Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jgeorgiou

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτά που αναφέρεις.

Ένας λόγος που ήθελα να κάνε ανανέωση του συστήματος ήταν και αυτός.

Στο προηγούμενο σύστημα, είχα τεράστια θέματα με τα rgb και είχα βάλει να τρέχουν εντολές, ποιο πρόγραμμα να ξεκινάει και πότε, όπως επίσης και ποιο να κλείνει και πότε, ώστε να μπορέσω να έχω τους χρωματισμούς που ήθελα (όλα μπλε).

Για να καταλάβεις σε τι είχα μπλέξει (δεν το είχα σκεφτεί όταν το έστηνα), είχα Gigabyte mobo, MSI gpu, Corsair fans/keybord, G.Skill ram, Razer mouse....όλα με RGB,  χάος.... Το ένα πρόγραμμα έμπλεκε με τα άλλα.

Αυτά τα sdk δεν ξέρω τι σημαίνουν και εάν κάποιο από αυτά μου έχει κάνει την ζημιά... γιατί παρατηρώ πως και reset να κάνω την μητρική. και χωρίς να έχω το rgb πρόγραμμά της. τα χρώματα πάλι παραμένουν τα ίδια... που δεν θα έπρεπε.

Επεξ/σία από Leoniums
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Leoniums είπε

@jgeorgiou

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτά που αναφέρεις.

Ένας λόγος που ήθελα να κάνε ανανέωση του συστήματος ήταν και αυτός.

Στο προηγούμενο σύστημα, είχα τεράστια θέματα με τα rgb και είχα βάλει να τρέχουν εντολές, ποιο πρόγραμμα να ξεκινάει και πότε, όπως επίσης και ποιο να κλείνει και πότε, ώστε να μπορέσω να έχω τους χρωματισμούς που ήθελα (όλα μπλε).

Για να καταλάβεις σε τι είχα μπλέξει (δεν το είχα σκεφτεί όταν το έστηνα), είχα Gigabyte mobo, MSI gpu, Corsair fans/keybord, G.Skill ram, Razer mouse....όλα με RGB,  χάος.... Το ένα πρόγραμμα έμπλεκε με τα άλλα.

Αυτά τα sdk δεν ξέρω τι σημαίνουν και εάν κάποιο από αυτά μου έχει κάνει την ζημιά... γιατί παρατηρώ πως και reset να κάνω την μητρική. και χωρίς να έχω το rgb πρόγραμμά της. τα χρώματα πάλι παραμένουν τα ίδια... που δεν θα έπρεπε.

To ολοκληρωμένο (RGB controller) κρατάει τις ρυθμίσεις στην εσωτερική του μνήμη.

Οποιος θέλει να δοκιμάσει τέτοια να τα δοκιμάζει όπως εξηγεί το video

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθεσω κατι ακόμα που θυμήθηκα;

Όταν πρωτόέβαλα τα windows, έκανα το oc και έκανα setup το παιχνίδι δεν μου έβγαλε κανένα σφάλμα. Άσχετα με τα spikes.

Όταν έκανα reset bios, format και ξανά τα windows, πήγα να κάνω install το origin (για το παιχνίδι) και δεν με άφηνε να κάνω setup γιατί κάποια αρχεία δεν μπορούσε να τα βρει!!! Πριν δεν μου είχε βγάλει τέτοιο σφάλμα...

Έκανα ξανά format, os installation, πάλι τα ίδια. Έψαξα στο internet και βρήκα παρόμοια post (χρονών!!!) ότι έπρεπε να κατεβάσω και να βάλω 2 αρχεία vc_redist.x86.exe kai vc_redist.x64. Το έκανα και όλα οκ... γιατι όμως την 1η φορά δεν είχα θέμα και σε όλες τις άλλες είχα? Τι περίεργο πάλι και αυτό...

Επεξ/σία από Leoniums
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα ξανά τα windows. Με το που μπήκα έκανα pause τα aytomatic updates, παδόλα αυτά αυτό συνέχιζε να βαζει κάποια....

Έβαλα drivers nvidia μόνο,  και η 1η εικόνα που έχω είναι πολλά (μάλλον) υποσχόμενη. Το γράφημα είναι αρκετά καλύτερο, αν και πάλι έχω αλλά δεν έχω κάνει και καμμιά ρύθμιση της προκοπής.

https://ibb.co/fGcLQSy

Τα windows  πάντως φαίνονται να είναι λίγο αργά αλλά θα δείξει...

Πώς να προχωρήσω τώρα???

Επεξ/σία από Leoniums
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Leoniums είπε

Εβαλα ξανά τα windows. Με το που μπήκα έκανα pause τα aytomatic updates, παδόλα αυτά αυτό συνέχιζε να βαζει κάποια....

Έβαλα drivers nvidia μόνο,  και η 1η εικόνα που έχω είναι πολλά (μάλλον) υποσχόμενη. Το γράφημα είναι αρκετά καλύτερο, αν και πάλι έχω αλλά δεν έχω κάνει και καμμιά ρύθμιση της προκοπής.

https://ibb.co/fGcLQSy

Τα windows  πάντως φαίνονται να είναι λίγο αργά αλλά θα δείξει...

Πώς να προχωρήσω τώρα???

Ανοιξε τα windows updates , να κατεβάσει ότι θέλει η MS

drivers ΜΟΝΟ από microsoft/intel/nvidia sites (& windows UPDATE). 

ΑΠΟΛΥΤΩΣ KAMIA εγκατάσταση από ΚΑΝΕΝΑΝ κατασκευαστή ΚΑΝΕΝΑ driver/utility. (μάλλον κάποιος εκτός της αγίας τριάδας που προανέφερα σου κάνει την ζημια)

Κάτσε έτσι μερικές ημέρες να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί "σωστά".

ΥΓ

Επίσης μπορείς να κατεβάσεις το INTEL XTU να σου δώσει γκάζια στο pc. (μάλλον κάτι από MSI σου κάνει ζημιά)

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ενεργοποιήσω xmp, Θα κάνω τα windows updates και θα δοκιμάσω πάλι. Εάν όλα δείχνουν καλά, θα βάλω πάλι (λέω εγώ) το latencymon να δω εάν βγάλει κάτι. Και ύστερα βλέπουμε πως προχωράμε. Θα συνεχίσω να ενημερώνω.

Ευχαριστώ !

Επεξ/σία από Leoniums
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Log File sfc /scannnow

https://we.tl/t-sMMp2J370k

Frametime -.-

https://ibb.co/XVhL38T

Το μόνο που έκανα, updates (ms) κςι xmp on.

Και αυτό που πήρα ήταν σφάλματα και spikes Πάντως το παιχνίδι παίζεται, καμμία σχέση με πριν (χτες) αλλά όχι όπως με το προηγούμενο σύστημα. Εν τω μεταξύ βλέπω τρελά σκηνικά μέσα στο παιχνίδι... του τύπου να βλέπω κάπου κάποιον, και μόλις πηγαίνω προς τα εκεί, να βρίσκεται αλλού!!!

Είτε η μητρική είτε ο επεξεργαστής είναι σπασμενα. Δεν εξηγείται πλέον. 

Μόλις έρθει ο νέος επεξεργαστής, έστω και μικρότερης δυναμικότητας, θα τον βάλω επάνω και θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Επεξ/σία από Leoniums
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Leoniums είπε

Log File sfc /scannnow

https://we.tl/t-sMMp2J370k

Frametime -.-

https://ibb.co/XVhL38T

Το μόνο που έκανα, updates (ms) κςι xmp on.

Και αυτό που πήρα ήταν σφάλματα και spikes Πάντως το παιχνίδι παίζεται, καμμία σχέση με πριν (χτες) αλλά όχι όπως με το προηγούμενο σύστημα. Εν τω μεταξύ βλέπω τρελά σκηνικά μέσα στο παιχνίδι... του τύπου να βλέπω κάπου κάποιον, και μόλις πηγαίνω προς τα εκεί, να βρίσκεται αλλού!!!

Είτε η μητρική είτε ο επεξεργαστής είναι σπασμενα. Δεν εξηγείται πλέον. 

Μόλις έρθει ο νέος επεξεργαστής, έστω και μικρότερης δυναμικότητας, θα τον βάλω επάνω και θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Μήπως στο background τα WIN10 "κατεβάζουν" αναβαθμίσεις?

Τσέκαρε αν έχει "ανεκτέλεστο".

Επίσης πες μας αν στο check του INTEL XTU  δείχνει ότι έχει throttle η cpu.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1
Δημοσ.

πάντως το μπαγκφιελντ δεν ειναι οτι καλυτερο για τεστ............

Αυτα που λες για το παιχνίδι ποιο πολυ σε πρόβλημα δικτύου παραπέμπουν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πείτε μου ένα benchmark να τρέξω να σας δείξω frametime. 

2 Χρόνια παίζω το BF V και μόνο , ποτέ δεν είχα τέτοια θέματα.  Εύχομαι να μην το έχω χάσει... αλλά τα στοιχεία μιλάνε και μόνα τους νομίζω. 

Αν δεις στο toutube 10100f με 1060ti... έχει 5 φορές καλύτερα frametimes απλό εμένα. Οκ όλα low... Και Εγώ όλα low να τα βάλω τα ίδια αποτελέσματα έχω. Έβαλα σε 60fps, και ενώ τα fps είναι μόνιμα σταθερά τα frametimes είναι στον Θεό.

Πείτε μου ένα benchmark

Επεξ/σία από Leoniums
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε

Τις μετρήσεις με ποιο πρόγραμμα τισ παίρνεις Το τρέχεις παραλληλα με το παιχνιδι.Επειδη  παιζω και εγω το 5 να κανω ενα πειραμα να δουμε.

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Thanks 1
Δημοσ.

τέλεια. Με το msi agterburner από το rivatunerstatisticsserver.Αν δεν το όρχεις και μπορείς κάνε εγκατάσταση και τα 2. Αφού το κάνεις και το ανοίξεις, settings, monitoring, βρες το frametime Και όλα Με κλικ αριστερά του.  Το κλείνεις, και στα γραφήματα, κατέβα χαμηλά κάτω και θα το βρεις

@jgeorgiou

Δεν είχε κάτι άλλο. Στο intel XTU κάτω δεξιά, Thermal Throttling NO

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok απλα επειδη το μσι ειναι γνωστός ένοχος έχεις δοκιμασει χωρις να τρεχει απο κατω

https://we.tl/t-31AHGE3c9R

Η πιστα που επαιξα ετρεχε βουτηρο

Πες μου πως μεγαλώνουμε την εικονα για να φαινονται ολα τα γραφήματα μαζι

53 λεπτά πριν, Leoniums είπε

τέλεια. Με το msi agterburner από το rivatunerstatisticsserver.Αν δεν το όρχεις και μπορείς κάνε εγκατάσταση και τα 2. Αφού το κάνεις και το ανοίξεις, settings, monitoring, βρες το frametime Και όλα Με κλικ αριστερά του.  Το κλείνεις, και στα γραφήματα, κατέβα χαμηλά κάτω και θα το βρεις

@jgeorgiou

Δεν είχε κάτι άλλο. Στο intel XTU κάτω δεξιά, Thermal Throttling NO

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SPYRER_007 είπε

ok απλα επειδη το μσι ειναι γνωστός ένοχος έχεις δοκιμασει χωρις να τρεχει απο κατω

https://we.tl/t-31AHGE3c9R

Η πιστα που επαιξα ετρεχε βουτηρο

Πες μου πως μεγαλώνουμε την εικονα για να φαινονται ολα τα γραφήματα μαζι

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτάξτε το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με εχτές. Καμμία σχέση όμως. Πρίν δεν μπορούσες καν να παίξεις.

Έχει κάποια μικρά κολλήματα αλλά μπορεί να είναι λόγω cache shade ή όπως αλλιώς λέγεται.

Έκανα ξανά scannow 0 πρόβλημα :o

Το γράφημα παραμένει στα ίδια σκηνικά αλλά μπορεί και να διαβάζει κάτι λάθος.

Σίγουρα κάποιος driver ή πρόγραμμα μου έκανε προβλήματα ή και συνεχίζει να κάνει κάτι. Έτρεξα πάλι το latencymon το οποίο δεν ξέρω πόσο σωστό είναι, αλλά μέχρι χτες, που τα προβλήματα ήταν τεράστια δεν μου έβγαζε με κόκκινα γράμματα το αποτέλεσμα ενώ σήμερα αλλά μου λέει. 

https://we.tl/t-CIFfvgvOAX

Θα κατεβάσω και άλλο παιχνίδι, θα ξανακάνω sfc scannow, και γενικότερα event viewer και θα ενημερώσω.

Τώρα άραγε να βάλω άλλους drivers της msi? Ακόμα λέει διαβάζει κάποια πράγματα και δεν έχει βρει drivers. Τώρα τι ειναι αυτά.. πχ base system device με "?"

7 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Πες μου πως μεγαλώνουμε την εικονα για να φαινονται ολα τα γραφήματα μαζι

Κάνεις 2πλο κλικ στο παράθυρο των γραφημάτων και το ξεκλειδώνει. Ύστερα μπορείς να το μεγαλώσεις, μικρύνει κτλ. Φυσικά από τα settings μπορείς να βγάλεις η να βάλεις γραφήματα.

Σε ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Leoniums
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...