Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!

Επειδή είμαι νοσταλγός παλιών σειρών. ταινιών, κλπ, και επειδή μπήκα πρόσφατα σε τέτοιο mood (Ατρόμητοι, κλπ), θέλω να ξαναδώ μια παλιά μεξικάνικη παιδική σειρά που έβλεπα μικρός, "το ημερολόγιο της ντανιέλα" (no jugdment), και να την... περάσω στην επόμενη γενιά. Επειδή η συγκεκριμένη, όπως και πολλές άλλες, δεν υπάρχουν στο web - τουλάχιστον όχι μεταγλωττισμένη - σκεφτόμουν μήπως υπάρχει τρόπος να πάρει κάποιος στα χέρια του, και με το ανάλογο κόστος, ένα τέτοιο περιεχόμενο για προσωπική χρήση από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Την συγκεκριμένη την πρόβαλλε πρώτος ο ΣΚΑΙ το '99, και μετέπειτα ο Alpha Sky και ο Alpha, Άρα υποθέτω ότι βρίσκεται (αν βρίσκεται ακόμα) στην ταινιοθήκη του συγκεκριμένου καναλιού.  Έχει κάποιος κάποια ιδέα ή μια ανάλογη εμπειρία ή να ξέρει πως γίνεται κι αν γίνεται κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν γίνεται η όχι. Παντως για το κόστος σε περίπτωση που γίνεται, να ξέρεις ότι θα είναι υψηλό. Συνήθως όταν ένα καναλι αγοράζει μια ταινία από άλλο, αγοράζει και το δικαίωμα προβολής, λογικά μαζί με την ταινία (και εφόσον γίνεται να πουληθεί) θα αγοράσεις και αυτό το δικαίωμα. Δηλαδή δεν μιλάμε εδώ απλά για μια ταινία που την αγοράζεις από το τοπικό μαγαζί της περιοχής σου για προσωπικη χρήση με το δικαίωμα αναπαραγωγής να απαγορεύεται. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω, εγω που εψαχνα απο το αρχειο της ΕΡΤ παλιους αγωνες ραλλυ, δεκαετιας 80 και ποιο συγκεκριμενα τα Ακροπολις 81 εως 86 και απευθυνθηκα που αλλου στην ΕΡΤ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ) το 2005, το μονο που καταφερα να παρω ηταν ενα τιποτα, τελικα μετα απο ερωτησεις μεσω φιλων και γνωστων σε ανθρωπους που δουλευαν εκει, κασταληξαμε οτι οι -δεν γραφω αυτο που θελω να γραψω- που τους πληρωνουμε ενα σωρο λεφτα, δεν κραταγαν τιποτα μπακαπ και "γραφαν" πανω στις ηδη υπαρχουσες "κασετες" για λογους οικονομιας....(εδω γελαμε!!!), ελπιζω οτι ΣΚΑΙ και Alpha ειναι ποιο σωστοι και θα την εχουν κρατησει μπακαπ. Οποτε το ποιο απλο ή πας απο εκει ή στελνεις μια επιστολη και ρωτας εαν υπαρχει

Επεξ/σία από spinemm
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spinemm είπε

Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω, εγω που εψαχνα απο το αρχειο της ΕΡΤ παλιους αγωνες ραλλυ, δεκαετιας 80 και ποιο συγκεκριμενα τα Ακροπολις 81 εως 86 και απευθυνθηκα που αλλου στην ΕΡΤ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ) το 2005, το μονο που καταφερα να παρω ηταν ενα τιποτα, τελικα μετα απο ερωτησεις μεσω φιλων και γνωστων σε ανθρωπους που δουλευαν εκει, κασταληξαμε οτι οι -δεν γραφω αυτο που θελω να γραψω- που τους πληρωνουμε ενα σωρο λεφτα, δεν κραταγαν τιποτα μπακαπ και "γραφαν" πανω στις ηδη υπαρχουσες "κασετες" για λογους οικονομιας....(εδω γελαμε!!!), ελπιζω οτι ΣΚΑΙ και Alpha ειναι ποιο σωστοι και θα την εχουν κρατησει μπακαπ. Οποτε το ποιο απλο ή πας απο εκει ή στελνεις μια επιστολη και ρωτας εαν υπαρχει

Χωρίς πρόθεση να δικαιολογήσω την ΕΡΤ, αλλά απλά για ενημερωτικούς λόγους, μέχρι το 1980 σε όλο τον κόσμο οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν κρατούσαν αρχείο των προγραμμάτων και ξαναχρησιμοποιούσαν τις κασέτες λόγω κόστους, λόγω δικαιωμάτων ή/και γιατί θεωρούσαν ότι δεν ήταν κάτι που άξιζε να διατηρηθεί!!!

Και μάλιστα τα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης τις περισσότερες φορές ακόμη και σειρές, όχι μόνο ενημερωτικά και αθλητικά προγράμματα, ήταν απευθείας μετάδοση και δεν γράφονταν πουθενά!

Υπάρχει σχετικό λήμμα στην Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_television_broadcast

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι και να έχει κάποιο κανάλι τη συγκεκριμένη σειρά και άλλες ξένες δεν μπορεί να τις πουλήσει γιατί έχει πληρώσει μόνο δικαιώματα προβολής τους.

Από την ΕΡΤ ή άλλο κανάλι αν πουλάνε μπορείς μόνο να αγοράσεις παραγωγές δικές τους που έχουν πληρώσει και έχουν πλήρη δικαιώματα. Τόσο παλιά σειρά όμως δεν ξέρω αν μπορείς να την βρεις ανεβασμένη σε κανένα τορεντ πράγμα όμως δύσκολο.

Δημοσ.

Πιο εύκολα θα μάθεις ισπανικά για να δεις την σειρά από το να την πάρεις από τον ΣΚΑΙ. Ακόμα και να υπάρχει στο αρχείο, λογικά θα είναι σε betacam άρα χρειάζεται επαγγελματικός εξοπλισμός για να ψηφιοποιηθεί, εξοπλισμός που μπορεί πλέον το ΣΚΑΙ να μην έχει πια διαθέσιμο. Πάντως 2-3 λεπτά έβαλα να το δω στο youtube (El diario de Daniela) και κόντεψα να αυτοκτονήσω, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο άθλιο θα είναι το Ελληνικό dub (υπάρχουν μερικά σκόρπια επεισόδια στο youtube που δεν τολμάω να τα κάνω click) όταν είναι τόσο cringe στα ισπανικά. Νομίζω είναι απλά παιδική νοσταλγία και θα απογοητευτείς. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, michael92 είπε

Ακόμα και να υπάρχει στο αρχείο, λογικά θα είναι σε betacam άρα χρειάζεται επαγγελματικός εξοπλισμός για να ψηφιοποιηθεί, εξοπλισμός που μπορεί πλέον το ΣΚΑΙ να μην έχει πια διαθέσιμο

BetaCam συσκευές υπάρχουν εκατοντάδες στην Αθήνα. Δεν είναι πρόβλημα η μεταγραφή.

ΥΓ Εμένα μου άρεσε η Hélène

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, costis ni είπε

BetaCam συσκευές υπάρχουν εκατοντάδες στην Αθήνα. Δεν είναι πρόβλημα η μεταγραφή.

ΥΓ Εμένα μου άρεσε η Hélène

Και πόσο θα χρεώσουν για 75 ώρες ψηφιοποίησης αυτοί που έχουν τον εξοπλισμό; Μάλλον πιο φθηνά βγαίνει να πληρώσει χομπίστες 5 ευρώ το επεισόδιο για να του φτιάξουν υπότιτλους.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, michael92 είπε

Και πόσο θα χρεώσουν για 75 ώρες ψηφιοποίησης αυτοί που έχουν τον εξοπλισμό; Μάλλον πιο φθηνά βγαίνει να πληρώσει χομπίστες 5 ευρώ το επεισόδιο για να του φτιάξουν υπότιτλους.

κι ακόμα πιό φτηνά να πάρει το Betacam να το έχει σπίτι του. Μάλλον το μεγαλύτερο κόστος εδώ είναι οι κασέτες, αλλά κι εκεί παίζει πολύ ημπέι

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, costis ni είπε

κι ακόμα πιό φτηνά να πάρει το Betacam να το έχει σπίτι του. Μάλλον το μεγαλύτερο κόστος εδώ είναι οι κασέτες, αλλά κι εκεί παίζει πολύ ημπέι

Το λέω με την έννοια του ότι η σειρά υπάρχει ολόκληρη στο youtube, το μόνο barrier είναι η γλώσσα. Η πιο φθηνή επιλογή είναι ο OP να μάθει ισπανικά online (σχεδόν δωρεάν). Η δεύτερη πιο φθηνή επιλογή είναι να πληρώσει για να του φτιάξουν Ελληνικούς υπότιτλους. Το να αποκτήσει τις κασέτες και να τις ψηφιοποιήσει είναι ιστορία.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, michael92 είπε

ο λέω με την έννοια του ότι η σειρά υπάρχει ολόκληρη στο youtube, το μόνο barrier είναι η γλώσσα.

αααα εντάξει, δεν το ξερα αυτό! Τότε όλα ΟΚ. Και μαθαίνεις κι Ισπανικά να την πέφτεις στις Πορτορικάνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsofras είπε

Δεν υπάρχει

Το είδα μέχρι το 7'. 

2 ώρες πριν, costis ni είπε

αααα εντάξει, δεν το ξερα αυτό! Τότε όλα ΟΚ. Και μαθαίνεις κι Ισπανικά να την πέφτεις στις Πορτορικάνες

Στην Πορτογαλία δεν μιλάνε Ισπανικά. 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...