kainourios80 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, να πω αρχικά ότι έκανα ψάξιμο στο forum, βρήκα κάποια στοιχεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς φταίει στην περίπτωση μου. Έχω σύνδεση Wind 100/10 και router Technicolor TG788v v3. Στο ....interface του router (το οποίο σχεδόν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω, δεν ανταποκρίνεται όταν προσπαθείς να πατήσεις οτιδήποτε) γράφει πάντως ότι συγχρονίζει στα 101.12/10.99, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι 2.4 ή 5gHz. Έχω ένα κινητό Samsung j7 και ένα laptop Lenovo g50 με αυτόν τον wifi adapter=> realtek rtl8723be wireless lan 802.11n pci-e nic. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω ταχύτητες 48/10 ούτε στο laptop ούτε στο κινητό. Μίλησα με τη wind και μου είπαν ότι δεν είναι θέμα γραμμής αλλά των συσκευών που έχω. Όταν συνδέσω το laptop με ethernet στο router πιάνει 90/10, αλλά έτσι όπως είναι το σπίτι δεν μπορώ να έχω το laptop με ethernet στο router συνεχώς. Υπάρχει κάτι που μπορώ να αλλάξω εκτός από το να αγοράσω καινούρια κινητά και laptop (δεν παίζει κάτι τέτοιο επί του παρόντος) Οποιαδήποτε σκέψη σχετικά δεκτή, ευχαριστώ.
geoavlonitis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Κακως σου εδωσαν αυτο το router γιατι δεν υποστηριζει 5GHz, δεν ξερω αν μπορεις να αιτηθεις αντικατασταση και να παρεις το ZTE ZXHN H288A, ειναι κατα πολυ καλυτερο απο το Technicolor και εχει και 5GHz. Το κινητο σου, αν ειναι απο το J7 2017 και μετα, υποστηριζει κανονικα 5GHz και θα εχεις την ταχυτητα που πληρωνεις. Για το laptop, μπορεις να παρεις εναν εξωτερικο USB Adaptor που να υποστηριζει τα 5GHz ή, αν πιανουν τα χερια σου, να αντικαταστησεις τον ενσωματωμενο με εναν συμβατο με 5GHz (ψαξε στο Skroutz WiFi card mini PCI-E και θα σου βγαλει, γυρω στα 25-30€ κοστιζουν). Ολα αυτα που σου αναφερω πιο πανω μπορουν να γινουν πραξη με την προϋποθεση οτι εχεις ηδη το ΖΤΕ. Το Technicolor ειναι σκουπιδι απο ολες τις αποψεις. Παρενθεση: Το 2.4GHz WiFi υποστηριζει μεχρι 300Mbps αλλα υπο συνθηκες εργαστηριου συνηθως και πρεπει να το υποστηριζει και ο router και οι συσκευες. Για καποιο λογο που δεν ξερω, ο,τι κινητο και να εχω δοκιμασει συνδεεται παντα με 72Mbps ταχυτητα (μεταξυ router-συσκευης ειναι αυτη η ταχυτητα), οποτε οπως καταλαβαινεις 100Mbps δε θα δεις ποτε στα 2.4GHz. Η ταχυτητα που αναφερει το router σου ειναι ο συγχρονισμος της γραμμης, δεν εχει να κανει με το WiFi, αλλα απο το WiFi εξαρταται αν θα τη δεις στις συσκευες σου. Καλη χρονια να εχουμε κιολας!
kainourios80 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, καλή χρονιά και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Το κινητό μου είναι δυστυχώς το J7 2016, το οποίο αν καταλαβαίνω καλά δεν υποστηρίζει 5GHZ. Δοκίμασα μόλις με ένα samsung S9 και μετά από προσπάθειες έπιασε μέχρι 76Mbps download, αλλά τις περισσότερες φορές γύρω στο 60-65. Θα πάρω τη wind να δω τι μπορώ να κάνω με το technicolor και να δω και ποια θα μου προτείνουν αν είναι να αλλαχθεί... Όσο για το laptop θα ακολουθήσω κάποιες από τις επιλογές που προτείνεις παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 a.θες 5ghz router.β.to technicolor 788 v3 δεν ειναι 5 ghz και εχει θεματα με το web interface 2 hours ago, geoavlonitis said: Κακως σου εδωσαν αυτο το router γιατι δεν υποστηριζει 5GHz, δεν ξερω αν μπορεις να αιτηθεις αντικατασταση και να παρεις το ZTE ZXHN H288A, ειναι κατα πολυ καλυτερο απο το Technicolor και εχει και 5GHz. Το κινητο σου, αν ειναι απο το J7 2017 και μετα, υποστηριζει κανονικα 5GHz και θα εχεις την ταχυτητα που πληρωνεις. Για το laptop, μπορεις να παρεις εναν εξωτερικο USB Adaptor που να υποστηριζει τα 5GHz ή, αν πιανουν τα χερια σου, να αντικαταστησεις τον ενσωματωμενο με εναν συμβατο με 5GHz (ψαξε στο Skroutz WiFi card mini PCI-E και θα σου βγαλει, γυρω στα 25-30€ κοστιζουν). Ολα αυτα που σου αναφερω πιο πανω μπορουν να γινουν πραξη με την προϋποθεση οτι εχεις ηδη το ΖΤΕ. Το Technicolor ειναι σκουπιδι απο ολες τις αποψεις. Παρενθεση: Το 2.4GHz WiFi υποστηριζει μεχρι 300Mbps αλλα υπο συνθηκες εργαστηριου συνηθως και πρεπει να το υποστηριζει και ο router και οι συσκευες. Για καποιο λογο που δεν ξερω, ο,τι κινητο και να εχω δοκιμασει συνδεεται παντα με 72Mbps ταχυτητα (μεταξυ router-συσκευης ειναι αυτη η ταχυτητα), οποτε οπως καταλαβαινεις 100Mbps δε θα δεις ποτε στα 2.4GHz. Η ταχυτητα που αναφερει το router σου ειναι ο συγχρονισμος της γραμμης, δεν εχει να κανει με το WiFi, αλλα απο το WiFi εξαρταται αν θα τη δεις στις συσκευες σου. Καλη χρονια να εχουμε κιολας! λογικα τα 72.καποια κινητα κλειδωνουν 72 ή 144 mbit με το router.δεν εχουν 300αρι αφου δινουν βαση στα 5 ghz που συνηθως κλειδωνει 866 mbit
kainourios80 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μετά από επικοινωνία με τη wind -τεχνικό τμήμα κλπ, μου είπαν δεν αλλάζουν το router γιατί δε δυσλειτουργεί, η γραμμή μέχρι το σπίτι δεν εχει θέμα, άρα δε μπορούν να κάνουν κάτι γτ θεωρητικά το router αυτό υποστηρίζει την ταχύτητα που προσφέρουν. Δοκιμάζοντας με το samsung s9 πιάνω ταχύτητες 70-80, άρα σε κάποιο βαθμό φταίει και ο κακός εξοπλισμός του j7 και του laptop. Αν βάλω έναν εξωτερικό USB adaptor θα δω διαφορά πιστεύετε ή καμία αφού πάλι στα 2.4 GHZ θα τρέχει το router;
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 28 minutes ago, kainourios80 said: Μετά από επικοινωνία με τη wind -τεχνικό τμήμα κλπ, μου είπαν δεν αλλάζουν το router γιατί δε δυσλειτουργεί, η γραμμή μέχρι το σπίτι δεν εχει θέμα, άρα δε μπορούν να κάνουν κάτι γτ θεωρητικά το router αυτό υποστηρίζει την ταχύτητα που προσφέρουν. Δοκιμάζοντας με το samsung s9 πιάνω ταχύτητες 70-80, άρα σε κάποιο βαθμό φταίει και ο κακός εξοπλισμός του j7 και του laptop. Αν βάλω έναν εξωτερικό USB adaptor θα δω διαφορά πιστεύετε ή καμία αφού πάλι στα 2.4 GHZ θα τρέχει το router; παρε ενα access point dual band. το να προσπαθεις να πιασεις 100 mbit στα 2.4 ghz ειναι σαν να προσπαθεις να τρεξεις μεσα στην θαλασσα.
esertas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Πάρε ένα σαν αυτό η παρόμοιο. https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version.html
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 19 hours ago, esertas said: Πάρε ένα σαν αυτό η παρόμοιο. https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version.html αν δεν τον πειραζει το οικονομικο μπορει να παρει ubiquiti ή fritz
kainourios80 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια! Poulinos από ubiquiti ή fritz προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 2 hours ago, kainourios80 said: Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια! Poulinos από ubiquiti ή fritz προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο; https://en.avm.de/products/fritzwlan/ παιζουν ολα και σαν access points. ubi δες πχ αυτο https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα