Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Σε 2 μπαλκονόπορτες με αλουμίνια γνωστής μάρκας έχω εξωτερικά ρόλο που κατεβαίνει από μέσα με ιμάντα. Όταν φυσάει αέρας και τα ρολά ειναι κατεβασμένα, ακούγεται ένας συνεχής θόρυβος / κρότος που προκαλείται από το κούνημα του ρόλου λόγω του ανέμου.

Παρατηρώντας καλύτερα, βλέπω ότι στους δύο κάθετους οδηγούς υπάρχουν - και καλά - σκουπάκια, τα οποία όμως είναι πολύ "κοντά" και μοιάζουν περισσότερο με τσοχακια, με αποτέλεσμα να μην σταθεροποιούν το ρόλο όταν είναι κατεβασμένο αλλά αντιθέτως αυτό έχει αρκετό χώρο να "παίζει" κάνοντας και το θόρυβο.

Πώς μπορώ να αλλάξω αυτά τα "σκουπάκια"; μου φαίνονται συρταρωτα. Υπάρχει τρόπος να βγουν εύκολα χωρίς να λυθεί το αλουμίνιο; 

Επισης, για αντικατάσταση, υπάρχει κάποιος μπουσουλας να βρω πόσο παχιά σκουπάκια θα πάρω ώστε να μην παλαντζαρει μεν το ρόλο, αλλά και να μη σφηνωνει; 

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κι εγώ. Το ίδιο πρόβλημα έχω. Επίσης τρίζουν.στο ανέβασμα κατέβασμα υπερβολικά με αποτέλεσμα να αποφεύγω να τα ανεβάσω/κατεβάσω σε ώρες κοινής ησυχίας. Αν βρήκε λύση ο θεματοθετης ας μας την πει.

Δημοσ.

Σε γκαραζόπορτα ρολό έκανα το εξής:την κατέβαζα όσο πιο κάτω γινόταν ώστε απο το βάρος και απο το σπάσιμο που κάνουν τα κομμάτια να σφηνώνει στους οδηγους.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, UraniaTs0718 είπε

Κι εγώ. Το ίδιο πρόβλημα έχω. Επίσης τρίζουν.στο ανέβασμα κατέβασμα υπερβολικά με αποτέλεσμα να αποφεύγω να τα ανεβάσω/κατεβάσω σε ώρες κοινής ησυχίας. Αν βρήκε λύση ο θεματοθετης ας μας την πει.

Ο νηματοθετης μπορει να βρηκε λυση και να μην τον ενοιαξε καν να ενημερωσει το θεμα,αλλα το θεμα ειναι 2,5 χρονια παλιο.
Ο επομενος που μπηκε,1 χρονο μετα,δεν εκανε παραθεση το νηματοθετη,οποτε δεν πηρε απαντηση.

Μαντεψε τι εχετε κοινο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν διάφοροί τύποι υλικών για τα φυλλαράκια. Βαρέως τύπου αλουμινίου μέχρι και φτηνά πλαστικά. Τα βαρέως δύσκολα χτυπάνε με τον αέρα. Τα φτηνιάρικα πλαστικά ότι βουρτσάκι και να τους βάλεις πάλι θα χτυπάνε εστω και λιγότερο αν φυσάει δυνατα. Φροντίστε να τα κατεβάζετε τελείως κατω και να μην αιωρούνται.Για να αλλαχτούν τα βουρτσάκια πρέπει να βγουν οι οι πλαινοί οδηγοί. Ειναι περαστοί και δεν γίνεται διαφορετικά.

Και εγω φτηνιάρικα φυλαράκια εχω στα ρολλα  αλλα οι πλαινοί οδηγοί έχουν καλά βουρτσάκια και δεν τα εχω ακούσει ποτέ να χτυπάνε. Ενδεχομένως οι εταιρείες διέγνωσαν το πρόβλημα και εβγαλαν οδηγούς με καλύτερα βουρτσάκια.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/1/2021 στις 7:46 ΜΜ, dtzgr είπε

Επισης, για αντικατάσταση, υπάρχει κάποιος μπουσουλας να βρω πόσο παχιά σκουπάκια θα πάρω ώστε να μην παλαντζαρει μεν το ρόλο, αλλά και να μη σφηνωνει; 

Τέτοια βουρτσακια θα βρεις σε όσους κατασκευάζουν αλουμίνια και σε ότι πάχος θέλεις πχ 1cm, 1,5cm κλπ κλπ.

Μπαίνουν εύκολα,  αλλά πρέπει να λυθεί ο οδηγός...

Οπότε θέλεις μάστορα αν δεν μπορείς μόνος σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...