Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Έχω αρχίσει να ψάχνομαι για να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου. Με δεδομένο πως δεν είναι καλή εποχή για αγορά κάρτας γραφικών, σκεφτόμουν μήπως κάνω σταδιακά αναβάθμιση στα υπόλοιπα μέρη και στο μέλλον ολοκληρώσω με κάποια 30 series κάρτα.

Ποσό που διαθέτουμε :

Μέχρι 2000 συμπεριλαμβανομένης και της κάρτας στο μέλλον.

Χρήση υπολογιστή :

Στόχος μου είναι 4K 60 fps gaming.

Χρειάζομαι Περιφερειακά :

Όχι

Αγορά από ένα κατάστημα:

Δεν με πειράζει

Συναρμολόγηση:

Δεν χρειάζομαι να συναρμολογηθεί στο κατάστημα

Τωρινή κάρτα: https://www.e-shop.gr/vga-evga-nvidia-geforce-gtx970-superclocked-acx-20-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.519155

Κουτί: https://www.e-shop.gr/case-nzxt-phantom-410-black-p-PER.808831

Τροφοδοτικό: https://www.e-shop.gr/psu-corsair-rm-series-rm750-750w-80-plus-gold-certified-p-PER.641326

Άρα σκεφτόμουν πως μπορώ να κρατήσω κουτί και τροφοδοτικό...

Πάμε τώρα στα προς άμεση  αντικατάσταση...

CPU: http://CPU INTEL CORE I5-4690K 3.50GHZ LGA1150 - BOX

Μητρική : https://www.e-shop.gr/mitriki-asus-maximus-vii-ranger-retail-p-PER.523194 (δεν υποστηρίζει DDR4 οπότε σίγουρα αντίο...)

Μνήμη https://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx316c10fr-8-8gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-red-series-p-PER.550871

Οπότε έχει νόημα να αντικαταστήσω αυτή την τριάδα πρώτα και να την λειτουργήσω με την 970 μέχρι να έρθουν οι τιμές GPU σε πιο λογικά επίπεδα?

Επεξ/σία από charalsias
Δημοσ.

Στο 4k το βάρος πέφτει στην κάρτα. Με έναν 3600xt 10600k 5600x θα είσαι μπόμπα μαζί με μια 3080 παίρνοντας τα πάντα άμεσα. Δες μαζί και για κάποιον nvme 1tb πλέον ζητάνε πολύ χώρo τα games.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι θέλω να πω ο κύριος που ρώτησε για αναβάθμιση έθεσε σαν στόχο το 4Κ. Οθόνη όμως δεν είδα στο σύστημα του. Θεωρώ υπερβολικό να κινείται κάποιος για 4Κ gaming. Και φυσικά ότι κάρτα και να βάλει αν η οθόνη δε υποστηρίζει τότε δεν υπάρχει κ νόημα νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που πας 4k, θα είσαι gpu limited όπως είπε ο radiohead.

Πιστεύω πως αν πάρεις την 3080 και ακόμα και να βρεις και κανένα μτχ combo cpu/mobo/ram με εγγύηση από εδώ μέσα, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με λίγο πάνω από τα μισά (πάντα σε συνάρτηση με την τιμή της 3080). 

Έχω την αίσθηση ότι σε 4κ ακόμα και ο 2600 δε θα μπουκάλιαζε, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο @radiohead

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vins είπε

Από τη στιγμή που πας 4k, θα είσαι gpu limited όπως είπε ο radiohead.

Πιστεύω πως αν πάρεις την 3080 και ακόμα και να βρεις και κανένα μτχ combo cpu/mobo/ram με εγγύηση από εδώ μέσα, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με λίγο πάνω από τα μισά (πάντα σε συνάρτηση με την τιμή της 3080). 

Έχω την αίσθηση ότι σε 4κ ακόμα και ο 2600 δε θα μπουκάλιαζε, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο @radiohead

Έτσι, αλλά άμα το θέλει για πολλά χρόνια θα βάλει κάτι καλύτερο.

37 λεπτά πριν, yiatsek είπε

Ναι θέλω να πω ο κύριος που ρώτησε για αναβάθμιση έθεσε σαν στόχο το 4Κ. Οθόνη όμως δεν είδα στο σύστημα του. Θεωρώ υπερβολικό να κινείται κάποιος για 4Κ gaming. Και φυσικά ότι κάρτα και να βάλει αν η οθόνη δε υποστηρίζει τότε δεν υπάρχει κ νόημα νομίζω.

