kronos73 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία. Ο εξωτερικός σκληρός του τίτλου 3 ΤΒ στο Public στα 69,90 με δωρεάν μεταφορικά εδώ Ξέρω ότι δεν υπάρχει αλλού ο ίδιος δίσκος στα 3 ΤΒ, ωστόσο ο φθηνότερος στα 2ΤΒ είναι 10 € πιο ακριβός εδώ ενώ ο μεγαλύτερος στα 4ΤΒ πλησιάζει τα 120 € οπότε φαίνεται καλή τιμή για μία απλή λύση αποθήκευσης. Στην ίδια χωρητικότητα ο πιο φθηνός εξωτερικός δίσκος στον τσιγκούνη είναι αυτός ο INTENSO περίπου 5€ πιο ακριβός και μια ιδέα πιο φθηνός στο best price. Νομίζω πως είναι πιο ποιοτικός ο Toshiba, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Στην ίδια χωρητικότητα σε Seagate και WD οι τιμές είναι 83€ και 93€ αντίστοιχα. Ελπίζω ότι έγραψα να είναι σύμφωνα με τους κανόνες.
malmsteen1984 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) link δεν παίζει? άκυρο δεν το είχα προσέξει. thanks Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από malmsteen1984
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Επειδη αναφερεις τιμες στους 2 και 4ΤΒ στα 80 και 120€: Πριν ενα μηνα ειχε 2.5αρηδες "προσφορα" BF 54ευρω 2TB WD. Και 5ΤΒ στα 89. Δυο τιμες "υποχωρησης" για να αγορασει καποιος που ηθελε HDD. Tι εννοω "υποχωρησης": Χαλια οι τιμες στους δισκους και οχι μονο . Εχουμε παει 5-6 χρονια πισω! Αντι να πεφτουν οι τιμες εχουν ανεβει! Αγοραζοντας συντηρουμε το παιχνιδι τους. Θα μου πει καποιος "εσυ θα αλλαξεις τον κοσμο"; Ναι. Αν δεν διορθωσεις "εσυ" πρωτος, πως περιμενεις απο τους αλλους; 20
kronos73 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, matrixxx είπε Επειδη αναφερεις τιμες στους 2 και 4ΤΒ στα 80 και 120€: Πριν ενα μηνα ειχε 2.5αρηδες "προσφορα" BF 54ευρω 2TB WD. Και 5ΤΒ στα 89. Δυο τιμες "υποχωρησης" για να αγορασει καποιος που ηθελε HDD. Tι εννοω "υποχωρησης": Χαλια οι τιμες στους δισκους και οχι μονο . Εχουμε παει 5-6 χρονια πισω! Αντι να πεφτουν οι τιμες εχουν ανεβει! Αγοραζοντας συντηρουμε το παιχνιδι τους. Θα μου πει καποιος "εσυ θα αλλαξεις τον κοσμο"; Ναι. Αν δεν διορθωσεις "εσυ" πρωτος, πως περιμενεις απο τους αλλους; Καλησπέρα. Οι τιμές είναι όντως χάλια. Εγώ ψάχνω να κάνω ένα RAID στο pc με 2Χ4ΤΒ και χρειάζομαι 200€ για καλούς δίσκους, απογοητευτικό ποσό. Δε γνώριζα ότι υπήρξαν αυτές οι τιμές που αναφέρεις πριν 1 μήνα, αφού δεν παρακολουθώ καθημερινά . Συμφωνώ με το ότι πρέπει να μην υποκύπτουμε στα παιχνίδια τους, ο ίδιος για να μη δώσω 40 και 50 € για μία web cam που είχε 20€ πριν λίγους μήνες πήρα με 17€ από Κίνα και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου. Η συγκεκριμένη τιμή μου φάνηκε απλά ΟΚ για κάποιον που το χρειάζεται άμεσα. Αν το κρίνεις κλείδωσέ το.
Sebu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Matrix κάποιος που έχει ανάγκη από δίσκο όμως εκτιμώ ότι είναι καλή τιμή "τωρα" στη μετα BF εποχή. Offtopic Αναφορά σε κείμενο Επίσης το να συγκρίνουμε με το παρελθόν είναι λίγο άτοπο, τι εννοώ? Και στα ενοίκια πχ το καλοκαίρι του 2015 εν μέσω οκονομικής κρίσης και γεγονότων Ελλάδας έβρισκες διαμέρισμα νεόδμητο του 2009 65 τμ με πάρκιν και παροχές στη Νέα Σμύρνη στα 420 ευρώ και σήμερα το ίδιο και ισοδύναμα αυτού έχει 600-650+ ενώ η κρίση συνεχίστηκε και δεν έχει ξεπεραστεί επίσημα ακόμα σε όρους αγοράς και πορτοφολιού Έλληνα, αντίθετα οι μισθοί έχουν πέσει σημαντικά και το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εκτός από την προσφορά και τη ζήτηση που διαμορφώνει τις τιμές υπάρχει και η ανελαστικότητα κάποιων ειδών, που το "κουμάντο" στις τιμές το κάνει αυτός που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Όσο κάποιος νοικιάζει στα 650 ευρώ κάτι που πριν 4-5 χρόνια ήταν 420 και βρίσκει ενοικιαστές και τα παίρνει, όσο κάποιος πουλάει δίσκους στα 70 ευρώ όταν πχ πριν 5-6 χρόνια ήταν παρακάτω και κάποιοι βρίσκονται και αγοράζουν τότε δεν μπορείς να κάνεις πολλά για αυτό. Έχεις και την τρέχουσα τάση και συγκυρία με την αύξηση της ανάγκης αποθήκευσης πραγμάτων και την εκτίναξη των ssd που εξ ορισμου ειναι μικροτερης χωρητικοτητας απο τους συμβατικούς που εξωθούν πολλούς σε εξωτερικές λύσεις αποθήκευσης αρα πεδίο δόξης λαμπρό για τους πωλητές να καρπωθούν κέρδος και να βγάλουν τυχόν σπασμένα. Υπάρχουν πάντα αυτοί που έχουν ανάγκη "τωρα" και θα ψωνίσουν, υπάρχουν πάντα αυτοί που συγκρίνουν με την ευρύτερη αγορά "τώρα" και θεωρούν μια τιμή καλή (πχ όταν ο ανταγωνισμός στον Πειραιά έχει σπίτια σε πολλαπλάσια τιμή ή ίδιους ή μικρότερους δίσκους ακριβότερα) και δεν ασχολούνται με τις τιμές προ 2-3-5 ετών και υπάρχουν και αυτοί που απλά έχουν το "χρημα" και ψωνίζουν και δεν ασχολούνται με 5-10-15 ευρώ διαφορά σε τέτοια είδη. Κοινώς σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία με δις αγοραστές και εκατοντάδες εκατομύρια πωλητές μερικές χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες "διαφωνούντες" ή που κάνουν συγκρίσεις με το παρελθόν δεν έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την παγκόσμια αγορά και τάση. Και ίσως στην τελική και να είναι αδιάφοροι για τους πωλητές και τους προσφέροντες καθώς δεν διαμορφώνουν αυτοί την τάση. Και πριν 30 χρόνια τα σπίτια ήταν φθηνότερα για αγορα. Και μετά έκατσε η φούσκα του χρηματιστηρίου και μετά η φούσκα των Ολυμπιακών και όμως οι τιμές δεν έχουν πέσει στα "φυσιολογικά" επίπεδα του 1996-1998. Τα χρόνια περνάνε, η αξία του χρήματος αλλάζει, η προσφορά και ζήτηση αλλάζει, η ανελαστικότητα/ελαστικότητα αλλάζει, οι ανάγκες και οι ανοχές αλλάζουν. Μην νομίζουμε ότι επειδή μερικές χιλιάδες από εμάς είμαστε εδώ και παρακολουθούμε τις προσφορές η πλειονότητα των εκατομυρίων συμπολιτών μας ψάχνει τις προσφορές και αγοράζει πάντα οικονομικά ή συγκρίνει με το παρελθόν την τάση τιμών ή με τον ανταγωνισμό. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αγοράζουν φθηνά ή δεν τους νοιάζει κιολας γιατί κοιτάνε άλλες παραμέτρους πχ άτοκες δόσεις, πληθώρα καταστηματων φυσικής παρουσίας κτλ. Π.χ παρα πολλοί προτιμάνε να αγοράζουν από Κωτσο και Μίντια παρόλο που είναι αντικειμενικά ακριβότεροι απλά και μόνο γιατί έχουν πολλά καταστήματα στην Αττική και μπορούν να πάνε όπου θέλουν και να το τσιμπήσουν και γιατί προσφέρουν άτοκες πολλές δόσεις (12-24) που τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα δεν δίνουν. Πολλοί ψωνίζουν ρούχα από H&M και Zara νομίζωντας ότι ψωνίζουν φθηνά και οικονομικά όταν επί χρόνια βρίσκεις στο Αμαζον Αγγλιας ρουχα ποιοτητας πχ Tommy, Boss, Gant, Calvin Klein σε παραπλησιες τιμες. Οταν εβρισκες μπλουζακι Tommy, Gant, Superdry στα 12-14 ευρώ από Αμαζον γιατι να δώσεις 9,99 ή 12,99 για μπλουζακι Zara και H&M? Όταν εβρισκες πουκαμισο καλο Tommy, Boss, Calvin στα 29-35 ευρω στο Αμαζον γιατι να ψωνισεις πουκαμισο 29,99 στα Zara/H&M? Και όμως ο κόσμος ψώνιζε και ψωνίζει γιατί δεν ψάχνει και δεν κάνει συγκρίσεις και επειδή αυτοί είναι η πλειοψηφία που κάνει drive τις αγορές οι τιμές ακολουθούν την τάση που ορίζει η ζήτηση αυτή. Δυστυχώς... Offtopic closed 2
agnostos13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Είναι δεδομένο οτι φέτος με τα lockdown οι πωλήσεις η/υ και περιφερειακών (και λόγω ζήτησης) έχουν εκτιναχθεί. Μέχρι να επανέλθει μια κάποια κανονικότητα δεν βλέπω σημαντικές πτώσεις τιμών. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν είναι καλή τιμή αυτή για αυτό που παίρνεις; Σκέφτομαι την αγορά του αν και δεν έχει sata...
Mhlogiatros Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Oτι εχω παρει μόνο με παραλαβη απο καταστημα . Νομιζω με acs μου εστειλαν βιβλιο και χαρτοπωλιο ειχαν ανοιχτο Μόλις τώρα, Mhlogiatros είπε Εμενα με χαλαει οτι δεν εχουν αντικαταβολη κατω απο 100 ευρα - νεα κολπα στα games . Να πληρωσω με paypal σκεφτομαι γιατι παιζει να μη μου ερθει και ποτε Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από Mhlogiatros
Babasu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε Αξίζει σαν αγορά σε αυτή την τιμή; Αν χρειάζεσαι το δίσκο ναι. Αυτό που λένε τα παιδιά είναι πως δεν είναι προσφορά τύπου πάρε όσο προλαβαίνεις αξίζει 1000% . 1
jgeorgiou Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, matrixxx είπε Χαλια οι τιμες στους δισκους και οχι μονο Οι σκληροί δίσκοι είναι "εκτός" μόδας , οι γραμμές παραγωγής έχουν μειωθεί και ο καταναλωτής μέχρι το 1ΤΒ πάει με κλειστά μάτια σε SSD. Κάποτε , αγόρασα scanner με μάσκα για φιλμς (αναλογικής φωτο-μηχανής) με 35ευρώ(οι περισσότεροι έκαναν γύρω στο 50αρικο) , τώρα που έχουν περιθωριοποιηθεί ρίξτε μια ματιά πόσο στοιχίζει ένα scanner. Οι σκληροί δίσκοί ΜΟΝΟ θα ακριβαίνουν στο μέλλον και θα καλύψουν το κομμάτι 4 εως 20TB που είναι υπερβολικά μεγάλο για SSD (ορατό μέλλον) Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2021 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα