Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να υλοποιήσω το παρακάτω budget build , χρήση browsing κ διαφορά προγράμματα , office κτλ,πολύ σπάνια κάνα παιχνίδι τύπου Apex.

I3 10100

Mb H410

Ram 16Gb 2666

Psu be quiet 600w

Kingston A200 500gb.

Κουτί cougar mx330

Τι πιστεύετε ? Έχω έναν ενδοιασμό για το chipset της m/b , σε μελλοντική αναβάθμιση.  Μήπως να πάω σε z490?

Επίσης αν πρέπει να πάρω επεξεργαστή με ενσωματωμένα η έναν κανονικό με μια απλή Gpu   (70-100 ευρώ)?

Επεξ/σία από EXPORTER
Δημοσ.

Κι εγώ πάντα έχω ενδοιασμό με τα βασικά chipset. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε b460 με 4 ελεύθερα slot για μελλοντική αναβάθμιση όπως αναφέρεις. Με 70-100 ευρώ αυτή την στιγμή δεν νομίζω να πάρεις τίποτα της προκοπής, από την άλλη με τα onboard graphics δεν ξέρω πόσο θα μπορείς να παίξεις ή-και να ευχαριστηθείς το Apex. Μια βόλτα στο youtube λογικά θα σου δείξει. Καλύτερα πάντως δώσε 10-15 παραπάνω να έχεις ενσωματωμένα γραφικά και άσε την κάρτα για μετά. Έτσι κι αλλιώς όλες οι κάρτες έχουν καπέλο μεγαλύτερο από 10-15 ευρώ, οπότε χαμένος δεν θα είσαι...

i3 10100 / integrated / apex

https://www.youtube.com/watch?v=JbN5Oe8ZjtY

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Κι εγώ πάντα έχω ενδοιασμό με τα βασικά chipset. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε b460 με 4 ελεύθερα slot για μελλοντική αναβάθμιση όπως αναφέρεις. Με 70-100 ευρώ αυτή την στιγμή δεν νομίζω να πάρεις τίποτα της προκοπής, από την άλλη με τα onboard graphics δεν ξέρω πόσο θα μπορείς να παίξεις ή-και να ευχαριστηθείς το Apex. Μια βόλτα στο youtube λογικά θα σου δείξει. Καλύτερα πάντως δώσε 10-15 παραπάνω να έχεις ενσωματωμένα γραφικά και άσε την κάρτα για μετά. Έτσι κι αλλιώς όλες οι κάρτες έχουν καπέλο μεγαλύτερο από 10-15 ευρώ, οπότε χαμένος δεν θα είσαι...

i3 10100 / integrated / apex

https://www.youtube.com/watch?v=JbN5Oe8ZjtY

Σκέφτηκα να πάω σε z490 gigabyte ud με 8gb ram στα 3200 όμως.

Δημοσ.

Πολύ "overkill" μητρική για αυτό τον επεξεργαστή δεν νομίζεις; Αν μιλάμε για budget pc και τα 16gb ram πολλά είναι, πόσο μάλλον να πληρώσεις μια μητρική για overclock σε κλειδωμένο επεξεργαστή. Θα καταφέρεις να υπερχρονίσεις τις μνήμες για να πάρεις τι; Παραπάνω fps σε παιχνίδια που δεν θα πολυπαίζεις και χωρίς καλή κάρτα γραφικών; Προσωπικά δε βλέπω τον λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα ... Οπότε πάμε σε b460 με 4 dim

Πάντως τι λες συμφέρει έναντι ενός ryzen build?

Επεξ/σία από EXPORTER
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα...προσωπική άποψη και συμβουλή δίνω. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχεις στο μυαλό σου και τι θες να κάνεις (πόσα να χαλάσεις, μελλοντική αναβάθμιση). Για τα δεδομένα που δίνεις δε βλέπω τον λόγο να πληρώσεις κάτι χωρίς να το χρειάζεσαι, η επιλογή όμως είναι καθαρά δική σου, καθώς μόνο εσύ πραγματικά γνωρίζεις τι θες. Μη σε πάρω στον λαιμό μου. Ας μιλήσει και κάποιος άλλος. Για μένα με τα δεδομένα που δίνεις (δουλειές γραφείου με ελάχιστο gaming):

b460

i3-10100

8-16 ram

500w τροφοδοτικό (80+)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Ξεκαθαρα

6 λεπτά πριν, EXPORTER είπε

Κατάλαβα ... Οπότε πάμε σε b460 με 4 dim

Πάντως τι λες συμφέρει έναντι ενός ryzen build?

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Κοίτα...προσωπική άποψη και συμβουλή δίνω. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχεις στο μυαλό σου και τι θες να κάνεις (πόσα να χαλάσεις, μελλοντική αναβάθμιση). Για τα δεδομένα που δίνεις δε βλέπω τον λόγο να πληρώσεις κάτι χωρίς να το χρειάζεσαι, η επιλογή όμως είναι καθαρά δική σου, καθώς μόνο εσύ πραγματικά γνωρίζεις τι θες. Μη σε πάρω στον λαιμό μου. Ας μιλήσει και κάποιος άλλος. Για μένα με τα δεδομένα που δίνεις (δουλειές γραφείου με ελάχιστο gaming):

b460

i3-10100

8-16 ram

500w τροφοδοτικό (80+)

Ποια b460 όμως , από οτι βλέπω άλλες είναι 2666 άλλες 2933? 

Κ ποιες μνήμες?

Δημοσ.

Διαλέγεις σύμφωνα με το τι σου αρέσει. Πάνω κάτω όλες όμοιες είναι οι μητρικές. Το μόνο διαφορετικό είναι ίσως κάποια features και τα 2 ή 4 ram slot. 

Ποιές μνήμες: Όποια μητρική με b460 είδα υποστηρίζει τις ίδιες μνήμες "Support for DDR4 2933/2666/2400/2133 MHz". Όλες είναι εως max 2933mhz που είναι και η συχνότητα που παίζουν οι i7-i9. Μην μπερδεύεσαι κοιτώντας τι γράφει το κάθε site, να μπαίνεις να διαβάζεις τα χαρακτηριστικά στο site της εκάστοτε εταιρίας. Για 100% εγγυημένο αποτέλεσμα, διαλέγεις μητρική, βρίσκεις το support (ram) list και μετά διαλέγεις μνήμες. Προτιμάς μνήμες με υψηλότερο χρονισμό για να τις έχεις σε περίπτωση αναβάθμισης αργότερα αν και με τον i3 θα χρονίσουν στα 2666mhz.

Ποιά μητρική; Με μια γρήγορη αναζήτηση στο σκρουτζ, οι φτηνότερες με 4 ram slots είναι οι: Gigabyte B460M DS3H και MSI B460M Pro-VDH (περίπου 83ευρώ χαμηλότερη τιμή). Κοιτάς αν έχει κάποιο feature που προτιμάς κάποια απο τις 2 ή αν εμπιστεύεσαι κάποια περισσότερο σαν brand.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...