Βασίλης Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Έχω έναν HD 20G, τον χώρισα στην μέση και έχω Win XP στα πρωτα 10G. Tα υπόλοιπα 9,κάτι GB πως να τα χωρίσω για να βάλω το SlackWare; Η βιβλιογραφία είναι ή του ύψους ή του βάθους: παραδειγμα για 2G ή για 15G. P.S. Ελπίζω το θέμα να μην έχει τόσες απόψεις όπωσ το θέμα: ποιά διανομή είναι η καλύτερη..;
apoikos Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δυστυχώς έχει αρκετές απόψεις . Προσωπικά θα σου πρότεινα τα εξής: Κατ' αρχάς χρειάζεσαι ένα swap partition με μέγεθος περίπου 2 φορές αυτό της RAM σου. Για εγκατάσταση αυτού του μεγέθους (και εφ' όσον δεν το προορίζεις για mission-critical εφαρμογή) θα σου πρότεινα να φτιάξεις μόνο δύο ακόμα partitions, ένα για το / και ένα για το /home (ας πούμε 5 G + 4 G αντίστοιχα).
Βασίλης Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Ευχαριστώ apoiko! Ελπίζω την επόμενη φορά που θα μπώ στο Internet να είναι από το νέο μου SlackWare.... :!:
lionheart Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 Δημοσ. 14 Μαΐου 2004 4 GB sto /home polla den einai? Egw 8a elega to swap sou 2xRAM, ena / gurw sta 2 GB ena home allo 1 GB kai ta upoloipa sto /usr (gurw sta 6+). Kapoioi lene oti kalo einai allo ena mikro partition 30-40MB gia ton kernel dhladh /boot.
apoikos Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Εξαρτάται για τι το χρησιμοποιείς... Αν αρχίσεις και γεμίσεις downloads και sources το /home τότε καλύπτεις άνετα 2-3GB. Από την άλλη πλευρά σε τέτοιου είδους εγκατάσταση δεν έχει μεγάλο νόημα να βάλεις το /usr σε άλλο partition, γιατί δημιουργείς έναν επιπλέον περιορισμό τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει και πολύ η απόδοση και που αν χτυπήσει κάτι ξανακάνεις όλη την εγκατάσταση από την αρχή ούτως ή άλλως. Ίσως τα 4 G να είναι όντως υπερβολικά για home (ας τα κάνει 3 ή 2). Το partition για το /boot είχε νόημα την εποχή που ο lilo δεν έβλεπε πέρα από τον 1024 κύλινδρο, οπότε πολλοί έφτιαχναν ένα μικρό /boot στην αρχή του δίσκου για να μπορούν να bootάρουν το σύστημα από 'κει.
Βασίλης Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Τελικά έκανα τα partitions απο το Partition Magic στα XP και μετα περασα το SlackWare full (είμαι εντελώς άσχετος ακόμα και ήθελα να δώ τι είναι). Τα Partitions μου τελικά είναι: hda1 (WinXP) [NTFS]: 10 GB hda2 ( / ) [Ext2]: 4.5 GB hda3 (/home) [Ext2]: 4 GB swap : 0.5 GB Υ.Γ. : Ως στιγμής δεν έχω πρόλημα. (από όσο καταλαβαίνω τουλάχιστον) Υ.Γ. :Έκανα καλά που τα φόρμαρα σε Ext2 και όχι Ext3 ή μια άλλη επιλογή που δεν κατάλαβα τι ήταν... :oops: ; Thank very much Pals!!!!
apoikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Δημοσ. 17 Μαΐου 2004 Καλύτερα θα ήταν να τα κάνεις ext3. To ext3 είναι στην ουσία ext2 με την προσθήκη ενός "ημερολογίου" (journal), το οποίο βελτιώνει την αξιοπιστία του συστήματος αρχείων έναντι unclean unmounts. Αν θες πάντως μπορείς και τώρα να τα κάνεις ext3 χωρίς format, με την tune2fs (είμαι στη σχολή τώρα και δε θυμάμαι τις παραμέτρους, νομίζω είναι -J, αλλά δες το man tune2fs).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.