Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Σκέφτομαι να επενδύσω σε μια υπόγεια θέση πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας ή στο Χαλάνδρι για να την νοικιάσω και να έχω ένα σχετικά σταθερό έξτρα έσοδο. Πιστεύετε πως αξίζει; Το έχει δοκιμάσει κάποιος; Με μέσο όρο απόσβεσης τα 10-15 χρόνια μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή για μια επένδυση με σχετικά χαμηλό budget.

Το κέντρο της Αθήνας μου ακούγεται καλύτερη επένδυση επειδή υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι ενοικιαστές λόγω των παλιών πολυκατοικιών χωρίς πάρκινγκ. Ωστόσο, στο Χαλάνδρι υπάρχει εξίσου πρόβλημα στο πάρκινγκ και τα κτίρια στα οποία βρίσκονται οι θέσεις είναι πολύ νεότερα στο ίδιο κόστος με το κέντρο. Ωστόσο, οι περισσότερες δεν είναι στο κέντρο του Χαλανδρίου, αλλά πιο έξω ή κοντά στο μετρό. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη περιοχή; 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Καθαρά από περιέργεια, πόσο κοστίζει να νοικιάσεις με τέτοια θέση το μήνα στις περιοχές που λες;

(Πολυ) Κεντρο Αθηνας +- 100 

Δημοσ.

Ψάξε το λίγο γιατί αν θέλεις να νοικιάσεις θέση στάθμευσης ανεξάρτητη (όχι μαζί με σπίτι) ίσως θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα και θα πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία και να κόβεις αποδείξεις με ΦΠΑ.

Εκτός αν έχεις ήδη ενεργή επιχείρηση και δεν σε πειράζει να προσθέσεις ΚΑΔ...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Καθαρά από περιέργεια, πόσο κοστίζει να νοικιάσεις με τέτοια θέση το μήνα στις περιοχές που λες;

Ανάλογα την περιοχή ξεκινάει από 80€ και μπορεί να ξεπεράσει τα 150€. Το πιο συνηθισμένο είναι 100-120€ Νοικιάζουμε κι εμείς θέση στην περιοχή που μένω, οπότε γνωρίζω τις τιμές πάνω κάτω.

5 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Ψάξε το λίγο γιατί αν θέλεις να νοικιάσεις θέση στάθμευσης ανεξάρτητη (όχι μαζί με σπίτι) ίσως θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα και θα πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία και να κόβεις αποδείξεις με ΦΠΑ.

Εκτός αν έχεις ήδη ενεργή επιχείρηση και δεν σε πειράζει να προσθέσεις ΚΑΔ...

Σίγουρα θα ρωτήσω λογιστή, αλλά απ' όσο ξέρω, η θέση πάρκινγκ είναι οριζόντια ιδιοκτησία και νοικιάζεται ακριβώς όπως θα νοίκιαζες ένα διαμέρισμα ή ένα κατάστημα. Αν τη νοίκιαζες με την ώρα ίσως πιανόταν ως επιχείριση και όχι αν την δίνεις εξ ολοκλήρου σε κάποιον για χρήση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια θεση παρκινγ που ενοικιαζει καποιος δεν ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα. οπως δεν ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα και η μακροχρονια ενοικιαση ακινητου. 

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...