Fulgore Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Το DF ξέρει να τεστάρει στα πιο CPU heavy σημεία που βγάζουν την πραγματική διαφορά. Με Ashes of the singularity,Crysis 3,cs go και Far Cry 5 στα μεσα του 2021????Πλακα μας κανεις?? Και μου χαντακωνεις το hwunboxed που δειχνει ποσους τιτλους μεχρι και των τελευταιων εβδομαδων??? Το πιο κορυφαιο ολων ειναι οτι ακομα και το DF λεει τα ιδια με τα αλλα καναλια που θεωρεις αναξιοπιστα στην μεση του video(12:40),οτι δηλαδη σε καποια παιχνιδια οι ιντελ ειναι μπροστα,σε αλλα τα ρυζια ειναι μπροστα. Εσυ ομως εκει συνεχιζεις τις παλιες κακες σου συνηθειες να κουνας την μπλε σημαια. 3
Herald Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Άψογο σε CP2077 και Microsoft Flight sim. υ.γ.: Στις δοκιμές του DF βλέπουμε αρκετά μεγαλύτερες διαφορές 11900K vs 10900K από τις συνήθεις δοκιμές που βγάζουν τους 11900K fail. Το ίδιο και με τον 11600K που δίνει πόνο στον 5600X, με ίδιες RAM και λιγότερα λεφτά. Το DF ξέρει να τεστάρει στα πιο CPU heavy σημεία που βγάζουν την πραγματική διαφορά. Με βίντεο της δοκιμής για να ξέρεις ακριβώς τι τέσταραν. Από την άλλη, HW unboxed και μαλλιάς(GN) βγάζουν τα Ryzen ανυπέρβλητη τεχνολογία. Άσε εμάς που τους πήραμε να ξέρουμε καλύτερα. Αποτυχία από τις λίγες είναι οι 11th gen. Ελάχιστα πάνω από 8700k (και άρα πίσω από 5600x) και η καταναλωσή στο θεό. Για το τι voltage ζητάει για να κρατήσει απλά τα turbo σε all core δεν το συζητάω, με κάτω από 1.30v τρώει bsods. 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Με Ashes of the singularity,Crysis 3,cs go και Far Cry 5 στα μεσα του 2021????Πλακα μας κανεις?? Και μου χαντακωνεις το hwunboxed που δειχνει ποσους τιτλους μεχρι και των τελευταιων εβδομαδων??? Το πιο κορυφαιο ολων ειναι οτι ακομα και το DF λεει τα ιδια με τα αλλα καναλια που θεωρεις αναξιοπιστα στην μεση του video(12:40),οτι δηλαδη σε καποια παιχνιδια οι ιντελ ειναι μπροστα,σε αλλα τα ρυζια ειναι μπροστα. Εσυ ομως εκει συνεχιζεις τις παλιες κακες σου συνηθειες να κουνας την μπλε σημαια. Τα παιχνίδια που τεστάρι δεν είναι χρήσιμα για να δείς πως τα πάει ο επεξεργαστής γενικά αλλά για να δείς πως τα πάει σε σύγκριση με άλλους επεξεργαστές. Άρα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν τεστάρι και παιχνίδι του 1990, εφόσον αξιοποιούν το CPU χρήσιμα είναι για σύγκριση.
Havik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Υπάρχουν ακόμα άτομα που όχι μόνο παρακολουθούν αλλά και εμπιστεύονται τα λεγόμενα και τα νούμερα του DF? 😆....
ShooterX Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, Havik είπε Υπάρχουν ακόμα άτομα που όχι μόνο παρακολουθούν αλλά και εμπιστεύονται τα λεγόμενα και τα νούμερα του DF? 😆.... Hamburger unboxed μόνο ρεε.... Να τεστάρει gpus με zen 2...γιατί ήταν πιο γρήγορος..μετα το καταλάβανε.. 1
Fulgore Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 6 ώρες πριν, Herald είπε Τα παιχνίδια που τεστάρι δεν είναι χρήσιμα για να δείς πως τα πάει ο επεξεργαστής γενικά αλλά για να δείς πως τα πάει σε σύγκριση με άλλους επεξεργαστές. Άρα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν τεστάρι και παιχνίδι του 1990, εφόσον αξιοποιούν το CPU χρήσιμα είναι για σύγκριση. Προφανως και εχει σημασια τι παιχνιδια τεσταρει , γιατι υποτιθεται τετοιου ειδους video ανεβαινουν προς ενημερωση σε υποψηφιους αγοραστες να ξερουν πως αποδιδουν συγκεκριμενη χρηση οι εν λογω επεξεργαστες. Οταν λοιπον το video που βγαζει αφορα αποκλειστικη χρηση παιχνιδιων,τοτε οφειλει σαν καναλι να κανει την οποια συγκριση με αλλους επεξεργαστες σε συγχρονα παιχνιδια που θα ενδιαφερουν και περισσοτερο τους υποψηφιους αυτους αγοραστες. Γιαυτο σε ολα αυτα τα καναλια τους στελνουν οι εταιρειες τα δωρεαν review samples,για να κανουν διαφημιση σε αυτα. Ακομα καλυτερα δε οταν αυτο συνδιαζεται και με μια σχετικη ποικιλια καρτων γραφικων για να εχει ο αλλος καλυτερη αποψη. Γιατι δεν ξερω για σενα αλλα εγω πριν τις rtx 3000,δεν ειχα πετυχει πολλους με i5 και rtx 2080ti. Και μην μου πεις παλι για μπουκαλια σε επεξεργαστες των 200ευρω. Απορω δηλαδη πως υπαρχει κοσμος που ειρωνευεται το περιεχομενο του hwunboxed που ειναι spot on σε αυτο που κανει+τις απειρες ωρες που αφιερωνουν σε σχεση με καναλια του τυπου DF. 49 λεπτά πριν, ShooterX είπε Hamburger unboxed μόνο ρεε.... Να τεστάρει gpus με zen 2...γιατί ήταν πιο γρήγορος..μετα το καταλάβανε.. Να τεσταρεις επεξεργαστες που σου ζηταει ο ιδιος ο κοσμος(ψηφοφορια) που σε παρακολουθει(βλεπε zen2/3950x),και να σε ειρωνευονται καποιοι στο internet,επειδη κανεις οτι σου λεει αυτος ο κοσμος. Ποτε το συγκεκριμενο καναλι δεν θεωρησε τους zen2 πιο γρηγορους σε ολα τα παιχνιδια οπως ψευδως εσυ γραφεις,αλλα ειπαμε,καποιοι στα θεματα των Intel,παλι καλα που ανα καιρους υπενθυμιζετε τις μπλε μπλουζες που φορατε... 6 ώρες πριν, Havik είπε Υπάρχουν ακόμα άτομα που όχι μόνο παρακολουθούν αλλά και εμπιστεύονται τα λεγόμενα και τα νούμερα του DF? 😆.... Γενικα και αοριστα το DF βγαζει ποιοτικο περιεχομενο,απλα η πλειοψηφια αυτου σε σχεση με παλιοτερα εχει μεταφερθει πλεον στις κονσολες και οχι στο pc hardware. 1
Herald Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Προφανως και εχει σημασια τι παιχνιδια τεσταρει , γιατι υποτιθεται τετοιου ειδους video ανεβαινουν προς ενημερωση σε υποψηφιους αγοραστες να ξερουν πως αποδιδουν συγκεκριμενη χρηση οι εν λογω επεξεργαστες. Οταν λοιπον το video που βγαζει αφορα αποκλειστικη χρηση παιχνιδιων,τοτε οφειλει σαν καναλι να κανει την οποια συγκριση με αλλους επεξεργαστες σε συγχρονα παιχνιδια που θα ενδιαφερουν και περισσοτερο τους υποψηφιους αυτους αγοραστες. Γιαυτο σε ολα αυτα τα καναλια τους στελνουν οι εταιρειες τα δωρεαν review samples,για να κανουν διαφημιση σε αυτα. Ακομα