Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά σε όλους.

θα πάρω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το οποίο έχει κάποια θεματάκια. Όχι ακριβώς θέματα απλά πρέπει να γίνουν κάποια service αλλά επειδή δεν έχω γνώση ρωτάω κι εδώ διότι παλαιότερα για ένα θέμα έπαιρνα διαφορετικές απαντήσεις απο διαφορετικούς μηχανικούς. Απλά να έχω μια ιδέα.
Ο πωλητής δε προσπαθεί να με ξεγελάσει, ίσα ίσα μου έχει αναφέρει όλα που πρέπει να αλλαχθούν.
Η αντιπροσωπεία τα επιβεβαίωσε αλλά οι τιμές που δίνει μου φαίνονται κάπως ...

Πρόκειται για ένα VW polo tsi (105hp).
Συγκεκριμένα,

• Το αυτοκίνητο χρειάζεται αμορτισέρ (τετράδα). τι προτείνετε; εγώ βρίσκω κάποια με τιμή γύρω στα 200€, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ανεβάσω link. Η αντιπροσωπεία θέλει τα διπλάσια και αμφιβάλλω αν θα βάλει κάποιο ακριβότερο μοντέλο.
  • Ακρόμπαρα . Κομμένες οι φούσκες. Πόσο πάει αυτό;
  • Χρειάζεται βαλβίδα αναθυμιάσεων (τι είναι αυτή;). Η τιμή είναι χαμηλή που δώσανε πάντως
  • Και τέλος κουκουνάρες, κάτι τέτοιο. Αυτό τι είναι πάλι;

Αφήνουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα, διότι θέλει και μπαταρία.

Μόνο τα συγκεκριμένα που αναφέρω πόσο θα κόστιζαν πιστεύετε; Ανταλλακτικά-εργασία.
Θέλω να υπολογίσω τελικό κόστος για να ξέρω πόσο θα μου βγει, Μη πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου μετά. Αν είναι να κοιτάξω κάτι άλλο.
Εννοείται θα ρωτήσω κι αλλού αλλά να έχω μια ιδέα. Γιατί στα αμορτισέρ που το έψαξα μόνος βρήκα στα μισά λεφτά.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα, οπότε και μόνος πχ να παραγγείλω ό,τι χρειάζεται μπορεί να κάνω λάθος ή να πάρω τα μισά.

ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω τι εννοείς με το κουκουνάρες....!; Τα υπόλοιπα τα κόβω γύρω στα 5-6 κατοστάρικα με καλή ποιοτητα / μαρκεσ ανταλλακτικών και σε σωστό μάστορα vw κ όχι κανέναν άσχετο. 

Δημοσ.

Και πόσο στο δίνει;

Από τα υπόλοιπα είναι ΟΚ ;

Ο πωλητής μπορεί να είναι ο πιο άγιος και ειλικρινης άνθρωπος του κόσμου αλλά εσύ θα πρέπει ελεγξεις το αυτοκίνητο με έναν μηχανικό της απόλυτης εμπιστοσύνης σου για να επιβεβαιώσεις τα όποια λεγόμενα του πωλητή....

Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (και σε τιμή σχετικά φθηνή-ευκαιρία κλπ) έχε υπόψιν σου και περί τα 1000 ευρώ για συμμάζεμα που σχεδόν σίγουρα θα γίνει (μα θα θέλει αμορτισερ, ίσως και ελαστικά, ένα μεγάλο σερβις για να έχεις μια σειρά,  κλπ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2021 στις 3:44 ΜΜ, posidd είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

θα πάρω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το οποίο έχει κάποια θεματάκια. Όχι ακριβώς θέματα απλά πρέπει να γίνουν κάποια service αλλά επειδή δεν έχω γνώση ρωτάω κι εδώ διότι παλαιότερα για ένα θέμα έπαιρνα διαφορετικές απαντήσεις απο διαφορετικούς μηχανικούς. Απλά να έχω μια ιδέα.
Ο πωλητής δε προσπαθεί να με ξεγελάσει, ίσα ίσα μου έχει αναφέρει όλα που πρέπει να αλλαχθούν.
Η αντιπροσωπεία τα επιβεβαίωσε αλλά οι τιμές που δίνει μου φαίνονται κάπως ...

Πρόκειται για ένα VW polo tsi (105hp).
Συγκεκριμένα,

• Το αυτοκίνητο χρειάζεται αμορτισέρ (τετράδα). τι προτείνετε; εγώ βρίσκω κάποια με τιμή γύρω στα 200€, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ανεβάσω link. Η αντιπροσωπεία θέλει τα διπλάσια και αμφιβάλλω αν θα βάλει κάποιο ακριβότερο μοντέλο.
  • Ακρόμπαρα . Κομμένες οι φούσκες. Πόσο πάει αυτό;
  • Χρειάζεται βαλβίδα αναθυμιάσεων (τι είναι αυτή;). Η τιμή είναι χαμηλή που δώσανε πάντως
  • Και τέλος κουκουνάρες, κάτι τέτοιο. Αυτό τι είναι πάλι;

Αφήνουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα, διότι θέλει και μπαταρία.

Μόνο τα συγκεκριμένα που αναφέρω πόσο θα κόστιζαν πιστεύετε; Ανταλλακτικά-εργασία.
Θέλω να υπολογίσω τελικό κόστος για να ξέρω πόσο θα μου βγει, Μη πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου μετά. Αν είναι να κοιτάξω κάτι άλλο.
Εννοείται θα ρωτήσω κι αλλού αλλά να έχω μια ιδέα. Γιατί στα αμορτισέρ που το έψαξα μόνος βρήκα στα μισά λεφτά.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα, οπότε και μόνος πχ να παραγγείλω ό,τι χρειάζεται μπορεί να κάνω λάθος ή να πάρω τα μισά.

ευχαριστώ προκαταβολικά

ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΑ:

Οπως σου εγραψαν αν θες σωστη απαντησε γραψε αξια πωλησης, χρονολογια μοντελου, χλμ εκτος αν ειναι το μεγαλο μυστικο του ΝΑΤΟ και δεν εχουμε δικαιωμα να γνωριζουμε γιατι ισως μας φας λαχανο

ΤΕΧΝΙΚΑ

Με βαση τις ζημιες που περιγραφεις μου κανει για πολλα χλμ (στη πολη) ή απροσεκτο οδηγο. Για παραδειγμα μπορει να μη πηγαινε για σερβις ή να ηταν ατσαλος/η οδηγικα ή leasing/νοικιαρικο οχημα

Κουκουναρες φανταζομαι αναφερεται στο συστημα διευθηνσης και ισως σε καποιο ρουλεμαν. Το ανταλλακτικο δε κοστιζει αλλα καιει σε εργατικα γιατι σιγουρα δε μιλαμε για μιση ωρα δουλεια.

Βαλβιδα αναθυμιασεων επισης αν και μου κανει σοβαρο: ισως στο διαγνωστικο να σου βγαζει το σηματακι της μηχανης και ο κωδικος να οδηγει σε καυσαερια. Μακαρι να ειναι η βαλβιδα και να μη γινεις πειραματοζωο (φτιαχνεις κατι αλλα τελικα δεν ηταν αυτο το προβλημα) και μετα αλλαξεις αισθητηρα λ, προκαταλυτη, καταλυτη και ...η λιστα  ατελειωτη. Σιγουρα θελει καποιο μηχανικο που να εχει δουλεψει το κινητηρα και οχι το μπαρμπα μητσο της γειτονιας (εχω ακουσει για τυπους να λενε: μια βαλβιδουλα ειναι ή ενας αισθητηρας των 30 ευρ και τελικα ή ζημια να βγαινει...600!)

φουσκες: σχετιζεται με τη...κουκουναρα οποτε καποιος @#σε το συστημα διευθυνσης. Απο 50-90 ευρ η μια αλλα και παλι ο μηχανικος δε την αλλαζει σε μιση ωρα (βγαλε τροχους και αρχιζε να λυνεις)

αμορτισερ: συνηθως τα εργοστασιακα αμορτισερ ειναι αμορτισερ καποιας εταιριας (monroe KYB, bilstein κτλ) αλλα λιγο καλυτερης ποιοτητας. Δε μπορω να ξερω τι θες (αποδοση κρατηματα; ανεση; φτηνο;) αλλα πλεον ακομα και ....λαστιχαδικα πουλανε αμορτισερ ή μπορεις να παρεις οτι θες και να πας σε μαγαζι να στα βαλει. Γενικα επειδη εχουν ρωτησει και αλλοι εγω θα εβρισκα τι μοντελο αμορτισερ φοραει το οχημα και θα επαιρνα το ιδιο (οχι τα εργοστασιακα). Αν δε θες να κινηθεις ετσι, ψαξε ιντερνετ (κυριως Γερμανια/Αγγλια και φυσικα Ελλαδα) για κριτικες στο αμορτισερ που βρηκες και μη σκεφτεσαι μονο τη τιμη. Εχω δει στο εξαμηνο πανω αγοραστες να βγαζουν αμορτισερ που ηταν βρηκαν (και κοκορευοντουσταν) σε σουπερ τιμη γιατι αρχισε να κοπαναει ή δεν ηταν τοσο ανετο οσο πριν

ελπιζω να βοηθησα

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...