Έχεις δίκιο σε αυτό αν όντως ισχύει. Αν από την άλλη έχει καμία oled τότε τα λεφτά στην κάρτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/1/2021 στις 5:16 ΜΜ, radiohead είπε

Στο 4k το βάρος πέφτει στην κάρτα. Με έναν 3600xt 10600k 5600x θα είσαι μπόμπα μαζί με μια 3080 παίρνοντας τα πάντα άμεσα. Δες μαζί και για κάποιον nvme 1tb πλέον ζητάνε πολύ χώρo τα games.

Ναι είμαι οκ από ssd. Το τροφοδοτικό στα 750 πιστεύεις πως θα είναι οκ με 3070 ή 3080. Recomended βλέπω 750, αλλά από την άλλη είναι 6 ετών το δικό μου...

6 ώρες πριν, yiatsek είπε

Ε με gtx970 καλέ τι νόημα έχει να είχα ήδη 4k μόνιτορ. Μόλις πάρω κάρτα θα πάρω και 4k monitor. Φυσικά κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! 

Υπερβολικό εννοείς είναι το 4k, επειδή δεν αξίζει η διαφορά στην ποιότητα, ή επειδή οι 30 series κάρτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά?

Σκοπός μου ήταν να αναβαθμίσω mobo/cpu/ram, γιατί η μητρική δεν παίρνει ddr4 ( οπότε δεν θέλω να πετάξω λεφτά για άλλα 8 gb ram ddr3) και επίσης βλέπω ο cpu έχει μείνει πιο πίσω από την gpu,οπότε προηγείται στην αντικατάσταση.

Gpu με τις διαθεσιμότητες/τιμές που βλέπω τώρα καλό θα ήταν να περιμένω, αλλά ας έχω τα υπόλοιπα έτοιμα...

Επεξ/σία από charalsias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, charalsias είπε

Ναι είμαι οκ από ssd. Το τροφοδοτικό στα 750 πιστεύεις πως θα είναι οκ με 3070 ή 3080. Recomended βλέπω 750, αλλά από την άλλη είναι 6 ετών το δικό μου...

Ε με gtx970 καλέ τι νόημα έχει να είχα ήδη 4k μόνιτορ. Μόλις πάρω κάρτα θα πάρω και 4k monitor. Φυσικά κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! 

Υπερβολικό εννοείς είναι το 4k, επειδή δεν αξίζει η διαφορά στην ποιότητα, ή επειδή οι 30 series κάρτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά?

Σκοπός μου ήταν να αναβαθμίσω mobo/cpu/ram, γιατί η μητρική δεν παίρνει ddr4 ( οπότε δεν θέλω να πετάξω λεφτά για άλλα 8 gb ram ddr3) και επίσης βλέπω ο cpu έχει μείνει πιο πίσω από την gpu,οπότε προηγείται στην αντικατάσταση.

Gpu με τις διαθεσιμότητες/τιμές που βλέπω τώρα καλό θα ήταν να περιμένω, αλλά ας έχω τα υπόλοιπα έτοιμα...

Εντάξει είναι το τροφοδοτικο προς το παρόν αρκεί να μη παίξεις με αλλά bios στην κάρτα. Εφόσον δεν έχεις οθόνη είναι όπως στα είπε ο yatsek. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, charalsias είπε

Ούτε το ένα ούτε το άλλο.
30 σειρά είναι τοπ και εγώ 3070 έχω.
Αλλά αν θες gaming 4κ το θεωρώ υπερβολικό γιατί ακόμα κι σήμερα το να παίζεις στα 1080p - 1440p είναι αρκετό.
Προσωπικά αγόρασα μια dell s2721dgfa η οποία ικανοποιεί τις απαιτήσεις μου. Βρίσκομαι στα 1440p. Είμαι σε όλα ultra και δεν υπάρχει λόγος να πάω σε 4Κ. 
Δεν ξέρω για μελλοντική χρήση τι σκέφτεσαι αλλά σε πολλά reviews που διαβάζω τελευταία προτείνουν ακόμα κ το 1080p. Προσωπικά η κάρτα θα με καλύψει σε μια ενδεχόμενη μελλοντική κατάσταση για 4Κ, αλλά για την ώρα κινούμαι στην πιο κάτω κατηγορία.

Επεξ/σία από yiatsek
Δημοσ.

Χρονια πολλα και καλη χρονια

Εχοντας μπει στο ψαξιμο εδω και αρκετο καιρο οσο αφορα την αναβαθμιση οι τιμες ειναι εξοφρενικες ολος ο κοσμος το λεει το καλυτερο θα ηταν να περιμενεις!!! αλλα καταλαβαινω αυτο που παιρνας!!!Για αυτο,

Οσο μιλαμε για 4κ τα 2 ευρω χιλιαδες δεν αρκουν για ενα πληρες συστημα μαζι με οθονη ή μια σωστη τηλεοραση αν θελεις οντως 4κ που θα σε βοηθησουν να αντεξει κιολας το σετ σου.