καλυτερα δε οταν αυτο συνδιαζεται και με μια σχετικη ποικιλια καρτων γραφικων για να εχει ο αλλος καλυτερη αποψη. Γιατι δεν ξερω για σενα αλλα εγω πριν τις rtx 3000,δεν ειχα πετυχει πολλους με i5 και rtx 2080ti. Και μην μου πεις παλι για μπουκαλια σε επεξεργαστες των 200ευρω. Δεν προσπαθώ να ανοίξω διαφωνία. Απλά στο μυαλό μου άλλη χρήση έχει το review του hwunboxed, άλλη του digital foundry. To hwunboxed είναι καλό όταν πχ. σκέφετεσαι να πάρεις έναν επεξεργασή, τον 3600 ας πούμε, και θες να δείς αν μπορεί να παίξει παιχνίδια / αν μπορεί να οδηγήσει την Χ κάρτα. Εκεί είναι μανούλα καθώς βγάζει αρκετά videos κατα καιρούς με entry και mid range κάρτες σε σύγχρονα παιχνίδια για να δείς αν σε καλύπτει ο εκάστοτε επεξεργαστής. Είναι δηλαδή πιο πολύ για τον average Joe τα video του (όχι με την κακή έννοια) που δεν τον ενδιαφέρει τόσο αν θα βγάζει 222 αντί για 202 fps, θέλει απλά να παίζει. Το digital foundry από την άλλη δεν είναι τόσο ενημερωτικό όσον αφορά το πως παίζει ο κάθε επεξεργαστής τα σύγχρονα παιχνίδια με την τάδε κάρτα, αλλά είναι αρκετά καλό για συγκρίσεις μεταξύ επεξεργαστών. Σκέψου ότι τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των επεξεργαστών τις βγάζει το digital foundry. Κάνει focus σε συγκεκριμένα σημεία που είναι CPU heavy για να σου δώσει μια εικόνα για το worst case scenario ας πούμε. Και τα 2 κανάλια χρήσιμα είναι, απλά εξυπηρετούν άλλο σκοπό. Οι μπλέ φανέλες ελπίζω να μην πήγαιναν σε μένα, θα σε μαλώσει ο pirmen 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Να τεσταρεις επεξεργαστες που σου ζηταει ο ιδιος ο κοσμος(ψηφοφορια) που σε παρακολουθει(βλεπε zen2/3950x),και να σε ειρωνευονται καποιοι στο internet,επειδη κανεις οτι σου λεει αυτος ο κοσμος. Ποτε το συγκεκριμενο καναλι δεν θεωρησε τους zen2 πιο γρηγορους σε ολα τα παιχνιδια οπως ψευδως εσυ γραφεις,αλλα ειπαμε,καποιοι στα θεματα των Intel,παλι καλα που ανα καιρους υπενθυμιζετε τις μπλε μπλουζες που φορατε... Aυτό ήταν μεγάλο fail του hwunboxed πάντως. Ειδικά ο λόγος που χρησιμοποιήσε τον 3950x. Έλεγε στο video του οτι πουλάνε πολύ περισσότερο τα ρύζια από τα Intel, άρα του φάνηκε λογικό να τεστάρι με 3950x. Ξέχασε όμως ότι από τα ρύζια κυρίως ο 3600 πούλαγε τα άντερα του, οπότε με αυτόν θα έπρεπε να κάνει benchmark. ΥΓ1. Αγαπάω hwunboxed, dont get me wrong.
Fulgore Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν προσπαθώ να ανοίξω διαφωνία. Απλά στο μυαλό μου άλλη χρήση έχει το review του hwunboxed, άλλη του digital foundry. To hwunboxed είναι καλό όταν πχ. σκέφετεσαι να πάρεις έναν επεξεργασή, τον 3600 ας πούμε, και θες να δείς αν μπορεί να παίξει παιχνίδια / αν μπορεί να οδηγήσει την Χ κάρτα. Εκεί είναι μανούλα καθώς βγάζει αρκετά videos κατα καιρούς με entry και mid range κάρτες σε σύγχρονα παιχνίδια για να δείς αν σε καλύπτει ο εκάστοτε επεξεργαστής. Είναι δηλαδή πιο πολύ για τον average Joe τα video του (όχι με την κακή έννοια) που δεν τον ενδιαφέρει τόσο αν θα βγάζει 222 αντί για 202 fps, θέλει απλά να παίζει. Το digital foundry από την άλλη δεν είναι τόσο ενημερωτικό όσον αφορά το πως παίζει ο κάθε επεξεργαστής τα σύγχρονα παιχνίδια με την τάδε κάρτα, αλλά είναι αρκετά καλό για συγκρίσεις μεταξύ επεξεργαστών. Σκέψου ότι τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των επεξεργαστών τις βγάζει το digital foundry. Κάνει focus σε συγκεκριμένα σημεία που είναι CPU heavy για να σου δώσει μια εικόνα για το worst case scenario ας πούμε. Και τα 2 κανάλια χρήσιμα είναι, απλά εξυπηρετούν άλλο σκοπό. Οι μπλέ φανέλες ελπίζω να μην πήγαιναν σε μένα, θα σε μαλώσει ο pirmen Μα αυτα τα καναλια,κυριως στον Average Joe απευθυνονται οταν μιλαμε για gaming,ασχετως του πως τα παρουσιαζει ο καθενας. Και ισα ισα που το digital foundry εχει πολυ πιο περιορισμενο pc hardware(καρτες γραφικων,μνημες,επεξεργαστες,ψυκτρες)σε σχεση με hwunboxed ή GN πχ. Εαν ψαχνεις καναλι που δεν απευθυνεται στον AverageJoe και αφορα το pc hardware,θα δεις πχ der8auer,buildzoid και παει λεγοντας. Για αυτο το λογο και ο τελευταιος πχ δεν εχει και πολυ κοσμο. Αυτο το πραγμα ελεγα και παλιοτερα που ενω υπαρχει κοσμος που δεν τον πολυ ενδιαφερουν τα παιχνιδια,συγκρινουν πολυ/συχνα επεξεργαστες και βγαζουν συμπερασματα στο tomb raider και οχι σε αλλα αναλογα προγραμματα πχ cinnebench,corona κλπ. Τα περι μπλε φανελων ειναι φως φαναρι σε ποιους πανε και γιατι. Ειπαμε οσο η intel ηταν μπροστα,το cs go ηταν σχετικο. Τωρα που η Amd πχ ειναι πολυ μπροστα σε αυτο,ξαφνικα δεν μας ενδιαφερει. Και αναθεμα εαν καποιος εγραψε καπου σε αυτο ή στο προηγουμενο θεμα,οτι ξαφνικα οι intel ειναι μονο για πασιετζα,οτι ειναι σε ολα τα παιχνιδια πισω με μεγαλη διαφορα ή τιποτα αλλο υπερβολικο για να πεις οτι προκαλουν.
Herald Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Ας πώ την άποψη μου για τον 11600k λοιπόν, μετά από μερικές μέρες ενασχόλησης. Με δεδομένο ότι μάλλον (?) μου έκατσε σαπάκι. 1) Τραγικό memory support και IMC αρκετά χειρότερος από ρύζια και από 10th gen. Σε Gear 1 μέχρι 3333 σηκώνει, και μετά το χάος. 2) Τραγικές οι τάσεις - κατανάλωση που ζητάει για τα ρολόγια που τρέχει. 4.6ghz all core στα 1.32 volts στέλουν την κατανάλωση στα άδυτα της κολάσεως. Ο 10900k έπαιζε 4.7 all core με μόλις 20watt παραπάνω σε stress test, με 66% περισσότερους πυρήνες. Δεν θέλω να φανταστώ τι κάνει ο 11900k. 3) Το gaming performance δεν είναι κακό, αλλά θα περιμένε κανείς παραπάνω βελτίωση σε ισοπύρηνους με δεδομένο ότι oι 10th gen έχουν πυρήνες του 2015! 4) Με δεδομένες τις τιμές στις μητρικές, ίσως θα ήταν καλύτερη επιλογή ο 5600x. Ένα 50αρικό παραπάνω κοστίζει αλλά αν μπορείς να το καλύψεις με το κόστος μητρικής τότε go for it. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 23 λεπτά πριν, Herald είπε Ας πώ την άποψη μου για τον 11600k λοιπόν, μετά από μερικές μέρες ενασχόλησης. Με δεδομένο ότι μάλλον (?) μου έκατσε σαπάκι. Πώς και δεν πήγες σε zen3;
Herald Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Πώς και δεν πήγες σε zen3; Καλά για λίγους μήνες τον πήρα μέχρι να έρθουν τα alder lake. Ήθελα να δοκιμάσω το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα της Intel. Αλλά την AMD με το 300αρι για 6πύρηνο δεν την επιβραβεύω με την τσέπη μου. Στήριξα τον αδύναμο
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Herald είπε Καλά για λίγους μήνες τον πήρα μέχρι να έρθουν τα alder lake. Ήθελα να δοκιμάσω το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα της Intel. Αλλά την AMD με το 300αρι για 6πύρηνο δεν την επιβραβεύω με την τσέπη μου. Στήριξα τον αδύναμο Ε στην ουσία δεν είναι πιο ακριβός ο 5600Χ, αφού πληρώνεις παραπάνω αλλά παίρνεις κάτι παραπάνω (έστω και λίγο) σε σχέση με τον 11600Κ. Και πιο φθηνές μητρικές.. (35 ευρώ διαφορά έχουν τώρα) Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Επισκέπτης
Fulgore Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Herald είπε Καλά για λίγους μήνες τον πήρα μέχρι να έρθουν τα alder lake. Ήθελα να δοκιμάσω το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα της Intel. Αλλά την AMD με το 300αρι για 6πύρηνο δεν την επιβραβεύω με την τσέπη μου. Στήριξα τον αδύναμο Καλα και τα 260-280ευρω για τον 11600κ,πολλα τα λες για 2021. Τοσο περιπου ξεκινανε οι 8πυρηνοι 10700 και λιγο παραπανω οι ξεκλειδωτοι 10700k/f. Αρα δεν επιβραβευσες με την τσεπη σου ενα overpriced προιον μιας εταιρειας,για να επιβραβευσεις ενα overpriced προιον αλλης εταιρειας Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Fulgore
Herald Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Καλα και τα 260-280ευρω για τον 11600κ,πολλα τα λες για 2021. Τοσο περιπου ξεκινανε οι 8πυρηνοι 10700 και λιγο παραπανω οι ξεκλειδωτοι 10700k/f. 11 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ε στην ουσία δεν είναι πιο ακριβός ο 5600Χ, αφού πληρώνεις παραπάνω αλλά παίρνεις κάτι παραπάνω (έστω και λίγο) σε σχέση με τον 11600Κ. Και πιο φθηνές μητρικές.. (35 ευρώ διαφορά έχουν τώρα) 257 ετοιμοπαράδοτος από φυσικό κατάστημα. Μια ζωή τόσο είχε ο γιώτα 5 ο ξεκλείδωτος. Όχι οτι διαφωνώ, αλλά η Intel μια ζωή κώλους έπιανε, η AMD αλλιώς μας τα υποσχέθηκε με τους 1st gen Ryzen. Πείτε με παράλογο έτσι το βλέπω εγώ. 4 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αρα δεν επιβραβευσες με την τσεπη σου ενα overpriced προιον μιας εταιρειας,για να επιβραβευσεις ενα overpriced προιον αλλης εταιρειας Εφόσον δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής CPU η τρίτη επιλογή ήταν να μείνω με τον Celeron G παρέα με την 3090. Κακό combo Αυτό που δεν επιβραβεύω είναι την στροφή της τιμολογιακής πολιτικής της AMD. Η Intel δεν έχει αλλάξει κάτι, τόσα χρόνια εκεί είναι οι i5 k. Ίσα ίσα, είναι και λίγο προς τα κάτω οι τιμές, σε προηγούμενες γενιές δεν τους έβρισκες κάτω από 280 τόσο νωρίς μετά το launch τους
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Herald είπε η AMD αλλιώς μας τα υποσχέθηκε με τους 1st gen Ryzen. Πείτε με παράλογο έτσι το βλέπω εγώ. ε αφού είναι πρώτη λογικό είναι να βαρέσει τις τιμές. Τα ίδια έλεγα και εγώ αλλά τελικά τα έδωσα. Δεν είχε νόημα τελικά να πάω σε zen2. Μέχρι zen3 παίρνει η μητρική οπότε τα έδωσα και τέλος..
hln3 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ShooterX είπε Hamburger unboxed μόνο ρεε.... Να τεστάρει gpus με zen 2...γιατί ήταν πιο γρήγορος..μετα το καταλάβανε.. Και τέσταρε με τις non X εκδόσεις σε στοκ, ενώ και οι ίδιοι στα reviews τους προτείνουν για gaming με OC μονο😄 Αναφέρομαι στο review που κάνανε όπου βγάλανε την 5700ΧΤ πιο γρήγορη από την 3070 με ryzen 2600 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από hln3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα