ntsatras Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας και καλή χρονιά Διάβασα κάποια άρθρα αλλά η αλήθεια είναι οτι έχω μπερδευτεί λίγο. Έχω 3 ρουτερ της cosmote και 3 οροφους. θέλω απο το υπόγειο που ειναι το αρχικό sercom και συνδέεται η βασική γραμμή [vdsl 100] από χαλκό και οχι ftth (αν παίζει ρόλο), να μοιράσω σε ισόγειο (entry 2i) και 1ο όροφο (2ο sercom ) τα οποια θα χρησιμοποιήσω σαν brigde mode/ access point στο κάθε διαμέρισμα. (να ξεκαθαρίσω οτι όλες οι καλωδιώσεις ειναι utp και οι συνδεσμολογίες έχουν γίνει ηδη) στο ισογειο [bridge mode] συνδέονται pc , android tv , και κινητο στον 1ο [bridge mode] συνδέονται κινητά , tablet, αποκωδικοποιητής στο υπόγειο σπάνια κάποιο κινητο Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω είναι οτι κάποιες εως αρκετές φορές το wifi μου δείχνει οτι δεν έχει ιντερνέτ ή το χάνει τελείως είτε είμαι στο ισόγειο είτε στον 1ο. Με την ενσύρματη σύνδεση δεν εχω παρατηρήσει κάποιο εμφανή πρόβλημα Γνωρίζει κάποιος τι πρεπει να διορθώσω για να αποκαταστήσω το πρόβλημα ή τι ρυθμίσεις να κάνω εξ αρχής αν χρειαστεί? Ενημερώνω οτι οι γνώσεις είναι ελαφρώς περιορισμένες 😅 οπότε περίεργες ονομασίες - ορολογίες να μην τις κατέχω ευχαριστώ Νίκος
logvphys Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Αν τα εχεις βαλει οπως λες bridge mode απλα βγαλτα και καντα μονο access points βαζοντας τα στο ιδιο υποδικτυο με το κεντρικο ρουτερ (192.168.1.χ δλδ) , δωστους ενα ssid-pass και κλειστους το dhcp και εισαι ετοιμος. lan-lan τα συνδεις.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 α.δεν χρειαζεται να τα βαλεις καν bridge mode.αν το πρωτο Modem router ειναι 192.168.1.1 τοτε το δευτερο θα το βαλεις 192.168.1.254 και το τριτο 192.168.1.253. στο δευτερο και στο τριτο θα κλεισεις τον Dhcp ενω στο πρωτο ο Dhcp θα δινει απο το 192.168.1.2 μεχρι πχ το 192.168.1.100. για αυτο σου ειπα να βαλεις 192.168.1.254 και .253 για να ειναι εκτος ευρους dhcp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα