Captan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε. Θελω να παρω καποιον αεροσυμπιεστη και θελω βοηθεια απο γνωστες. Η χρηση του θα ειναι γενικη (ισως φτασω να βαψω και το αμαξι καποια στιγμη στο τελος) και ρωταω για πληροφοριες. Σιγουρα θα ειναι 100λιτρων αλλα απο κει και μετα δεν γνωριζω τι αλλο πρεπει να ξερω. Toros, Lam, Bormann, Fox Hyundai, κι ενα σωρο αλλοι. Τι προτεινεται; Ιπποι. Γιατι 2,5 κι οχι 3 η 2; Γιατι με ιμαντα; Μονοκυλινδρος η δικυλινδρος; Και γενικη βοηθεια. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από Captan
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μια επισήμανση μόνο επειδή σε όλα τα άλλα δεν μπορώ να σε κατευθύνω. Οι ίπποι δηλαδή η ισχύς του μοτέρ εξαρτάται από τις εφαρμογές για τις οποίες το θέλεις, αν δηλαδή έχεις κάποια βαριά εφαρμογή τοτε αντί για 2 θα επιλέξεις 3hp. Τώρα για το αν αυτή η ισχύς είναι αρκετή ώστε να κάνεις τις δουλειές που θέλεις, ας το αναφέρει κάποιος γνωστης.
Captan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Μια επισήμανση μόνο επειδή σε όλα τα άλλα δεν μπορώ να σε κατευθύνω. Οι ίπποι δηλαδή η ισχύς του μοτέρ εξαρτάται από τις εφαρμογές για τις οποίες το θέλεις, αν δηλαδή έχεις κάποια βαριά εφαρμογή τοτε αντί για 2 θα επιλέξεις 3hp. Τώρα για το αν αυτή η ισχύς είναι αρκετή ώστε να κάνεις τις δουλειές που θέλεις, ας το αναφέρει κάποιος γνωστης. Εγω παλι νομιζα οτι αφου το μοτερ θα γεμιζει τον αεροθαλαμο, εχει να κανει μονο με αυτο και οχι με τι εργαλεια θα χρησιμοποιω. Λαθος;
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, Captan είπε Εγω παλι νομιζα οτι αφου το μοτερ θα γεμιζει τον αεροθαλαμο, εχει να κανει μονο με αυτο και οχι με τι εργαλεια θα χρησιμοποιω. Λαθος; Πιθανόν να έχεις δίκιο και να κάνω λάθος. Γενικά η ισχύς του μοτέρ μεταφράζεται σε πίεση και παροχή αέρα.
papoys1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, Captan είπε Καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε. Θελω να παρω καποιον αεροσυμπιεστη και θελω βοηθεια απο γνωστες. Η χρηση του θα ειναι γενικη (ισως φτασω να βαψω και το αμαξι καποια στιγμη στο τελος) και ρωταω για πληροφοριες. Σιγουρα θα ειναι 100λιτρων αλλα απο κει και μετα δεν γνωριζω τι αλλο πρεπει να ξερω. Toros, Lam, Bormann, Fox Hyundai, κι ενα σωρο αλλοι. Τι προτεινεται; Ιπποι. Γιατι 2,5 κι οχι 3 η 2; Γιατι με ιμαντα; Μονοκυλινδρος η δικυλινδρος; Και γενικη βοηθεια. Έχω του lidl με τα 100 ευρώ των 24 λίτρων. Δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Έχει δύναμη αλλά μικρή δεξαμενή αέρα. Αν δεν τον είχα σήμερα θα αγόραζα κάποιον περίπου 50 λίτρων και ενδεχομένως με τους ίδιους ίππους γιατί παραπάνω ανεβαίνει πολύ στη τιμή ή ίδιου μεγέθους αλλά με περισσότερους ίππους ώστε να αναπληρώνει τον αέρα πιο γρήγορα. Από μάρκα σίγουρα οι toros έχουν ένα καλό όνομα αλλά λίγο πιο ακριβοί από τους υπόλοιπους.
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, Captan είπε Εγω παλι νομιζα οτι αφου το μοτερ θα γεμιζει τον αεροθαλαμο, εχει να κανει μονο με αυτο και οχι με τι εργαλεια θα χρησιμοποιω. Λαθος; Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιείς είναι αυτά που καταναλώνουν τον αέρα που έχει ο αεροθάλαμος, όσο μεγαλύτερες ανάγκες παροχής αέρα έχουν τα εργαλεία τόσο πιο γρήγορα τον αδειάζουν, και το μοτέρ με τη σειρά του όσο πιο δυνατό είναι τόσο πιο γρήγορα αναπληρώνει τον αέρα στον αεροθάλαμο. Οπότε έχουν ή δεν έχουν σχέση τα εργαλεία που θα χρησιμοποιείς με το μοτέρ? 1
Captan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, Joshua21 είπε Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιείς είναι αυτά που καταναλώνουν τον αέρα που έχει ο αεροθάλαμος, όσο μεγαλύτερες ανάγκες παροχής αέρα έχουν τα εργαλεία τόσο πιο γρήγορα τον αδειάζουν, και το μοτέρ με τη σειρά του όσο πιο δυνατό είναι τόσο πιο γρήγορα αναπληρώνει τον αέρα στον αεροθάλαμο. Οπότε έχουν ή δεν έχουν σχέση τα εργαλεία που θα χρησιμοποιείς με το μοτέρ? Ναι, ετσι οπως το λες, εχει αμεση σχεση. Και για τα υπολοιπες ερωτησεις μου, εχουμε απαντησεις;
thanasisxask Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Captan είπε Καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε. Θελω να παρω καποιον αεροσυμπιεστη και θελω βοηθεια απο γνωστες. Η χρηση του θα ειναι γενικη (ισως φτασω να βαψω και το αμαξι καποια στιγμη στο τελος) και ρωταω για πληροφοριες. Σιγουρα θα ειναι 100λιτρων αλλα απο κει και μετα δεν γνωριζω τι αλλο πρεπει να ξερω. Toros, Lam, Bormann, Fox Hyundai, κι ενα σωρο αλλοι. Τι προτεινεται; Ιπποι. Γιατι 2,5 κι οχι 3 η 2; Γιατι με ιμαντα; Μονοκυλινδρος η δικυλινδρος; Και γενικη βοηθεια. Καταρχήν 100lt καζάνι είναι σχεδόν ιδανικό για έναν ερασιτέχνη. Κοιτάς αυτό που έχει την μεγαλύτερη ιπποδύναμη και αυτό που είναι με ιμάντα με μια κεφαλή. Αυτά που έχουν ιμάντα είναι επαγγελματικά και μπορείς να αλλάξεις και μοτέρ ξεχωριστά και κεφαλή,ενω τα άλλα έχουν κουμπωμένο το μοτέρ πάνω στην μονομπλοκ κεφαλή ή οποια νομίζω πως δεν επισκευαζεται. Εν τω μεταξύ έχω ένα αεροκλειδο facom 1/2 το οποίο έχει μέση κατανάλωση 127lt/m και από τι βλέπω τα πιστόλια hvlp έχουν και αυτά αρκετή κατανάλωση αέρα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από thanasisxask 1
xsterg Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 ξεκαθαρισε τι θελεις να κανεις. αν το θελεις για ερασιτεχνικη χρηση η επαγγελματικη χρηση. αλλα για να ρωτας σε φορουμ μαλλον για ερασιτεχνικη χρηση το θελεις.
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Captan είπε Ναι, ετσι οπως το λες, εχει αμεση σχεση. Και για τα υπολοιπες ερωτησεις μου, εχουμε απαντησεις; Ε δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να το δεις Όσο για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου θα προσπαθήσω, αν και δεν είμαι ειδικός. Αν και κάθε εργαλείο έχει τις δικές του απαιτήσεις και σε παροχή και σε πίεση, 100 λίτρα και πίεση 8 bar πιστεύω ότι καλύπτουν κάθε ερασιτέχνη. Οι ίπποι όπως είπαμε και παραπάνω έχουν άμεση σχέση με το πόσο γρήγορα αναπληρώνεται ο αέρας στον αεροθάλαμο. Όσο για τις μάρκες συνήθως μια επώνυμη είναι πιο αξιόπιστη από μια άγνωστη, είναι όμως και ακριβότερη. Με ιμάντα είναι πιο αξιόπιστοι σε σχέση με τους μονομπλόκ, άσε που σε αυτούς με ιμάντα μπορείς να αλλάξεις πχ μόνο τον συμπιεστή αν χαλάσει. Επίσης αυτοί με ιμάντα κάνουν λιγότερο θόρυβο, και είναι πολύ ακριβότεροι. 1
Captan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, xsterg είπε ξεκαθαρισε τι θελεις να κανεις. αν το θελεις για ερασιτεχνικη χρηση η επαγγελματικη χρηση. αλλα για να ρωτας σε φορουμ μαλλον για ερασιτεχνικη χρηση το θελεις. Για ερασιτεχνικη το θελω αρχικως, αλλα μπορει να φτασω να βαψω και το αμαξι. Κι επειδη μπορει να συμβει και αυτο, θελω κατι που να μπορει να το κανει, εστω και για μια μονο φορα...
thanasisxask Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, Captan είπε Για ερασιτεχνικη το θελω αρχικως, αλλα μπορει να φτασω να βαψω και το αμαξι. Κι επειδη μπορει να συμβει και αυτο, θελω κατι που να μπορει να το κανει, εστω και για μια μονο φορα... Οποιοδήποτε και να πάρεις στα 100lt σου κάνει, όταν αποφασίσεις και πάρεις κάποιο, ενημέρωσε μας.
Kiriakos-GR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πονεμένη ιστορία οι κινεζικοί ρυθμιστές πίεσης που σκορπίζουνε κάθε 16 μήνες. Αμα βρεις πάρε κάτι σε Γιαπωνέζικο με τρία χρόνια εγγύηση, εγώ έχω Ιταλικό 40 ετών 150L και του έβαλα Γιαπωνέζικο ρυθμιστή πίεσης SMC full metal. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2021 από Kiriakos-GR
Captan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, thanasisxask είπε Οποιοδήποτε και να πάρεις στα 100lt σου κάνει, όταν αποφασίσεις και πάρεις κάποιο, ενημέρωσε μας. Μαλλον για το Fox παω. 7 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε Πονεμένη ιστορία οι κινεζικοί ρυθμιστές πίεσης που σκορπίζουνε κάθε 16 μήνες. Αμα βρεις πάρε κάτι σε Γιαπωνέζικο με τρία χρόνια εγγύηση, εγώ έχω Ιταλικό 40 ετών 150L και του έβαλα Γιαπωνέζικο ρυθμιστή πίεσης SMC full metal. Για πες....
LouCi4er Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 20 ώρες πριν, Captan είπε Για ερασιτεχνικη το θελω αρχικως, αλλα μπορει να φτασω να βαψω και το αμαξι. Κι επειδη μπορει να συμβει και αυτο, θελω κατι που να μπορει να το κανει, εστω και για μια μονο φορα... Παρε οποιον βρεις φθηνοτερο,οτι και να παρεις ολοι φασον ειναι.Αφου βλεπεις στο σκρουτζ οτι ολοι πανω κατω ιδια τιμη εχουν,αν ηταν ο Toros καλυτερος,θα ειχε αλλη τιμη.Εχω εναν Maximus (καπως ετσι νομιζω λεγεται) τον οποιο τον εχω αν θυμαμαι καλα απο το 2014.Σκυλι μαυρο,δεν εχει κανει κιχ.Εχω παρει και αλλους 3 για φιλους και ολους τους πηρα διαφορετικη μαρκα,για να δοκιμαζω τι παιζει γενικα.Ο ενας Fox,ο ενας Toro,και ο τριτος μια μαρκα οτι να ναι.Συνολικα δλδ 4.Να πω εδω οτι ολοι ειναι με 2 ιππους μοτερ,ο δικος μου με 2.5 ιππους μοτερ.Ο χειροτερος ειναι ο Toros,καρακινεζικος φασον και ειναι ο πιο αργος οταν γεμιζει,ο Fox ειναι ο καλυτερος μαζι με τον Maximus.Ολοι 50 λιτρα αλλα καπως ετσι παει η δουλεια και σε πιο μεγαλα αεροφυλακια.Πηραμε στην δουλεια το καλοκαιρι εναν 100αρι Toros και εναν 500αρι παλι Toros.Ο 500αρης κανει πολυ ωρα να γεμισει αλλα φαινεται οτι ειναι πολυ ποιοτικη κατασκευη,1700€ κοστισε (Blue Line).O 100αρης φαινεται οτι ειναι φασον κινεζια (μαπα φιλτρο αερος,ταπα λαδιου ιδια με το δικο μου που ειναι κινεζικο,εχει αρχισει και χανει ελαχιστο λαδι) δειχνει να γεμιζει ικανοποιητικα (Red Line). Παμε τωρα,100αρι αεροφυλακιο ειναι οριακο αν θελεις να δουλεψεις αεροκλειδο και να βαψεις.Αν θες να βαψεις ενα ποδηλατο ειναι οκ,αν θες να βαψεις αμαξι δεν φτανει.Βεβαια για να βαψεις αμαξι μια φορα στην ζωη σου ισως και να κανεις δουλεια αλλα να ξερεις ειναι οριακο,θα πατας 5 φορες το πιστολι και θα ξεκιναει να γεμιζει,δεν ειναι καλο αυτο.Τωρα αναμεσα σε monoblock και με ιμαντα.Οκ,σε ενα 500λτ κομπρεσερ εννοειτε με ιμαντα,σε τοσο μικρο μηχανημα πιστευω ειναι υπερβολη.Το μονο που θα παθει αν παθει,ειναι να σου καει το μοτερ,το ιδιο πραγμα ειναι και στις δυο περιπτωσεις.Ενας ηλεκτροκινητηρας 3 ιππων εχει απο 150€ και πανω,περιελιξη αν κανες τον ιδιο θελει 100€ περιπου.Οποτε δεν αλλαζει κατι.Μονο αν χρειαστει να αλλαξεις την κεφαλη,στον μονομπλοκ δεν αλλαζει,παει ολο πακετο που δεν παιζει να βρεις.Ενω στο αλλο αλλαζει αλλα εχει κοντα στο 200ευρω που δεν πιστευω οτι συμφερει. Για να μην τα πολυλογω,ειναι φθηνα εργαλεια τα οποια τα εχουν φτιαξει να τα παιρνεις και οταν χαλανε να τα πετας γιατι δεν συμφερει η επισκευη.Σε κομπρεσερ αερα που στοιχιζει 300 κατι ευρω,να αλλαξεις κεφαλη που εχει 200 δεν νομιζω οτι αξιζει,παιρνεις καινουργιο.Γι αυτο λεω παρε οποιο βρεις φθηνοτερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα