Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το laptop HP PAVILION DV5-1040EV το οποίο θέλω να του βάλω παραπάνω RAM.Εχω διαβάσει πως για το συγκεκριμένο laptop το μέγιστο είναι μέχρι 4GB ram.Απο την μάνα του εχει 3 GB (μια 1GB και μια 2 GB) και  έχω πάρει μια καινούργια ram 2GB.Το θέμα είναι πως με ότι συνδυασμό και αν έχω δοκιμάσει, αν είναι πάνω ή καινούργια ram δεν ανοίγει, μαύρη οθόνη. Ανοίγουν κάποια λαμπάκια, παίρνει ρεύμα και δε μπορώ να μπω στο bios.

Παραθέτω και εικόνες όλων των ram(για να δείτε μην τυχόν και υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας) 

1GB

2GB

Η καινούργια ram

Έχω τα Windows 10 x64

Ερώτηση. Μήπως θα πρέπει να κάνω κάποια αναβάθμιση στην μητρική;

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Υπάρχει πιθανότητα να μην υποστηρίζει την Ram η μητρική σου ή-και να είναι λάθος η Ram. Δυστυχώς η καινούργια που πήρες έιναι China-Blue και δεν αναφέρει κανένα χαρακτηριστικό επάνω για να μπορούμε να δούμε χρονισμούς κτλ (ECC - NonEC). Δοκίμασε μόνο με την καινούργια να δεις αν παίζει το μηχάνημα...αν όχι τότε η μνήμη δεν σου κάνει, αν ναι πάλι δε σου κάνει αλλά λόγω συνδυασμού χρονισμού κτλ. Γενικά τις συμβατότητες τις κοιτάμε πρίν προβούμε σε αγορά και κατά προτίμηση σε ζευγάρι για να παίξουν σίγουρα μεταξύ τους. Αν θες περαιτέρω βοήθεια ανέβασε τα specs του υπολογιστή μέσω προγράμματος (cpu-z, hw32info κτλ).

Δημοσ.

Μια χαρα βρισκεται η μνημη: οτι ειναι "ELPIDA" = οπως και η αλλη του 2GB.
Αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα, οτι ειναι μια χαρα! Αν δεν παιζει μονη
της καθολου σε αυτο, η σε αλλα λαπτοπ, πηγαινεις για επιστροφη(?) της..🤕

https://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=E1108A&sField=1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...