Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Klikas είπε

Εγώ για ICF που ρώτησα αυτές τις μέρες, για 150τμ περίπου 2 όροφο πήρα 2 τιμές:

Να σημειώσουμε πως οι τιμές ήταν χωρίς τη θεμελίωση, η οποία για 100τμ πλάκα, μου είπε φίλος εργολάβος οτι θα βγει γύρω στις 10 χιλιάδες, 100 ευρω/τμ - εκεί να υπολογίζω.

Η τιμή για αποπεράτωση με δικά μου υλικά (κουφώματα, αλουμίνια, πλακάκια κλπ) μου δόθηκε γύρω στα 880-900 ευρώ/τμ.

Η τιμή για τα πάντα, με το κλειδί στο χέρι μου δόθηκε στα 1200 ευρώ/τμ.

Στις παραπάνω τιμές ανα τμ - που συμπεριλαμβάνουν και τον εξωτερικό χώρο (μάντρα, αυλές κλπ) προσθέτουμε ΦΠΑ αρα το σπίτι με το κλειδί στο χέρι βγαίνει 1200+24%*1200 = 1,488/τμ και με δικά μου υλικά 900+24%*900 = 1116/τμ.

Σημειώνουμε πως οι παραπάνω τιμές αφορούν zero energy παθητικό σπίτι με γεωθερμία, φωτοβολταϊκά και βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Παράδοση σε 3 εως 6 μήνες (6 λέω εγώ για να είμαι μέσα καθώς μου είπαν 3 με 4 απ την εταιρεία).

Δεδομένων των παραπάνω και εαν τα δω γραμμένα σε χαρτί προς υπογραφή, το σκέφτομαι σοβαρά να χτίσω.

Ιδέες/προτάσεις/σχόλια/εμπειρίες καλοδεχούμενα.

Αποκλείεται με 1200 το τ.μ. να περιλαμβάνει περιβάλλοντα χώρο, γεωθερμία και φωτοβολταϊκά.

Δεν αναφέρεις το κόστος της άδειας, που είναι επίσης σημαντικό. 

Ακόμη και χωρίς αυτά η τιμή παραείναι καλή για να είναι πραγματική.

Κι εμάς μας είχε δώσει προσφορά κάποιος που ήταν χαμηλή, αλλά όταν ήρθε η ώρα της τελικής συμφωνίας ζήτησε 20.000 ευρώ για "απρόοπτα και έκτακτα εξοδα", που μπορεί και να αυξάνονταν!!!! 

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά pre-sales πολλά λέγονται - after sales είναι το θέμα. 

Θα σας ενημερώσω αν δω κάτι γραπτώς γιατί κι εγώ εαν δε τα δω τα νούμερα στο χαρτί, διστάζω να τα πιστέψω. Μου φάνηκε κι εμένα πολύ χαμηλή η προσφορά.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1000 ευρώ/τμ + ΦΠΑ με το κλειδί στο χέρι προσφορά για σπίτι απο thermoblock και μπετόν/οπλισμό. Έχει κανείς καμία ιδέα για αυτόν τον τρόπο κατασκευής;

Μου φαίνεται κάτι σαν το ανάποδο απο τα icf τα οποία τελικά βγαίνουν 1300/τμ + ΦΠΑ αντίστοιχα με το κλειδί στο χέρι (η καλύτερη προσφορά έως τώρα).

icf (μόνωση εσωτερικά και εξωτερικά και χυτό μπετόν με οπλισμό στη μέση)
thermoblock (μόνωση με κενά στη μέση και τοιχίο στις 2 πλευρές και χυτό μπετόν με οπλισμό ανάμεσα στα κενά της μόνωσης)

Επεξ/σία από Klikas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Klikas είπε

1000 ευρώ/τμ + ΦΠΑ με το κλειδί στο χέρι προσφορά για σπίτι απο thermoblock και μπετόν/οπλισμό. Έχει κανείς καμία ιδέα για αυτόν τον τρόπο κατασκευής;

Μου φαίνεται κάτι σαν το ανάποδο απο τα icf τα οποία τελικά βγαίνουν 1300/τμ + ΦΠΑ αντίστοιχα με το κλειδί στο χέρι (η καλύτερη προσφορά έως τώρα).

icf (μόνωση εσωτερικά και εξωτερικά και χυτό μπετόν με οπλισμό στη μέση)
thermoblock (μόνωση με κενά στη μέση και τοιχίο στις 2 πλευρές και χυτό μπετόν με οπλισμό ανάμεσα στα κενά της μόνωσης)

1) Να πας στον μηχανικό που θα βγάλεις άδεια (έβγαλες άδεια??) και να τον ρωτήσεις. Οι νέες άδειες απαιτούν υψηλές ενεργειακές αποδόσεις και αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος. Με τέτοιο κόστος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν καλύπτει αυτές τις προδιαγραφές και θα χρειαστείς επιπλέον λεφτά.

2) Το "κλειδί στο χέρι" τι περιέχει? Τι είδους πλακάκια? Τι είδους αλουμίνια? Ειδη υγειινής? Επιπλα κουζίνας/τουαλετας? Πολύ γενικό και οι λεπτομέριες ανεβάζουν το κόστο πολύ.

3) Τα μπετά και αυτά που διευκρίζεις είναι το "βασικό-φθηνό" κομμάτι , τα πολλά λεφτά θα τα χαλάσεις "μετά"

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(1) Προφανώς και θα πάω στο μηχανικό να τον ρωτήσω απλά επειδή πρώτη φορά άκουσα για αυτή τη δόμηση ρώτησα για να δω εαν έχει ηδη κάποιος χτίσει έτσι σπίτι.

Όσον αφορά το (2) και (3), δε με απασχολεί πολύ γιατί έχω φίλους για τα πάντα απο σοβάδες και μετά. Το θέμα που με απασχολεί κυρίως είναι το ποιό είναι ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα δόμησης για να κάνω ένα σπίτι μέχρι τους σοβάδες που δε θα μου βγάλει προβλήματα στο μέλλον και θα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές ασφαλείας, χωρίς να χρειαστεί 2 νεφρά και ένα έξτρα που δεν έχω. :) 

Μηχανικοί που έχω ρωτήσει γενικά ο καθένας έχει τον αγαπημένο του τρόπο και η πλειοψηφία τον συμβατικό απο οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το κόστος μετά αντιλαμβάνομαι οτι κάποιος μπορεί να θέλει χρυσό πόμολο και μάρμαρο όλο το σπίτι και δεν έχει ταβάνι.

Επεξ/σία από Klikas
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/1/2021 στις 9:37 ΜΜ, kostasR1 είπε

Σήμερα μπορείς να κάποιος να χτίσει με περίπου 1000€/m2. (δεν αναφέρομαι σε προκάτ). Επίσης αναφέρομαι για τιμή που μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. Εννοώ ο εργολάβος-κατασκευαστής έχει σαφώς μικρότερο κόστος.

Oι τιμές υλικών/συνεργείων κτλ.. έχουν πέσει αρκετά.

Αν έχει δικό σου οικόπεδο χωρίς να χρειάζεται μεγάλη παρέμβαση σε διαμόρφωση χώρων κτλ .....100 τετραγωνικά σπίτι το φτιάχνεις με 100 χιλιάρικα. 

* κόστος αδείας εκτός του προϋπολογισμού, αν έχει φίλο μηχανικό μπορεί να σου βγάλει άδεια και με 3 χιλιάρικα. Η αμοιβή μηχανικού πλέον είναι καθαρά μεταξύ σας συμφωνίας. 

Συγνώμη, εγώ πήρα πριν 5 μέρες προσφορά για χτίσιμο με 1500-1600 ευρώ το τετραγωνικό. Είναι τόση η αύξηση ή το 1000 ευρώ/τμ είναι λίγο υπερβολικά χαμηλό??

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Petros79 είπε

Συγνώμη, εγώ πήρα πριν 5 μέρες προσφορά για χτίσιμο με 1500-1600 ευρώ το τετραγωνικό. Είναι τόση η αύξηση ή το 1000 ευρώ/τμ είναι λίγο υπερβολικά χαμηλό??

νορμάλ τιμή πήρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

νορμάλ τιμή πήρες

Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση. Λες πως είναι νορμάλ ε? Μιλάμε για πολύ flat οικόπεδο με εύκολο έδαφος. 

Δημοσ.

Όσοι περιμένετε σήμερα, με σημερινές τιμές που έχουν εκτιναχθεί, να φτιάξετε σπίτι με 1000€/τμ είσαστε μακρυά νυχτωμένοι. Και αν το πάρετε απόβαση και ξεκινήσετε, κοιτάξτε να το αναθέσετε σε κατασκευαστική με σαφώς καθορισμένες προδιαγραφές, χρονοδιαγράμματα και ρήτρες όλα γραπτώς, για να μην έχετε απρόσμενες εκλπήξεις μετά!

• Like 1
Δημοσ.

Στον ίδιο δρόμο βαδίζω επίσης,προσπαθώνα υπολογίσω περίπουτο κόστος για μίακατασκευή75μ2,οι τιμές στην περιοχή της Ήπειρου παίζουν μεταξύ1000/1200 χωρίςτην βάση, οπότεγια να ρίξωτο κόστος ζητάω προσφορές δίχως εσωπορτες ντουλάπια και πλακάκια, και πάλι βγαίνει κάπου στα 900€/μ2!Δυστυχώς όπως κ γω διαπίστωσα τα προκατ δεν είναι τόσο οικονομικά όσο θέλουν να δίνουν την εντύπωση ότι είναι, και μέσα σ αυτό προσθέστε και την αύξηση τιμών από το 2017 κυρίως κ μετά, και πάλι όμως είναι πιο οικονομικά από τής κλασσικές βαριές κατασκευές. 

Στις 4/1/2021 στις 3:06 ΜΜ, margarita2 είπε

καλησπερα σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια.

ψαχνοντας καποιες πληροφοριες στο διαδικτυο σχετικα με τα σπιτια, ειδα εδω καποια αντιστοιχα θεματα αλλα ηταν λιγο παλια αυτα που ειδα και δεδομενου οτι οι καιροι εχουν αλλαξει απο τοτε ηθελα την γνωμη σας.. θελουμε με τον συντροφο μου να αγορασουμε ενα σπιτι .σκεφτηκε ομως μηπως χτιζαμε, ετσι πηγαμε σε αρκετες εταιριες προκατ και μας φανηκαν λιγο τρελλά ποσά για προκατ εκτος και αν κανουμε εμεις λαθος.. θα ηθελα την γνωμη σας σε οσους εχουν φτιαξει προκατ ή εχουν χτισει ακομα και απο αυτους που τελικα πηραν ετοιμο.

ευχαριστω πολυ!

Μόλις τώρα πήρα στα χέρια μου προσφορά που είχα ζητήσει από την Καλλέργης προκατ,αφορά προκατ 75μ2 με το κλειδί στ χέρι,συν τα μεταφορικά για την Ηγουμενίτσα (6000),χωρίς την βάση όμως.Με δικής μου επιλογής αποχρώσεων κ πλακιδίων!

84.000 με το ΦΠΑ!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 4/1/2021 στις 8:43 ΜΜ, kostasR1 είπε

μίλησα για κάποιον γνωστό που να θέλει να σε βοηθήσει, πχ μπορεί να έχει αδερφό μηχανικό. Εγώ προσωπικά για 300 τετραγωνικά το 2011 πλήρωσα για άδεια 12.000€. 

TO R1 s exo pantos...na kses...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, makisefthimiou είπε

Στον ίδιο δρόμο βαδίζω επίσης,προσπαθώνα υπολογίσω περίπουτο κόστος για μίακατασκευή75μ2,οι τιμές στην περιοχή της Ήπειρου παίζουν μεταξύ1000/1200 χωρίςτην βάση, οπότεγια να ρίξωτο κόστος ζητάω προσφορές δίχως εσωπορτες ντουλάπια και πλακάκια, και πάλι βγαίνει κάπου στα 900€/μ2!Δυστυχώς όπως κ γω διαπίστωσα τα προκατ δεν είναι τόσο οικονομικά όσο θέλουν να δίνουν την εντύπωση ότι είναι, και μέσα σ αυτό προσθέστε και την αύξηση τιμών από το 2017 κυρίως κ μετά, και πάλι όμως είναι πιο οικονομικά από τής κλασσικές βαριές κατασκευές. 

Μόλις τώρα πήρα στα χέρια μου προσφορά που είχα ζητήσει από την Καλλέργης προκατ,αφορά προκατ 75μ2 με το κλειδί στ χέρι,συν τα μεταφορικά για την Ηγουμενίτσα (6000),χωρίς την βάση όμως.Με δικής μου επιλογής αποχρώσεων κ πλακιδίων!

84.000 με το ΦΠΑ!

Fix σχεδιο η customia?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mechpanos είπε

Όσοι περιμένετε σήμερα, με σημερινές τιμές που έχουν εκτιναχθεί, να φτιάξετε σπίτι με 1000€/τμ είσαστε μακρυά νυχτωμένοι. Και αν το πάρετε απόβαση και ξεκινήσετε, κοιτάξτε να το αναθέσετε σε κατασκευαστική με σαφώς καθορισμένες προδιαγραφές, χρονοδιαγράμματα και ρήτρες όλα γραπτώς, για να μην έχετε απρόσμενες εκλπήξεις μετά!

Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι έλληνες μηχανικοί και οικοδόμοι ήξεραν μόνο το μπετον - ευτυχώς για εμάς υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ άλλες λύσεις πλέον που "δουλεύονται" από νέους και δραστήριους επαγγελματίες με τους οποίους η συνεργασία δε θυμίζει σε τίποτα τους κλεφτοκοτάδες μηχανικούς του '80. Οι τιμές είναι αυξημένες αλλά είναι ακριβώς αυτές οι αυξήσεις που ευνοούν την καινοτομία και θα υπάρξουν πολλές νέες πιστοποιημένες λύσεις με τα υπέρ και τα κατά τους η κάθε μία (όπως έχει υπέρ και κατά και το μπετό) - ξύλο, σίδερο, ICF, κοντεϊνερ, κλπ κλπ.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι έλληνες μηχανικοί και οικοδόμοι ήξεραν μόνο το μπετον - ευτυχώς για εμάς υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ άλλες λύσεις πλέον που "δουλεύονται" από νέους και δραστήριους επαγγελματίες με τους οποίους η συνεργασία δε θυμίζει σε τίποτα τους κλεφτοκοτάδες μηχανικούς του '80. Οι τιμές είναι αυξημένες αλλά είναι ακριβώς αυτές οι αυξήσεις που ευνοούν την καινοτομία και θα υπάρξουν πολλές νέες πιστοποιημένες λύσεις με τα υπέρ και τα κατά τους η κάθε μία (όπως έχει υπέρ και κατά και το μπετό) - ξύλο, σίδερο, ICF, κοντεϊνερ, κλπ κλπ.

Ναι. Και όχι. Κάθε τι για τη χρήση του. Τα λεφτά τα πολλά δεν είναι στο σκελετό. Είναι μετά!

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ναι. Και όχι. Κάθε τι για τη χρήση του. Τα λεφτά τα πολλά δεν είναι στο σκελετό. Είναι μετά!

Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω. Ότι ο σκελετός κοστίζει 20-30% της αξίας της οικοδομής.

Τελευταία φορά που έψαξα (πριν τις αυξήσεις) κατάλαβα ότι θες 1.500 ευρώ το τμ για να χτίσεις μια καλή κατασκευή από μπετόν. Γενικά θέλει πολλή προσοχή ποιον θα επιλέξεις γιατί μαθαίνω ότι έχουν (ξανα)μπει πολλά κοράκια στην οικοδομή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...