margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπερα σε ολους χρονια πολλα και καλη χρονια. ψαχνοντας καποιες πληροφοριες στο διαδικτυο σχετικα με τα σπιτια, ειδα εδω καποια αντιστοιχα θεματα αλλα ηταν λιγο παλια αυτα που ειδα και δεδομενου οτι οι καιροι εχουν αλλαξει απο τοτε ηθελα την γνωμη σας.. θελουμε με τον συντροφο μου να αγορασουμε ενα σπιτι .σκεφτηκε ομως μηπως χτιζαμε, ετσι πηγαμε σε αρκετες εταιριες προκατ και μας φανηκαν λιγο τρελλά ποσά για προκατ εκτος και αν κανουμε εμεις λαθος.. θα ηθελα την γνωμη σας σε οσους εχουν φτιαξει προκατ ή εχουν χτισει ακομα και απο αυτους που τελικα πηραν ετοιμο. ευχαριστω πολυ! Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από margarita2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Εχετε λεφτά να χτισετε; Πιστευω για πλακα πας 300 χιλιαρικα για 200 τετραγωνικα.. 1
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 υπαρχουν καποια χρηματα στην ακρη, μπορουμε να παρουμε και ενα καλο δανειο αλλα δεν σκοπευουμε να χτισουμε 200 τετραγωνικα..ειναι παρα πολλα..μιλαμε για 100 εως 110τ.μ
fredd0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 το προκατ εχει το πλεονακτημα της γρηγορης ανεγερσης και σχετικα πιο οικονομικου σκελετου. Το χτιζω μονος μου εχει το πλεονεκτημα οτι ελεγχεις εσυ τον προυπολογισμο και την ποιοτητα του καθετι που μπαινει στο σπιτι σου, αλλα θελει παρα πολυ προσοχη (ενιωτε και μαστιγιο) προς τα συνεργεια. Και οτι κι αν σου πουνε, καλο ειναι ο "προυπολογισμος" σου να ειναι 20% μικροτερος απο αυτα που θελεις να πληρωσεις, γιατι οι υπερβασεις ειναι δεδομενες. Το ετοιμο εχει το πλεονεκτημα οτι ξερεις τι λεφτα εχεις, ξερεις ποσα πληρωνεις και παιρνεις οτι εργολαβικο εχει βαλει ο κατασκευαστης και σιγουρα σαν "αξια" παιρνεις μικροτερη (αφου και ο κατασκευαστης βγαζει το κερδος του) Παντως σε γενικες γραμμες, αν προυπολογισμος σου ειναι περιοριμενος, με προκατ παιρνεις περισσοτερο σπιτι για τα λεφτα σου. Και να ξερεις οτι το χτιζω μονος μου ειναι για καποιον (εσενα η τον συντροφο σου) πονοκεφαλος. Οσο καλο μηχανικο κι αν εχεις για επιβλεψη θα κληθεις να παρεις σειρα αποφασεων για εκατονταδες πραγματα, που πιθανον, ουτε καν καταλαβαινετε. Κι αυτο στο λεει καποιος που καταλαβαινει αρκετα, και μου εφαγε 2 χρονια απο τη ζωη μου το χτισιμο του σπιτιου μου. 4
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 γι αυτο και εμεις καταληξαμε στο προκατ για να αποφυγουμε ολα αυτα που ειπατε αλλα οταν μας ελεγαν σε προκατ το τετραγωνικο 1500 με 1600 δεν ειναι υπερβολικο;
fredd0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, margarita2 είπε γι αυτο και εμεις καταληξαμε στο προκατ για να αποφυγουμε ολα αυτα που ειπατε αλλα οταν μας ελεγαν σε προκατ το τετραγωνικο 1500 με 1600 δεν ειναι υπερβολικο; εξαρταται τι περιλαμβανει η προταση, το χτιστο μονος σου ποσο το υπολογιζετε?
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, fredd0 είπε εξαρταται τι περιλαμβανει η προταση, το χτιστο μονος σου ποσο το υπολογιζετε? η προταση τα περιλαμβανει ολα με το κλειδι στο χερι που λεμε.. αλλα οταν το αναφεραμε στους συγγενεις μας σαν ποσο που εχουν μια ιδεα απο οικοδομη και υλικα μας ειπαν οτι ηταν υπερβολικο το ποσο για προκατ και οτι με αντιστοιχα χτιζουμε μονοι μας..δεδομενου οτι εχουμε αρκετους συγγενεις που θα βοηθουσαν οπως πατωματζιδες, ελαιοχρωματιστες, ηλεκτρολογους κ.α.. εγω παντα πιστευα πως να χτισεις ηταν πιο ακριβο αλλα υπολογιζα πως το προκατ θα ηταν γυρω στα 1000 με 1100 το τετραγωνικο. εσας εαν επιτρεπεται που χτισατε το τετραγωνικο σας πηγε πιο ακριβο απο 1.600; προς θεου δεν θελω να μου πειτε ακριβος τιμες επισης ξεχασα να προσθεσω κατα ποσο θα αξιζε η αγορα μιας ημιτελης μονοκατοικιας; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από margarita2
basilis_k6 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, margarita2 είπε η προταση τα περιλαμβανει ολα με το κλειδι στο χερι που λεμε.. αλλα οταν το αναφεραμε στους συγγενεις μας σαν ποσο που εχουν μια ιδεα απο οικοδομη και υλικα μας ειπαν οτι ηταν υπερβολικο το ποσο για προκατ και οτι με αντιστοιχα χτιζουμε μονοι μας..δεδομενου οτι εχουμε αρκετους συγγενεις που θα βοηθουσαν οπως πατωματζιδες, ελαιοχρωματιστες, ηλεκτρολογους κ.α.. εγω παντα πιστευα πως να χτισεις ηταν πιο ακριβο αλλα υπολογιζα πως το προκατ θα ηταν γυρω στα 1000 με 1100 το τετραγωνικο. εσας εαν επιτρεπεται που χτισατε το τετραγωνικο σας πηγε πιο ακριβο απο 1.600; προς θεου δεν θελω να μου πειτε ακριβος τιμες συνηθως οι συγγενεις αντι να κοψουν λεφτα σου παιρνουν και παραπάνω. εκει που λες θα μου βγει φθηνα βρισκεσαι να πληρωνεις πολλα και να μην μπορεις να τυς διωξεις κιολας γιατι ειναι συγγενεις. 11 4
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε συνηθως οι συγγενεις αντι να κοψουν λεφτα σου παιρνουν και παραπάνω. εκει που λες θα μου βγει φθηνα βρισκεσαι να πληρωνεις πολλα και να μην μπορεις να τυς διωξεις κιολας γιατι ειναι συγγενεις. συμφωνω σε αυτο και το εχω διαβασει και αλλου αλλα δεν θεωρω οτι θα εχουμε τετοια θεματα γιατι ειχαμε χρειαστει ξανα την βοηθεια τους και δεν υπηρξε προβλημα..
tsofras Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, margarita2 είπε η προταση τα περιλαμβανει ολα με το κλειδι στο χερι που λεμε.. αλλα οταν το αναφεραμε στους συγγενεις μας σαν ποσο που εχουν μια ιδεα απο οικοδομη και υλικα μας ειπαν οτι ηταν υπερβολικο το ποσο για προκατ και οτι με αντιστοιχα χτιζουμε μονοι μας..δεδομενου οτι εχουμε αρκετους συγγενεις που θα βοηθουσαν οπως πατωματζιδες, ελαιοχρωματιστες, ηλεκτρολογους κ.α.. εγω παντα πιστευα πως να χτισεις ηταν πιο ακριβο αλλα υπολογιζα πως το προκατ θα ηταν γυρω στα 1000 με 1100 το τετραγωνικο. εσας εαν επιτρεπεται που χτισατε το τετραγωνικο σας πηγε πιο ακριβο απο 1.600; προς θεου δεν θελω να μου πειτε ακριβος τιμες επισης ξεχασα να προσθεσω κατα ποσο θα αξιζε η αγορα μιας ημιτελης μονοκατοικιας; Πολλά λεφτά τα 1500 - 1600 Εγώ που έψαχνα αντίστοιχα πριν κανα χρόνο έπαιζαν απο 800 - 1100 με το κλειδί στο χέρι και απο "ονόματα" σε προκατ και με καλά υλικά , είδη υγιεινής , άδειες κτλ Απλά επειδή τα προκατ δεν είναι σαν και αυτά που έβαζαν πριν 30 χρόνια έχει ανέβει αντίστοιχα και το κόστος. Προσωπικά θα το προτιμούσα γιατί ξέρεις τι αγοράζεις , το φτιάχνεις γρήγορα, έρχεται με ένα κάρο πιστοποιήσεις απο το εργοστάσιο. Εγώ ανακαίνιση μερική έκανα στο σπίτι μου και μου βγήκε το λάδι. Οπότε θα το προτιμούσα απο το να χτίσω , αλλά το ποσό που λές είναι αρκετά υψηλό. Θέλεις να μας πείς τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό ? Γιατί απο την άλλη αρκετοί αφήνουν και πολλά απεξω για να φαίνεται ελκυστική η τιμή. Και εγώ στην αρχή έβλεπα 600ε/τμ και μου μπήκε η ιδέα να χτίσω. Όταν άρχισα να ρωτάω τιμές συγκεκριμένα μαζί με μεταφορά , εσκαφή , συνδέσεις σε νερό - ρεύμα , φράχτες κτλ τότε τα 600 έγιναν 1100ε 1
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, tsofras είπε Πολλά λεφτά τα 1500 - 1600 Εγώ που έψαχνα αντίστοιχα πριν κανα χρόνο έπαιζαν απο 800 - 1100 με το κλειδί στο χέρι και απο "ονόματα" σε προκατ και με καλά υλικά , είδη υγιεινής , άδειες κτλ Απλά επειδή τα προκατ δεν είναι σαν και αυτά που έβαζαν πριν 30 χρόνια έχει ανέβει αντίστοιχα και το κόστος. Προσωπικά θα το προτιμούσα γιατί ξέρεις τι αγοράζεις , το φτιάχνεις γρήγορα, έρχεται με ένα κάρο πιστοποιήσεις απο το εργοστάσιο. Εγώ ανακαίνιση μερική έκανα στο σπίτι μου και μου βγήκε το λάδι. Οπότε θα το προτιμούσα απο το να χτίσω , αλλά το ποσό που λές είναι αρκετά υψηλό. Θέλεις να μας πείς τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό ? Γιατί απο την άλλη αρκετοί αφήνουν και πολλά απεξω για να φαίνεται ελκυστική η τιμή. Και εγώ στην αρχή έβλεπα 600ε/τμ και μου μπήκε η ιδέα να χτίσω. Όταν άρχισα να ρωτάω τιμές συγκεκριμένα μαζί με μεταφορά , εσκαφή , συνδέσεις σε νερό - ρεύμα , φράχτες κτλ τότε τα 600 έγιναν 1100ε και εμεις ακριβως για αυτο στραφηκαμε στα προκατ γιατι ειναι ολα επιλεγμενα απο την αρχη, δεν ασχολεισαι με εργατες και ολα αυτα που πρεπει να ασχοληθεις στο να χτισεις..οσο για τον χρονο παραδοσεις μας ειπαν γυρω στον εναν χρονο με εναμιση. στα 1500 με 1600 αφορα τα παντα ολα..σαν να αγορασες ενα ετοιμο σπιτι. δηλ βασεις σκαψιματα, αδειες, συνδεσεις με νερα ρευμα και πληρως εξοπλισμενη οικεια( κουζινα,ντουλαπες, μπανια ολα) τοιχοποιεια απο μπετο ειναι μια νεα τεχνολογια που εχει βγει και την χρησιμοποιουν λιγες εταιριες γιατι οι περισσοτερες χτιζουν με ξυλινο σκελετο που ηταν ακομη πιο ακριβο. γι αυτο και το φρεναραμε προς το παρον.. συν οτι μετα θες περιφραξεις και ολα αυτα..και η τιμη που σας λεω ηταν χωρις υπογεια σοφιτες παρκινγκ και τετοια Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από margarita2 1
fredd0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, margarita2 είπε η προταση τα περιλαμβανει ολα με το κλειδι στο χερι που λεμε.. αλλα οταν το αναφεραμε στους συγγενεις μας σαν ποσο που εχουν μια ιδεα απο οικοδομη και υλικα μας ειπαν οτι ηταν υπερβολικο το ποσο για προκατ και οτι με αντιστοιχα χτιζουμε μονοι μας..δεδομενου οτι εχουμε αρκετους συγγενεις που θα βοηθουσαν οπως πατωματζιδες, ελαιοχρωματιστες, ηλεκτρολογους κ.α.. εγω παντα πιστευα πως να χτισεις ηταν πιο ακριβο αλλα υπολογιζα πως το προκατ θα ηταν γυρω στα 1000 με 1100 το τετραγωνικο κοιτα εγω ηξερα οτι τα "ονοματα" προκατ χρεωνουν καπου γυρω στο 1000/τμ+φπα και οτι κοστισει η βαση (το μπετον πανω στο οποιο θα κατσει το σπιτι). Με δεδομενο αυτο ναι τα 1500-1600 ειναι καπως τσιμπιμενη τιμη, και καπου στο μεσο ορο κοστους μιας "συμβατικης" κατασκευης απο σκυροδεμα. Χρησιμοι ειναι συγγενεις, αλλα τα χοντρα εξοδα δεν ειναι αυτα. Η αδεια πχ μονη της μπορει να σου κοστισει 10-12 χιλιαρικα, θα πεις σιγα 10-12 χιλιαρικα, αλλα μονη της ειναι 100ε/τμ. Αρχιτεκτονα θα παρεις; χωματουργικα/μπετα/τοιχοποιιες αν μιλας για "μικρη" οικοδομη βγαινουν ακριβα ανα τμ γιατι πχ η πρεσα θα σε χρεωσει 40κβ μπετον κι ας ριξεις 20, ο καλουπατζης θα σε χρεωσει παραπανω γιατι θα του δεσμευσεις τα ξυλα για "μικρο" διαστημα κλπ κλπ. ΑΝ οντως παντως τα προκατ ειναι 1500-1600 ακατεβατα, τοτε ναι ισως ισχυει οτι με τα ιδια λεφτα φτιαχτεις οικοδομη "οπως τη θες" Απλα φροντιστε να μη χασετε τον ελεγχο στο "οπως το θες" γιατι βαλε το ενα βαλε το αλλο χανεται ο ελεγχος του κοστους. 1
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε κοιτα εγω ηξερα οτι τα "ονοματα" προκατ χρεωνουν καπου γυρω στο 1000/τμ+φπα και οτι κοστισει η βαση (το μπετον πανω στο οποιο θα κατσει το σπιτι). Με δεδομενο αυτο ναι τα 1500-1600 ειναι καπως τσιμπιμενη τιμη, και καπου στο μεσο ορο κοστους μιας "συμβατικης" κατασκευης απο σκυροδεμα. Χρησιμοι ειναι συγγενεις, αλλα τα χοντρα εξοδα δεν ειναι αυτα. Η αδεια πχ μονη της μπορει να σου κοστισει 10-12 χιλιαρικα, θα πεις σιγα 10-12 χιλιαρικα, αλλα μονη της ειναι 100ε/τμ. Αρχιτεκτονα θα παρεις; χωματουργικα/μπετα/τοιχοποιιες αν μιλας για "μικρη" οικοδομη βγαινουν ακριβα ανα τμ γιατι πχ η πρεσα θα σε χρεωσει 40κβ μπετον κι ας ριξεις 20, ο καλουπατζης θα σε χρεωσει παραπανω γιατι θα του δεσμευσεις τα ξυλα για "μικρο" διαστημα κλπ κλπ. ΑΝ οντως παντως τα προκατ ειναι 1500-1600 ακατεβατα, τοτε ναι ισως ισχυει οτι με τα ιδια λεφτα φτιαχτεις οικοδομη "οπως τη θες" Απλα φροντιστε να μη χασετε τον ελεγχο στο "οπως το θες" γιατι βαλε το ενα βαλε το αλλο χανεται ο ελεγχος του κοστους. παιδια κι ομως τοσο ηταν τα προκατ για πληρη οικια χωρις εξωτερικους χωρους υπογεια σοφιτες παρκινγκ... η τιμη ηταν μονο για τα παντα του σπιτιου... πηγαμε σε 7 εταιριες και ηταν ολες εκει 1 λεπτό πριν, margarita2 είπε παιδια κι ομως τοσο ηταν τα προκατ για πληρη οικια χωρις εξωτερικους χωρους υπογεια σοφιτες παρκινγκ... η τιμη ηταν μονο για τα παντα του σπιτιου... πηγαμε σε 7 εταιριες και ηταν ολες εκει.. υπηρχαν και πιο οικονομικες αλλα ηταν ''τιμες'' χωρις αδειες βαση συνδεσεις και σκεφτειτε ηταν 1100 σε αυτες το τετραγωνικο με 1200
vamvakoolas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) οπως πολυ σωστα γραφτηκε: Αν εχουμε χρονο να επιβλεπουμε τα συνεργεια και να διαθετουμε επισης χρονο για ερευνα αγορας υλικου (απο πλακακια και ηλεκτρικα μεχρι...τουβλα) τοτε παμε να χτισουμε. Προφανως θελει καποια εμπειρια με οικοδομη. Εδω ανακαινιση πας να κανεις που αν δεν εισαι απο πανω ή δεν ελεγξεις τα υλικα τη παθαινεις φαντασου για χτισιμο απο τα μπετα που μπορει να παρει απο 9 μηνες μεχρι 2 χρονια! Εναλλακτικα μπορεις να βρεις καποιον πολυ δικο σου να του αναθεσεις την εργολαβεια ωστε εσυ να μιλας με αυτον μονο και αυτος να κανει τη διαχειριση (εργατιας και υλικων). Ωστοσο θα πρεπει να ειναι πολυ της εμπιστοσυνης (πολ μηχανικος, εργολαβος, κατασκευαστης κτλ) ωστε να δουλεψεις μαζι του για να μη πληρωνεις διπλα ή τριπλα αποτι υπολογιζεις. Επισης οπως γραφτηκε και εγω ο ιδιος την εχω πατησει, οι συγγενεις μερικες φορες ειναι χειροτεροι και απο εναν κακο εργολαβο! Αν δε μπορεις να αναλαβεις τα παραπανω τρεχα για προκατ. Θα ηθελα να γραψω οτι πλεον τα προκατ δεν ειναι σα τα μοντελα τις δεκαετιας 80 ή 90: πριν λιγες ημερες ειδα μια μεζονετα και πραγματικα τουλαχιστον εξωτερικα δε πιστευα οτι ειναι προκατ ενω και στα υλικα εχει εντυπωσιακα ανεβει η ποιοτητα..Απο την αλλη αν εχουμε οικοπεδο που χτιζει (γιατι συντομα αλλαζει η νομοθεσια αποσο ξερετε) θα πρεπει να γινει ερευνα αγορας γιατι ισως συμφερει να χτισουμε με μακροπροθεσμα οφελη. Μη ξεχναμε οτι με τη νεα νομοθεσια αρκετοι ιδιοκτητες (αναλογα με τις προυποθεσεις/οικοπεδου) οδηγουνται ετσι και αλλιως στα προκατ μιας και δε μπορουν να χτισουν (κυριως μικρα οικοπεδα) τα προκατ με ξυλινο σκελετο ειναι παρωχημενο μοντελο και το χρησιμοποιουν σε εξοχικα ή οταν δεν εχουν....χρηματα. Οπως ανεφερα υπαρχουν πλεον νεες τεχνολογιες και εκει (μεχρι μπαλκονια που καποτε ηταν...ταμπου). παντως οτι κανεις ενημερωσε και γραφε εδω να μαθαινουμε Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από vamvakoolas
margarita2 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε οπως πολυ σωστα γραφτηκε: Αν εχουμε χρονο να επιβλεπουμε τα συνεργεια και να διαθετουμε επισης χρονο για ερευνα αγορας υλικου (απο πλακακια και ηλεκτρικα μεχρι...τουβλα) τοτε παμε να χτισουμε. Προφανως θελει καποια εμπειρια με οικοδομη. Εδω ανακαινιση πας να κανεις που αν δεν εισαι απο πανω ή δεν ελεγξεις τα υλικα τη παθαινεις φαντασου για χτισιμο απο τα μπετα που μπορει να παρει απο 9 μηνες μεχρι 2 χρονια! Εναλλακτικα μπορεις να βρεις καποιον πολυ δικο σου να του αναθεσεις την εργολαβεια ωστε εσυ να μιλας με αυτον μονο και αυτος να κανει τη διαχειριση (εργατιας και υλικων). Ωστοσο θα πρεπει να ειναι πολυ της εμπιστοσυνης (πολ μηχανικος, εργολαβος, κατασκευαστης κτλ) ωστε να δουλεψεις μαζι του για να μη πληρωνεις διπλα ή τριπλα αποτι υπολογιζεις. Επισης οπως γραφτηκε και εγω ο ιδιος την εχω πατησει, οι συγγενεις μερικες φορες ειναι χειροτεροι και απο εναν κακο εργολαβο! Αν δε μπορεις να αναλαβεις τα παραπανω τρεχα για προκατ. Θα ηθελα να γραψω οτι πλεον τα προκατ δεν ειναι σα τα μοντελα τις δεκαετιας 80 ή 90: πριν λιγες ημερες ειδα μια μεζονετα και πραγματικα τουλαχιστον εξωτερικα δε πιστευα οτι ειναι προκατ ενω και στα υλικα εχει εντυπωσιακα ανεβει η ποιοτητα.. παντως οτι κανεις ενημερωσε και γραφε εδω να μαθαινουμε συμφωνω εχουν αλλαξει πολυ την ποιοτητα των προκατ, μας εδειξαν δουλειες τους που δεν ξεχωριζαν απο χτιστο σπιτι αλλα αλλο να υπολογιζεις για προκατ γυρω στα 120χιλ ευρω και αλλο εν τελη να σου λενε οτι μονο για το σπιτι θες 150 και 160χιλ ευρω χωρις τα εξωτερικα χωρις παρκινγκ χωρις υπογεια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα