Gatoskylo8 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Όπως αναφέρει και ο τίτλος, βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης του καλύτερου value for money για τα φαγώσιμα που καταναλώνω. Μέχρι πρόσφατα αγόραζα τα πάντα από Σκλαβενίτη/Βασιλόπουλο, αλλά πλέον θέλω να περιορίσω τα έξοδα και σκέφτηκα τη λαϊκή ως λύση. Αν αφήσουμε στην άκρη το κομμάτι της αισθητικής, συμφέρει να αγοράζεις από λαϊκή αγαθά; Να σημειωθεί πως δεν θέλω να πάω στο κλείσιμο για να αγοράσω όσα έχουν ξεμείνει και ούτε θα ήθελα να μπω σε όλη αυτήν τη διαδικασία για απειροελάχιστο κέρδος.
DimosthenisG Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 λολ ποιας αισθητικής? Οτι ειναι φρεσκο ειναι καλύτερο οταν το παιρνεις απο την λαικη ειτε ειναι φρουτα ειτε ψαρια 2
melodicpunk Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ανάλογα το που βρίσκεσαι. Αν είσαι σε επαρχιακή πόλη με πλούσια γεωργία δεν υπάρχει λόγος να πας στο σούπερ μάρκετ. Τα προϊόντα στη λαϊκή είναι οικονομικότερα, ποιο φρέσκα, στηρίζεις την τοπική αγορά. Τώρα η αισθητική που λες δεν ξέρω τι σημασία έχει στο φαγητό. Το θέμα είναι να είναι γευστικό το προϊόν που αγοράζεις. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση γευστικά θεωρώ, ούτε στα φρούτα, ούτε στα λαχανικά αλλά ούτε και στα ψάρια. Το δύσκολο είναι να βρεις καλό παραγωγό όπου θα ξέρεις τι παίρνεις και προφανώς το κουβαλημα + ότι δεν θα έχεις την ευκαιρία να πας όλες τις ώρες/μέρες.
Gatoskylo8 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, melodicpunk είπε Δεν υπάρχει καμία σύγκριση γευστικά θεωρώ, ούτε στα φρούτα, ούτε στα λαχανικά αλλά ούτε και στα ψάρια. Το δύσκολο είναι να βρεις καλό παραγωγό όπου θα ξέρεις τι παίρνεις και προφανώς το κουβαλημα + ότι δεν θα έχεις την ευκαιρία να πας όλες τις ώρες/μέρες. Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και εύχομαι με τη σειρά μου να έχεις ένα πανέμορφο έτος! Δυστυχώς δεν έχω κανέναν παραγωγό και οι ώρες που είναι η λαϊκή συχνά δεν με βολεύουν. Επιπροσθέτως μένω στην Αθήνα, οπότε τρέχα γύρευε στο που θα βρω κάποιον αξιόπιστο μανάβη. Συμπεραίνω πως το ζητούμενο είναι στο ''που θα πέσεις'' στη λαϊκή και χρειάζεται αναζήτηση, τουλάχιστον τις πρώτες φορές που θα πας.
moure Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλά μην τρελένεστε ότι στην λαϊκή είναι όλοι παραγωγοί,οι πιο πολλοί έμποροι είναι,αγοράζουν από την κεντρική λαχαναγορά και μεταπωλούν στη λαϊκή. 3
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Αν αφήσουμε στην άκρη το κομμάτι της αισθητικής, συμφέρει να αγοράζεις από λαϊκή αγαθά; Ναι. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από MauroPaltoudias
KoreanW Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 41 minutes ago, Gatoskylo8 said: Όπως αναφέρει και ο τίτλος, βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης του καλύτερου value for money για τα φαγώσιμα που καταναλώνω. Μέχρι πρόσφατα αγόραζα τα πάντα από Σκλαβενίτη/Βασιλόπουλο, αλλά πλέον θέλω να περιορίσω τα έξοδα και σκέφτηκα τη λαϊκή ως λύση. Αν αφήσουμε στην άκρη το κομμάτι της αισθητικής, συμφέρει να αγοράζεις από λαϊκή αγαθά; Να σημειωθεί πως δεν θέλω να πάω στο κλείσιμο για να αγοράσω όσα έχουν ξεμείνει και ούτε θα ήθελα να μπω σε όλη αυτήν τη διαδικασία για απειροελάχιστο κέρδος. Περί φρέσκου: Στη λαϊκή δεν είναι μόνο παραγωγοί, είναι και έμποροι. Περί τιμών: Δεν είναι κανόνας ότι στη λαϊκή έχει μόνο φτηνότερες τιμές.Αναλόγως πολλών παραγόντων: γειτονιάς, πάγκου, εποχής, ώρας κλπ. Όσο πιο αργά πας, τόσο θα ρίχνουν τις τιμές για να ξεπουλήσουν. Και δε θα είναι «όσα έχουν ξεμείνει», ίσα ίσα που πολλές φορές συμβαίνει να πουλάνε νωρίτερα αυτά που θέλουν να σπρώξουν μη σου πω. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, KoreanW είπε ίσα ίσα που πολλές φορές συμβαίνει να πουλάνε νωρίτερα αυτά που θέλουν να σπρώξουν μη σου πω. Το πρωί διαλέγεις, το μεσημέρι απλά μαζεύεις ο, τι έχει απομείνει. Αυτή είναι η λογική. Όσο για το αν σπρώχνουν αυτά που θέλουν το πρωί, προφανώς και δεν μπορεί να ισχύσει, καθώς η προσφορά είναι στο ζενίθ. Επομένως, αν γίνει κάτι τέτοιο, δύο είναι τα τινά : Α) στέλνει με τον τρόπο του, τον υποψήφιο αγοραστή στους υπόλοιπους πάγκους (εκτός από τον έξυπνο παραγωγό/έμπορο, υπάρχουν και οι έξυπνοι καταναλωτές) , Β) του μένουν τα "καλά τεμάχια" στο χέρι, η ώρα περνάει, οι τιμές πέφτουν, αρχίζουν τα σουρτα φερτα (ήτοι, κοιτάζει ο παραγωγός/έμπορος τι τιμές έχει ο παραδίπλα και προσαρμόζεται για να παραμείνει ανταγωνιστικός) και στο τέλος - με βάση πάντα, τη λογική που ανέφερες παραπάνω - πουλάει το κατά κοινή παραδοχή καλό, σε χαμηλότερη από τις πρωινές, τιμή (άρα, χαμένο κέρδος επί της ουσίας). Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από MauroPaltoudias 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, KoreanW είπε Περί φρέσκου: Στη λαϊκή δεν είναι μόνο παραγωγοί, είναι και έμποροι. Περί τιμών: Δεν είναι κανόνας ότι στη λαϊκή έχει μόνο φτηνότερες τιμές.Αναλόγως πολλών παραγόντων: γειτονιάς, πάγκου, εποχής, ώρας κλπ. Όσο πιο αργά πας, τόσο θα ρίχνουν τις τιμές για να ξεπουλήσουν. Και δε θα είναι «όσα έχουν ξεμείνει», ίσα ίσα που πολλές φορές συμβαίνει να πουλάνε νωρίτερα αυτά που θέλουν να σπρώξουν μη σου πω. Σε ευχαριστώ πολύ, θέλει ψάξιμο αλλά με βοήθησες να έχω μια καλύτερη εικόνα! 1
KoreanW Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, MauroPaltoudias said: Το πρωί διαλέγεις, το μεσημέρι απλά μαζεύεις ο, τι έχει απομείνει. Αυτή είναι η λογική. Όσο για το αν σπρώχνουν αυτά που θέλουν το πρωί, προφανώς και δεν μπορεί να ισχύσει, καθώς η προσφορά είναι στο ζενίθ. Επομένως, αν γίνει κάτι τέτοιο, δύο είναι τα τινά : Α) στέλνει με τον τρόπο του, τον υποψήφιο αγοραστή στους υπόλοιπους πάγκους, Β) του μένουν τα "καλά τεμάχια" στο χέρι, η ώρα περνάει, οι τιμές πέφτουν, αρχίζουν τα σουρτα φερτα (ήτοι, κοιτάζει ο παραγωγός/έμπορος τι τιμές έχει ο παραδίπλα και προσαρμόζεται για να παραμείνει ανταγωνιστικός) και στο τέλος - με βάση πάντα, τη λογική που ανέφερες παραπάνω--πουλάει το κατά κοινή παραδοχή καλό, σε χαμηλότερη από τις πρωινές τιμές (άρα, χαμένο κέρδος επί της ουσίας). δεν ισχύει αυτό που λες γιατί πολύ απλά δεν έχουν όλες τις ποσότητες πάνω στον πάγκο, αλίμονο δηλαδή, σκέψου μια ολόκληρη καρότσα να είχε αδειάσει σε ένα πάγκο τα καφάσια τα αδειάζουν το ένα μετά το άλλο πάνω στον πάγκο με νέες ποσότητες και εννοείται ότι μια λαϊκή είναι μια μικρή κοινωνία, γνωρίζονται μεταξύ τους και συντονίζουν πρακτικές για να πουλάνε όλοι όσο ακριβότερα μπορούν, το μόνο που τους αγγίζει είναι η πίεση χρόνου στο κλείσιμο της λαϊκής από το φόβο να γυρίσουν πίσω με ...γεμάτες καρότσες, για αυτό και ρίχνουν τις τιμές προς το τέλος Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από KoreanW 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, KoreanW είπε δεν ισχύει αυτό που λες γιατί πολύ απλά δεν έχουν όλες τις ποσότητες πάνω στον πάγκο, αλίμονο δηλαδή, σκέψου μια ολόκληρη καρότσα να είχε αδειάσει σε ένα πάγκο τα καφάσια τα αδειάζουν το ένα μετά το άλλο πάνω στον πάγκο με νέες ποσότητες Τα καφάσια τα έχουν πίσω τους, για προφανή λόγο (το αυτοκίνητο το έχουν παρκάρει ίσως και 2-3 τετράγωνα πιο κάτω και μέχρι τη λήξη, προφανώς και δεν υπάρχει δυνατότητα - κατά τη διάρκεια - να ξεφορτωσουν κάτι). Ηδη από το ξεφόρτωμα στις 05.30-06.00 και την ώρα που στήνουν, ξέρουν ποιά καφάσια θα φύγουν άμεσα. Αυτά βάζουν στην πρώτη παρτίδα στον πάγκο. Συνήθως από πίσω, έχουν ντανιάσει σε μια πλευρά, τα επιπλέον καφάσια με δεύτερη και τρίτη παρτίδα που θα φύγει άμεσα (τύπου μεγάλα πορτοκάλια και όχι τα μικρά, καλομούτσουνες και όχι στραβομούτσουνες ντομάτες και ούτω καθεξής). 11 λεπτά πριν, KoreanW είπε το μόνο που τους αγγίζει είναι η πίεση χρόνου στο κλείσιμο της λαϊκής από το φόβο να γυρίσουν πίσω με ...γεμάτες καρότσες, για αυτό και ρίχνουν τις τιμές προς το τέλος Προφανώς ισχύει αυτό, αλλά σαφώς και δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Πριν ξεκινήσουν ωστόσο, γνωρίζουν πολύ καλά αν αυτό που πάνε να πουλήσουν, μπορεί να σταθεί δίπλα στα άλλα. Οπότε, σκέψου ότι ερχόμενοι από επαρχία και συνυπολογιζοντας διόδια, πετρέλαια κλπ, δεν είναι λίγες οι φορές που σε κακές παρτίδες, δεν κατεβαίνουν καν σε μεγάλες λαϊκές,επιλεγοντας πιο κοντινές αγορές ή αλλιώς, κεντρικές αγορές με εξαρχής χαμηλότερες τιμές. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από MauroPaltoudias 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Προσωπικά και για Αθήνα πάντα μονο σε μια περιοχή εκεί που μένω δηλαδή, δεν βρίσκω διάφορες στις γεύσεις μεταξύ των δύο. Για την τιμή, λίγο φθηνότερη βγαίνει η λαϊκή. Παλαιά αγοράζαμε από λαϊκή αλλά επειδή μας κουράζει το κουβάλημα σε ανηφορές οσο και για θέμα ωραρίου σταματήσαμε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Όπως αναφέρει και ο τίτλος, βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης του καλύτερου value for money για τα φαγώσιμα που καταναλώνω. Μέχρι πρόσφατα αγόραζα τα πάντα από Σκλαβενίτη/Βασιλόπουλο, αλλά πλέον θέλω να περιορίσω τα έξοδα και σκέφτηκα τη λαϊκή ως λύση. Αν αφήσουμε στην άκρη το κομμάτι της αισθητικής, συμφέρει να αγοράζεις από λαϊκή αγαθά; Να σημειωθεί πως δεν θέλω να πάω στο κλείσιμο για να αγοράσω όσα έχουν ξεμείνει και ούτε θα ήθελα να μπω σε όλη αυτήν τη διαδικασία για απειροελάχιστο κέρδος. Η λαϊκή είναι η πρώτη επιλογή σε θέμα φρέσκου και τιμής. Από εκεί και πέρα από super market για φρούτα και λαχανικά,πάνε και μια βόλτα από τα lidl.Θα εκπλαγείς σε σχέση με τα άλλα σε θέμα ποιότητας και τιμής. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από jmmys
SilentVoice Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Λαϊκή μπορείς να πας και σε γειτονική περιοχή-Δήμο, πιθανόν να υπάρχει λαϊκή το Σάββατο κάπου κοντά σου.
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Υπάρχει όλο το πρόγραμμα αναρτημένο, στον ιστότοπο εδώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα