Προς το περιεχόμενο

Intel 11th Gen Core, Rocket-Lake & Z590 (2021)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, samtwo είπε

σε f δεν θέλω καθώς θέλω να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω στο μέλλον και χωρίς κάρτα. Είναι πιο ακριβές οι μητρικές σε αυτόν και για αυτό είπα για τον 11700Κ αλλά δεν τον αποκλείω.   Φοβάμαι πως αν παώ σε Κ θα θυσιάσω την ησυχία μου γιατί όσο χαιρόμαι τις επιδόσεις του pc μου i7 8700 από οταν το πήρα αλλό τόσο χαίρομαι που για να καταλάβω οτι είναι ανοιχτό σε δωμάτιο με απόλυτη ησυχία πρέπει να φέρω το κεφάλι μου δίπλα στο case.  Η αλήθεια είναι οτι δεν θέλω να μπλέξω ψάχνοντας για λύση για το θόρυβο γιατί μετά θα παει για πούλημα και και θα χάσω πολυ χρόνο και χρήματα. Σχετικά με τις καταναλώσεις και τις θερμοκρασίες σε idle πως πάει αυτός?

την καταναλωση μπορεις να την ορισεις μονο σου σε ολα τα cpu. 

Για εμενα θα κανεις μεγαλο λαθος αν πας στο 11700 και οχι στον 12600k. Στις εφαρμογες ειδικα που δουλευεις ειναι σιγουρα πιο δυνατος ο 12600k. Σε idle απο οτι βλεπω απο τα παιδια εδω εχουν πολυ καλες θερμοκρασιες και γενικα με τον 12600k δεν νομιζω να εχεις θεμα θερμοκρασιων με μια νορμαλ ψυκτρα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακόμα ασχολούμαστε με τους 11th gen lol.

Μια φορά στα 10 χρόνια βγάζει η intel gen 2 gen boost της προκοπής και συντηρούμε τα θνησιγενή?

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, akoinonitos είπε

στα watt του εχω 150 Limit long και short auto ,δεν ξερω αν θες να δεις με στοκ settings πες μου

419301870_95.png.774b51b1ee1e289deb33d519506eb0d3.png

Ήθελα να να δω αν ο non k τραβαει παραπανω watt λογω κακου bin. Ο δικος μου έφτασε 230 ρε...! 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Herald είπε

Ήθελα να να δω αν ο non k τραβαει παραπανω watt λογω κακου bin. Ο δικος μου έφτασε 230 ρε...! 

ε κατσε να τα βαλω 300watt τα limits να δω 

40 λεπτά πριν, Herald είπε

ε κατσε να τα βαλω 300watt τα limits να δω 

• Like 1
Δημοσ.

@Herald160watt κολλημενο με 1.225v vcore

Παιζουν ρολο και τα ρολογια ομως ο 11400 εχει 4200mhz all core ,φανταζομαι ο 11600k θα εχει παραπανω οποτε λογικο να εχει μεγαλυτερη καταναλωση.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

@Herald160watt κολλημενο με 1.225v vcore

Παιζουν ρολο και τα ρολογια ομως ο 11400 εχει 4200mhz all core ,φανταζομαι ο 11600k θα εχει παραπανω οποτε λογικο να εχει μεγαλυτερη καταναλωση.

Περίμενα να δώ κανά 400αρι tbf. Εμένα ζητάει πάνω από 1.5v για avx2 στα 4.6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν βλεπω κατι

prime95.jpg.d17db2372036cbb00423b1edcbfc

Σελίδα 88 το είχα ανεβάσει, 230w / 1.572v :P 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

prime95.jpg.d17db2372036cbb00423b1edcbfc

Σελίδα 88 το είχα ανεβάσει, 230w / 1.572v :P 

καρβουνιαριδες οι 11xxx ρε ,εσενα το Uncore ratio μενει 3800Mhz ,εμενα λεει στα max 3700 και μετα ειναι συνεχεια στα 3500mhz ,τι φαση? 

Δημοσ.

καρβουνιαριδες οι 11xxx ρε ,εσενα το Uncore ratio μενει 3800Mhz ,εμενα λεει στα max 3700 και μετα ειναι συνεχεια στα 3500mhz ,τι φαση? 

Δεν έχω ιδέα, δεν μαφήνει να το πειράξω. Βασικά με αφήνει, αλλά ότι και να βάλω στο bios δεν αλλάζει. Σε games πάει 40-41x

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Herald είπε

Δεν έχω ιδέα, δεν μαφήνει να το πειράξω. Βασικά με αφήνει, αλλά ότι και να βάλω στο bios δεν αλλάζει. Σε games πάει 40-41x

ναι το ιδιο και σε εμενα οτι και να βαλω Max και Min κανει τα δικα του, εντωμεταξυ εχω μπερδευτει με τους Intel ,cache ,uncore ,ring ειναι το ιδιο πραγμα?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

ναι το ιδιο και σε εμενα οτι και να βαλω Max και Min κανει τα δικα του

Εγώ το έβαζα 44 θυμάμαι και έδινε 1.5 volt σε idle χωρίς όμως να αλλάξει η συχνότητα του uncore. Ότι ναναι είναι γενικά οι rocket lake, εξορκισμό θέλουνε

εντωμεταξυ εχω μπερδευτει με τους Intel ,cache ,uncore ,ring ειναι το ιδιο πραγμα?

Ναί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Εχω τον 11400 και μητρικη την asus tuf gaming b560m-e. ειναι αρκετη η stock ψυκτρα ή να παω για την BE QUIET! PURE ROCK SLIM 2 η οποια χωραει στο κουτι μου; ο προβληματισμος μου ειναι οτι η ψυκτρα αναφερει TDP 130 ενω για τον επεξεργαστη διαβαζω οτι εχει 154W PL2 (power during boost). Θέλω να εχω ενεργοποιημενο στην μητρικη το  Base Frequency Boost. Δεν παιζω παιχνιδια.....

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από wertyu5555

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...