Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Σήμερα έκανα αναβαθμιση σε ιντελ 10600 με μια gigabyte z490 ud. Το κουλό πρόβλημα που κάνει είναι όταν βάζω το monitor με display port στη gtx 1080 η μητρική κανει 3-4 διακεκομενα μπιπ ξανακανει μόνο του restart και μετα μπαίνει κανονικά στα windows αλλα η ένδειξη του led διαγνωσης της μητρικής παραμένει κοκκινο σαν να υπάρχει πρόβλημα στην vga σύμφωνα με το manual. Όταν βάζω όμως hdmi το computer δουλεύει μια χαρά και αναβει με το κλασικό ένα μπιπ της μητρικής ότι όλα είναι οκ. Τι σκάλωμα είναι αυτό που έχει φάει με το displayport? (μεχρι πριν κάνω την αναβαθμιση όλα μια χαρα με το displayport)

εντωμεταξύ με την χρήση του HDMI εξαφανήστηκε απο το πανελ της Nvdia το Gsync (αυτό παιζει καποιο ρόλο?) 

1.jpg

Επεξ/σία από maverick290402
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, maverick290402 είπε

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Σήμερα έκανα αναβαθμιση σε ιντελ 10600 με μια gigabyte z490 ud. Το κουλό πρόβλημα που κάνει είναι όταν βάζω το monitor με display port στη gtx 1080 η μητρική κανει 3-4 διακεκομενα μπιπ ξανακανει μόνο του restart και μετα μπαίνει κανονικά στα windows αλλα η ένδειξη του led διαγνωσης της μητρικής παραμένει κοκκινο σαν να υπάρχει πρόβλημα στην vga σύμφωνα με το manual. Όταν βάζω όμως hdmi το computer δουλεύει μια χαρά και αναβει με το κλασικό ένα μπιπ της μητρικής ότι όλα είναι οκ. Τι σκάλωμα είναι αυτό που έχει φάει με το displayport? (μεχρι πριν κάνω την αναβαθμιση όλα μια χαρα με το displayport)

εντωμεταξύ με την χρήση του HDMI εξαφανήστηκε απο το πανελ της Nvdia το Gsync (αυτό παιζει καποιο ρόλο?) 

1.jpg

Εχεις δευτερο displayport καλωδιο ν δοκιμασεις? Καηκα μια φορα δυο ωρες με κατι προμοιο.. 

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δυστυχώς 

13 λεπτά πριν, niko13 είπε

Εχεις δευτερο displayport καλωδιο ν δοκιμασεις? Καηκα μια φορα δυο ωρες με κατι προμοιο.. 

Όχι δυστυχώς δεν έχω δεύτερο, πιστεύεις ότι έχει σχέση; εσένα τι ακριβώς σου έκανε; 

Δημοσ.

Ένα γρήγορο google, μου πέταξε αποτελέσματα που κάνουν point στο DisplayPort, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το ?secureboot?. Τώρα για το gsync, λογικά η σύνδεση hdmi στην περιπτωσή σου δεν έχει αρκετά μεγάλο bandwidth. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, maverick290402 είπε

Όχι δυστυχώς 

Όχι δυστυχώς δεν έχω δεύτερο, πιστεύεις ότι έχει σχέση; εσένα τι ακριβώς σου έκανε; 

Εμενα μου εκανε απανωτα restart μεχρι να το αλλαξω.. Απο τοτε ξεκιναω απο το πιο απλο σαν λυση κ ανεβαινω.. 😁Δυστυχως μπορει να ειναι οτιδηποτε οποτε βαζεψε γνωμες κ δοκιμαζε.. Εγω απλα θα δοκιμαζα πρωτα αλλο καλωδιο κ μετα αλλη θυρα display port, αν εχει η καρτα

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Returntolobby είπε

Ένα γρήγορο google, μου πέταξε αποτελέσματα που κάνουν point στο DisplayPort, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το ?secureboot?. Τώρα για το gsync, λογικά η σύνδεση hdmi στην περιπτωσή σου δεν έχει αρκετά μεγάλο bandwidth. 

Καλημέρα, μπήκα τώρα στο bios και νομίζω αυτό που λες είναι απενεργοποιημένο από default ποιο κάτω έχει πάλι μια επιλογή που default είναι στο custom και σου έχει και την επιλογή standard. Επίσης σε ένα site βρήκα αυτό Post Screen/BIOS doesn't display with DisplayPort - Graphics Cards - Linus Tech Tips όπου σε κάποιο σημείο λέει ένας ότι κατι  κανει με το CSM  το οποίο και αυτό είναι απενεργοποιημένο απο default σε μένα,(Αλλά δυστυχώς τα αγγλικά μου είναι χάλια και δεν καταλαβαίνω πολλά) Μήπως το δεις και εσύ μπας και μου πεις....

1.jpg

2.jpg

Δημοσ.

Η μητρική σου by default είναι σε uefi mode ,αν κάποια συσκευή δεν υποστηρίζει uefi δημιουργείται πρόβλημα,θεωρώ όμως ότι η κάρτα γραφικών δεν είναι τόσο παλιά για να ΜΗΝ υποστηρίζει uefi.Κάνε bios update για αρχή και βλέπουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά  βρέθηκε η λύση ,απλά ενεργοποιώντας το CSM  από το bios που αρχικά ήταν στο disable. ΟΥΦ ανακούφιση ότι δεν ήταν προβληματική η motherboard.....!

Επεξ/σία από maverick290402
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι με άλλη μία απορία .... παρακαλώ τα φώτα σας!

Η μητρική παίρνει και 8pin και 4pin στην cpu . Εγώ έβαλα μόνο το 8αρι και δουλεύουν όλα μια χαρά.... Το μόνο θέμα που είδα είναι ότι στο event viewer βγάζει σε κάθε εκκίνηση των windows ένα συγκεκριμένο error   "Application Popup Event ID 56  ACPI 2"  μετα απο αρκετό ψάξιμο ανακάλυψα και άλλους που έχουν τό ίδιο error εδώ https://linustechtips.com/topic/1257832-gaming-pc-crashing/ Το πρόβλημα το έλυσαν απο ότι κατάλαβα βάζοντας και το 4pin και το 8pin στην motherboard. To δικό μου τροφοδοτικό είναι αυτό Corsair CX Series CX750M 750W Semi Modular 80 Plus Bronze και το βασικό μου ερώτημα είναι ότι δεν βλέπω πουθενά να βγάζει 4pin παρά μόνο ένα 8pin .Όσο και να το έψαξα δεν βρίσκω κάποιο 4pin στην συσκευασία του. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό να βρω να συνδέσω και το 4pin στην cpu?

Συγνώμη που σας ζάλισα αλλά είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός όπως έχω αναφέρει και παλιότερα με το να είναι καθαρό το event viewer!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου αν καταλαβαίνω καλά, μάλλον μπερδεύτηκες(ή μπερδεύτηκα εγώ). Η mobo έχει υποδοχή ή 4pin ή 8pin και οχι και τα 2 ταυτόχρονα...

edit: σε περίπτωση που είχες παλιό τροφοδοτικό (με 4pin) ενώ η μητρική έχει υποδοχή για 8pin τότε απλά μπορεί να δουλέψει και με 4pin (σου λέει σε ποια μεριά το βάζεις)

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Φίλε μου αν καταλαβαίνω καλά, μάλλον μπερδεύτηκες(ή μπερδεύτηκα εγώ). Η mobo έχει υποδοχή ή 4pin ή 8pin και οχι και τα 2 ταυτόχρονα...

edit: σε περίπτωση που είχες παλιό τροφοδοτικό (με 4pin) ενώ η μητρική έχει υποδοχή για 8pin τότε απλά μπορεί να δουλέψει και με 4pin (σου λέει σε ποια μεριά το βάζεις)

η μητρική έχει πάνω τις 2 φίσες μια 4pin και μια δευτερη 8pin διπλα στην cpu όπως σχεδόν όλες οι καινουργιες μητρικές. Εγώ απο το τροφοδοτικό που έχω βγαινει ενσωματομένο απο μέσα ένα 24pin για την μητρική και ένα 8pin για την cpu το οποίο και έχω βάλει. Θέλω να βάλω όμως και το 4pin στην μητρική (υποτίθετε σαν extra ρευμα? δεν ξέρω.... θα ανατιναχτώ? δεν ξέρω.....) απλά λένε ότι έτσι λύνετε το θέμα με το error που λέω παραπάνω.....

Δημοσ.

Το θέμα δε νομίζω πως έχει να κάνει με την τροφοδοσία. Τις 2 υποδοχές η μητρική σου τις έχει για την περίπτωση που σου είπα, δηλαδη  αν έχει το psu 4πινο το συνδέεις ή αν έχεις 8πινο συνδέεις το 8πινο. Στο φυλλάδιο της μητρικής σου αναφέρει πως αν η ισχύς δεν είναι επαρκής παίζει η μητρική να δυσλειτουργεί-υπολειτουργει αλλά δε νομίζω οτι ισχύει στη δική σου περίπτωση με τέτοιο τροφοδοτικό. Για το θέμα με τον even viewer δε μπορώ να βοηθήσω για την ώρα, αν βρω κάποια ξεκάθαρη απάντηση θα επανέρθω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...