Halo10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα στο forum εδώ και κάνα 3μηνο-4μηνο θέλω να φτιάξω ένα gaming pc. Λίγο η πανδημία λίγο ότι έβγαιναν νέοι επεξεργαστές και νέες κάρτες γραφικών μετά το άφηνα πάρα πίσω. Πλέον πρέπει να το φτιάξω γιατί δεν την παλεύω άλλο. Έχω φτιάξει ρνα bild και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και τι θα αλλάζατε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Γενικότερα από sites τυπου msystems δε βρήκα μεγάλη ποικιλία γιαυτό είδα από πλαίσιο. Για αρχή θα χρησιμοποιήσω την τηλεόραση για monitor (lg 4k oled) και αργότερα θα αγοράσω κάποια οθόνη 1440 ή 4κ. Θέλω να φτιάξω ένα high end σύστημα γιατί γενικά τα pc τα κρατάω μια δεκαετία με κάποιες αλλαγές στην πορεία. Το παλιό μου το pc το χάρησα οπότε δεν υπάρχει κάτι. Κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερα με την 6800 xt ή την 3080. Γενικά παίζω single player παιχνίδια και σχεδόν ποτέ multiplayer.
vins Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Halo10 είπε Καλησπέρα στο forum εδώ και κάνα 3μηνο-4μηνο θέλω να φτιάξω ένα gaming pc. Λίγο η πανδημία λίγο ότι έβγαιναν νέοι επεξεργαστές και νέες κάρτες γραφικών μετά το άφηνα πάρα πίσω. Πλέον πρέπει να το φτιάξω γιατί δεν την παλεύω άλλο. Έχω φτιάξει ρνα bild και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και τι θα αλλάζατε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Γενικότερα από sites τυπου msystems δε βρήκα μεγάλη ποικιλία γιαυτό είδα από πλαίσιο. Για αρχή θα χρησιμοποιήσω την τηλεόραση για monitor (lg 4k oled) και αργότερα θα αγοράσω κάποια οθόνη 1440 ή 4κ. Θέλω να φτιάξω ένα high end σύστημα γιατί γενικά τα pc τα κρατάω μια δεκαετία με κάποιες αλλαγές στην πορεία. Το παλιό μου το pc το χάρησα οπότε δεν υπάρχει κάτι. Κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερα με την 6800 xt ή την 3080. Γενικά παίζω single player παιχνίδια και σχεδόν ποτέ multiplayer. Για μένα είναι αμαρτία να έχεις τέτοιο budget και να μην πας στην καλύτερη δυνατή κάρτα γραφικών, ειδικά για 4k single player gaming. Θέλεις να στο στείλουν έτοιμο μονταρισμενο;
Halo10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι έτοιμο το θέλω γιατί μετά από 10 χρόνια που έχω να ασχοληθώ δεν ξέρω αν το έχω. Παλιά μου άρεσε και ασχολιομουν περισσότερο, τώρα πλέον και το χρόνο δεν έχω για τέτοιες δουλειές και το χώρο. Όταν άρχισα να ψάχνω για οθόνες χάθηκα. Πραγματικά ένας χαμός. Ips, va, tn, curved κλπ. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο γιαυτό την άφησα για πιο μετά. Αν έχετε κάποιες προτάσεις και για οθόνη θα με ενδιέφερε.
Eliaskat Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Χρησιμοποίησε την φόρμα αν θες να παρεις βοήθεια . αυτό που ανέβασες δεν φαίνεται καλα
Halo10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Ποσό που διαθέτουμε :3000 Χρήση υπολογιστή : games Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Μάλλον για κάποια 4k και μάλλον εκτός του bugdet για το tower Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αττική Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από το ίδιο κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Να συναρμολογηθεί από το κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Μάλλον θα αγοράσω από κάποιο κλειδαδικο win 10 Συγγνώμη αλλά δεν ήξερα για τη φόρμα. Και μάλλον από αυτά που διαβάζω θα πήγαινα σε κάποιο σύστημα με ryzen επεξεργαστή. Δεν με άφηνε μάλλον λόγω όγκου να ανεβάσω 9 φώτος γιαυτό ανέβασα ένα μεγάλο screenshot.
TheMechanic1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Οθόνη στην θέση σου δεν θα έπαιρνα 4Κ, τουλαχιστον αν δεν θες να κάνεις τα καταστήματα hardware τους καλύτερος φίλους σου. Με 4Κ κάθε διετία θα ψάχνεσαι να πάρεις ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε κάρτες για να μπορείς να παίξεις και θα σου φευγουν συνεχώς λεφτά σε αναβαθμίσεις. Για υπολογιστές που προορίζονται για gaming, οτιδήποτε πάνω από 1440p είναι υπερβολή και μάλιστα χωρίς νόημα, γιατί αμφιβάλλω αν θα μπορείς να δεις την διαφορά. Δεν είναι 65άρες οι οθόνες υπολογιστών για να υπάρχει τόσο μεγάλη αναγκη για τέτοια ανάλυση. Ίσα ίσα, αν είσαι σε 4Κ και σε λίγο καιρό αρχίσεις να ρίχνεις τα settings για να μπορείς να παίξεις, το αποτέλεσμα που θα έχεις στο τέλος θα είναι χειρότερο. Εσύ βέβαια είσαι ο αγοραστής οπότε εσύ θέτεις τις προτεραιότητες και αποφασίζεις. Τι μέγεθος κοιτάς? Αν 27 σου αρκεί, ενδεικτικά μια καλή επιλογή είναι αυτή οι dell, με πολύ καλές κριτηκες και γενικά που την προτιμάει αρκετός κόσμος. 27, 1440p, IPS. https://www.skroutz.gr/s/25725643/Dell-S2721DGFA-27.html TN μην κοιτάς, είναι μακράν τα χειρότερα monitor σε ποιότητα εικόνας.
Halo10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ το setup που έχω φτιάξει είναι σωστό γενικά? Μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα? Θα την κοιτάξω την οθόνη. Ναι νομίζω 27 ίντσες είναι μια χαρά. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από Halo10
vins Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, Halo10 είπε Σε ευχαριστώ πολύ το setup που έχω φτιάξει είναι σωστό γενικά? Μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα? Θα την κοιτάξω την οθόνη. Ναι νομίζω 27 ίντσες είναι μια χαρά. Εγω θα το πω κι ας πέσουν κάποιοι να με φανε: με 3κ budget εγω θα πήγαινα σε 3090, τίποτα λιγότερο. Αλλιως ρίξε το budget σου και πάνε σε 3080 ή σε αντίστοιχη amd και μην προσπαθείς να το φτάσεις 3κ με αλλα parts, δεν έχει διαφορά.. 2
TheMechanic1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, vins είπε Εγω θα το πω κι ας πέσουν κάποιοι να με φανε: με 3κ budget εγω θα πήγαινα σε 3090, τίποτα λιγότερο. Αλλιως ρίξε το budget σου και πάνε σε 3080 ή σε αντίστοιχη amd και μην προσπαθείς να το φτάσεις 3κ με αλλα parts, δεν έχει διαφορά.. Βασικά το δευτερο για μένα. Δεν έχει τόσο νόημα να προσπαθεί να χτίσει PC για μια δεκαετία με 3000 ευρώ. Είναι προτιμότερο να χτιζει PC ανα πενταετία με 1500. Η διαφορά σε απόδοση από κάποιο σημείο και πάνω δεν είναι ανάλογη των παραπάνω χρημάτων που δίνεις και δεν σου εξασφαλίζει ότι θα κρατήσει απαραίτητα τόσα πολλά χρόνια. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από TheMechanic1 6
vins Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε Βασικά το δευτερο για μένα. Δεν έχει τόσο νόημα να προσπαθεί να χτίσει PC για μια δεκαετία με 3000 ευρώ. Είναι προτιμότερο να χτιζει PC ανα πενταετία με 1500. Η διαφορά σε απόδοση από κάποιο σημείο και πάνω δεν είναι ανάλογη των παραπάνω χρημάτων που δίνεις και δεν σου εξασφαλίζει ότι θα κρατήσει απαραίτητα τόσα πολλά χρόνια. Μετά την πεντατία δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Συμφωνώ απολύτως, ειδικά δε με ελευση ddr6 στα "κοντα" 1
Sakiz105 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 θα σου βάλω τα κομμάτια από plasio και από δίπλα θα βάλω το καπέλο από το να τα πάρεις από διαφορετικά καταστήματα cpu https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i7-10700k-1200-3-8-ghz-16-mb-_3481816 +100 case (δεν θα έπαιρνα αυτό στα ίδια λεφτά) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/koutia-desktop/corsair-airflow-tg-icue-220t-rgb-midi-tower_3289613 +0 psu (δεν θα έπαιρνα αυτό) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-rm-series-850-w-80-gold_2805502 +50 mobo (δεν θα επαιρνα αυτην) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/gigabyte-motherboard-z490-gaming-x-z490-1200-ddr4-_3403246 +30 ram (δεν θα επαιρνα αυτες) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mnimes-ram/corsair-desktop-ram-vengeance-pro-rgb-32gb-kit-3200mhz-ddr4_3290697 cooler (δεν θα επαιρνα αυτο, σχεδον καμια επιλογη στο plaisio) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/anemistirakia-psiktres/corsair-cpu-cooler-h100i-pro-rgb-platinum_3117561 +30 nvme (δεν εχει καν τον 1tb..) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/diskoi-ssd-hdd/samsung-ssd-970-evo-plus-nvme-m-2-500gb_3224376 +40 + μια 3080. Εδω δεν μπορω να πω για τιμές, ότι βρεις πάρε. Οθόνη είτε την Dell S2721DGFA ή την Alienware AW2721D 1
Halo10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και λιγο περισσότερο τον sakiz105 που έκανε τέτοιο κόπο να βάλει όλες αυτές τις παραθέσεις από τις επιλογές του στο πλαίσιο . Λοιπόν πάμε ένα ενα. Ξέρω πως τους τελευταίους μήνες δεν είναι καλή εποχή για να φτιάξεις pc. Έχω πολλές αναβολές ήδη και πλέον είμαι στη φάση να τον φτιάξω τώρα. Το ξέρω πως το να δώσω 3000 τώρα δεν με εξασφαλίζει να παίζω στο ίδιο επίπεδο για πολλά χρόνια αλλά ίσως κάνω κάποιες αλλαγές στο μέλλον. Πριν καταλήξω στο πλαίσιο που και αυτό δεν έχει όλα όσα θα ήθελα έμπαινα σκρουτζ και έβλεπα διαθεσιμότητες τύπου 30 μέρες + κουριερ ή μεταφορικές μεταφραζοταν σε μεγάλες καθυστερήσεις. Ακόμα και να έβρισκα όλα τα κομμάτια από σκρουτζ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο μαγαζί να τα στείλω να μου τα φτιάξει. Ότι παράγγειλα από πλαίσιο τον τελευταίο καιρό μου ήρθε μέσα σε 3-4 μέρες και αυτό πλέον για μένα έχει σημασία. Τέλος όλα θα κοπούν τιμολόγιο οπότε θα πάει πολύ κάτω από τα 3000 € το bild. Υγ. Sakiz μόνο στο σκληρό σε πέτυχα που και εγώ δεν τον βρήκα και έβαλα τον άλλον. Υγ2. Vins κουράστηκα να περιμένω να βγει κάτι καινούριο.
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Ram και gpu που απλα κουμπωνουν πανω θα προτεινα να τα ψαξεις απο διαφορετικα καταστηματα, γτ οντως πχ το πλαισιο δεν εχει επιλογες. Παιζει να βρισκεσαι Αθηνα? Αν και λες οτι εχεις να ασχοληθεις 10 χρονια, δεν εχει αλλαξει τπτ στο χτησιμο ενος pc. Συμφερει οχι μονο στο οικονομικο, αλλα στις επιλογες που εχεις απο διαφορετικα καταστηματα. Δες και σε cosmodata, msystems κτλ (στηνουν και αυτοι pc)
Halo10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Είδα στο msystem αλλά δε βρήκα μεγάλη ποικιλία. Αθήνα μένω και σίγουρα δεν έχουν αλλάξει πράγματα αλλά 1ον δε νιώθω σίγουρος και 2ον με 2 παιδιά στο σπίτι το level δυσκολίας ανεβαίνει τραγικά. Επειδή πάντως το σκεφτόμουν χθες και βλέπω πως και εγώ έχω κάνει εκπτώσεις στη σύνθεση μου από το πλαίσιο λόγω της κατάστασης θα ήθελα αν μπορείτε να μου βρείτε τα κομμάτια με μια οσο γίνεται καλή διαθεσιμότητα και θα τα δώσω σε φίλο να μου τα φτιάξει. Περίμενα από εδώ να είχα μια λύση για να έχω πιο άμεσα το pc αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Και είναι κρίμα να δώσω τόσα λεφτά με πολλές εκπτώσεις. Η οθόνη μου φάνηκε πολύ καλή και θα την παραγγείλω.
radiohead Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 22 ώρες πριν, Halo10 είπε Καλησπέρα στο forum εδώ και κάνα 3μηνο-4μηνο θέλω να φτιάξω ένα gaming pc. Λίγο η πανδημία λίγο ότι έβγαιναν νέοι επεξεργαστές και νέες κάρτες γραφικών μετά το άφηνα πάρα πίσω. Πλέον πρέπει να το φτιάξω γιατί δεν την παλεύω άλλο. Έχω φτιάξει ρνα bild και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και τι θα αλλάζατε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Γενικότερα από sites τυπου msystems δε βρήκα μεγάλη ποικιλία γιαυτό είδα από πλαίσιο. Για αρχή θα χρησιμοποιήσω την τηλεόραση για monitor (lg 4k oled) και αργότερα θα αγοράσω κάποια οθόνη 1440 ή 4κ. Θέλω να φτιάξω ένα high end σύστημα γιατί γενικά τα pc τα κρατάω μια δεκαετία με κάποιες αλλαγές στην πορεία. Το παλιό μου το pc το χάρησα οπότε δεν υπάρχει κάτι. Κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερα με την 6800 xt ή την 3080. Γενικά παίζω single player παιχνίδια και σχεδόν ποτέ multiplayer. Εμένα μου άρεσε η σύνθεση σου με 5900x και 6800xt αλλάζοντας τα υπολοιπα parts. Είναι futureproof και πολύ δυνατος συνδιασμός αν πας σε μια από τις προτάσεις μόνιτορ του Σάκη. Αν δεν αγοράσεις οθόνη και μείνεις με την oled τότε δε σε νοιάζει ο επεξεργαστής και καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι η 3080 ακόμα καλύτερα η 3080ti που έρχεται. Με έναν 10600k-5600x-5800x θα είσαι υπερκαλυμμενος στο 4k. Επειδή θα δώσεις αρκετά χρήματα μπορείς να βρεις ετοιμοπαραδοτα τα προϊόντα σε καλύτερες τιμές από Σκρουτζ με την προϋπόθεση να στα στήσει ο δικός σου και αυτό θα σε συμβουλευα να κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα