Προς το περιεχόμενο

προβληματισμενη

Fridak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και Καλή χρονιά...

Έχω μείνει άναυδη κ ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος με Πάρομοια εμπειρία ...Πρόσφατα πήγα σε κάποιο κεκ να ενημερωθώ για εκμάθηση γερμανικων κ απόκτηση τ c1 κ λίγο πολύ μου το πουλούσαν χωρίς να χρειαστεί να διαβάσω.  Επεσα απο τα σύννεφα καθώς το ζητούμενο είναι να μάθω τη γλώσσα. Έχει κανεις παρόμοια εμπειρια; τι γίνετε ρε παιδιά όλα πουλιούνται πλέον 🤔

Επεξ/σία από Fridak
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι σίγουρη ότι δεν τρολλάρεις;

Πήγες στα ΚΕΠ να ρωτήσεις για ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και αν όλο αυτό δεν είναι αρκετά παρανοϊκό, εσύ ΝΕΥΡΙΑΣΕΣ επειδή ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;

Και τρολλιά να είναι, σίγουρα είναι πρωτότυπη.

1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε

Είσαι σίγουρη ότι δεν τρολλάρεις;

Πήγες στα ΚΕΠ να ρωτήσεις για ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και αν όλο αυτό δεν είναι αρκετά παρανοϊκό, εσύ ΝΕΥΡΙΑΣΕΣ επειδή ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;

Και τρολλιά να είναι, σίγουρα είναι πρωτότυπη.

Κεκ ήθελα να γράψω 

10 ώρες πριν, Fridak είπε

Καλησπέρα και Καλή χρονιά...

Έχω μείνει άναυδη κ ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος με Πάρομοια εμπειρία ...Πρόσφατα πήγα σε κάποιο κεκ να ενημερωθώ για εκμάθηση γερμανικων κ απόκτηση τ c1 κ λίγο πολύ μου το πουλούσαν χωρίς να χρειαστεί να διαβάσω.  Επεσα απο τα σύννεφα καθώς το ζητούμενο είναι να μάθω τη γλώσσα. Έχει κανεις παρόμοια εμπειρια; τι γίνετε ρε παιδιά όλα πουλιούνται πλέον 🤔

οκ και τι ζητας εδω;

Εστω οτι πηρες το c1 επι πληρωμη χωρις διαβασμα, σε τι θα σε βοηθησει; να βρεις δουλεια στον ιδιωτικο τομεα; Εκει δε θα σε εξετασουν στα Γερμανικα αλλα αν τυχει και χρειαστει η γνωση και εσυ δεν...απολυση (εχει συμβει). Στο δημοσιο τομεα μεσω ΑΣΕΠ θα γινει εξεταση/ή οχι μοριοδοτηση

Αν εσυ θες να μαθεις απλως πας αλλου και ασε το καθενα να πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες. Εδω σε εναν αλλο ζητησαν 2500 ευρ για μεταφραση μιας σελιδας (σε αλλο θεμα)

2 ώρες πριν, filip123go είπε

Σε ποιο Κεκ και πόσα σου ζήτησαν; Μήπως σου έδωσαν κατάλογο με όλες τις γλώσσες και τις τιμές τους;

Όχι δεν έδωσαν κατάλογο απλά το θεώρησα γελοίο και ήθελα να το μοιραστώ προφανώς και δεν έχει νόημα να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι αναφέρθηκε σαν δεδομένο και αναρωτήθηκα τελικά τι κυκλοφορεί. Γι' αυτό και το ανεφερα

29 λεπτά πριν, Fridak είπε

Όχι δεν έδωσαν κατάλογο απλά το θεώρησα γελοίο και ήθελα να το μοιραστώ προφανώς και δεν έχει νόημα να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι αναφέρθηκε σαν δεδομένο και αναρωτήθηκα τελικά τι κυκλοφορεί. Γι' αυτό και το ανεφερα

Μάλλον είσαι μικρή ακόμα. :)
Μεγαλώνοντας θα μάθεις ότι στις μέρες μας σχεδόν όλα έχουν μία τιμή και πουλιούνται
.

Το θέμα είναι εσύ προσωπικά τί στάση θες να κρατήσεις απέναντι σε όλο αυτό και πώς θες να πορευτείς στην ζωή σου.
Δυστυχώς, δεν θα είναι πάντα ο ποιό εύκολος δρόμος το να προσπαθήσεις να κρατήσεις μία αξιοπρεπή στάση αλλά στην τελική όλα είναι στο χέρι σου. :)

Χρόνια πολλά.

• Like 1

2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

οκ και τι ζητας εδω;

Εστω οτι πηρες το c1 επι πληρωμη χωρις διαβασμα, σε τι θα σε βοηθησει;

Γράφει ότι το ζητούμενο είναι να μάθει την γλώσσα. Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

• Like 1

24 λεπτά πριν, denz είπε

Γράφει ότι το ζητούμενο είναι να μάθει την γλώσσα. Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

το μονο συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι μαλλον εχεις προβλημα με τη κατανοηση των ελληνικων

Που να πας και στα μεγάλα αδερφάκια των ΚΕΚ, τα "κολλέγια". Εκεί ολόκληρα μεταπτυχιακά πουλάνε, περίπου όπως τα περιγράφεις κι εσύ. 

Αφού σκοπός σου είναι η γνώση, κάνε το με τον "παραδοσιακό" τρόπο. Βρες ένα κλασσικό φροντιστήριο με τμήματα ενηλίκων ή έναν καλό ιδιαιτερά. Αν κρίνω από τις τιμές που άκουγα για τα μεταπτυχιακά, παίζει να σου βγει και φθηνότερα ο "παραδοσιακός" τρόπος. Σίγουρα όμως θα γίνει δουλειά. 

• Like 1

5 ώρες πριν, GiannisPap_ είπε

Που να πας και στα μεγάλα αδερφάκια των ΚΕΚ, τα "κολλέγια". Εκεί ολόκληρα μεταπτυχιακά πουλάνε, περίπου όπως τα περιγράφεις κι εσύ. 

Αφού σκοπός σου είναι η γνώση, κάνε το με τον "παραδοσιακό" τρόπο. Βρες ένα κλασσικό φροντιστήριο με τμήματα ενηλίκων ή έναν καλό ιδιαιτερά. Αν κρίνω από τις τιμές που άκουγα για τα μεταπτυχιακά, παίζει να σου βγει και φθηνότερα ο "παραδοσιακός" τρόπος. Σίγουρα όμως θα γίνει δουλειά. 

Δεν έχω πολύ καλή άποψη για τα Ελληνικά κολέγια και ούτε έχω πάει σε κάποιο από αυτά αλλά άμα (τυχαία παραδείγματα) το ALBA θέλει 10 χιλιάρικα για ένα MSc και το ΠΑ.ΠΕΙ. θέλει... 10 χιλιάρικα για ένα MSc, γιατί το ένα το πουλάει και το άλλο όχι; Και τα δημόσια ιδρύματα χρειάζονται αυτά τα λεφτά για να κλείνουν τρύπες στον προϋπολογισμό τους οπότε δεν μου λέει κάτι ο διαχωρισμός που κάνεις (μπορεί τα πιο low end κολέγια να είναι πραγματικός... πάτος - δεν γνωρίζω). Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό στο ΗΒ, 8 χιλιάδες λίρες Αγγλίας ~15 χρόνια πριν και το 1/4 πήρε πόδι χωρίς ούτε καν να πάρουν PGCert - ΤΙΠΟΤΑ, φυσικά χωρίς refund. Στα International Programmes του University of London γίνεται επίσης ο κακός χαμός με εκείνους που τα παρατάνε.  Οπότε τπτ δεν είναι απόλυτο.

2 ώρες πριν, ncrp είπε

Δεν έχω πολύ καλή άποψη για τα Ελληνικά κολέγια και ούτε έχω πάει σε κάποιο από αυτά αλλά άμα (τυχαία παραδείγματα) το ALBA θέλει 10 χιλιάρικα για ένα MSc και το ΠΑ.ΠΕΙ. θέλει... 10 χιλιάρικα για ένα MSc, γιατί το ένα το πουλάει και το άλλο όχι; Και τα δημόσια ιδρύματα χρειάζονται αυτά τα λεφτά για να κλείνουν τρύπες στον προϋπολογισμό τους οπότε δεν μου λέει κάτι ο διαχωρισμός που κάνεις (μπορεί τα πιο low end κολέγια να είναι πραγματικός... πάτος - δεν γνωρίζω). Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό στο ΗΒ, 8 χιλιάδες λίρες Αγγλίας ~15 χρόνια πριν και το 1/4 πήρε πόδι χωρίς ούτε καν να πάρουν PGCert - ΤΙΠΟΤΑ, φυσικά χωρίς refund. Στα International Programmes του University of London γίνεται επίσης ο κακός χαμός με εκείνους που τα παρατάνε.  Οπότε τπτ δεν είναι απόλυτο.

Τα λες πολύ μονοπρόσωπα. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι δωρεάν. Ενδεικτικά παραθέτω 12 σελίδες άνευ διδάκτρων μεταπτυχιακά.

Γενικότερα, καλό είναι να μην πληρώνεις για την παιδεία σου. Το έργο που παράγεις σε ένα μεταπτυχιακό (διατριβή) θεωρείται η πληρωμή στο πανεπιστήμιο. Από ό,τι έχω ακούσει από φίλους μου στο διδακτορικό σε πανεπιστήμια εσωτερικού/εξωτερικού τα δίδακτρα είναι η φράση: "If you pay tuition, the university didn't really accept you". Καλά για μεταπτυχιακά λογικό είναι γιατί οι περισσότεροι τα κάνουν για μόρια και όχι γιατί θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με ανώτατη επιστήμη.

Αλλά διδακτορικά αν κάποιος πληρώνει για αυτό είναι κορόιδο πρώτου βαθμού.

2 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Τα λες πολύ μονοπρόσωπα. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι δωρεάν. Ενδεικτικά παραθέτω 12 σελίδες άνευ διδάκτρων μεταπτυχιακά.

Γενικότερα, καλό είναι να μην πληρώνεις για την παιδεία σου. Το έργο που παράγεις σε ένα μεταπτυχιακό (διατριβή) θεωρείται η πληρωμή στο πανεπιστήμιο. Από ό,τι έχω ακούσει από φίλους μου στο διδακτορικό σε πανεπιστήμια εσωτερικού/εξωτερικού τα δίδακτρα είναι η φράση: "If you pay tuition, the university didn't really accept you". Καλά για μεταπτυχιακά λογικό είναι γιατί οι περισσότεροι τα κάνουν για μόρια και όχι γιατί θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με ανώτατη επιστήμη.

Αλλά διδακτορικά αν κάποιος πληρώνει για αυτό είναι κορόιδο πρώτου βαθμού.

Γενικά συμφωνώ και ειδικότερα για την διαφοροποίηση που κάνεις με τα διδακτορικά. Η ατάκα των φίλων σου όμως ίσως ισχύει για τα διδακτορικά που υπάρχει το λεγόμενο funding και σε μικρό βαθμό για τα υπόλοιπα, αλλά γενικότερα μάλλον όχι. Δεν ξέρω αν έχουν ακούσει για τους celebrities στις ΗΠΑ που λάδωναν ακόμα και 500K~1Μ για να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους σε καλές σχολές. Αν ήταν όπως τα λένε θα αρκούσε να πλήρωναν μόνο τα ήδη τεράστια προπτυχιακά δίδακτρα 50-60Κ τον χρόνο για να γίνουν δεκτοί.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47585336

Κι όμως δεν γίνεται... Και με δίδακτρα και χωρίς τελικά οι καλοί θα πάνε στα τοπ και οι λιγότερο καλοί στα λιγότερο φημισμένα.

Στα προπτυχιακά γίνεται πιο φανερό αυτό... Με 9,250 λίρες πας στο Cambridge, με 9,250 λίρες πας και στο London Metropolitan. Χωρίς δίδακτρα πας στο ΕΚΠΑ, χωρίς δίδακτρα πας και σε κάποιο... λιγότερο περιζήτητο τμήμα σε περιφερειακό ΤΕΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ncrp είπε

Τα περί πώλησης που έγραψα αναφέρονταν σε μια φράση στο αρχικό μήνυμα της νηματοθέτριας:

Αναφορά σε κείμενο

μου το πουλούσαν χωρίς να χρειαστεί να διαβάσω

Όταν έκανα έρευνα αγοράς για μεταπτυχιακό, 3 στα 3 κολλέγια έλεγαν ξεκάθαρα, χωρίς καμία διάθεση να κρυφτούν "και να δυσκολευτείς, ε εντάξει, θα τη βρούμε τη λύση, μην ανησυχείς". Εν τω μεταξύ εγώ δεν είχα βγάλει κανένα προβληματισμό ότι με ανησυχεί το επίπεδο ή οτιδήποτε άλλο, απλά αυτό ήταν το pitchάρισμα. Γενικά 3 στα 3 pitchαρίσματα πατούσαν πολύ στο πόσο απλό είναι να περάσεις τα μαθήματα και πόσο καλά διαρθρωμένα ώστε να μην ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα κτλ. 

Όταν λοιπόν αυτά τα μεταπτυχιακά στα παραπάνω κολέγια βρίσκονται στα ίδια ή και ελαφρώς περισσότερα χρήματα με το 100% εξ αποστάσεως (σημαντικό λόγω Covid) μεταπτυχιακό ενός αναγνωρισμένου πανεπιστημίου, η επιλογή δεν σηκώνει καν σκέψη. 

Στα περί χρηματοδότησης των πανεπιστημίων που γράφεις, συμφωνώ απόλυτα. Εννοείται ότι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν έσοδα ώστε να προσφέρουν ανταγωνιστικά προγράμματα.

Επεξ/σία από GiannisPap_

12 λεπτά πριν, GiannisPap_ είπε

Όταν λοιπόν αυτά τα μεταπτυχιακά στα παραπάνω κολέγια βρίσκονται στα ίδια ή και ελαφρώς περισσότερα χρήματα με το 100% εξ αποστάσεως (σημαντικό λόγω Covid) μεταπτυχιακό ενός αναγνωρισμένου πανεπιστημίου, η επιλογή δεν σηκώνει καν σκέψη.

Συμφωνώ απόλυτα! Τώρα καλά ξεμπερδέματα με τον βορεοκορεάτικο νταβά ΔΟΑΤΑΠ, που στέλνει ερωτηματολόγια 6 σελίδων σε Πανεπιστήμια για τα εξ αποστάσεως... Τεσπα, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...