Leoniums Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Update* πάλι έχω stuttering με τους NvMe2 πάνω. Έπαιξα τις ίδιες πίστες με χτες, και ξανά εμφανίστηκαν. Θα τους βγάλω και θα δοκιμάσω πάλι. Τελειωμό δεν έχει... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από Leoniums Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Τα specs που άλλαξες ποια είναι πλέον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Έβαλα τους NvMe2 πάνω και ενεργοποίησα μια επιλογή του bios που σου δίνει έτοιμες τιμές compatibility για μνήμες στα 3600cl16 που είναι οι δικές μου. Η εκκίνηση του υπολογιστή έπεσε στα 14"" με αυτο. Θα α9ενεργοποιησω το memory try it, όπως το λέει και θα δοκιμάσω ξανά. Αν όχι θα αρχίσω να βγάζω έναν έναν NvMe2. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noreak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, Leoniums είπε Έβαλα τους NvMe2 πάνω και ενεργοποίησα μια επιλογή του bios που σου δίνει έτοιμες τιμές compatibility για μνήμες στα 3600cl16 που είναι οι δικές μου. Η εκκίνηση του υπολογιστή έπεσε στα 14"" με αυτο. Θα α9ενεργοποιησω το memory try it, όπως το λέει και θα δοκιμάσω ξανά. Αν όχι θα αρχίσω να βγάζω έναν έναν NvMe2. Οι nvme εχουν ψυκτρες?Τι θερμοκρασιες πιανουν?Το καλο ειναι οτι φαινεται να χει μπει το νερο στο αυλακι για την ευρεση του προβληματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) οι NVME στην προσπάθεια τους να δείξουν (ανούσιες κατ'εμε) μεγάλες επιδόσεις κάνουν κατάχρηση των πόρων του επεξεργαστή. Μην ξεχνάμε ότι το PCI-X είναι απευθείας "καρφωμένο" σε συγκεκριμένα pin του επεξεργαστή και μπορεί αν θέλει να τον γονατίσει. Εχω την αίσθηση ότι οι υπερυψηλές επιδόσεις επιτυγχάνονται με κατάχρηση. Είναι θέμα που θέλει ψάξιμο και πιστεύω ότι σύντομα θα το "ανακαλύψουν" τεχνικοί-youtubers γιατί κυκλοφορεί ως φήμη τους τελευταίους μήνες. ΥΓ Δοκίμασε τον 1 nvme πάνω , πιθανότατα να μην έχεις πρόβλημα γιατί η αρχιτεκτονική και της cpu και του nvme controller είναι "καλιμπραρισμένη" να δουλεύει efficiency έτσι. Ο δεύτερος γρήγορος NVME είναι "υπερβολή" που τσιτώνει την αρχιτεκτονική και την αναγκάζει να λειτουργεί "οριακά". 14 ώρες πριν, Leoniums είπε τους NvMe2 πάνω Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2021 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Οι NvMe2 έχουν ψύκτρες αλλά και οι 2 NvMe2 είναι σαν έξτρα drives τώρα. Δεν τους χρησιμοποιώ... περίεργο.. Έκανα κι άλλες δοκιμές, το latencymon Μια είναι μαύρο μια κόκκινο. Μια το nvlddmkm.sys βγάζει σαν πρόβλημα μια το hdaudbus.sys. Πάντως το ndis.sys το εξαφανίσαμε! Το επικρατέστερο πάντως είναι το nvlddmkm.sys. Τα κολλήματα που κάνει ξανά, είναι γερά σε σημείο που όταν πυροβολείς, στα μισά του γεμιστηρα κάνει παύση. Έχω ανοίξει ticket και είμαι σε επικοινωνία και με την intel και με την msi για την μητρική. Θα ανοίξω και άλλα 2, 1 για την gpu και 1 για τους drivers της nvidia (πολλά παράπονα στο internet). Μόλις και αν έχω την λύση θα επιστρέψω να ενημερώσω. Αν όχι θα τον δείτε στις πωλήσεις Αρκετά, σε λίγο θα κλείσω 2 μήνες με αυτή την ιστορία. Ούτε gaming, ούτε υπολογιστή να σχεδιάσω καμμιά κατασκευούλα έχω. Άσε που έχω και την σύζυγό (με το δίκιο της) να τρελαίνεται με την κατάσταση του χώρου... καλωδια, κατσαβίδια, κρύσταλλα, σκληροί, υγρά κτλ κτλ κτλ Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που αφιερώσετε πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δεν άντεξα... καινούργιο firmware λες? Περίεργο όμως που από την MSI δεν είπαν τίποτα. Description - Update ME 14.1 - Support Re-size BAR function to enhance GPU performance including the Nvidia GeForce RTX 3000 series and others. - BIOS updated to be compatible with 11th Gen Intel Processors - Improved compatibility of PCIe-based devices. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Στις 7/2/2021 στις 4:01 ΜΜ, Leoniums είπε πάλι έχω stuttering με τους NvMe2 πάνω. Έπαιξα τις ίδιες πίστες με χτες, και ξανά εμφανίστηκαν. Θα τους βγάλω και θα δοκιμάσω πάλι. Τελειωμό δεν έχει... τελικά απο τους NVME2 είναι το πρόβλημα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δεν ξέρω, δεν έχω βγάλει κάποιον ακόμα από πάνω... αλλά δεν νομίζω... οι NvMe2 είναι πάνω σαν απλοί drivers οπότε δεν θα έπρεπε να δημιουργούν κάποιο θέμα... φαντάζομαι. Θα τους βγάλω απλά δεν πρόλαβα εχτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 αφού δούλευε κανονικά Στις 5/2/2021 στις 10:09 ΜΜ, Leoniums είπε τες το βράδυ αργά τελείωσα την εγκατάσταση αλλά σήμερα, χωρίς να δοκιμάσω τίποτα μετά την χτεσινή εγκατάσταση, τα ξαναπέρασα όλα από την αρχή, έχοντας πριν απενεργοποιήσει την Lan της Realtech από το bios. Τα υπόλοιπα όπως wifi bluetooth τα άφησα ώς έχουν μιας και όλα απενεργοποιούντε μαζί με άλλα της intel τα οποία δεν γνώριζα τι είναι (δεν τα κατανόμαζε). Έβαλα drivers, gaming msi afterburner. Μόνο Sata SSD πάνω και τα 2 sticks από τα 4 που έχω μιας και τα 2 τα είχα δώσει (εδώ και 2 ημέρες) σε έναν φίλο για δοκιμή, και ξεκίνησα το παιχνίδι. Καμμία ειδική ρύθμιση, ούτε cmd commands ούτε τίποτα. μετά όταν τους έβαλες είχε πρόβλημα Στις 7/2/2021 στις 4:01 ΜΜ, Leoniums είπε Update* πάλι έχω stuttering με τους NvMe2 πάνω. Έπαιξα τις ίδιες πίστες με χτες, και ξανά εμφανίστηκαν. Θα τους βγάλω και θα δοκιμάσω πάλι. Τελειωμό δεν έχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Έλα μου ντε... φαινόταν πως όλα ήταν μια χαρά... είπα είχα μερικά stutters αλλά λογικά ήταν λόγω του shader cache. Η αίσθηση του παιχνιδιού ήταν 80% καλύτερη σε όλα. Τώρα έχει αρχίσει πάλι τα ίδια... στο τέλος θα πιστέψω πως έχω αρχίσει και τα χάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Leoniums είπε Έλα μου ντε... φαινόταν πως όλα ήταν μια χαρά... είπα είχα μερικά stutters αλλά λογικά ήταν λόγω του shader cache. Η αίσθηση του παιχνιδιού ήταν 80% καλύτερη σε όλα. Τώρα έχει αρχίσει πάλι τα ίδια... στο τέλος θα πιστέψω πως έχω αρχίσει και τα χάνω. Το τώρα ήταν πριν ή μετά που έβαλες τους NvMe2? Ξεκινάς απο το σημείο που δούλευαν όλα (απο όσο ανέφερες στην προηγούμενη σελίδα) και ένα ένα ενεργοποιείς την Lan της Realtech από το bios. κουμπώνεις τα υπόλοιπα 2 stick μνήμης βάζεις τους NvMe2 Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Υπάρχει περίπτωση όλα να προέρχονται από την οθόνη? Τώρα μίλησα με τους τεχνικούς της Asus σχετικά με το περίεργο που μου είχε κάνει με τα καλώδια όταν πήρα τον υπολογιστή πίσω από το plaisio, τότε που δεν έβλεπε το display port, και μου είπαν πως υπήρχε ενημέρωση από τα κεντρικά για παρόμοιο θέμα και επανερχόταν μόνο αν εβγαζες την τροφοδοσία της οθόνης! Όλα τα περίεργα τώρα και σε μένα συμβαίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 αποχωρώ απο το θέμα, αν δεν τα πιάσεις ένα ένα δε θα βρεις ποτέ άκρη. Καλή συνέχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Leoniums είπε Υπάρχει περίπτωση όλα να προέρχονται από την οθόνη? Τώρα μίλησα με τους τεχνικούς της Asus σχετικά με το περίεργο που μου είχε κάνει με τα καλώδια όταν πήρα τον υπολογιστή πίσω από το plaisio, τότε που δεν έβλεπε το display port, και μου είπαν πως υπήρχε ενημέρωση από τα κεντρικά για παρόμοιο θέμα και επανερχόταν μόνο αν εβγαζες την τροφοδοσία της οθόνης! Όλα τα περίεργα τώρα και σε μένα συμβαίνουν. Σιγουρα παιζει καποια ασυμβατοτητα με καποιο hardware/περιφερειακων. Δεν ειχες πει οτι πηρες το pc για δοκιμη στην δουλεια? (μπορει να το εκανε αλλος σε αλλο thread). Αλλα ναι, και εγω προτεινω να βγαλεις παλι τους nvme, Μιας και τοτε ξανα παρουσιαστηκε το θεμα και βλεπεις απο εκει. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από SabotazNic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα