Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω εγκατεστημένα στο computer μου το Kaspersky internet security και το malwarebytes . Μου έχουνε πει ότι αν έχεις δύο antivirus στο pc, τότε το ένα παρεμβάλλει με το άλλο και έτσι δεν λειτουργούν σωστά. Αληθεύει αυτό;  Aν ναι, πως το διορθώνω αυτό; Πείτε μου αν γνωρίζετε κάτι σχετικό.  

Επεξ/σία από Stephen_giourson
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις την pro έκδοσή του malware-bytes, έχει real-time monitoring, οπότε υπάρχει μια μικρή περίπτωση να μπερδευτούν κάποια antivirus,  έχε το νου σου για καλό και για κακό. Αν έχεις την free έκδοση, δεν έχεις θέμα. Την τρέχεις μια φορά την εβδομάδα και είσαι κομπλέ.

Επεξ/σία από filip123go
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Stephen_giourson είπε

Καλησπέρα, έχω εγκατεστημένα στο computer μου το Kaspersky internet security και το malwarebytes . Μου έχουνε πει ότι αν έχεις δύο antivirus στο pc, τότε το ένα παρεμβάλλει με το άλλο και έτσι δεν λειτουργούν σωστά. Αληθεύει αυτό;  Aν ναι, πως το διορθώνω αυτό; Πείτε μου αν γνωρίζετε κάτι σχετικό.  

Για ποιο λόγο να έχεις τόσες εφαρμογές?

Η μία δεν σου αρκεί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα άδεια Κασπέρσκι με malwarebytes μαζί και μου έβγαζε προβλήματα. Δεν ξαναανανέωσα το Κασπέρσκι. Έχω το malwarebytes από την 2ετη προσφορά που είχε γίνει εδώ. Θα επέλεγα Bitdefender  ή Κασπέρσκι τώρα.

Επεξ/σία από tosser
Δημοσ.
18 ώρες πριν, tosser είπε

Είχα άδεια Κασπέρσκι με malwarebytes μαζί και μου έβγαζε προβλήματα. Δεν ξαναανανέωσα το Κασπέρσκι. Έχω το malwarebytes από την 2ετη προσφορά που είχε γίνει εδώ. Θα επέλεγα Bitdefender  ή Κασπέρσκι τώρα.

Κράτα αυτό που έχεις μέχρι να λήξει... ή  πάρε ένα από τα δύο που αναφέρεις.

Δεν χρειάζεσαι τόσες πολλές εφαρμογές...

Μφχ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/1/2021 στις 1:31 ΜΜ, kormos είπε

Για ποιο λόγο να έχεις τόσες εφαρμογές?

Η μία δεν σου αρκεί?

Ουσιαστικά το kaspersky το έχω για προστασία από το ίντερνετ και το malwarebytes για να "καθαρίζει" τους ιούς στο computer.

Στις 4/1/2021 στις 9:55 ΠΜ, filip123go είπε

Αν έχεις την pro έκδοσή του malware-bytes, έχει real-time monitoring, οπότε υπάρχει μια μικρή περίπτωση να μπερδευτούν κάποια antivirus,  έχε το νου σου για καλό και για κακό. Αν έχεις την free έκδοση, δεν έχεις θέμα. Την τρέχεις μια φορά την εβδομάδα και είσαι κομπλέ.

Εχω την premium έκδοση του malwarebytes όπως είπες και λειτουργεί μαζί με το kaspersky internet security. Αν έκλεινα την προστασία από το malwarebytes και τα έβαζα όλα στο off και κρατούσα μόνο την προστασία του kaspersky, θα λειτουργούσε σωστά το σύστημα μετά ή θα είχε πάλι πρόβλημα; Τι πιστεύεις αγαπητέ;

Επεξ/σία από Stephen_giourson
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Stephen_giourson είπε

Εχω την premium έκδοση του malwarebytes όπως είπες και λειτουργεί μαζί με το kaspersky internet security. Αν έκλεινα την προστασία από το malwarebytes και τα έβαζα όλα στο off και κρατούσα μόνο την προστασία του kaspersky, θα λειτουργούσε σωστά το σύστημα μετά ή θα είχε πάλι πρόβλημα; Τι πιστεύεις αγαπητέ;

Αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, μην πειράξεις τίποτα. Ωστόσο θυμάμαι το παλιό μου pc, μου το επιβάρυνε αρκετά το malwarebytes premium (αυθεντικό, αγορασμένο από την επίσημη σελίδα τους).Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις και να πράξεις ανάλογα. 
Και να μην ξεχνάμε το καλύτερο anti-virus είναι ο ίδιος ο χρήστης.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.
9 ώρες πριν, filip123go είπε

Αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, μην πειράξεις τίποτα. Ωστόσο θυμάμαι το παλιό μου pc, μου το επιβάρυνε αρκετά το malwarebytes premium (αυθεντικό, αγορασμένο από την επίσημη σελίδα τους).Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις και να πράξεις ανάλογα. 
Και να μην ξεχνάμε το καλύτερο anti-virus είναι ο ίδιος ο χρήστης.

Ναι αλλά άμα λειτουργούν και τα δύο μαζί, δεν είναι πιο πιθανό να μου επιτεθούν χακεράδες; Μου έχουν πει ότι έτσι δημιουργούνται 'κενά ασφαλείας' τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χακεράδες και να μου κάνουν ζημιά με κάποιο τρόπο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Stephen_giourson είπε

Ναι αλλά άμα λειτουργούν και τα δύο μαζί, δεν είναι πιο πιθανό να μου επιτεθούν χακεράδες; Μου έχουν πει ότι έτσι δημιουργούνται 'κενά ασφαλείας' τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χακεράδες και να μου κάνουν ζημιά με κάποιο τρόπο.

Μπλοκάρουν όλα γιατι ζητανε προσβαση συνέχεια κλπ,τι χακερς και σαχλαμάρες;Πρόσεχε που μπαίνεις ,τι κατεβάζεις και τι αποδέχεσαι και είναι καλύτερα απο 100 antivirus .

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Stephen_giourson είπε

Είναι απίθανο να σου επιτεθούν χακεράδες. Για ποιό λόγο θα θελήσουν να το κάνουν; Είσαι τόσο σημαντικός γι' αυτούς; Έχεις στον υπολογιστή σου δεδομένα εθνικής ή παγκόσμιας σημασίας; Τρέμεις μήπως θελήσουν τις οικογενειακές σου φωτογραφίες από τότε που έπαιζες μπάλα στην αυλή του σχολείου; Ή μήπως σου κλέψουν τις "πικάντικες ταινίες" που ίσως κατέβασες από κάπου στο ίντερνετ; Ούτε τα mp3 σου λιμπίζονται, να είσαι σίγουρος.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω παραστατικά και ασφαλώς δεν αναφέρονται προσωπικά σε σένα.

Προσπαθώ απλά να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και άγχους σχετικά με τα antivirus.

Αν με ρωτήσεις, η απάντησή μου είναι ότι δεν χρειάζεσαι κανένα τέτοιο software. Μην δεσμεύεις τους πόρους του υπολογιστή σου με τέτοια σκουπίδια.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια πριν ήταν η τελευταία φορά που έβαλα κάτι τέτοιο στα μηχανήματά μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Δυο πράγματα μόνο χρειάζονται για να είσαι απόλυτα ασφαλής:

1) Προσέχεις σε ποια site μπαίνεις, τι κατεβάζεις και τι αρχεία τρέχεις στον υπολογιστή σου. Δεν χρειάζονται γνώσεις πυρηνικής φυσικής παρά κοινή λογική.

2) Backup των σημαντικών αρχείων σου σε εξωτερικές πηγές, όπως πχ. HDD για την περίπτωση αστοχίας υλικού ή που δεν τηρήσεις το 1*

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, udroxoos είπε

Είναι απίθανο να σου επιτεθούν χακεράδες. Για ποιό λόγο θα θελήσουν να το κάνουν; Είσαι τόσο σημαντικός γι' αυτούς; Έχεις στον υπολογιστή σου δεδομένα εθνικής ή παγκόσμιας σημασίας; Τρέμεις μήπως θελήσουν τις οικογενειακές σου φωτογραφίες από τότε που έπαιζες μπάλα στην αυλή του σχολείου; Ή μήπως σου κλέψουν τις "πικάντικες ταινίες" που ίσως κατέβασες από κάπου στο ίντερνετ; Ούτε τα mp3 σου λιμπίζονται, να είσαι σίγουρος.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω παραστατικά και ασφαλώς δεν αναφέρονται προσωπικά σε σένα.

Προσπαθώ απλά να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και άγχους σχετικά με τα antivirus.

Αν με ρωτήσεις, η απάντησή μου είναι ότι δεν χρειάζεσαι κανένα τέτοιο software. Μην δεσμεύεις τους πόρους του υπολογιστή σου με τέτοια σκουπίδια.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια πριν ήταν η τελευταία φορά που έβαλα κάτι τέτοιο στα μηχανήματά μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Δυο πράγματα μόνο χρειάζονται για να είσαι απόλυτα ασφαλής:

1) Προσέχεις σε ποια site μπαίνεις, τι κατεβάζεις και τι αρχεία τρέχεις στον υπολογιστή σου. Δεν χρειάζονται γνώσεις πυρηνικής φυσικής παρά κοινή λογική.

2) Backup των σημαντικών αρχείων σου σε εξωτερικές πηγές, όπως πχ. HDD για την περίπτωση αστοχίας υλικού ή που δεν τηρήσεις το 1*

Ένας χακεράς μπορεί να σου κλέψει κωδικούς π.χ. τον κωδικο του e-banking σου. Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο, όχι το αν θα μου κλέψει τις φωτογραφίες και τα τραγούδια. Αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να συμβεί δεν είναι και τόσο εξωφρενικό αυτό που λέω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε με λάθος λογισμικό ασχολείσαι.

Γι' αυτό το θέμα δεν χρειάζεσαι antivirus αλλά antikeylogger.
Ένα καλό antikeylogger είναι το SpyShelter.

Και ναι, ο udroxoos έχει ως ένα βαθμό δίκιο, τα AV είναι crapware.
Ούτε εγώ έχω AV εδώ και οχτώ χρόνια, προστατεύομαι με άλλους τρόπους.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
2 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Τότε με λάθος λογισμικό ασχολείσαι.

Γι' αυτό το θέμα δεν χρειάζεσαι antivirus αλλά antikeylogger.
Ένα καλό antikeylogger είναι το SpyShelter.

Και ναι, ο udroxoos έχει ως ένα βαθμό δίκιο, τα AV είναι crapware.
Ούτε εγώ έχω AV εδώ και οχτώ χρόνια, προστατεύομαι με άλλους τρόπους.

-

Σ' ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή απλά το Kaspersky internet security έχει και το protected browser που σε προστατεύει κάπως από τέτοιου είδους επιθέσεις. Πιστεύεις ότι αυτό δεν κάνει καμιά δουλειά; Αν αυτό το προγραμματάκι που προτείνεις είναι πιο αποτελεσματικό θα το δοκιμάσω σίγουρα, είμαι αρκετά άσχετος από antivirus και σ' αυτά τα θέματα δεν είσαι σίγουρος για το τι λειτουργεί.

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι πάντα ο αδύναμος κρίκος είναι ο άνθρωπος.Αυτός θα κάνει το λάθος.

Αν έχεις ενεργοποιήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που σου δίνει η τράπεζα ελαχιστοποιείς τους κινδύνους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...