Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος Η/Υ, CPU GPU PSU, Frametime Spikes

Leoniums

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 λεπτά πριν, korakios είπε

Το τώρα ήταν πριν ή μετά που έβαλες τους NvMe2?

Ξεκινάς απο το σημείο που δούλευαν όλα (απο όσο ανέφερες στην προηγούμενη σελίδα) και ένα ένα

ενεργοποιείς την Lan της Realtech από το bios.

κουμπώνεις τα υπόλοιπα 2 stick μνήμης

βάζεις τους NvMe2

Ξεκίνησαν αν δεν κάνω λάθος από όταν έβαλα τους NvMe2 πάνω. 

Στην αρχή έβαλα τα επιπλέον 2 sticks RAM και δεν είχα θέμα

Δοκίμασα ακόμη και το oc που είχα πετύχει πριν την αλλαγή της μητρικής (ίσως να μην έπρεπε).

Όλα φαίνονταν καλά όμως.

Ύστερα τοποθέτησα τους NvMe2 αλλά αυτοί γιατί να ενοχλούν τώρα? Ούτε λειτουργικό έχουν πάνω ούτε τίποτα. 

Θα τους βγάλω, δεν το έκανα εχτές γιατί βαρέθηκα να βγάζω gpu και καλώδια... την τύχη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Leoniums είπε

Ξεκίνησαν αν δεν κάνω λάθος από όταν έβαλα τους NvMe2 πάνω. 

Στην αρχή έβαλα τα επιπλέον 2 sticks RAM και δεν είχα θέμα

Δοκίμασα ακόμη και το oc που είχα πετύχει πριν την αλλαγή της μητρικής (ίσως να μην έπρεπε).

Όλα φαίνονταν καλά όμως.

Ύστερα τοποθέτησα τους NvMe2 αλλά αυτοί γιατί να ενοχλούν τώρα? Ούτε λειτουργικό έχουν πάνω ούτε τίποτα. 

Θα τους βγάλω, δεν το έκανα εχτές γιατί βαρέθηκα να βγάζω gpu και καλώδια... την τύχη μου.

δοκίμασε βήμα-βήμα

α) αρχικά κανέναν (κάνε δοκιμή μετά)

β) τον 1ο (κάνε δοκιμή μετά)

γ) βγάλε το ν 1ο και βάλε τον 2ο (κάνε δοκιμή μετά)

δ) βάλε και τους 2 (κάνε δοκιμή μετά)

βήμα-βήμα να δεις αν φταίει κάποιος συγκεκριμένος NVME ή αν επιβαρύνουν την cpu σαν συνδιασμός.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Leoniums είπε

Είναι λογικό αυτό?

Είμαι στην επιφάνεια εργασίας, print screen το desktop, paste στο paint, και απλά pan.

Εγραφα 20 λεπτα να σου απαντησω, παταω ενα back στο κινητο και παει η εκθεση...

Οποτε εν συντομια, οχι δε μου φαινεται φυσιολογικο για το hardware που εχεις.

Το ξερω οτι εχεις αγανακτησει, το ξερω οτι σε βομβαρδιζουμε με προτασεις συνεχως, αλλα εισαι σε bootloop.

Ενα βημα τη φορα οπως σου λενε τα παιδια.Το προβλημα μπορει να ναι κατι κουφο που δε φανταζεσαι, πχ mouse, ψυκτρα.Θερμοαγωγιμη ποια χρησιμοποιεις?Μηπως εβαλες πολυ και βραχυκυκλωσες κατι...

Ξεκινα με τα απολυτως απαραιτητα, ουτε καν case.Ξεχνα τους nvme, ενα ssd.Περνα windows, drivers απο τα cd των mobo και vga, και ενα παιχνιδι χωρις ιντερνετ.Λαγκαρει?Βαλε πιο προσφατους drivers.Ξαναλαγκαρει?Αλλαζεις κατι, αλλιως προσθετεις.Το να μιξαρεις τη συνθεση και τις ρυθμισεις σε μπερδευει περισσοτερο.

Επεξ/σία από Noreak
  • Like 1

Εσείς καλά κάνετε και με βομβαρδίζεται. με προτάσεις και το εκτιμώ.

Το θέμα είναι πως έχω δοκιμάσει το Ένα έχω δοκιμάσει το άλλο, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλλον όμως βρήκα ενα πρόβλημα και εύχομαι να είναι αυτό που τα δημιουργεί όλα. Δεν ξέρω ακριβώς που οφείλεται αλλά θα το βρω και αυτό.

Έχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες ψάχνοντας κάτι για το πρόβλημα μου,  έχω ανοίξει επικοινωνία με όλες τις εταιρίες των hardware μου... και στο τελος νιώθω πως όλοι θα λένε έχουμε να κάνουμε με τρελό... 

Την μία σας λέω έφτιαξε την άλλη πως έχω πάλι stutters.

Δοκίμασα σήμερα να ξεκινήσω με άλλο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Ολοκαίνουργια και απλά χωρίς rgb, usb θύρες κτλ κτλ κτλ. 

Λοιπόν έκανα εκκίνηση με αυτά.

Με το που μπήκα στα windows, screen shot, paint και paste, Και στο καπάκι pan να δω εάν κάνει τα ίδια. Τίποτα όλα φυσιολογικά.

Μπηκα στο παιχνίδι και το παιχνίδι φάνηκε άψογο. Εκεί που έπαιζα έβαλα πάλι πάνω το παλιό πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Να θυμίσω πως προγράμματα δεν είχα βάλει μέχρι εχτές μόνο και μόνο για να είμαι σίγουρος πως δεν είναι κάποιο πρόγραμμα από αυτά. Icue και Razer synapse.

Ξανά τα ίδια stutters. Γυρίζω στο paint, για pan και πάλι stutters ίδια με τα χτεσινά.

Βάζω το παλιό ποντίκι πάνω πάλι, το παιχνίδι συνέχισε τα κολλήματα, αλλά το paint ήταν πάλι οκ.

Οπότε σίγουρα κάτι συμβαίνει με το ποντίκι.

Τώρα είναι θέμα usb type, driver ή κάθε αυτού το ποντίκι θα το μάθω Αφού το ψάξω κι άλλο. Σίγουρα όμως κάτι δεν πάει καλά με το ποντίκι. Εύχομαι πραγματικά να είναι αυτό.

• Like 1

2 ώρες πριν, Noreak είπε

Ξεκινα με τα απολυτως απαραιτητα, ουτε καν case.Ξεχνα τους nvme, ενα ssd.Περνα windows, drivers απο τα cd των mobo και vga, και ενα παιχνιδι χωρις ιντερνετ.Λαγκαρει?Βαλε πιο προσφατους drivers.Ξαναλαγκαρει?Αλλαζεις κατι, αλλιως προσθετεις.Το να μιξαρεις τη συνθεση και τις ρυθμισεις σε μπερδευει περισσοτερο.

Αυτό, και το bold ακόμη περισσότερο. Αν έχεις ξύλινο γραφείο ή με γύαλινη επιφάνεια πρέπει να είναι ΟΚ να έχεις τη μητρική χύμα επάνω, αρκεί να είναι καθαρό από σκόνη και να βάλεις ενδιάμεσα το αντιστατικό σακουλάκι της. Εναλλακτικά επάνω στο κλειστό κουτί της μητρικής, πάλι με το αντιστατικό ενδιάμεσα.

Το σύστημα όσο πιο γυμνό γίνεται, τα βασικά για να μπουτάρει και να μπορεί να εγκαταστήσει Windows σε έναν SSD. Αν έχεις τίποτα gaming/ασύρματα ποντίκια/πληκτρολόγια, βάλε τα στην άκρη και σύνδεσε το πιο απλό ενσύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι που μπορείς να βρεις. Αν έχεις επιπλέον καλώδια συνδεδεμένα επάνω, audio, USB κάρτες ήχου, στικάκια, USB hubs ή προεκτάσεις κλπ. τα τραβάς όλα.

Σε καθαρή εγκατάσταση Windows, κάνεις αυτά που προτείνει ο Noreak. Πέρνα κι ένα HWiNFO64 να παρακολουθείς θερμοκρασίες, ρεύματα, WHEA errors κλπ μην τυχόν και υπάρχει τίποτα ύποπτο.

ΥΓ: γράφαμε μαζί και με πρόλαβες για λίγο. ;)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, parsifal είπε

Αυτό, και το bold ακόμη περισσότερο. Αν έχεις ξύλινο γραφείο ή με γύαλινη επιφάνεια πρέπει να είναι ΟΚ να έχεις τη μητρική χύμα επάνω, αρκεί να είναι καθαρό από σκόνη και να βάλεις ενδιάμεσα το αντιστατικό σακουλάκι της. Εναλλακτικά επάνω στο κλειστό κουτί της μητρικής, πάλι με το αντιστατικό ενδιάμεσα.

ΥΓ: γράφαμε μαζί και με πρόλαβες για λίγο. ;)

Πανω κατω αυτα εγραφα και γω πριν συμβει το μοιραιο "back" και χασω το κειμενο, αλλα αυτο με το αντιστατικο και το κουτι της μητρικης με τρομαξε ειναι η αληθεια γιατι και γω αυτο ακριβως εγραφα 😨

32 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Αν δεν κάνω λάθος το αντιστατικό μπορεί να κάνει βραχυκύκλωμα. Καλύτερα σκέτο.

Για να κανει βραχυκυκλωμα δε πρεπει να ειναι αγωγιμο?Λιγο risky δεν ειναι να χουν αγωγιμο σακουλακι...

48 λεπτά πριν, Leoniums είπε

Εσείς καλά κάνετε και με βομβαρδίζεται. με προτάσεις και το εκτιμώ.

Το θέμα είναι πως έχω δοκιμάσει το Ένα έχω δοκιμάσει το άλλο, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλλον όμως βρήκα ενα πρόβλημα και εύχομαι να είναι αυτό που τα δημιουργεί όλα. Δεν ξέρω ακριβώς που οφείλεται αλλά θα το βρω και αυτό.

Έχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες ψάχνοντας κάτι για το πρόβλημα μου,  έχω ανοίξει επικοινωνία με όλες τις εταιρίες των hardware μου... και στο τελος νιώθω πως όλοι θα λένε έχουμε να κάνουμε με τρελό... 

Την μία σας λέω έφτιαξε την άλλη πως έχω πάλι stutters.

Δοκίμασα σήμερα να ξεκινήσω με άλλο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Ολοκαίνουργια και απλά χωρίς rgb, usb θύρες κτλ κτλ κτλ. 

Λοιπόν έκανα εκκίνηση με αυτά.

Με το που μπήκα στα windows, screen shot, paint και paste, Και στο καπάκι pan να δω εάν κάνει τα ίδια. Τίποτα όλα φυσιολογικά.

Μπηκα στο παιχνίδι και το παιχνίδι φάνηκε άψογο. Εκεί που έπαιζα έβαλα πάλι πάνω το παλιό πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Να θυμίσω πως προγράμματα δεν είχα βάλει μέχρι εχτές μόνο και μόνο για να είμαι σίγουρος πως δεν είναι κάποιο πρόγραμμα από αυτά. Icue και Razer synapse.

Ξανά τα ίδια stutters. Γυρίζω στο paint, για pan και πάλι stutters ίδια με τα χτεσινά.

Βάζω το παλιό ποντίκι πάνω πάλι, το παιχνίδι συνέχισε τα κολλήματα, αλλά το paint ήταν πάλι οκ.

Οπότε σίγουρα κάτι συμβαίνει με το ποντίκι.

Τώρα είναι θέμα usb type, driver ή κάθε αυτού το ποντίκι θα το μάθω Αφού το ψάξω κι άλλο. Σίγουρα όμως κάτι δεν πάει καλά με το ποντίκι. Εύχομαι πραγματικά να είναι αυτό.

Ευχομαι να ναι το mouse 🙂

Επεξ/σία από Noreak

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα είναι πως τα εχω κανει όλα αυτά εκτός απο εναν σκληρό.

Mobo cpu gpu ram, όλα τα ρεύματα για ανεμιστηρες, τρομπα από άλλο τροφοδοτικό, και μόνο πληκτρολόγιο- ποντίκι πάνω. Power on/off απευθείας από την μητρική. Τίποτα πάνω στην μητρική απο καλώδια usb κτλ  Προγράμματα 0 εκτός του παιχνιδιου και hwinfo64. Ούτε αυτό ο δούλεψε. 

ΥΓ Δοκίμασα άλλη usb, type3 για το ποντίκι, πάλι τα ίδια. Έχω την εντύπωση πως όταν είχα κάνει ξανά windows setup, στην αρχή δεν περνάει τίποτα για το ποντίκι αλλά μετά από restart κάτι κάνει-βάζει. Και ίσως γι αυτό να βλέπω την μια πως δουλεύει και την άλλη πως όχι. Θα αρχίσω να ξηλώνω ότι βρίσκω σχετικά με το ποντίκι, και επίσης ένα reset σε αυτό... Μήπως και...

Επεξ/σία από Leoniums

Απο τη στιγμή που είχες μόνο ssd και τρέχαν όλα καλά , εκεί έπρεπε να συνεχίσεις για κάποιες μέρες και μετά αν όλα καλά

1. να κουμπώσεις έναν nvme ,μετά απο χρονικό διάστημα αν όλα καλά

2. περνάς ένα παιχνίδι στον nvme και αν δε δημιουργεί πρόβλημα μετά απο χρονικό διάστημα αν όλα καλά

3. πετάς τον πρώτο nvme και κουμπώνεις τον δεύτερο, μετά απο χρονικό διάστημα αν όλα καλά

4. περνάς ένα παιχνίδι στον δεύτερο μετά απο χρονικό διάστημα αν όλα καλά

5. κουμπώνεις και τους 2 nvme ,μετά απο χρονικό διάστημα αν όλα καλά

6 αφήνεις ένα παιχνίδι στον έναν και βάζεις τον άλλον pagefile

τώρα ψάχνεσαι για monitor , ποντίκια , δε πρόκειται να βγάλεις άκρη .

και όλα αυτά χωρίς να έχεις αλλάξει τροφοδοτικό ....

• Like 1

18 λεπτά πριν, Noreak είπε

Πανω κατω αυτα εγραφα και γω πριν συμβει το μοιραιο "back" και χασω το κειμενο, αλλα αυτο με το αντιστατικο και το κουτι της μητρικης με τρομαξε ειναι η αληθεια γιατι και γω αυτο ακριβως εγραφα 😨

Για να κανει βραχυκυκλωμα δε πρεπει να ειναι αγωγιμο?Λιγο risky δεν ειναι να χουν αγωγιμο σακουλακι...

Ευχομαι να ναι το mouse 🙂

https://electronics.stackexchange.com/questions/5990/do-antistatic-bags-have-conductive-interior-exterior-or-both

To είχα διαβάσει αρκετά παλιά, αλλά τώρα βλέπω ένα τυχαίο λινκ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπετε τίποτα περίεργο? Εγώ το μόνο που βλέπω και με προβληματίζει έιναι το memory clock... είναι σωστό? 

hwiNFO64.jpg.1a59df03f91177f190f633cc83e088dd.jpg

https://imgur.com/a/jq2c2cW

Επεξ/σία από Leoniums

7 λεπτά πριν, Leoniums είπε

Βλέπετε τίποτα περίεργο? Εγώ το μόνο που βλέπω και με προβληματίζει έιναι το memory clock... είναι σωστό? 

3600 δεν εχεις τις μνημες? Ειναι σωστο (dual channel αρα 3600/2).

Επειδη φανταζομαι οτι τρεχεις icue/corsair link πατα δεξι κλικ στο εικονιδιο του hwinfo στο task manager και κλεισε το corsair link support. Κανει conflict με το icue/cl

image.png.7e0150b065f33b1a03841fdbc8d30ece.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το κάνω αν και το icue  το έβαλα προχτές  για τους drivers. Δεν το είχα βάλει μέχρι τώρα.

Gpu memory clock ήθελα να γράψω το οποίο είναι 7000+ χαμηλότερα από ότι θα έπρεπε? Δείχνει 2375 ενώ τα specs της 3080 είναι 10000 κάτι?

Ή μήπως κάτι δεν διαβάζω σωστά?

Επεξ/σία από Leoniums

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...