Τωρα εγω θα σου προτεινα AMD 5 3600 τουλαχιστον (και μετα βλεπεις )

αλλα για γερες βασεις μια MOTHERBOARD X570 TAICHI( να την παρεις και να μεινει)

και οσο για RAM προς το παρον με 16gb θα εισαι καλημενος δεν χρειαζεται ακομα παραπανω (επεκταση μεταγενεστερα σε 32gb)

οσο αφορα την GPU θα κανεις υπομονη μεχρι καλοκαιρι να σταθεροποιηθει η κατασταση γιατι το λιγοτερο που θελεις ειναι μια 3060ti για τα λεγομενα σου

διοτι οτι αγορα και να κανεις τωρα δεν συμφερει 

Ακομα θα ηθελα να σου προτεινω να σκεφτεις αν οντως θελεις 4κ 60fps διοτι τα ιδια εχεις με ενα xbox series x/playstation 5 και με μια ΟLED στα 1500

Οι δυνατοτητες στο PC ειναι πιο συμβατες στα 2κ/144hz οπου θα εχεις ενα πιο σταθερο συστημα απο ολες τις αποψεις γιατι το 4κ ειναι καινουργιο ακομα στα παιχνιδια και θα αργησει πολυ να αλλαξει γιατι τα 120+ fps  ειναι μια μεγαλη βελτιωση οσον αφορα τα gameplay .εδω καλα καλα τωρα αρχισαν να βγαινουν pc monitors me hdmi 2.1 

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε και 300 ευρώ μητρική. Και η των 120 κι αυτή θα μείνει. Msi 550 a pro 5600x rtx 3070 μαζί με dell s2421dgf και φινιτο λα μιούζικα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, tseleks είπε

AMD 5 3600 τουλαχιστον (και μετα βλεπεις )

αλλα για γερες βασεις μια MOTHERBOARD X570 TAICHI( να την παρεις και να μεινει)

Βρε αδερφουλι αν ειχε 3950x τι mobo θα εβαζε τοτε? Νομιζω υπερβαλεις εκτος κι αν σε εχει καψουρεψει η συγκεκριμενη mobo, οποτε πασο 😁

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
9 ώρες πριν, niko13 είπε

Βρε αδερφουλι αν ειχε 3950x τι mobo θα εβαζε τοτε? Νομιζω υπερβαλεις εκτος κι αν σε εχει καψουρεψει η συγκεκριμενη mobo, οποτε πασο 😁

Πιστευω πως μητρικη παιρνεις μια και τελειωνεις .για να μπορεσει μεταγενεστερα να κουμπωσει την επομενη της 3950χ ή της εππομενης της 9 5900χ

9 ώρες πριν, radiohead είπε

Όχι ρε φίλε και 300 ευρώ μητρική. Και η των 120 κι αυτή θα μείνει. Msi 550 a pro 5600x rtx 3070 μαζί με dell s2421dgf και φινιτο λα μιούζικα. 

στα 2000 για 4κ νομιζω οτι ειναι καλα τα 300 να τα δωσεις σε μια μητρικη με πολλλα εξτρα και μεγαλη διαρκεια ζωης τα 100 ευρω παραπανω που θα δωσει θα εχει την ανεση για μεταγενεστερα.Παρολα αυτα συμφωνω οτι ειναι πολλα αλλα ζηταει high end αρα γιατι να μην το εχει για τα επομενα 8-10 χρονια.

Οσο για οθονη πιστευω πως θα παει προς  OLED CX 48’’  .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tseleks είπε

Πιστευω πως μητρικη παιρνεις μια και τελειωνεις .για να μπορεσει μεταγενεστερα να κουμπωσει την επομενη της 3950χ ή της εππομενης της 9 5900χ

στα 2000 για 4κ νομιζω οτι ειναι καλα τα 300 να τα δωσεις σε μια μητρικη με πολλλα εξτρα και μεγαλη διαρκεια ζωης τα 100 ευρω παραπανω που θα δωσει θα εχει την ανεση για μεταγενεστερα.Παρολα αυτα συμφωνω οτι ειναι πολλα αλλα ζηταει high end αρα γιατι να μην το εχει για τα επομενα 8-10 χρονια.

Οσο για οθονη πιστευω πως θα παει προς  OLED CX 48’’  .

Βάλε μια στα 200€ έστω δεν έχει κανένα νόημα μητρική 300€ εξάλλου δεν θα βγουν 6χχχ ρυζεν σε am4 οπότε κοιτάς η μητρική να σηκώνει μέχρι και 5950χ 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...