λες να μου βρεις προσφορές?

ΥΓ

Ο οικοδομικός κανονισμός είναι ΠΟΛΥ απαιτητικός πλέον και γι'αυτό "ακρίβυναν" και τα ΠΡΟΚΑΤ.

1 λεπτό πριν, kostasR1 είπε

μίλησα για κάποιον γνωστό που να θέλει να σε βοηθήσει, πχ μπορεί να έχει αδερφό μηχανικό. Εγώ προσωπικά για 300 τετραγωνικά το 2011 πλήρωσα για άδεια 12.000€. 

Το 2011 μια φίλη αγόρασε γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα με 8.000 και σήμερα πουλιέται 20.000 εχθές ή 25.000 αν δεν βιάζεται.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasR1 είπε

Δεν πάει αναλογικά το κόστος με τα τετραγωνικά, αυτό κράτησε καταρχάς.

Από την άλλη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, τι επίπεδο δουλειάς παρέδωσε ο συνάδελφος. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Μηχανικός 3 χιλιάρικα , κτίσιμο με 1000ευρώ. 

Να σου δώσω δώρο 10% επι των ποσών που λες να μου βρεις προσφορές?

ΥΓ

Ο οικοδομικός κανονισμός είναι ΠΟΛΥ απαιτητικός πλέον και γι'αυτό "ακρίβυναν" και τα ΠΡΟΚΑΤ.

το ξαναλέω ότι το θέμα άδειας πλέον είναι καθαρά θέμα μηχανικού, μπορείς να βγάλεις και με 3 , και με 5.. είναι θέμα γνωριμίας. 

πες μου μόνο κυβικά σε μπετό να σου πω περίπου τα υπόλοιπα 

Υ.Γ. Αναλαμβάνω μόνο μεγάλα Project :-) :-) 

Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

Δεν πάει αναλογικά το κόστος με τα τετραγωνικά, αυτό κράτησε καταρχάς.

Από την άλλη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, τι επίπεδο δουλειάς παρέδωσε ο συνάδελφος. 

θα συμφωνήσω με αυτά που λές. Προσωπικό παράδειγμα ανεφερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν η νηματοθετης εχει ρωτησει 7 εταιρίες και μαλιστα απο τις γνωστότερες του χωρου και ολες εχουν δωσει πανω -κατω την ιδια τιμη για το τετραγωνικο (χωρίς παρκιν υπογεια σοφιτες) τι νοημα εχει να το κουβεντιαζουμε εδω μεσα.Καλυτερα θα ηταν να δουμε αν ειναι καλυτερα να παει σε προκάτ με αυτα τα λεφτα η σε συμβατική λυση .

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 3
Δημοσ.

Απορίας άξιον είναι δε, πως με 250€/m3 έτοιμου, καλουπωμενου οπλισμένου σκυροδέματος (τιμή προς τα κάτω), χτίζει κανείς με 650€/m2. 

Περιττό να πούμε ότι παζάρι στο έτοιμο σκυρόδεμα και κυρίως στον δομικό χάλυβα, είναι αδύνατο να κάνουμε. Και αν θεωρήσουμε ότι κάναμε, κάτι θα λείπει στο τέλος. Το πού θα είναι όμως αυτό, θα είναι κάτι σαν kinder έκπληξη. 

Δημοσ.

Οποτε για πες ποσο περιπου πιστεύεις οτι παει το τεραγωνικο με  αδειες  κτλ για να μπορεσει να αποκτησει και νοημα η κουβεντα

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Οποτε για πες ποσο περιπου πιστεύεις οτι παει το τεραγωνικο με  αδειες  κτλ για να μπορεσει να αποκτησει και νοημα η κουβεντα

Αυτό είναι δουλειά γραφείου, την οποία συνήθως πληρώνει κανείς για να λάβει γνώση. Εκτός και αν έχεις διαφορετική άποψη, οπότε μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε. 

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό (και πάρα το ειρωνικό ύφος σου), θα προτιμήσω να μην απαντήσω σε αυτό που με ρωτάς και να σταματήσω εδώ, σεβόμενος το επάγγελμα που ασκώ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Με υπόγεια; Χωρίς υπόγεια; 

33 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Απορίας άξιον είναι δε, πως με 250€/m3 έτοιμου, καλουπωμενου οπλισμένου σκυροδέματος (τιμή προς τα κάτω), χτίζει κανείς με 650€/m2. 

Περιττό να πούμε ότι παζάρι στο έτοιμο σκυρόδεμα και κυρίως στον δομικό χάλυβα, είναι αδύνατο να κάνουμε. Και αν θεωρήσουμε ότι κάναμε, κάτι θα λείπει στο τέλος. Το πού θα είναι όμως αυτό, θα είναι κάτι σαν kinder έκπληξη. 

Υπόγεια 0,5m3,  και από τον 1ο όροφο και πάνω 0,3m3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
μπετό C20/25 (m3) 150 70 10.500,00
σίδερο( σε κg με  110kg/m3  16500 0,85 14.025,00
εργασίες σκυροδεμάτων m3 150 50 7.500,00
εργασίες σιδήρου     1.500,00
μόνωση πλάκας (xps) (υλικό)     800,00
υποσύνολο     34.325,00

τούβλα,τσιμέντο,άμμος κτλ (υλικά)     2.500,00
τοιχοποιία(εργασία)     1.700,00
ηλεκτρολογικά (υλικά) όχι φωτιστικά     800,00
ηλεκτρολογικά (εργασία)      2.500,00
υδραυλικά (υλικά)     1.500,00
υδραυλικά (εργασία)     1.500,00
σοβάς (υλικά)     2.000,00
σοβάς (εργασία)     3.000,00
πλακάκια     1.800,00
κόλλα πλακιδίων     700,00
πλακάκια (εργασία)     2.000,00
υποσύνολο     20.000,00

κουφώματα αλουμινίου     10.000,00
κουζίνα     5.000,00
εσωτερικές πόρτες     1.500,00
θερμανση (λεβητας)     2.000,00
σωματα/σωλήνες     2.000,00
υποσύνολο     20.500,00

ΙΚΑ     6.000,00
γενικό σύνολο     80.825,00

Έφτιαξα ένα λογικό πίνακα... 800€ /m2

*** Οι τιμές νομίζω είναι κοντά στην πραγματικότητα, αν κάπου είμαι πολύ λάθος συγχωρέστε με..

***** ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ :-) *****

Επεξ/σία από kostasR1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ δεν σε ειρωνευτικα καθολου απλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν βοηθας αν και το επαγελμα σου (νομιζω ειναι σχετικο) να μπει αυτη η κουβεντα σε μια σωστη βαση.Η νηματοθετης απαντησε σε ενα πολυ σημαντικο ερωτημα μετα απο ερευνα που αλλοι εδω μεσα έχοντας ανοιξει τοσα θεματα σχετικα δεν μπορεσαν.Οτι το τεραγωνικο σε προκατ με το κλειδι στο χερι παει περιπου 1500. Ειναι η πρωτη φορα που μπορει να βγει ενα νοημα για το τι αξιζει και κανενας δεν απανταει .Να πει ας πουμε οτι μια λογικη τιμη για μπετο ειναι ΠΧ 1000 ευρω το μετρο. Να δουμε πλεονεκτηματα μειονεκτημα της καθε λύσης και να δουμε τι τελικα αξιζει  και αν τελικα το προκατ ειναι ενας μυθος

15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αυτό είναι δουλειά γραφείου, την οποία συνήθως πληρώνει κανείς για να λάβει γνώση. Εκτός και αν έχεις διαφορετική άποψη, οπότε μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε. 

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό (και πάρα το ειρωνικό ύφος σου), θα προτιμήσω να μην απαντήσω σε αυτό που με ρωτάς και να σταματήσω εδώ, σεβόμενος το επάγγελμα που ασκώ. 

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostasR1 είπε
μπετό C20/25 (m3) 150 70 10.500,00
σίδερο( σε κg με  110kg/m3  16500 0,85 14.025,00
εργασίες σκυροδεμάτων m3 150 50 7.500,00
εργασίες σιδήρου     1.500,00
μόνωση πλάκας (xps) (υλικό)     800,00
υποσύνολο     34.325,00

τούβλα,τσιμέντο,άμμος κτλ (υλικά)     2.500,00
τοιχοποιία(εργασία)     1.700,00
ηλεκτρολογικά (υλικά) όχι φωτιστικά     800,00
ηλεκτρολογικά (εργασία)      2.500,00
υδραυλικά (υλικά)     1.500,00
υδραυλικά (εργασία)     1.500,00
σοβάς (υλικά)     2.000,00
σοβάς (εργασία)     3.000,00
πλακάκια     1.800,00
κόλλα πλακιδίων     700,00
πλακάκια (εργασία)     2.000,00
υποσύνολο     20.000,00

κουφώματα αλουμινίου     10.000,00
κουζίνα     5.000,00
εσωτερικές πόρτες     1.500,00
θερμανση (λεβητας)     2.000,00
σωματα/σωλήνες     2.000,00
υποσύνολο     20.500,00

ΙΚΑ     6.000,00
γενικό σύνολο     80.825,00

Έφτιαξα ένα λογικό πίνακα... 800€ /m2

*** Οι τιμές νομίζω είναι κοντά στην πραγματικότητα, αν κάπου είμαι πολύ λάθος συγχωρέστε με..

***** ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ :-) *****

αυτες οι τιμες που εδωσες πανω κατω ειναι για χτιστο φανταζομαι σωστα;

Δημοσ.

παιδια οι τιμες που εχω αναφερει για το τετραγωνικο ειναι απο ολες τις εταιριες προκατ που υπαρχουν στην αττικη  υπηρχαν και εταιριες που μας ειπαν με 900ευρω το τετραγωνικο αλλα τις αποκλεισαμε γιατι οι τοιχοποιειες ηταν ψευτικες.. φαγαμε ολο το καλοκαιρι ψαχνοντας αλλα οι μονες αξιοπιστες ηταν απο 1500 εως 1600,πραγμα ομως που το θεωρησαμε υπερβολικο πόσο μαλλον ο αδερφος του συντροφου μου που ειναι μηχανικος..γιατι περα απο το σπιτι δεν περιλαμβανουν κατι αλλο οι τιμες..οταν ρωτησαμε αν περιλαμβανουν υπογεια σοφιτες κ.α μονο που δεν γελασανε..για περιφραξη δεν το συζητω ουτε καν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, margarita2 είπε

παιδια οι τιμες που εχω αναφερει για το τετραγωνικο ειναι απο ολες τις εταιριες προκατ που υπαρχουν στην αττικη  υπηρχαν και εταιριες που μας ειπαν με 900ευρω το τετραγωνικο αλλα τις αποκλεισαμε γιατι οι τοιχοποιειες ηταν ψευτικες.. φαγαμε ολο το καλοκαιρι ψαχνοντας αλλα οι μονες αξιοπιστες ηταν απο 1500 εως 1600,πραγμα ομως που το θεωρησαμε υπερβολικο πόσο μαλλον ο αδερφος του συντροφου μου που ειναι μηχανικος..γιατι περα απο το σπιτι δεν περιλαμβανουν κατι αλλο οι τιμες..οταν ρωτησαμε αν περιλαμβανουν υπογεια σοφιτες κ.α μονο που δεν γελασανε..για περιφραξη δεν το συζητω ουτε καν

σβήσε τις τιμές που σου έβαλα εγώ και πήγαινε σε όπου θέλεις να σου συμπληρώσει τον πίνακα αυτός.... είμαι περίεργος για τις τιμές.

επίσης αν υπάρχει κάποιος μηχανικός εδώ ας μας πει τη γνώμη του.

Επεξ/σία από kostasR1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...