Alouvatar Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα είμαι σε αναζήτηση καινούργιας οθόνης, κι είμαι ανάμεσα στις 2 του τίτλου. Ποίο είναι το budget (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε: μαξ 450, αν και θα προτιμουσα λιγοτερα. Για τι χρήση προορίζεται ; all-around χρήση (ας πούμε 80% coding/διάβασμα, 20% gaming). Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ; 27" - 2κ μαλλον. Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών: 3570k, 1060 6gb - αν και τουλαχιστον cpu θα γίναι αναβάθμιση στα σχετικά κοντά (κι όχι δεν περιμενω να παίξω τπτ αλλο περα απο csgo σε 144hz με την 1060) Τα θετικά που βρίσκω στη Gigabyte: KVM switch το οποίο ταιριάζει στο workflow μου 50Ε φθηνότερα Τα θετικά της Dell: Απ' όσο καταλαβαίνω, λίγο καλύτερα χαρακτηρηστικά στα πάντα της στο panel. 3 χρόνια εγγύηση Dell (για μένα το πιο σημαντικό θετικό) Ergonomics - αν και σκοπέυω να πάρω κάποιο monitor arm οπότε ψιλοαδιάφορο. Γενικά έρχομαι από (πλέον μισοκαμμένη) LG E2442 1080 60hz TN του μακρινού 2012, οπότε φαντάζομαι ότι όποια και να πάρω θα ναι η μέρα με τη νύχτα. Τώρα σχετικά με τα μόνιτορ του τίτλου, αν πάω στο dell θα πάω μόνο για την εγγύηση και dead pixel policy, που είναι κάπως καλύτερα από gigabyte. Το KVM της gigabyte θα μου είναι αρκετά χρήσιμο και με γλυτώνει από πιθανά συμπρκάγκαλα πάνω στο γραφείο αλλά είναι κι αρκετά φθηνότερη. Επίσης, στην επιλογή που θα κάνω κύριο λόγο παίζει το πόσο άνετη είναι με text παρά το gaming. Τέλος, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις πέρα από αυτές του τίτλου. Θενκ γιου
Sakiz105 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Θα σου πω απλά να κοιτάξεις για το bgr sub pixel της m27q και μηπως σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Την gigabyte πάντως την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα από εξωτερικό 1
Alouvatar Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Θα σου πω απλά να κοιτάξεις για το bgr sub pixel της m27q και μηπως σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Την gigabyte πάντως την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα από εξωτερικό Σε ευχαριστώ. Αυτό με το bgr το είχα δει, αλλά δε ξέρω σε αυτή την ανάλυση αν θα είναι όντως πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω να τις δω κι απο κοντά αυτή την περίοδο 😐 Επίσης σε ποια μαγαζιά αναφέρεσαι απ' έξω; εγώ λίγο idealo.de και κάποια amazon που είδα πάνω κάτω στα ίδια την είχαν (ή καθόλου).
aetos1988 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Βρήκα ένα review της Dell: https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/s2721dgf 1
Luciddream Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 On 02/01/2021 at 16:13, Alouvatar said: Τα θετικά που βρίσκω στη Gigabyte: KVM switch το οποίο ταιριάζει στο workflow μου 50Ε φθηνότερα Τα θετικά της Dell: Απ' όσο καταλαβαίνω, λίγο καλύτερα χαρακτηρηστικά στα πάντα της στο panel. 3 χρόνια εγγύηση Dell (για μένα το πιο σημαντικό θετικό) Εγώ σήμερα χρησιμοποίησα το KVM της M27Q για πρώτη φορά καθως την έχω 3 μέρες περίπου. Η τιμή της τώρα είναι στα ίδια με την Dell οπότε δεν είναι φτηνότερη, αλλά δεν ήθελα να περιμένω να πέσουν οι τιμές. Και η Gigabyte έχει 3 χρόνια εγγύηση. Όπως έγραψα και στο άλλο τοπικ, το BGR δεν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί υποστηρίζεται και σε Windows και σε Linux απο το λειτουργικό. Είναι κάποια προγράμματα που δεν το υποστηρίζουν αλλά είναι θέμα του προγράμματος, όχι της οθόνης. Δηλαδή προγράμματα που κάνουν μόνα τους το font rendering. Με 2 οθόνες όμως σε extended mode (μια RGB και μια BGR) και σε Windows και σε Linux, μπορείς να έχεις μόνο RGB ή μόνο BGR. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω αν γίνεται να τις χωρίσεις με κάποιο τρόπο, αλλα δεν νομίζω να γίνεται. Πιο πολύ για το KVM κάνω το comment, παίζει μια χαρά το δοκίμασα με λάπτοπ και desktop. Συνέδεσα το USB-B στο PC και το USB-C στο Laptop. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει επιλογή να αλλάζεις μόνο το Input, αλλά το Input είναι mapped και με την οθόνη. Οπότε όταν πατας το κουμπί αλλάζει και display source. Ούτε μπορείς να βάλεις Quick button για την συγκεκριμένη λειτουργία. Όταν έχεις το Picture In Picture enabled και πατήσεις το κουμπί θα ήθελα να αλλάζει τα Windows, αλλά δεν λειτουργεί έτσι, σου δείχνει και στην οθόνη και στο PIP το ίδιο display. Οπότε ίσως μόνο απο Software να γίνεται πιο εύκολα, αλλά ελπίζω να βγει κανα firmware στο μέλλον που να το επιτρέπει. Για Gaming με το KVM δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω, ίσως θα ψάξω πρώτα αν δημιουργεί extra latency το όλο θέμα και αν δω ότι δεν δημιουργεί θα το αφήσω έτσι για ευκολία. Το μεγαλύτερο μου issue είναι με τα χρώματα, είναι λίγο περίεργα και δεν εχω βρει τρόπο να τα φτιάξω ακόμα και 3 μέρες μετά. Αύριο που θα έχω πιο πολύ χρόνο θα το ψάξω, αν και δεν έχω και πολλές ελπίδες όχι θα βγάλω άκρη. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Στις 2/1/2021 στις 4:25 ΜΜ, Sakiz105 είπε Θα σου πω απλά να κοιτάξεις για το bgr sub pixel της m27q και μηπως σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Την gigabyte πάντως την βρίσκεις αρκετά φθηνότερα από εξωτερικό Με BGR έχεις σάπιο text reading.
Luciddream Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 6 minutes ago, Psycho_Warhead said: Με BGR έχεις σάπιο text reading. Αυτό το λες σάπιο? I don't know man.... το κινητό μου το λες σάπιο σίγουρα Spoiler 1
rofl Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/k9gund/m27q_and_its_bgr_subpixel_layout_causes_blurry/
Luciddream Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, rofl said: https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/k9gund/m27q_and_its_bgr_subpixel_layout_causes_blurry/ Πολύ μπλα μπλά και λίγη ουσία. Η οθόνη δεν έχει κανένα θέμα, όπως έδειξα απο την φωτογραφία παραπάνω. Το μόνο που ισχύει είναι για το extended monitors όπου τα λειτουργικά μπορούν να παίζουν είτε με BGR είτε με RGB. Quote but for a lot other programs they won't. Programs like web browsers, pdf readers, etc. Even part of the text in windows settings, menus, etc will still look weird depending on the font that they use. Why?? Πείτε μου ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε και θα σας βγάλω φωτογραφία για να έχουμε και λίστα ποια δεν παίζουν καλά. Αμφιβάλλω αν θα βρούμε κάποιο. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από Luciddream 2
rofl Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) δεν γνωριζω το συγκεκριμενο μονιτορ αλλα εχω δει να κανουν παραπονα. και στο cyberpunk πχ. αυτο που καταλαβαινω απο το λιγο που κοιταξα ειναι οτι ειναι case by case θεμα ανα εφαρμογη. προσωπικα θα πηγαινα σιγουρα στο dell το οποιο ξερω πως ειναι πολυ καλο πανελ. σε games σε γενικες γραμμες δεν νομιζω να προβληματιζει, αλλα για αναγνωση η mixed usage, σιγουρα -το λιγοτερο- θα το εψαχνα. η αληθεια ειναι οτι απο τη φωτο σου δεν μπορω να κρινω, αλλα βλεποντας το μεγεθος της γραμματοσειρας ειναι scaled, και διαβασα οτι σε μεγεθος απο 150% και ανω το προβλημα ειναι λιγοτερο αισθητο. -------------------------------------------------- & οτι 400+ που βλεπω το GB στο skroutz ειναι υπερκοστολογημενο, και για ουτε 50 ευρω επιλεον θα επαιρνα το dell. o hwu το χαρακτηριζει budget και midrange ενω το dell upper/hi-end, https://youtu.be/uNIqwxAZ-MQ?t=486 το gb ειναι monitor που τιμολογειται ~ 80-100 κατω απ το dell, με οτι αυτο συνεπαγεται. https://www.bestbuy.com/site/searchpage.jsp?st=m27q+gigabyte&_dyncharset=UTF-8&_dynSessConf=&id=pcat17071&type=page&sc=Global&cp=1&nrp=&sp=&qp=&list=n&af=true&iht=y&usc=All+Categories&ks=960&keys=keys https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200725512_-m27q-gigabyte.html Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από rofl
Luciddream Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 2 hours ago, rofl said: δεν γνωριζω το συγκεκριμενο μονιτορ αλλα εχω δει να κανουν παραπονα. και στο cyberpunk πχ. Έχεις κάποιο link για τις δηλώσεις για το cyberpunk? Δεν το έχω αλλά με ψήνει μόνο και μόνο να το πάρω για να δω τι το στραβό έχει. Ο τύπος πάντως που πόσταρες στο reddit δεν ξέρει τι λέει, μου λινκάρει το site με το review που λέει ότι δεν υπάρχει θέμα με το BGR εκτός απο ελάχιστα προγράμματα π.χ Nvidia Control panel, και προσπαθεί να το περάσει σαν να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η οθόνη. Ενώ την έχω μπροστά μου και την βλέπω, και μάλιστα και σε δύο λειτουργικά συστήματα. Quote & οτι 400+ που βλεπω το GB στο skroutz ειναι υπερκοστολογημενο, και για ουτε 50 ευρω επιλεον θα επαιρνα το dell. Άλλο αυτό, ποτέ δεν είπα ότι είναι καλύτερη απο Dell ή ότι στα χρήματα που είναι τώρα αξίζει, αλλά βλέπω πολύ παραπληροφόρηση χωρίς λόγο. O Psycho την αποκάλεσε σάπια χωρίς να μας πει το γιατί ή να μας δείξει κάποιο πρόβλημα. Και δεν είναι ο μόνος. Quote η αληθεια ειναι οτι απο τη φωτο σου δεν μπορω να κρινω, αλλα βλεποντας το μεγεθος της γραμματοσειρας ειναι scaled, και διαβασα οτι σε μεγεθος απο 150% και ανω το προβλημα ειναι λιγοτερο αισθητο. Δεν έχω κάποιο scaling απλά είχα κοντά το κινητό για να φανεί καλύτερα. Ίσα ίσα πολλά πράγμαατα φαίνονται πολύ μικρά γιατί είναι η πρώτη μου 1440p οθόνη και δεν ξέρω πως ακριβώς να τα ρυθμίσω ακόμα. 2
rofl Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) για το cbpnk 2 αναφορες υπαρχουν σε αυτο το νημα, για οχι ιδιαιτερα μεγαλο προβλημα, δεν εκανα και κανα φοβερο research. ειναι ενα μεγαλο νημα με 100+ posts που ποσταρουν 4-5 κατοχοι τουλαχιστον και επιβεβαιωνουν σε μικροτερο η μεγαλυτερο βαθμο το προβλημα με το bgr. και δεν ειναι μεμονωμένο νημα, υπαρχουν πολλες αναφορες, με ενα γρηγορο search βρηκα τουλαχιστον 7-8 θεματα, και οντας νεο monitor ειναι ολα threads του τελευταιου 2μηνου, οποτε δεν περιμενω να εχει αλλαξει κατι. Oπως ειπα απο τη φωτογραφια σου δεν μπορω να καταλαβω, ουτε ειναι ευκολο χωρις να συγκρινω διπλα διπλα με τα ματια μου αν ειναι εξισου καλο με ενα rgb. και δεν λεει και τιποτα ακομα κι αν ειναι ok η απεικονιση, ενα browser εβαλες, σε άλλα usecase και εφαρμογες μπορει να υπαρχει θεμα, και η ευαισθησια του καθενος επισης παιζει ρολο. εχεις το μονιτορ λιγες μερες και δεν ξερω τι χρηση κανεις. αφου εισαι ικανοποιημενος ολα καλα και καλα κανεις και το αναφερεις, αλλα σιγουρα ειναι ενα monitor που δεν θα το προτεινα χωρις disclaimer, και αρκετοι κατοχοι αναφερουν για τα fonts και workarounds ή προβληματα Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από rofl
Luciddream Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, rofl said: για το cbpnk 2 αναφορες υπαρχουν σε αυτο το νημα, για οχι ιδιαιτερα μεγαλο προβλημα, δεν εκανα και κανα φοβερο research. ειναι ενα μεγαλο νημα με 100+ posts που ποσταρουν 4-5 κατοχοι τουλαχιστον και επιβεβαιωνουν σε μικροτερο η μεγαλυτερο βαθμο το προβλημα με το bgr. Ο ίδιος τα γράφει και για το cyberpunk που δεν έχει ιδέα πως να σετάρει το ClearType και έχει φοβερό bias against στην οθόνη. Δεν τον παίρνω στα σοβαρά με τίποτα. Δεν βλέπω κάποιον άλλον να γράφει για το cyberpunk ούτε στο reddit ούτε κάπου αλλού στο Google. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από Luciddream 2
radiohead Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Στις 6/2/2021 στις 10:21 ΜΜ, Luciddream είπε Ο ίδιος τα γράφει και για το cyberpunk που δεν έχει ιδέα πως να σετάρει το ClearType και έχει φοβερό bias against στην οθόνη. Δεν τον παίρνω στα σοβαρά με τίποτα. Δεν βλέπω κάποιον άλλον να γράφει για το cyberpunk ούτε στο reddit ούτε κάπου αλλού στο Google. Δοκίμασε display settings/display/scale and layout/ advance scaling settings και βάλε 105 1
Luciddream Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 8 hours ago, radiohead said: Δοκίμασε display settings/display/scale and layout/ advance scaling settings και βάλε 105 Θα δοκιμάσω το απόγευμα που θα είμαι σπίτι. Στα 405 ευρώ έπεσε η οθόνη btw λογικά θα πέσει και άλλο στα αρχικά επίπεδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα