panagiotisky Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Με τωρινές τιμές , εγώ που ΄ρώτησα μηχανικό για κατασκευή συμβατικής μονοκατοικίας 120μ2 στην περιοχή της Καλαμάτας (βγάλαμε ένα προσχέδιο, η οικία θα είναι ισόγειο χωρίς υπόγειο) , μου είπε 1600ε/μ2 . Εχω στείλει email και σε εταιρία μεταλλικής κατασκευής να ενημερωθώ για το πόσο θα κοστίσει και η μεταλλική. Μετά θα ρωτήσω και προκάτ να δω και εκεί τι θα ακούσω. Απ οτι βλέπω με δάνεια , τράπεζες κλπ, το βλέπω να παραμένω στο ενοίκιο... ή να αγοράσω 2 κοντεινερ να τα βάλω στο οικόπεδο και να τα κάνω σπίτι...
Maurikycli Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Και στην τελευταία λύση θες πάλι μηχανικό 😕
kotsoz Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Έχει νόημα το προκάτ για εξοχική κατοικία κοντά σε θάλασσα ή αποτρεπτικός ο συνδυασμός υγρασίας και αλατιού για ΄τετοιου είδους κατασκευές ?
mechpanos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, kotsoz είπε Έχει νόημα το προκάτ για εξοχική κατοικία κοντά σε θάλασσα ή αποτρεπτικός ο συνδυασμός υγρασίας και αλατιού για ΄τετοιου είδους κατασκευές ? Εξαρτάται τις κατασκευές. Υπάρχουν προκάτ και προκάτ... Στο βαθμό που πάρεις εγγυήσεις για διάβρωση από αλμύρα από τους κατασκευαστές, έχει νόημα. 1
Elenaa88 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Στις 6/2/2021 στις 8:08 ΠΜ, CHRIS-PA είπε Μα αφού εγώ δεν έχω ιδέα από κατασκευές και να κάθομαι να τους χαζευω δεν θα καταλάβω αν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το συμφωνητικό που θα μου δώσει η εταιρεία σχετικά με το κόστος και το τι περιλαμβάνει να το δώσω σε έναν εξωτερικό πολιτικό μηχανικό και σε κάθε εργασία να πηγαίνει ο πολιτικός μηχανικός που θα έχω βάλει να ελέγχει τη πορεία των εργασιών, το κάθε κομμάτι που ολοκληρώνεται. Υπάρχει άλλη επιλογή που δεν έχω σκεφτεί; Αυτή η κατασκευαστική που έχω πάει μου ανέφερε ότι είναι 850 γιατί παίρνουν τα υλικά από εξωτερικό και επειδή κάνουν πολλές κατασκευές είναι μειωμένο το κόστος. Είναι συμβατική κατασκευή, με μπετόν και τούβλα, εγκατάσταση συναγερμού, αντλία θερμότητας, θερμοπροσοψη, παράθυρα αλουμινίου, τα έπιπλα κουζίνας και μπάνιου που μου έδειξαν είναι ποιοτικά, Α+ ενεργειακής κλάσης, η κατασκευή του θα έχει πιστοποιηση με ISO για τη ποιότητα...και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες. Είχα και εγώ καχυποψία πριν πάω από κοντά αλλά αυτά που είπε δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να διαπιστώσω αν είναι όλα οκ ή κρύβουν καμία παγιδα. Με διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν είναι προκάτ η κατασκευή γιατί έρχεται μπετονιερα κανονικά. Δεν ξέρω καθόλου τι άλλο μπορώ να ρωτήσω την εταιρεία. Θα μπορούσες να μου στείλεις πμ το όνομα της εταιρείας; Σκέφτομαι και εγώ να χτίσω σε οικόπεδο. Σ'ευχαριστω πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα