Προς το περιεχόμενο

Opel astra k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Είμαι στα σκαριά απόκτησης ενός opel astra k 1600cc 110ps diesel έκδοση selection 75000κμ... θα ήθελα να ρωτήσω τι να κάνω για σέρβις μόλις το πάρω καθώς δεν έχω δουλέψει πάλι πετρέλαιο...πόσο είναι το κόστος...και για κάποια καθαριστικά που ακούω για ντεπόζιτο και για το φίλτρο τα χρησιμοποιώ? Αξίζουν? Ή είναι μουφες?

Επεξ/σία από Nikos3254
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω το MY2017 1600cc με τα 136 άλογα. Έψαχνα και εγώ για κάτι παρόμοιο και ξετρύπωσα κάτι στο γερμανικό φόρουμ. Σου επισυνάπτω δύο αρχεία. Το πρώτο είναι στα γερμανικά όπως το βρήκα και το δεύτερο είναι μια απόπειρα μετάφρασης στα ελληνικά με τη βοήθεια της Google. Φυσικά, αν κάποιος έχει κάποιες επιπλέον πληροφορίες, είναι καλοδεχούμενες.

https://www.sendspace.com/file/fdtv18

https://www.sendspace.com/file/7oix89

Service Plan 2016 DE.pdf Service Plan 2016 GR.pdf

Επεξ/σία από BritishKnight
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nikos3254 είπε

Καλησπέρα

Είμαι στα σκαριά απόκτησης ενός opel astra k 1600cc 110ps diesel έκδοση selection 75000κμ... θα ήθελα να ρωτήσω τι να κάνω για σέρβις μόλις το πάρω καθώς δεν έχω δουλέψει πάλι πετρέλαιο...πόσο είναι το κόστος...και για κάποια καθαριστικά που ακούω για ντεπόζιτο και για το φίλτρο τα χρησιμοποιώ? Αξίζουν? Ή είναι μουφες?

Δέν ξέρω μήπως στόν έλεγχο να δείς και σε τι κατάσταση είναι και το φίλτρο μικροσωματιδίων αφού είναι πετρέλαιο. 

Είναι εισαγωγής το αμάξι ;

Μήπως σε επίσημη αντιπροσωπεία μπορούν να το ελένξουν με διαγνωστικό πόσους καθαρισμούς έχει κάνει.

Εφόσον είναι μεταχειρισμένο εγώ θα άλλαζα όλα τα φίλτρα, λάδια κινητηρα , λάδια κιβωτίου , αντιψυκτικό και υγρά φρένων / τιμονιού. όπως και έαν έχει ιμάντες θα γινόταν έλεγχος. 

Σε όλα θα κοίταζα τι προδιαγραφές δίνει η Opel . 

Ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, bokk service έχουν ακούστει χιλιάδες περιστατικά με πλαστογραφημένα 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BritishKnight είπε

Καλησπέρα, έχω το MY2017 1600cc με τα 136 άλογα. Έψαχνα και εγώ για κάτι παρόμοιο και ξετρύπωσα κάτι στο γερμανικό φόρουμ. Σου επισυνάπτω δύο αρχεία. Το πρώτο είναι στα γερμανικά όπως το βρήκα και το δεύτερο είναι μια απόπειρα μετάφρασης στα ελληνικά με τη βοήθεια της Google. Φυσικά, αν κάποιος έχει κάποιες επιπλέον πληροφορίες, είναι καλοδεχούμενες.

Service Plan 2016 DE.pdf 47 kB · 4 downloads Service Plan 2016 GR.pdf 41 kB · 4 downloads

Δεν με αφήνει να τα κατεβάσω

Δημοσ.

Καλησπέρα κοιτάω και εγώ το ίδιο αμάξι με 100.000-125.000 χιλ χιλιόμετρα, θα πρέπει να κοιτάξω κάτι που είναι για αλλαγή στα κοντά ή έπρεπε να είχε αλλαχθεί; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/1/2021 στις 1:26 ΜΜ, koularasss είπε

Καλησπέρα κοιτάω και εγώ το ίδιο αμάξι με 100.000-125.000 χιλ χιλιόμετρα, θα πρέπει να κοιτάξω κάτι που είναι για αλλαγή στα κοντά ή έπρεπε να είχε αλλαχθεί; 

Φίλτρο μικροσωματιδιων σίγουρα πριν το κοιτάξεις...να δεις αν είναι τρακαρισμένο...και ένα διαγνωστικό πάνω...τώρα θα σου πει και ο μάστορας σου θα ξέρει...αν και η λογική λέει πως πρέπει να έχει κάνει μεγάλο σέρβις πριν το πάρεις στα 120.000...καθε 30 το μικρό κάθε 60 το μεγάλο...όταν το πάρεις απλά πες στο μάστορα σου να το ελέγξει αν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι... αυτό

Επεξ/σία από Nikos3254
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/1/2021 στις 1:26 ΜΜ, koularasss είπε

επειδη τα Opel τα γνωριζω παρα πολυ καλα

σε γενικες γραμμες θα εχεις ενα πολυ καλο αυτοκινητο

το θεμα ειναι να δουλευει καθημερινα και σε μια Χ αποσταση ωστε να κανεις και αποσβεση και να μην βγαζεις προβληματα (αλλιως πας σε βενζινη)

περα απο το dpf που οταν αναψει η το καθαριζεις η το αλλαζεις εστω και με aftermarket μιας και καποια στιγμή παλι θα βουλωσει κατι αλλο δεν θα βγαλει απο προβληματα μεχρι 300.000+

επισης ενα μεγαλο λαθος ειναι τα σερβις στα αυτοκινητα αυτα δεν πρεπει να γινονται στις 30.000 ειναι παρα πολλα ! γιαυτο και οι καδενες την ακουνε τοσο γρηγορα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, stel106 είπε

επειδη τα Opel τα γνωριζω παρα πολυ καλα

σε γενικες γραμμες θα εχεις ενα πολυ καλο αυτοκινητο

το θεμα ειναι να δουλευει καθημερινα και σε μια Χ αποσταση ωστε να κανεις και αποσβεση και να μην βγαζεις προβληματα (αλλιως πας σε βενζινη)

περα απο το dpf που οταν αναψει η το καθαριζεις η το αλλαζεις εστω και με aftermarket μιας και καποια στιγμή παλι θα βουλωσει κατι αλλο δεν θα βγαλει απο προβληματα μεχρι 300.000+

επισης ενα μεγαλο λαθος ειναι τα σερβις στα αυτοκινητα αυτα δεν πρεπει να γινονται στις 30.000 ειναι παρα πολλα ! γιαυτο και οι καδενες την ακουνε τοσο γρηγορα

ευχαριστώ για την απάντηση. 

Θεσσαλονίκη βρίσκομαι σχεδόν καθημερινά θα βγαίνω περιφερειακό άρα με dpf νομίζω δεν θα έχω θέμα.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι θα πρέπει να τσεκάρω το φίλτρο μικροσωματιδίων (αν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν πετάω πατάτα) τι είναι αυτό;

Επίσης στη Θεσσαλονίκη για έλεγχο να το πάω σε αντιπροσωπεία ή έχετε κατά νου κάποιο δοκιμασμένο συνεργείο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koularasss είπε

ευχαριστώ για την απάντηση. 

Θεσσαλονίκη βρίσκομαι σχεδόν καθημερινά θα βγαίνω περιφερειακό άρα με dpf νομίζω δεν θα έχω θέμα.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι θα πρέπει να τσεκάρω το φίλτρο μικροσωματιδίων (αν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν πετάω πατάτα) τι είναι αυτό;

Επίσης στη Θεσσαλονίκη για έλεγχο να το πάω σε αντιπροσωπεία ή έχετε κατά νου κάποιο δοκιμασμένο συνεργείο; 

επειδη ειχα προσφατα ενα euro 6 αυτα κανουν αυτοκαθαρισμο νιωθεις τον κινητηρα να δουλευει πιο (τραχια) βγαζει και ασπρο καπνο την ωρα του καθαρισμου δεν αναβει κατι στο καντραν!

αλλα σε περιπτωση που μπουκωσει ας το πουμε ετσι περισσοτερο η κανει τακτικους καθαρισμους σε μικρο διαστημα ημερων τοτε αναβει η ενδειξη με την οδηγια συνεχιστε την οδηγηση μεχρι να ολοκληρωθει ο αυτοκαθαρισμος και πρεπει να πηγαινεις σταθερες στροφες οσο μπορεις πχ 3000 για διαστημα 20λεπτου περιπου

αυτο ειπαμε αναβει κυριως αν εισαι μεσα στην πολη μικροαποστασεις σταματα ξεκινα ολη την ωρα

σε εθνικη η εξωτερικες διαδρομες μπορει να κανει και μια φορα τον μηνα

για ελεγχο απλα τσεκαρεις τα χιλιομετρα βιβλιο σερβις κτεο κλπ και αν ειχε βαμμενα κομματια

περα απο αυτα δεν μπορεις να ξερεις τη χρηση γινοταν για κανενα μεταχειρισμενο οχημα αν και πλεον θεωρω οτι την τελευταια 10ετηα ο κοσμος με τετοια οχηματα πηγαινει νορμαλ να κανει την δουλεια του :)

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stel106 είπε

επειδη ειχα προσφατα ενα euro 6 αυτα κανουν αυτοκαθαρισμο νιωθεις τον κινητηρα να δουλευει πιο (τραχια) βγαζει και ασπρο καπνο την ωρα του καθαρισμου δεν αναβει κατι στο καντραν!

αλλα σε περιπτωση που μπουκωσει ας το πουμε ετσι περισσοτερο η κανει τακτικους καθαρισμους σε μικρο διαστημα ημερων τοτε αναβει η ενδειξη με την οδηγια συνεχιστε την οδηγηση μεχρι να ολοκληρωθει ο αυτοκαθαρισμος και πρεπει να πηγαινεις σταθερες στροφες οσο μπορεις πχ 3000 για διαστημα 20λεπτου περιπου

αυτο ειπαμε αναβει κυριως αν εισαι μεσα στην πολη μικροαποστασεις σταματα ξεκινα ολη την ωρα

σε εθνικη η εξωτερικες διαδρομες μπορει να κανει και μια φορα τον μηνα

για ελεγχο απλα τσεκαρεις τα χιλιομετρα βιβλιο σερβις κτεο κλπ και αν ειχε βαμμενα κομματια

περα απο αυτα δεν μπορεις να ξερεις τη χρηση γινοταν για κανενα μεταχειρισμενο οχημα αν και πλεον θεωρω οτι την τελευταια 10ετηα ο κοσμος με τετοια οχηματα πηγαινει νορμαλ να κανει την δουλεια του :)

Σε περίπτωση που ανάψει 5 λεπτά πριν γυρίσω σπίτι και παρκάρω, αν κάνω τη διαδικασία με τις 3000 στροφές για 20 λεπτά την επόμενη φορά που το κινήσω θα έχει θέμα; 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, koularasss είπε

Σε περίπτωση που ανάψει 5 λεπτά πριν γυρίσω σπίτι και παρκάρω, αν κάνω τη διαδικασία με τις 3000 στροφές για 20 λεπτά την επόμενη φορά που το κινήσω θα έχει θέμα; 

Ναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το οχημα να σβηνει κατα την διαδικασια του αυτοκαθαρισμου και γενικα ειπαμε ειναι για μακρυνες διαδρομες καθώς οταν κανει καθε τρεις και λιγο αυτοκαθαρισμο μπερδευονται λαδια με πετρελαια οπου θα θελει αλλαγή λαδιων

Σορρυ αν σας στενάχωρω :)

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, stel106 είπε

Ναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το οχημα να σβηνει κατα την διαδικασια του αυτοκαθαρισμου και γενικα ειπαμε ειναι για μακρυνες διαδρομες καθώς οταν κανει καθε τρεις και λιγο αυτοκαθαρισμο μπερδευονται λαδια με πετρελαια οπου θα θελει αλλαγή λαδιων

Σορρυ αν σας στενάχωρω :)

Καμία στεναχώρια, ίσα ίσα καλά κάνεις και ενημερώνεις καθώς δεν είχαμε πετρέλαιο στην οικογένεια και έχω μόνο γενικές γνώσεις από συζητήσεις φιλικού κύκλου. 

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία/ υπόδειξη στο τι να προσέξω πριν και αφού την αγορά είναι ευπρόσδεκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...