Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα μαγκες,

Πρόσφατα ελαβα προσφορα απο τον οτε για να μεταβω απο 24αρα γραμμη σε vdsl 50. Την δεχτηκα την προσφορα αλλα στην ταχυτητα της γραμμης μου δεν αλλαξε τιποτα. Να σημειωσω οτι χρησιμοποιω το μαμα router zte speedport entry 2i. Νομιζω οτι υποστηριζει vdsl. Φταιει το ρουτερ και πρεπει να αλλαξω σε καποιο αλλο ή τον παιρνουν κλαρινο στον οτε και να παρω τηλεφωνο να του ξεχεσω;

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από george200-13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

Για αρχή ανέβασε στατιστικά γραμμής από το ρούτερ, να δούμε τι παίζει

Εχω επισυναψει μια φωτο με το dsl link information στην πρωτη αναρτηση, χρειαζεται κατι αλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζεις αν παίρνεις από Αστικό Κέντρο ή νέα καμπίνα? (αν αλλαχτεί οι καμπίνες στην περιοχή σου)

Ίσως να δοκίμαζες και μια επαναφορά εργοστασιακών στο ρούτερ, μήπως κάποια ρύθμιση δε περάστηκε σωστά..

Φαίνεται πως παίρνεις από Α/Κ ή ίσως υπάρχει κάποιο καλωδιακό θέμα.., έχεις screenshot με στατιστικά από την adsl?

Σύνδεσε το ρούτερ απευθείας στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, χωρίς σπλίττερ, φίλτρα κλπ που λένε οι οδηγίες

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Γνωρίζεις αν παίρνεις από Αστικό Κέντρο ή νέα καμπίνα? (αν αλλαχτεί οι καμπίνες στην περιοχή σου)

Ίσως να δοκίμαζες και μια επαναφορά εργοστασιακών στο ρούτερ, μήπως κάποια ρύθμιση δε περάστηκε σωστά..

Φαίνεται πως παίρνεις από Α/Κ ή ίσως υπάρχει κάποιο καλωδιακό θέμα.., έχεις screenshot με στατιστικά από την adsl?

Σύνδεσε το ρούτερ απευθείας στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού, χωρίς σπλίττερ, φίλτρα κλπ που λένε οι οδηγίες

Τι να σου πω δεν ξερω. Μαλλον καμπινα γιατι ειμαι σε χωριο 1500 κατοικων. Στοιχεια απο την adsl δεν εχω αλλα μπορω να πω με βεβαιότητα οτι οι ταχυτητες που εχω στο speedtest ειναι ακριβως οι ιδιες με την adsl. Τωρα παω να δοκιμασω χωρις τα φιλτρα να δω και θα ενημερωσω 

Edit: Επεστρεψα και μαζι εφερα και ενα screenshot απο την adsl. Δεν πρεπει να ειναι μεγαλυτερη των 2 χρονων αλλα και παλι δεν ειχε αλλαξει τιποτα. Χωρις τα φιλτρα καλυτερεψε λιγο το download αλλα οχι πολυ.

Screenshot_4.png

Την ξανα εβαλα οριστε

InkedScreenshot_3_LI.jpg

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Στατιστικά που έχεις το ρούτερ απευθείας μπορείς να ανεβάσεις; Μάλλον θα χρειαστεί να δηλώσεις βλάβη

Ωχ αν πρεπει να δηλωσω βλαβη την εκατσα. Κανουν μερες και μερες να ερθουν. Ναι σαφως οριστε

Screenshot_5.png

Δημοσ.

Κλασσική περίπτωση για να σέ κάνουν νά αλλάξεις πακέτο καί νά πληρώνεις περισσότερα χωρίς στην ουσία κάποιο κέρδος στην ταχύτητα από την μεριά σου,ενώ με τά μέσα που έχουν γνωρίζουν πόσο θά πιασεις... εγώ στην θέση σου θα έσπαζα τή σύμβαση με υπετειοτητα του οτε και θά πήγαινα αλλού λόγο χαμηλού συγχρονισμού... Μήπως σου είπανε καί πόσο θά πιασεις;; Γιατί αν σου είπαν ότι θά πιασεις σίγουρα 50 τότε θά μπορέσεις να ζητήσεις τίς ηχογραφημένες ομιλίες καί να κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ.

Βέβαια όλα τά παραπάνω ισχύουν μόνο εάν δεν υπάρχει κάποια βλάβη στην γραμμή σου η στην καλωδιοση σου.Οποτε παίρνεις τηλέφωνο στις βλάβες πρώτα για τόν χαμηλό συγχρονισμό καί βλέπεις μετά τί κάνεις

• Like 1
Δημοσ.

Το 1023 στο upload με προβληματίζει πολύ, λες και σε έχουν σε κάποιο κλειδωμένο προφίλ ταχύτητας, κάλεσε στο 13788, να το δηλώσουν βλάβη ώστε να έρθουν να μετρήσουν

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια επαναφορά εργοστασιακών στο ρούτερ καθώς και ζήτα από τεχνική υποστήριξη να κάνουν μια επανεκκίνηση στην πόρτα σου, μήπως κάτι έχει κολλήσει.., αλλά δε νομίζω να κερδίσεις πολλά, σίγουρα την 50αρα καθαρή δε θα την πιάσεις, πολύ απίθανο

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται οτι είσαι μακριά από την καμπίνα ή το ΑΚ και δε μπορείς να τερματίσεις τη γραμμή σου. Επίσης πρέπει να γίνει έλεγχος στην εσωτερική σου καλωδίωση.

Καλο θα ηταν να ξεκινησεις με δηλωση βλάβης πριν έρθεις να γραψεις στο Insomnia τους προβληματισμους σου :)

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Φαίνεται οτι είσαι μακριά από την καμπίνα ή το ΑΚ και δε μπορείς να τερματίσεις τη γραμμή σου. Επίσης πρέπει να γίνει έλεγχος στην εσωτερική σου καλωδίωση.

Καλο θα ηταν να ξεκινησεις με δηλωση βλάβης πριν έρθεις να γραψεις στο Insomnia τους προβληματισμους σου :)

Το σπιτι ειναι κτισμενο το 2005 μονοκατοικια δικια μου ιδιοκτησια. Αποκλειεται οι καλωδιωσεις να εχουν καποιο θεμα. Εδω εχω δει κατι χρεπια του 80 να τερματιζουν 50αρες. Δεν ξερω αν ειμαι μακρια  ή κοντα και δεν με ενδιαφερει κιολας. Πως να το πω δεν ειναι δικο μου προβλημα. Με την adsl ημουν ικανοποιημενος ειχα ικανοποιητικες ταχυτητες για 24αρα. Εμενα μου εκαναν μια προσφορα ανανεωσης συμβολαιου για 50αρα. Δεν πιστεψα ποτε οτι θα την τερματιζα αλλα ελεγα οτι τουλαχιστον την 30αρα θα την παταγα. Το να εχω ακριβως τις ιδιες ταχυτητες με την adsl ενω πληρωνω παραπανω χρηματα αυτο ειναι κοροιδια και νιωθω και μλκας απο πανω (αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα στην γραμμη ). Ας μην μου την εκαναν την προσφορα αν δεν θα μπορουσα να κλειδωσω παραπανω. Τωρα το κανουν γιατι δεν εχουν νομικες συνεπειες και ο ΕΕΤΤ δεν κανει τιποτα γι αυτο. 

Τελος παντων αυριο Δευτερα θα κανω δηλωση βλαβης και αν δεν γινει τιποτα παλι καταγγελια στον ΕΕΤΤ μπας και κανουν κατι αυτοι 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Το σπιτι ειναι κτισμενο το 2005 μονοκατοικια δικια μου ιδιοκτησια. Αποκλειεται οι καλωδιωσεις να εχουν καποιο θεμα. Εδω εχω δει κατι χρεπια του 80 να τερματιζουν 50αρες. Δεν ξερω αν ειμαι μακρια  ή κοντα και δεν με ενδιαφερει κιολας. Πως να το πω δεν ειναι δικο μου προβλημα. Με την adsl ημουν ικανοποιημενος ειχα ικανοποιητικες ταχυτητες για 24αρα. Εμενα μου εκαναν μια προσφορα ανανεωσης συμβολαιου για 50αρα. Δεν πιστεψα ποτε οτι θα την τερματιζα αλλα ελεγα οτι τουλαχιστον την 30αρα θα την παταγα. Το να εχω ακριβως τις ιδιες ταχυτητες με την adsl ενω πληρωνω παραπανω χρηματα αυτο ειναι κοροιδια και νιωθω και μλκας απο πανω (αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα στην γραμμη ). Ας μην μου την εκαναν την προσφορα αν δεν θα μπορουσα να κλειδωσω παραπανω. Τωρα το κανουν γιατι δεν εχουν νομικες συνεπειες και ο ΕΕΤΤ δεν κανει τιποτα γι αυτο. 

Τελος παντων αυριο Δευτερα θα κανω δηλωση βλαβης και αν δεν γινει τιποτα παλι καταγγελια στον ΕΕΤΤ μπας και κανουν κατι αυτοι 

Από που να το πιάσω το post; Είσαι αδαής, δε σε κατηγορώ. Ξεκινάμε λοιπόν από τα απλά. Όπως λέει και ο poulinos σε κάθε όμοιο τόπικ με το δικό σου "

απαγορευονται δια ροπαλου τα bridge taps(πσραλληλα) και οι επιστροφες πανω απο το ιδιο καλωδιο που φερνει το vdsl " Η καλωδίωσή σου θα πρέπει να είναι όπως αναφέρεται εδώ σε αυτό το pdf: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Φυσικά και σε ενδιαφέρει το αν είσαι μακριά ή κοντά διότι αν είσαι κοντά θα τερματίζεις την 50αρα, άμα είσαι μακριά πιθανώς να μη την τερματίζεις, ειδικά αν είσαι απο ΑΚ ακόμη πιθανότερο να μη την τερματίσεις. Αφού ήσουν ικανοποιημένος με την 24αρα γιατί πήγες στην 50αρα; Θεωρητικά το πάγιο είναι μεγαλύτερο εκτός αν είχες παλιό συμβόλαιο και η χρέωση είναι αναλογική, μπορέις πάντα να πας στα 24 αφού δε πιάνεις ούτε τα 30. Οπότε ναι, πως να το πω, είναι δικό σου πρόβλημα η απόσταση από το DSLAM. 

Από εκεί και πέρα ξεκίνα με ένα τηλέφωνο στο 13788 και βλέπεις, πάρε απο σήμερα, δωρεάν είναι και είναι 24/7. 

Για πολύ αρχή, φρόντισε το ρούτερ σου να είναι κουμπωμένο απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα (την πρώτη που ερχεται στο σπιτι). Δηλαδή το DSL καλώδιο να πάει απευθείας εκεί. Η τηλεφωνική σου συσκευή να είναι πάνω στο Phone 1 ή Phone 2 πάνω στο ρούτερ και βγάλε όλα τα splitter και οποιαδηποτε αλλη τηλεφωνικη συσκευη εχεις σε αλλη πρίζα και τσέκαρε πάλι πως πάνε τα στατιστικά. (Βγάλε για 10 δευτερα το ρουτερ απο την πριζα και ξανα χωστο). Το 1023 Up ειναι πολύ ύποπτο παντως οπως ανέφερε και καποιος πιο πανω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Από που να το πιάσω το post; Είσαι αδαής, δε σε κατηγορώ. Ξεκινάμε λοιπόν από τα απλά. Όπως λέει και ο poulinos σε κάθε όμοιο τόπικ με το δικό σου "

απαγορευονται δια ροπαλου τα bridge taps(πσραλληλα) και οι επιστροφες πανω απο το ιδιο καλωδιο που φερνει το vdsl " Η καλωδίωσή σου θα πρέπει να είναι όπως αναφέρεται εδώ σε αυτό το pdf: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Φυσικά και σε ενδιαφέρει το αν είσαι μακριά ή κοντά διότι αν είσαι κοντά θα τερματίζεις την 50αρα, άμα είσαι μακριά πιθανώς να μη την τερματίζεις, ειδικά αν είσαι απο ΑΚ ακόμη πιθανότερο να μη την τερματίσεις. Αφού ήσουν ικανοποιημένος με την 24αρα γιατί πήγες στην 50αρα; Θεωρητικά το πάγιο είναι μεγαλύτερο εκτός αν είχες παλιό συμβόλαιο και η χρέωση είναι αναλογική, μπορέις πάντα να πας στα 24 αφού δε πιάνεις ούτε τα 30. Οπότε ναι, πως να το πω, είναι δικό σου πρόβλημα η απόσταση από το DSLAM. 

Από εκεί και πέρα ξεκίνα με ένα τηλέφωνο στο 13788 και βλέπεις, πάρε απο σήμερα, δωρεάν είναι και είναι 24/7. 

Φιλε ναι το παραδεχομαι ειμαι αδαης, δεν ειμαι του χωρου. Εγω μιλαω παντα σαν πελατης.Ημουν ικανοποιημενος με την 24αρα γιατι δεν θα μπορουσα να παω πανω απο 24 με το προγραμαμ μου. Εγω ξερω οτι με την 24αρα πληρωνα 26 το μηνα και τωρα πληρωνω 35. Ουτε ξερω που ειναι το ΑΚ ουτε και θα κατσω να ψαξω ολη την περιοχη να το βρω, να μετρησω αποσταση για να δω αν με συμφερει να αλλαξω προγραμμα. Ή η λογικη λεει οτι ο πελατης πρεπει να τα κανει αυτα οταν του προσφερουν καινουριο συμβολαιο; Πηγα στην 50αρα για να εχω μεγαλυτερη ταχυτητα απλα, λιτα, κατανοητα. Απο εκει και περα δεν με ενοιαζε αν θα τερματιζα 35,40 ή 50.

Αν μπορω να επιστρεψω 24αρα χωρις ριτρες χωρις τιποτα φυσικα και θα το κανω αλλα το να μπαινω σε διαδικασιες χωρις λογο και αιτια και χωρις να ειναι δικο μου φταιξιμο, ε κατανταει αηδια. Εγω δεν μπορω να καταλαβω αφου ολοι λετε οτι ο παροχος ξερει μεχρι που μπορω να κλειδωσω γιατι μου την δινει εξαρχης την προσφορα; Μηπως γιατι το νοιαζει μονο να αρπαξει το 10αρικο παραπανω τον μηνα απο την τσεπη μου χωρις συνεπεια; Μαλλον ναι

Α δεν το ηξερα οτι ειναι 24ωρο οπτε θα παρω σημερα. Ευχαριστω για την πληροφορια, θα κοιταξω και το pdf με τις καλωδιωσεις σε λιγο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george200-13 είπε

Φιλε ναι το παραδεχομαι ειμαι αδαης, δεν ειμαι του χωρου. Εγω μιλαω παντα σαν πελατης.Ημουν ικανοποιημενος με την 24αρα γιατι δεν θα μπορουσα να παω πανω απο 24 με το προγραμαμ μου. Εγω ξερω οτι με την 24αρα πληρωνα 26 το μηνα και τωρα πληρωνω 35. Ουτε ξερω που ειναι το ΑΚ ουτε και θα κατσω να ψαξω ολη την περιοχη να το βρω, να μετρησω αποσταση για να δω αν με συμφερει να αλλαξω προγραμμα. Ή η λογικη λεει οτι ο πελατης πρεπει να τα κανει αυτα οταν του προσφερουν καινουριο συμβολαιο; Πηγα στην 50αρα για να εχω μεγαλυτερη ταχυτητα απλα, λιτα, κατανοητα. Απο εκει και περα δεν με ενοιαζε αν θα τερματιζα 35,40 ή 50.

Αν μπορω να επιστρεψω 24αρα χωρις ριτρες χωρις τιποτα φυσικα και θα το κανω αλλα το να μπαινω σε διαδικασιες χωρις λογο και αιτια και χωρις να ειναι δικο μου φταιξιμο, ε κατανταει αηδια. Εγω δεν μπορω να καταλαβω αφου ολοι λετε οτι ο παροχος ξερει μεχρι που μπορω να κλειδωσω γιατι μου την δινει εξαρχης την προσφορα; Μηπως γιατι το νοιαζει μονο να αρπαξει το 10αρικο παραπανω τον μηνα απο την τσεπη μου χωρις συνεπεια; Μαλλον ναι

Α δεν το ηξερα οτι ειναι 24ωρο οπτε θα παρω σημερα. Ευχαριστω για την πληροφορια  

Καταρχήν την πωλητή τον νοιάζει να πάρει το μπόνους. Έπειτα, έχουν μια γενική εικόνα για την περιοχή αλλά δε μπορούν να ξέρουν τι συμβάινει μέσα στους δικούς σου τοίχους. Για αυτό ξεκίνα με τη δήλωση βλάβης και θα δεις τι φταίει. Κάνε και αυτά τα απλά βηματάκια σε περίπτωση που έχεις κάποιο λαθος στο πως εχεις στήσει τον εξοπλισμο σσου μήπως αλλάξει κατι (αν και δε νομίζω). Όλα θα λυθούν, δε χρειάζεται νεύρα. Περιοχή στην οποία βρίσκεσαι; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...