Leoniums Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2021 στις 10:26 ΜΜ, 7nisiotis είπε Η οθόνη σου είναι οκ; Ραμ τσεκαρε με google ram stresstestapp Το υπολογιστή τον μετέφερα μια μέρα στο γραφείο όπου και εκεί με άλλη οθόνη τα ίδια έκανε. Αλλά, και να ήταν πρόβλημα της οθόνης δεν πιστεύω πως θα το έβλεπε το latencymon. Την μνήμη την τσέκαρα για 8 ώρες με το Memtest Pro (hci) ασχέτως που πριν την αντικατάσταση mobo/cpu δεν είχα θέμα. @Noreak Αυτό με το βραχυκύκλωμα που αναφέρεις το σκέφτηκα, και γι αυτό δοκίμασα να τρέξω τον υπολογιστή μόνο με τα απαραίτητα. Ποντίκι, πληκτρολόγιο, τροφοδοσία μητρικής και γραφικών. Τρόμπα νερου και ανεμιστήρες από άλλο τροφοδοτικό και manual power on απλό την μητρική απευθείας. Τίποτα από usb κτλ. Τα ίδια έκανε. Ό επεξεργαστής έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αλλά η μητρική δεν την υποστηρίζει. Όλες οι δοκιμές αφότου διαπιστώθηκε το πρόβλημα γίνονταν με 2 NvMe2 πάνω, αν και ο 2ος απλά βρισκόταν εκεί. OS και game Ήταν στον δίσκο. Προσπάθησα να γλιτώσω χρόνο αγοράζοντας έναν επιπλέον επεξεργαστή (μικρό) για να δω αν αυτό φταίει, ιδίως από την στιγμή που ήταν χρησιμοποιημένος , αλλά από την Τρίτη που τον παρήγγειλα, εκεί στο mg manager ούτε στα τηλέφωνα απαντάνε ούτε στα email, και τους έχω εξοφλήσει κι όλας. Τίποτα, αφαιρεσα την custom υδρόξυψη και κάλεσα το plaisio για παραλλαβή, μιας και όλα σχεδόν είναι αγορασμένα από εκει. Το κακό είναι εάν με τα πιτσιρίκια εκεί θα βγάλω άκρη ή θα μου επιστραφεί θεωρώντας το συστημα απροβλημάτιστο. Έχω φάει 3 εβδομάδες, και πολύ φοβάμαι πως δεν θα ξεμπλέξω εύκολα, ιδίως από την στιγμή που όλα τα benchmark τα τρέχει απροβλημάτιστα.... Και τα score είναι φυσιολογικά. Τρελά πράγματα... Και φυσικά ούτε ένα bsod. Αν οι εποχές δεν όταν περίεργες θα τα έβαζα για πούλημα 30%-50% κάτω, ναι τόσο πολύ κουράστηκα και βαρέθηκα με την κατάσταση, και θα πήγαινα για νέα. Αλλά....αλλά! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από Leoniums Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noreak Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Leoniums είπε Το κακό είναι εάν με τα πιτσιρίκια εκεί θα βγάλω άκρη ή θα μου επιστραφεί θεωρώντας το συστημα απροβλημάτιστο. Έχω φάει 3 εβδομάδες, και πολύ φοβάμαι πως δεν θα ξεμπλέξω εύκολα, ιδίως από την στιγμή που όλα τα benchmark τα τρέχει απροβλημάτιστα.... Και τα score είναι φυσιολογικά. Τα score μπορει να ειναι φυσιολογικα αλλα οταν λαγκαρει στον windows explorer δε μπορουν να σου πουνε ολα καλα φιλε, στο επιστρεφουμε.Αυτο δε γινεται ακομα και σε pentium 3... Απορια : το screenshot απο hwinfo το πηρες ενω ετρεχες τι?Βλεπω μεγαλη καταναλωση μνημης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 RTX 3090 STUTTER + Ryzen 5800x Stuttering - YouTube 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Aris_ είπε RTX 3090 STUTTER + Ryzen 5800x Stuttering - YouTube Το είχα δει αυτό αλλά δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Άλλαξε επεξεργαστή και κάρτα. Αν δοκίμασε κάρτα μνήμες κτλ... τι να πω, εύχομαι εγώ να βρω τι είναι. Το ξαναλέω πριν αλλάξω mobo και cpu δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. @Noreak Λογικά θα είχα βάλει το παιχνίδι και τράβηξα το screen shot μπας και κάποιος δει κάτι περίεργο που δεν βλέπω εγώ (εάν υπάρχει). Σχετικά με το τρεμούλιασμα lagging ή όπως αλλιώς λέγεται... μερικές φορές είναι έντονο και στην επιφάνεια εργασίας μερικές δεν είναι. Πριν το ετοιμάσω για παραλαβή, "έπαιξα" για λίγο BF. Ε.. Άλλες φορές με άριστα το 10 το παιχνίδι ήταν στο 6-7 και άλλες φορές στο 3-4 ... Και δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι είμαι σίγουρος. Ναι το παιχνίδι έχει λίγο stuttering μέχρι να φτιάξει το cache shade... εγώ όμως έπαιζα πάντα την ίδια πίστα για να βεβαιωθω πως δεν έχει να κάνει με κάτι τέτοιο. Πάντως, τα θέματα που μου εμφάνισε τα είχα στείλει και αναλυτικά στην msi support, και όταν έλαβαν τα αρχεία από latencymon, και ενημερώθηκαν για όσα έχω δοκιμάσει... μου ζήτησαν συγγνώμη (έστω και αν ήταν θέμα ευγενιας) για την ταλαιπωρία, και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή μου πρότειναν πράγματα να δοκιμάσω, μου είπαν στεγνά να απευθυνθώ στο service. Τι να πω, εύχομαι σύντομα να μάθουμε. Εκτιμλω και σας ευχαριστώ πάντως για την προσπάθεια - θέληση όλων σας να βοηθήσετε. PS Και όχι δεν έχω άλλο παιχνίδι να δοκιμάσω, αν και μου αρέσουν αρκετά. Ηλικία, οικογένεια και εργασία δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για gaming Οπότε BF μπαίνεις κάνεις τον χαβαλέ σου και γεια σας Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2021 από Leoniums 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Leoniums είπε Το είχα δει αυτό αλλά δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Άλλαξε επεξεργαστή και κάρτα. Αν δοκίμασε κάρτα μνήμες κτλ... τι να πω, εύχομαι εγώ να βρω τι είναι. Το ξαναλέω πριν αλλάξω mobo και cpu δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. @Noreak Λογικά θα είχα βάλει το παιχνίδι και τράβηξα το screen shot μπας και κάποιος δει κάτι περίεργο που δεν βλέπω εγώ (εάν υπάρχει). Σχετικά με το τρεμούλιασμα lagging ή όπως αλλιώς λέγεται... μερικές φορές είναι έντονο και στην επιφάνεια εργασίας μερικές δεν είναι. Πριν το ετοιμάσω για παραλαβή, "έπαιξα" για λίγο BF. Ε.. Άλλες φορές με άριστα το 10 το παιχνίδι ήταν στο 6-7 και άλλες φορές στο 3-4 ... Και δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι είμαι σίγουρος. Ναι το παιχνίδι έχει λίγο stuttering μέχρι να φτιάξει το cache shade... εγώ όμως έπαιζα πάντα την ίδια πίστα για να βεβαιωθω πως δεν έχει να κάνει με κάτι τέτοιο. Πάντως, τα θέματα που μου εμφάνισε τα είχα στείλει και αναλυτικά στην msi support, και όταν έλαβαν τα αρχεία από latencymon, και ενημερώθηκαν για όσα έχω δοκιμάσει... μου ζήτησαν συγγνώμη (έστω και αν ήταν θέμα ευγενιας) για την ταλαιπωρία, και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή μου πρότειναν πράγματα να δοκιμάσω, μου είπαν στεγνά να απευθυνθώ στο service. Τι να πω, εύχομαι σύντομα να μάθουμε. Εκτιμλω και σας ευχαριστώ πάντως για την προσπάθεια - θέληση όλων σας να βοηθήσετε. PS Και όχι δεν έχω άλλο παιχνίδι να δοκιμάσω, αν και μου αρέσουν αρκετά. Ηλικία, οικογένεια και εργασία δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για gaming Οπότε BF μπαίνεις κάνεις τον χαβαλέ σου και γεια σας καλή τύχη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Αν και ανέφερες ότι δεν έχεις δει μέχρι τώρα BSOD, εγώ θα έκανα κι ένα πλήρες test όλους τους δίσκους του συστήματος, NVMe και μη, με τα επίσημα διαγνωστικά του κατασκευαστή. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, parsifal είπε Αν και ανέφερες ότι δεν έχεις δει μέχρι τώρα BSOD, εγώ θα έκανα κι ένα πλήρες test όλους τους δίσκους του συστήματος, NVMe και μη, με τα επίσημα διαγνωστικά του κατασκευαστή. Σωστ΄ςο, εγώ έτρωγα στιγμιαία freezes λόγω SSD (κολούσε με 100% για 2-3 sec) κάθε 1 λεπτό πάνω κάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 13 ώρες πριν, Sheogorath είπε Σωστ΄ςο, εγώ έτρωγα στιγμιαία freezes λόγω SSD (κολούσε με 100% για 2-3 sec) κάθε 1 λεπτό πάνω κάτω. έβαλα το video παραπάνω για να καταλάβουν το "πρόβλημα" δεν του κάνει freeze απλά του μεταβάλει τα ms στα frames χωρίς λόγο (στο video είναι σε άδεια περιοχή ) και κάποιες φορές έχει αντιληπτά frame drops ενώ κάποιες άλλες είναι ανεπαίσθητα και δεν το καταλαβαίνει χωρίς το ms meter 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπέρα περιττό να πω πως αισθάνομαι που απο τις 24/12 προσπαθω να λυσω το προβλημα αυτο. Από το plaisio ακλομα περιμένω να τον παραλάβουνε!!! Anyway... έλαβα τον νέο επεξεργαστή i3 10100 για να δω μόνο και μόνο εάν φταίει ο επεξεργαστής. Τίποτα τα ίδια Παντελακη μου τα ίδια Παντελή μου. Έλεγξα και μέσω intel xtu για throttling αλλά τίποτα από εκεί. Το latencymon συνεχίζει τα σφάλματα και το παιχνίδι το ίδιο. Πάνω στο κουτί έχουν αφαιρεθεί πλέον τα πάντα. Μόνο μητρική, cpu (intel cpu fan) gpu και τροφοδοτικό. Έβγαλα και το PCIe καλωδιο επεκτασης της gpu και την εβαλα απευθειας πανω στην μητρικη. Τα ίδια και πάλι. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει και μου είπατε, είναι ο σκληρός. Αν και είναι ολοκαίνουργιος θα τον βγάλω και αυτόν και τον 2ο και θα βάλω πάνω έναν καινουργιο ssd μόνο και θα δοκιμάσω από εκεί. Ε αν δεν είναι ούτε αυτό το μόνο που μένει να δοκιμάσω και δεν μπορώ να δοκιμάσω είναι η μητρική. PS να βάλω άλλον σκληρό ή απλά να κάνω τεστ Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από Leoniums Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν με το πρόβλημά μου αλλά και να ενημερώσω για την λύση όπως άλλωστε είχα "υποσχεθεί". Ο υπολογιστής από την προηγούμενη Δευτέρα, με το που άνοιξαν δηλαδή τα καταστήματα, παραδόθηκε από εμένα τον ίδιο, 1ος 1ος στο τεχνικό τμήμα του plaisiou Αργυρούπολης. Τους ενημέρωσα τι συμβαίνει, τι έχω κάνει κτλ. Λόγω απίστευτου φόρτου τον κοίταξαν την Πέμπτη, και μου ανέφεραν πως δεν βλέπουν κάτι. Παρόλα αυτά και βάσει των προβλημάτων μου, προχωρησαν σε παραγγελία - αλλαγή μητρικής, κάτι που ολοκληρώθηκε την Τρίτη (προχτές). Πήγα από εκεί το ίδιο απόγευμα να τον παραλάβω, μου είπαν ξανά πως δεν είδαν κάτι και ούτε βλέπουν... και μου πρότειναν να τον δοκιμάσω εκεί, όπως και έκανα... για κανά 2λεπτο, χωρίς να εντοπίσω κάτι. Το latencymon κατακόκκινο ακόμα! Τους ειπα το τι λέει δεν με ενδιαφέρει αρκεί ο υπολογιστής να λειτουργεί σωστά. Τον πήρα σπίτι αλλά δεν είχα το κουράγιο να τον βάλω μπροστά. Σήμερα γύρισα νωρίς, τον σύνδεσα και προς μεγάλη μου έκπληξη ο υπολογιστής δεν έβγαζε εικόνα. Δοκίμασα το 1ο display port, 2o 3o... τίποτα. Reset τπτ. Τηλέφωνο ξανά στο plaisio, και μου πρότειναν να βγάλω όλα τα ρεύματα από πάνω για κανά 5λεπτο... ΤΙΠΟΤΑ και πάλι. Ξανά τηλ στο plaisio, για καμμια άλλη ιδέα, και μου πρότειναν να δοκιμάσω hdmi όπως έπαιζε όταν το δοκιμάζαν οι ίδιοι.. το δοκίμασα και ... ξαφνικά ειχα εικονα. Άλλαξα display port καλώδιο, πάλι τίποτα. Τα παιδιά από το plaisio μου πρότειναν να την πάω από εκεί για έλεγχο. Όπως και έκανα στα επόμενα 20 λεπτά. Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, και την έβαλαν για δοκιμή. Προς έκπληξή μου.... το display port εκεί δούλευε!!!! Μου εδωσαν το ίδιο καλώδιο που το δοκίμασαν εκεί και έφυγα. Σπίτι ξανά, και φυσικά και πάλι δεν είχα εικόνα από το display port. Τελικά.... ενώ η οθόνη ήταν ανοικτή... απλά τράβηξα το καλώδιο της, από την πρίζα...... και ξαφνικά είχα εικόνα!!!! Έβαλα το παιχνίδι και όλα πολύ καλύτερα, και δεν λέω τέλεια γιατί κάτι μικρά θεματάκια τα έχω, πιθανόν να προέρχονται από την cpu λόγω του ότι της έχω πάνω ένα ανεμιστηράκι της πλάκας και βαράει τρελές θερμοκρασίες ο επεξεργαστής. Θα βάλω ξανά την custom υδροψυξη που έχω και θα δούμε. Ενημέρωσα τούς τεχνικούς στο plaisio γιατί πίστευα πως όφειλα να το κάνω. Τώρα αν ήταν κόλλημα της οθόνης, ή η μητρική τι να πω. Αυτό πάντως ούτε το είχα ξαναδεί, ούτε είχα ξανά ακούσει. Είναι να μην σου τύχει !!! Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2021 από Leoniums 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @Aris_ @Sheogorath @parsifal @Sakiz105 @Noreak @korakios @Dark_Nightfall @BabisTs @7nisiotis @jgeorgiou @mixalis95320 Καλησπέρα Και συνεχίζω από εκεί που έμεινα... Το παιχνίδι είναι μέρα με νύχτα αλλά δυστυχώς δεν είναι ακόμα εκεί που ήταν. Πλέον το frametime πάλι το πλείστον έχει τιμές 6.9μs μέχρι 15-17μs και λίγες φορές ακόμα πιο ψηλά(αρκετά). Το latencymon κοκκινίζει ακόμα με το ndis.sys, ακόμα και όταν ανοίγω μόνο το youtube. Ο υπολογιστής κάνει συνήθως να ανοίξει 20-25" και Κανά 2 φορές άνοιξε σε 5" (???) Σε restart, κάνει 1 1/2 λεπτό...... Ένα ακόμα περίεργο που βλέπω πλέον μέσω του bios (δεν το εβλεπα πριν την αλλαγη της μητρικης) είναι η τιμή του vccio που ενώ θα έπρεπε να είχε μια τιμή απο 1.1v μεχρι 1.25v ή κάτι τέτοιο... αναγράφει 0.00? https://ibb.co/JQzq8js Έχει κάνεις να προτείνει κάτι ή να το βάλω τελικά όλο για πούλημα? Να τους ζητήσω να μου κάνουν και αλλαγή επεξεργαστή? Κουράστηκα... 1 1/2 μήνας τώρα και ακόμα παιδεύομαι.... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από Leoniums Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά το δοκίμασες με έναν μόνο ssd ? Βασικά τσέκαρα γρήγορα τις σελίδες, τροφοδοτικό δεν άλλαξες ? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από korakios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Να ειμαι ειλικρινης δεν θυμάμαι εάν το δοκίμασα. Θυμάμαι πως είχα δοκιμάσει με τους 3 (1 νέο και 2 παλιους), σιγουρα με 2 (έναν νέο ένα παλιο), και με τους 2 παλιούς. Δεν θυμάμαι εάν δοκίμασα μόνο με έναν. Να το δοκιμάσωμε καινουργια εγκατασταση και ταυτόχρονα να δοκιμάσω αυτό που είχε πει στην αρχή ένα παλικάρι, να βάλω μόνο gpu drivers και τίποτα άλλο, κάτι το οποίο νομίζω πως δεν έκανα ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Βασικά ξεκινάς , έλεγχο μπρίζας για σωστή γείωση , τροφοδοτικό , μνήμες (ευκολάκι με ολονύχτιο memtest) και μετά τα υπόλοιπα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leoniums Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, korakios είπε Βασικά ξεκινάς , έλεγχο μπρίζας για σωστή γείωση , τροφοδοτικό , μνήμες (ευκολάκι με ολονύχτιο memtest) και μετά τα υπόλοιπα Όταν το πήρα το σύστημα από το plaisio με την αλλαγή της μητρικής που έκαναν, τεσσάρα το latencymon με τα δικά τους καλωδια και πάλι κόκκινα βαραγε... Είχα κάνει memtest pro (hci) 8 ώρες ίσως και λίγο παραπάνω χωρίς σφάλματα. Παρόλα αυτά θα πάρω αύριο η μεθαύριο 2 sticks από έναν φίλο για δοκιμή. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από Leoniums Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα