vamvakoolas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) εχεις δικιο και τροποποιησα λιγο την απαντηση σχετικα με τις συνθηκες οικοπεδου (διαβασε και προηγουμενο ποστ μου): αραγε ποσο μεγαλο ειναι το οικοπεδο; εντος οικισμου; μπορει να χτισεις (νομιμα); ισως να συμφερει μακροπροθεσμα να κανεις επιπλεον διαμερισμα (για ενοικιαση) ωστε να καλυψεις χασουρα Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από vamvakoolas
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε εχεις δικιο και τροποποιησα λιγο την απαντηση σχετικα με τις συνθηκες οικοπεδου (διαβασε και προηγουμενο ποστ μου): αραγε ποσο μεγαλο ειναι το οικοπεδο; εντος οικισμου; μπορει να χτισεις (νομιμα); ισως να συμφερει μακροπροθεσμα να κανεις επιπλεον διαμερισμα (για ενοικιαση) ωστε να καλυψεις χασουρα ειχαμε βρει οικοπεδα πανω απο 300 τμ εντος σχεδιου οικοδομησιμα ολα νομιμα και πολυ καλες τιμες γιατι ηταν εννοειται πιο εξω απο αθηνα δηλ υπολοιπο αττικης αλλα επειδη δεν ειμασταν σιγουροι αφου δεν τα βρηκαμε με τα προκατ,μην παρουμε αδικα οικοπεδο και παει χαμενο αν δεν χτισουμε εν τελη. και σκεφτηκαμε μηπως βρισκαμε ημιτελη μονοκατοικια που υπαρχουν πααααααρα πολλες που δεν χρειαζεται οικοπεδα αδειες και εχει και τα μπετα τα βασικα...ποια οι γνωμη σας ως προς αυτο;
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, margarita2 είπε επισης ξεχασα να προσθεσω κατα ποσο θα αξιζε η αγορα μιας ημιτελης μονοκατοικιας; Δεν θα έμπαινα στον κόπο. Ημιτελές κτίσμα μόνο με σκελετό στα μπετά πχ η με τις τοιχοποιιες και να είναι εκτεθειμένη για χρόνια στα καιρικά φαινόμενα χωρίς σοβατισμα συντήρηση, θα πρέπει να την δειτε μαζι με έμπειρο μηχανικό να εκτιμήσει την κατάσταση σε σχέση με την τιμή πώλησης και τα πόσο συμφέρει για όλα τα υπόλοιπα που θέλει. 2
fredd0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, margarita2 είπε σκεφτηκαμε μηπως βρισκαμε ημιτελη μονοκατοικια που υπαρχουν πααααααρα πολλες που δεν χρειαζεται οικοπεδα αδειες και εχει και τα μπετα τα βασικα...ποια οι γνωμη σας ως προς αυτο; την ημιτελη προσεξε την ΠΑΡΑ πολυ. Μπορει να σου κοστισει και ακριβοτερα απο καινουργια, αναλογα με την παλαιοτητα. Παρε οπωσδηποτε μηχανικο αγκαζε. 3
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, fredd0 είπε την ημιτελη προσεξε την ΠΑΡΑ πολυ. Μπορει να σου κοστισει και ακριβοτερα απο καινουργια, αναλογα με την παλαιοτητα. Παρε οπωσδηποτε μηχανικο αγκαζε. η αληθεια ειναι οτι δεν τις ειχαμε στα υποψιν τις ημιτελης αλλα ειδα παρα πολλες σε αγγελιες που χαζευα και ελεγα μηπως γλιτωσουμε πραγματα αλλα εχετε δικιο
peiraiask Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 ειδικα τωρα οποιος δεν εχει κολλημα σε συγκεκριμενες απαιτησεις μπορει να βρει πολλες ευκαιριες. τα παιδια εχουν λιγοστεψει κ τα ακινητα πολλοι τα σκοτωνουν. παρα να μπλεξουν σε 15 συγγενεις κληρονομια. πολλοι δεν εκαναν ουτε αποδοχη κληρονομιας να γλιτωσουν φορους
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) η αληθεια ειναι πως δεν τα σκοτωνουν πια τα διαμερισματα..στις μονες περιοχες που θα βρεις καλες τιμες ειναι περιοχες με οχι τοσο καλη φημη.. στις πιο νορμαλ περιοχες ειναι πανακριβα και δεν μιλαω για περιοχες γλυφαδα χαλανδρι και τετοια..φαινεται αλλωστε και απο τα ενοικια φαντασου στις πωλησεις Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από margarita2
peiraiask Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) θα προτιμουσα οτιδηποτε μου καθοταν καλα , σε οποιαδηποτε κατηγορια με εξυπηρετουσε. περι φημης ...περιοχων.. δηλαδη φοβουνται ληστειες συνεχως; πολλα λεγονται, αλλα να πληρωσω 300.χιλιαρικα αντι 150 σε χαλανδρι αντι κυψελη ισως το σκεφτομουν πολυ. ποσοι βγαζουν 2500 το μηνα σαν ζευγαρι κ οχι 1600 η 1000 κλπ; αμα ειναι του 1000,1500 .. τζιπ μερσεντες 20.οοο ή χιουνται 5…12.οοο κλπ; βεβαια ο καθενας με τις επιλογες του Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από peiraiask
meletis_m Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, margarita2 είπε καλησπερα σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια. ψαχνοντας καποιες πληροφοριες στο διαδικτυο σχετικα με τα σπιτια, ειδα εδω καποια αντιστοιχα θεματα αλλα ηταν λιγο παλια αυτα που ειδα και δεδομενου οτι οι καιροι εχουν αλλαξει απο τοτε ηθελα την γνωμη σας.. θελουμε με τον συντροφο μου να αγορασουμε ενα σπιτι .σκεφτηκε ομως μηπως χτιζαμε, ετσι πηγαμε σε αρκετες εταιριες προκατ και μας φανηκαν λιγο τρελλά ποσά για προκατ εκτος και αν κανουμε εμεις λαθος.. θα ηθελα την γνωμη σας σε οσους εχουν φτιαξει προκατ ή εχουν χτισει ακομα και απο αυτους που τελικα πηραν ετοιμο. ευχαριστω πολυ! Το προκάτ να υπολογίζεις 900-1000€/μ2 , το πλεονέκτημα είναι ο χρόνος , και οτι οι περισσότερες εταοιρείες θέλου 30% προκαταβολή του αρχικού ποσού . Βάζουν και ένα μηχανικό τής εταιρείας και τα βγάζει όλα . Εγω θα πρότεινα τήν επιλογή χτιστού , για το λόγω οτι μπορείς να βάλεις και καλύτερα υλικά ( π.χ. μόνωση) που στο προκάτ δέν είσαι μπροστά να δείς τι βάζουν . Απλώς στο χτιστό θα περάσουν αρκετά συνεργεία και υπάρχει καθυστέρηση . Να υπολογίζεις και την αρχαιολογία να σε καθυστερήσει ~ 1,5 μήνα ώστε να δώσει τη σχετική βεβαιώση για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοση οικοδομικής άδειας .
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, margarita2 είπε καλησπερα σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια. ψαχνοντας καποιες πληροφοριες στο διαδικτυο σχετικα με τα σπιτια, ειδα εδω καποια αντιστοιχα θεματα αλλα ηταν λιγο παλια αυτα που ειδα και δεδομενου οτι οι καιροι εχουν αλλαξει απο τοτε ηθελα την γνωμη σας.. θελουμε με τον συντροφο μου να αγορασουμε ενα σπιτι .σκεφτηκε ομως μηπως χτιζαμε, ετσι πηγαμε σε αρκετες εταιριες προκατ και μας φανηκαν λιγο τρελλά ποσά για προκατ εκτος και αν κανουμε εμεις λαθος.. θα ηθελα την γνωμη σας σε οσους εχουν φτιαξει προκατ ή εχουν χτισει ακομα και απο αυτους που τελικα πηραν ετοιμο. ευχαριστω πολυ! Επαρχία η Αττική/Θεσσαλονίκη ?
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Το προκάτ να υπολογίζεις 900-1000€/μ2 , το πλεονέκτημα είναι ο χρόνος , και οτι οι περισσότερες εταοιρείες θέλου 30% προκαταβολή του αρχικού ποσού . Βάζουν και ένα μηχανικό τής εταιρείας και τα βγάζει όλα . Εγω θα πρότεινα τήν επιλογή χτιστού , για το λόγω οτι μπορείς να βάλεις και καλύτερα υλικά ( π.χ. μόνωση) που στο προκάτ δέν είσαι μπροστά να δείς τι βάζουν . Απλώς στο χτιστό θα περάσουν αρκετά συνεργεία και υπάρχει καθυστέρηση . Να υπολογίζεις και την αρχαιολογία να σε καθυστερήσει ~ 1,5 μήνα ώστε να δώσει τη σχετική βεβαιώση για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοση οικοδομικής άδειας . καλα θα ηταν αν ηταν αυτες οι τιμες των προκατ αλλα δυστυχως δεν ειναι. οι τιμες κυμαινονται 1500-1600. και εγω αυτο πιστευα αλλα οταν μιλησα με τις εταιριες προσγειωθηκα αποτομα 2 λεπτά πριν, arispz είπε Επαρχία η Αττική/Θεσσαλονίκη ? για αττικη
dstilio Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παντως δεν απαντάει κανείς και τόσο πολύ τη ερώτημα: είναι λογικό το 1600/μέτρο αφού ήρθε από εφτά εταιρείες; Οι υπόλοιποι που αναφέρετε 1000/μέτρο έχετε ασχοληθει τώρα κοντά; με ενδιαφέρει και εμένα καθώς σκεφτόμουν ίδιο σενάριο. Με χτίσιμο δε θέλω να μπλέξω. Είδα η ανακαίνιση πως πήγε και τρομαξα Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από dstilio
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, margarita2 είπε η προταση τα περιλαμβανει ολα με το κλειδι στο χερι που λεμε.. αλλα οταν το αναφεραμε στους συγγενεις μας σαν ποσο που εχουν μια ιδεα απο οικοδομη και υλικα μας ειπαν οτι ηταν υπερβολικο το ποσο για προκατ και οτι με αντιστοιχα χτιζουμε μονοι μας..δεδομενου οτι εχουμε αρκετους συγγενεις που θα βοηθουσαν οπως πατωματζιδες, ελαιοχρωματιστες, ηλεκτρολογους κ.α.. εγω παντα πιστευα πως να χτισεις ηταν πιο ακριβο αλλα υπολογιζα πως το προκατ θα ηταν γυρω στα 1000 με 1100 το τετραγωνικο. εσας εαν επιτρεπεται που χτισατε το τετραγωνικο σας πηγε πιο ακριβο απο 1.600; προς θεου δεν θελω να μου πειτε ακριβος τιμες επισης ξεχασα να προσθεσω κατα ποσο θα αξιζε η αγορα μιας ημιτελης μονοκατοικιας; Προ κρίσεις χωρίς το κόστος του οικοπέδου με μέσης ποιότητας υλικών το μέσο κόστος κατασκευής ήταν στα €650 το τετραγωνικό, και για τους «εξυπνάκηδες» που θα το αμφισβητήσουν, 25 χρόνια είμαι στην μεγαλύτερη εταιρία μετάλλου και αλουμίνιο στην Ελλάδα .....
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, arispz είπε Προ κρίσεις χωρίς το κόστος του οικοπέδου με μέσης ποιότητας υλικών το μέσο κόστος κατασκευής ήταν στα €650 το τετραγωνικό, και για τους «εξυπνάκηδες» που θα το αμφισβητήσουν, 25 χρόνια είμαι στην μεγαλύτερη εταιρία μετάλλου και αλουμίνιο στην Ελλάδα ..... δυστυχως αυτη η τιμη πια δεν υπαρχει. εχει φτασει τα 1500 κατα μεσο ορο και τα 1100 χωρις αδειες βασεις σκαψιματα κλπ κλπ
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, margarita2 είπε δυστυχως αυτη η τιμη πια δεν υπαρχει. εχει φτασει τα 1500 κατα μεσο ορο και τα 1100 χωρις αδειες βασεις σκαψιματα κλπ κλπ Δεν αναφέρομαι σε προκάτ αλλά σε πολυκατοικία !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα