Προς το περιεχόμενο

Intel 11th Gen Core, Rocket-Lake & Z590 (2021)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ilos είπε

Δε θα εκπλαγώ καθόλου αν κάποια στιγμή αγοράσει την AMD σε βάθος 10ετίας.

Δύσκολο να περάσει κάτι τέτοιο από επιτροπή ανταγωνισμού. Η NVIDIA ακόμη παιδεύεται με την εξαγορά της ARM.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hln3 είπε

Δύσκολο να περάσει κάτι τέτοιο από επιτροπή ανταγωνισμού. Η NVIDIA ακόμη παιδεύεται με την εξαγορά της ARM.

Αυτό το λέμε σε ένα κόσμο όπου η x86/x64 είναι η κυρίαρχη αρχιτεκτονική. Σε 10 χρόνια δε θα ισχύει όμως κατά πάσα πιθανότητα.

Δημοσ.

Καλησπερα, νεος κατοχος 11900κ μεταβαση απο 10850κ ,  προσπαθω να φερω το μηχανημα στα ισια του. 

Πολυ μπερδεμα τους βλεπω τους 11th gen μεχρι στιγμης παντως . 

Καμια ιδεα / συσταση ευπροσδεκτη για Low latency / core oc / mem oc .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Καλησπερα, νεος κατοχος 11900κ μεταβαση απο 10850κ ,  προσπαθω να φερω το μηχανημα στα ισια του. 

Πολυ μπερδεμα τους βλεπω τους 11th gen μεχρι στιγμης παντως . 

Καμια ιδεα / συσταση ευπροσδεκτη για Low latency / core oc / mem oc .

καλορίζικος Jim!

all core oc παίρνει?αν δεν παίρνει ιδιαίτερα γιατί τους κατέστρεψε και εκεί η ιντέλα.....πέρνα σε per core oc (πολύ καλό ενναλακτικο για τους 11th gen ) και δες τους δύο καλύτερους πόσο τραβάνε (τους έχει με αστερίσκο σημειωμένους το bios)....cache μην πιέζεις σαν τους 10th gen .....μέχρι 4,5-4,7 κοίτα αν βγάλει με νορμαλ ρεύμα

έπειτα σε ραμ με gear1 μέχρι που σηκώνει σε ραμ?

3733?...περισσότερο ή λιγότερο? 1Τ ή 2Τ?

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, BabisTs είπε

καλορίζικος Jim!

all core oc παίρνει?αν δεν παίρνει ιδιαίτερα γιατί τους κατέστρεψε και εκεί η ιντέλα.....πέρνα σε per core oc (πολύ καλό ενναλακτικο για τους 11th gen ) και δες τους δύο καλύτερους πόσο τραβάνε (τους έχει με αστερίσκο σημειωμένους το bios)....cache μην πιέζεις σαν τους 10th gen .....μέχρι 4,5-4,7 κοίτα αν βγάλει με νορμαλ ρεύμα

έπειτα σε ραμ με gear1 μέχρι που σηκώνει σε ραμ?

3733?...περισσότερο ή λιγότερο? 1Τ ή 2Τ?

Ευχαριστώ Μπάμπη, 

Αυτά δοκίμαζα γενικά αλλά πολύ bsod έχω φάει ήδη και το latency οριακά κάτω από 50 μέχρι στιγμής. Τα sa io ρεύμα είδα δίνουν κάτι 1.4 πχ και μου φαίνονται τρελά. Όπως και τα vcore  1.4+. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!

Στα 11th gen ανέβηκαν τα όρια.....στόχος σου το range 1.35v-1.4v και ότι βγάλει εκεί από συχνότητα (είτε all core είτε per core)....την cache δύο με τρία  κλικ κάτω από εκεί που κρασάρει η ίδια .....llc 2-3 κλικ πρίν το τέρμα.....ram σε gear1 που φτάνεις?

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2021 στις 1:39 ΜΜ, ilos είπε

Αυτό το λέμε σε ένα κόσμο όπου η x86/x64 είναι η κυρίαρχη αρχιτεκτονική. Σε 10 χρόνια δε θα ισχύει όμως κατά πάσα πιθανότητα.

https://www.guru3d.com/news-story/intel-could-make-nvidia-gpus-(in-case-of-emergency).html

Δείχνουν να ξυπνάνε λίγο, αλλά είναι αργά...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimpsar είπε

Ευχαριστώ Μπάμπη, 

Αυτά δοκίμαζα γενικά αλλά πολύ bsod έχω φάει ήδη και το latency οριακά κάτω από 50 μέχρι στιγμής. Τα sa io ρεύμα είδα δίνουν κάτι 1.4 πχ και μου φαίνονται τρελά. Όπως και τα vcore  1.4+. 

Καλως όρισες. Και εγώ τα ίδια. Latency είμαι στα 45 με 1t 3333c13. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Herald είπε

Καλως όρισες. Και εγώ τα ίδια. Latency είμαι στα 45 με 1t 3333c13. 

Καλώς σας βρήκα!  Να το δοκιμάσω τόσο χαμηλά ε; 3733  16 άρια δοκίμασα 48.4 ns   είδα. 

2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Καλημέρα!

Στα 11th gen ανέβηκαν τα όρια.....στόχος σου το range 1.35v-1.4v και ότι βγάλει εκεί από συχνότητα (είτε all core είτε per core)....την cache δύο με τρία  κλικ κάτω από εκεί που κρασάρει η ίδια .....llc 2-3 κλικ πρίν το τέρμα.....ram σε gear1 που φτάνεις?

Sp 50  έχει ο. Δικός μου, αρκετά μάπα δλδ με ότι βλέπω γενικά. :(

Δοκίμασα 5.1 all core στα 1.35 και είδα ότι πάει καλά αλλά χάνει σε single από στοκ με ABT ανοιχτό. Ψάχνομαι για per core να δω τι παίζει. Το ρεύμα μου είναι το θέμα. Adaptive? Manual και πόσο SA. 

SOTTR που δοκίμασα 1440p πάντως 181 fps είδα. 

Με 10850κ ήμουν 188. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Καλώς σας βρήκα!  Να το δοκιμάσω τόσο χαμηλά ε; 3733  16 άρια δοκίμασα 48.4 ns   είδα. 

Sp 50  έχει ο. Δικός μου, αρκετά μάπα δλδ με ότι βλέπω γενικά. :(

Δοκίμασα 5.1 all core στα 1.35 και είδα ότι πάει καλά αλλά χάνει σε single από στοκ με ABT ανοιχτό. Ψάχνομαι για per core να δω τι παίζει. Το ρεύμα μου είναι το θέμα. Adaptive? Manual και πόσο SA. 

SOTTR που δοκίμασα 1440p πάντως 181 fps είδα. 

Με 10850κ ήμουν 188. 

manual με llc τρείς επιλογές κάτω.....sa/io μέχρι 1,32 πήγαινε στο bios.....real θα τρώει παραπάνω για αυτό στο λέω....αλλα πρέπει να πιέσεις και άλλο σε latency

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

manual με llc τρείς επιλογές κάτω.....sa/io μέχρι 1,32 πήγαινε στο bios.....real θα τρώει παραπάνω για αυτό στο λέω....αλλα πρέπει να πιέσεις και άλλο σε latency

Δοκιμαζω gear 1  

Cpu εβαλα ABT enable  , Enable all limits 

Στα 2 καλα μου cores εβαλα 53  στα αλλα auto.

Το θεμα ειναι τι ρευμα βαζεις ? manual , auto? offset? 

sa 1.28

Vmem 1.35

Dram 1.54

εικόνα_Viber_2021-06-12_06-00-08.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimpsar είπε

Εμένα είναι 11600k, δεν πάει πάνω από 3333 με Gear 1. Εσένα εφόσον πάει 3733 ψάξε εκεί σφιχτά timings 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

Εμένα είναι 11600k, δεν πάει πάνω από 3333 με Gear 1. Εσένα εφόσον πάει 3733 ψάξε εκεί σφιχτά timings 

Cpu τον έχεις auto?? 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Cpu τον έχεις auto?? 

Εχω b460 οποτε δεν κλοκαρι. Εβγαλα απλα τα plimits και εριξα λιγο το voltage οποτε τρεχει 4.6 all core και 4.9 single με 1.32 volts. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...