angelk1983 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Ξυριστική μηχανή BRAUN COOLTEC PREMIUM CT2'S απο το E-shop-Crazy Sundays στην τιμή των 62.9 ευρώ. 98.97 ευρώ η χαμηλότερη στο Skroutz. https://www.e-shop.gr/xyristiki-mixani-braun-cooltec-premium-ct2-s-p-HAP.320800
katsikoula Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Την αγόρασα πρόσφατα σε προηγούμενο Crazy Sundays. Μακάρι να μην το είχα κάνει... Προερχόμενος από ξυραφάκι και έχοντας δοκιμάσει άλλες 3 ξυριστικές μηχανές, η εμπειρία μου με αυτή της προσφοράς με έφερε σε σημείο να κλαίω τα λεφτά που έδωσα. Το ξύρισμα που κάνει έχοντας ενεργοποιημένο το Cooltec functionality και ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα είναι όντως άνετο χωρίς πόνο. Δυστυχώς όμως δεν τις παίρνει όλες τις τρίχες με την πρώτη - ούτε με την πέμπτη - προσπάθεια. Ως αποτέλεσμα, στο τέλος του ξυρίσματος πιάνω λίγο το ξυραφάκι μου. Το χειρότερο είναι ότι μετά από 10-15 λεπτά που αρχίσει να φεύγει η επίδραση του Cooltec και το δέρμα έχει αρχίσει να "ξυπνάει" κοκκινίζω ολόκληρος και νιώθω έντονο αίσθημα "καψίματος" σε όλο το πρόσωπο και ιδίως στα σημεία που επέμεινα με τη ξυριστική. Για να συνέλθει το δέρμα πρέπει να βάλω 3-4 φορές after shave balm και να κάνω υπομονή 30-45 λεπτά. Τα παραπάνω βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στη δική μου εμπειρία. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχουν όλοι την ίδια ή έστω παραπλήσια εμπειρία με εμένα. Εγώ πάντως γύρισα ξανά στο ξυραφάκι μου. 5 3
Neural_handshake Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 καμια μηχανη δεν τα παιρνει οπως με το ξυραφακι ,επισης το καψιμο λιγο η πολυ δεν το αποφευγεις οποτε after shave μετα για την ιστορια εχω μια xiaomi σε αρκετα χαμηλοτερη τιμη κ ειμαι ευχαριστημενος
Babasu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 50 λεπτά πριν, katsikoula είπε Την αγόρασα πρόσφατα σε προηγούμενο Crazy Sundays. Μακάρι να μην το είχα κάνει... Προερχόμενος από ξυραφάκι και έχοντας δοκιμάσει άλλες 3 ξυριστικές μηχανές, η εμπειρία μου με αυτή της προσφοράς με έφερε σε σημείο να κλαίω τα λεφτά που έδωσα. Το ξύρισμα που κάνει έχοντας ενεργοποιημένο το Cooltec functionality και ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα είναι όντως άνετο χωρίς πόνο. Δυστυχώς όμως δεν τις παίρνει όλες τις τρίχες με την πρώτη - ούτε με την πέμπτη - προσπάθεια. Ως αποτέλεσμα, στο τέλος του ξυρίσματος πιάνω λίγο το ξυραφάκι μου. Το χειρότερο είναι ότι μετά από 10-15 λεπτά που αρχίσει να φεύγει η επίδραση του Cooltec και το δέρμα έχει αρχίσει να "ξυπνάει" κοκκινίζω ολόκληρος και νιώθω έντονο αίσθημα "καψίματος" σε όλο το πρόσωπο και ιδίως στα σημεία που επέμεινα με τη ξυριστική. Για να συνέλθει το δέρμα πρέπει να βάλω 3-4 φορές after shave balm και να κάνω υπομονή 30-45 λεπτά. Τα παραπάνω βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στη δική μου εμπειρία. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχουν όλοι την ίδια ή έστω παραπλήσια εμπειρία με εμένα. Εγώ πάντως γύρισα ξανά στο ξυραφάκι μου. Αυτό συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές μηχανές. Θα πρέπει να κάνεις 6-7 ξυρίσματα, ίσως και παραπάνω μέχρι να στρώσει ο τρόπος που βγαίνουν οι τρίχες σου και να τις πιάνει η μηχανή. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό, η oneblade της Phillips, που απλά εκτελεί τα πάντα, και αν παίξεις με αφρό είσαι στο ίδιο επίπεδο σχεδόν με ξυράφι κόντρα. 2 2
moredread Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Babasu είπε Αυτό συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές μηχανές. Θα πρέπει να κάνεις 6-7 ξυρίσματα, ίσως και παραπάνω μέχρι να στρώσει ο τρόπος που βγαίνουν οι τρίχες σου και να τις πιάνει η μηχανή. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό, η oneblade της Phillips, που απλά εκτελεί τα πάντα, και αν παίξεις με αφρό είσαι στο ίδιο επίπεδο σχεδόν με ξυράφι κόντρα. έχω μια αντίστοιχη (Braun Series 8 wet and dry) και κάνει φοβερή δουλειά στο ξύρισμα! Πολύ χρήσιμη η βάση καθαρισμού / απολύμανσης. Δεν τριμάρει. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από moredread 1
katsikoula Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Babasu είπε Αυτό συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές μηχανές. Θα πρέπει να κάνεις 6-7 ξυρίσματα, ίσως και παραπάνω μέχρι να στρώσει ο τρόπος που βγαίνουν οι τρίχες σου και να τις πιάνει η μηχανή. Για να σιγουρευτώ ότι κατάλαβα σωστά... Μου λες ότι αν θέλω η μηχανή να πιάσει σε εμένα και να αρχίσει να βγάζει τα λεφτά της θα πρέπει πρώτα να ανεχτώ τη ταλαιπωρία που περιέγραψα 6-7 φορές; - δεν ειρωνεύομαι -
Babasu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, katsikoula είπε Για να σιγουρευτώ ότι κατάλαβα σωστά... Μου λες ότι αν θέλω η μηχανή να πιάσει σε εμένα και να αρχίσει να βγάζει τα λεφτά της θα πρέπει πρώτα να ανεχτώ τη ταλαιπωρία που περιέγραψα 6-7 φορές; - δεν ειρωνεύομαι - Ακριβώς αυτό. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται. Επίσης, να σου αναφέρω πως οι μηχανές αυτές (πλην της oneblade) είναι αυστηρά για καθημερινό ξύρισμα. Αν αφήσεις γενιά δύο τριών ημερών, δεν θα έχεις την απόδοση που θες και πάλι θα αφήνει. Ξεκίνα την αλλαγή, κάθε μέρα και σε μια βδομάδα δεν θα την αλλάζεις με τίποτα. 1
chriskourou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, katsikoula είπε Για να σιγουρευτώ ότι κατάλαβα σωστά... Μου λες ότι αν θέλω η μηχανή να πιάσει σε εμένα και να αρχίσει να βγάζει τα λεφτά της θα πρέπει πρώτα να ανεχτώ τη ταλαιπωρία που περιέγραψα 6-7 φορές; - δεν ειρωνεύομαι - Έχω να χρησιμοποιήσω ξυριστική μηχανή από το 2004, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχουν εξελιχθεί σήμερα, αλλά τότε, τις πρώτες φορές που είχα χρησιμοποιήσει (μια αρκετά καλή philips περίπου 150 ευρώ στοίχιζε) είχε ερεθισμούς και κάποια σπυράκια. Διάβασα στις οδηγίες τότε και έλεγε πως είναι αναμενόμενο. Μετά από ελάχιστες χρήσεις δεν ξαναείχα κανένα πρόβλημα.
Sebu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καθε αλλαγη θελει προσαρμογη σε ότι κάνουμε. Δεν αποτελούν εξαίρεση τα γένια όπως και ότι ο τρόπος ξυρίσματος από άντρα σε άντρα διαφέρει γιατί δεν βγαίνουν οι τρίχες σε όλους με τον ίδιο "τρόπο". Σε αλλους βγαινουν προς το πλαι, σε αλλους ευθεια, σε αλλους ειναι πιο χοντρες, σε αλλους πιο λεπτες, αλλοι ευχουν πιο ευαισθητη επιδερμιδα, αλλοι εχουν τάση για in grown hairs και θυλακίτιδα. Όταν αλλαζουμε τρόπο ή μεθοδο ξυρίσματος απαιτείται προσαρμογή όπως και αν το "παρακάνουμε" καιρο. Πχ ξυριζόμουν τα τελευταια χρονια (1 φορα τη βδομαδα) με closed comb και ολα καλα. Προ 2 μηνων σε καθε ξυρισμα γινονταν Βατερλω πετσοκομα και ερεθισμοί, ίδια μηχανή, ίδια μαρκα ξυραφι (δοκιμασα και αλλα λιγοτερο επιθετικα αλλα φευ). Αλλαξε η επιδερμίδα μου (αφυδατώθηκε), αλλαξαν τα γενια μου? Ποιος ξερει σημασια εχει οτι γυρισα σε ξυραφακι εμποριου με 3 λεπιδες και εκτοτε ολα καλα, πιο ανωδυνο ξυρισμα και περισσοτερες φορες την εβδομαδα (2-3) χωρις ερεθισμους. Καποια στιγμη μολις την βρω σε καλη προσφορα θελω να δοκιμασω και την oneblade για την οποια ακουω πολυ καλα σχολια απο αρκετους. Πιστευω για το δικο μου στυλ ξυρισματος (2-3 μαξ φορες τη βδομαδα) θα με βγαζει καλα ιδιως αν δεν απαιτειται 2ο περασμα κοντρα οπως τωρα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από Sebu 1
Salvation81 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 19 ώρες πριν, Neural_handshake είπε καμια μηχανη δεν τα παιρνει οπως με το ξυραφακι ,επισης το καψιμο λιγο η πολυ δεν το αποφευγεις οποτε after shave μετα για την ιστορια εχω μια xiaomi σε αρκετα χαμηλοτερη τιμη κ ειμαι ευχαριστημενος Δεν χρησιμοποιω ποτε after shave και δεν εχω ποτε καψιμο. Ισα ισα, το αντιθετο ισχυει για μενα παντως.
TR-909 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Κάθε επιδερμίδα τη δική της ευαισθησία και συμπεριφορά. Σε μένα η μηχανή λόγω ερεθισμών ήταν απαγορευμένη χρόνια ωστόσο από περιέργεια αγόρασα μια της Xiaomi (Enchen) και από τότε το ξυραφάκι καταργήθηκε. Ναι μεν θέλει λίγο παραπάνω προσπάθεια και ποτέ δεν έχεις το αποτέλεσμα του ξυραφιού αλλά η ευκολία χρήσης, ο μειωμένος χρόνος ξυρίσματος, η αυτονομία και ο εύκολος καθαρισμός της με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Μετά το ξύρισμα αντί για after-shave (οινόπνευμα) δοκιμάστε μια ενυδατική προσώπου αν έχετε θέμα ευαισθησίας, πολύ ανώτερη. Όπως σωστά έγραψε και ο φίλος πιο πάνω θέλει σχεδόν καθημερινή χρήση, δεν είναι για γένια 2-3 ημερών. 1
Sebu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Επισης οσοι κανετε υγρο ξυρισμα δοκιμαστε πρωτα να μαλακωσετε τα γενια με ζεστο νερο ή πετσετα για να ανοιξουν οι ποροι και στο τελος του ξυρισματος κατα το ξεβγαλμα μπολικο παγωμενο νερο για να κλεισουν οι ποροι. Εχω διαπιστωσει οτι ειδικα το τελευταιο μειωνει δραστικα τους ερεθισμους, ενα ευαισθητο δερμα (το ξυρισμα ειναι το peeling των ανδρων πρακτικά απομακρυνουμε και νεκρα κυτταρα μαζι με τα γενια) εκτιμα οσο τιποτα το παγωμενο νερακι μετα το ξυρισμα και κλεινει τους πορους αρκετα γρηγοροτερα. Και οπως ανεφερε και ο φιλος ανωτερω αποφυγετε τα after shaves του εμποριου που εχουν οινοπνευμα και προτιμηστε καποια καλη ενυδατικη κρεμα απο καποιο pharmashop.
Babasu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, Sebu είπε Καθε αλλαγη θελει προσαρμογη σε ότι κάνουμε. Δεν αποτελούν εξαίρεση τα γένια όπως και ότι ο τρόπος ξυρίσματος από άντρα σε άντρα διαφέρει γιατί δεν βγαίνουν οι τρίχες σε όλους με τον ίδιο "τρόπο". Σε αλλους βγαινουν προς το πλαι, σε αλλους ευθεια, σε αλλους ειναι πιο χοντρες, σε αλλους πιο λεπτες, αλλοι ευχουν πιο ευαισθητη επιδερμιδα, αλλοι εχουν τάση για in grown hairs και θυλακίτιδα. Όταν αλλαζουμε τρόπο ή μεθοδο ξυρίσματος απαιτείται προσαρμογή όπως και αν το "παρακάνουμε" καιρο. Πχ ξυριζόμουν τα τελευταια χρονια (1 φορα τη βδομαδα) με closed comb και ολα καλα. Προ 2 μηνων σε καθε ξυρισμα γινονταν Βατερλω πετσοκομα και ερεθισμοί, ίδια μηχανή, ίδια μαρκα ξυραφι (δοκιμασα και αλλα λιγοτερο επιθετικα αλλα φευ). Αλλαξε η επιδερμίδα μου (αφυδατώθηκε), αλλαξαν τα γενια μου? Ποιος ξερει σημασια εχει οτι γυρισα σε ξυραφακι εμποριου με 3 λεπιδες και εκτοτε ολα καλα, πιο ανωδυνο ξυρισμα και περισσοτερες φορες την εβδομαδα (2-3) χωρις ερεθισμους. Καποια στιγμη μολις την βρω σε καλη προσφορα θελω να δοκιμασω και την oneblade για την οποια ακουω πολυ καλα σχολια απο αρκετους. Πιστευω για το δικο μου στυλ ξυρισματος (2-3 μαξ φορες τη βδομαδα) θα με βγαζει καλα ιδιως αν δεν απαιτειται 2ο περασμα κοντρα οπως τωρα. Ομοίως και εγώ, αν εξαιρέσουμε την περίοδο στον στρατό όπου μια Phillips 3 κεφαλών με έβγαλε ασπροπροσωπο, ξυριζομαι 2 Μαξ τρεις φορές τη βδομάδα. Πάντα εκτως την περίοδο με καθημερινό ξύρισμα με τη Phillips, είχα ερεθισμούς στο λαιμό μέχρι που δοκίμασα τη one blade. Ότι καλύτερο. Κόβει όσο χρειάζεται για να φαίνεσαι ξυρισμένος, σαν κόντρα αν παίξεις με αφρό. Και έχει και μαραφετι για τις ευαίσθητες περιοχές. Το καλύτερο ξύρισμα.
Sebu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Ποια έκδοση της Phillips Blade από όλες για έχει πολλούς τύπους/μοντέλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα