Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά

Έχω έναν υπολογιστή με custom υδροψυξη, και αντιμετωπίζω πρόβλημα στα παιχνίδια με εναλλαγές στο frametime της τάξης των 5-20-50ms.

Εδώ και 1 εβδομάδα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα εκτός από αλλαγή psu, cpu, mobo και displayport cable (?).

Γνωρίζει κάποιος κάποιον ή κάποιο μαγαζί που θα μπορούσε να δοκιμάσει ένα ένα τα προαναφερόμενα κομμάτια και να δούμε τι φταίει?

Είμαι σε απόγνωση ... φάγαμε τα Χριστούγεννα με δοκιμές προγραμμάτων εγκαταστάσεις κτλ κτλ κτλ...

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/1/2021 στις 1:13 ΠΜ, Leoniums είπε

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά

Έχω έναν υπολογιστή με custom υδροψυξη, και αντιμετωπίζω πρόβλημα στα παιχνίδια με εναλλαγές στο frametime της τάξης των 5-20-50ms.

Εδώ και 1 εβδομάδα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα εκτός από αλλαγή psu, cpu, mobo και displayport cable (?).

Γνωρίζει κάποιος κάποιον ή κάποιο μαγαζί που θα μπορούσε να δοκιμάσει ένα ένα τα προαναφερόμενα κομμάτια και να δούμε τι φταίει?

Είμαι σε απόγνωση ... φάγαμε τα Χριστούγεννα με δοκιμές προγραμμάτων εγκαταστάσεις κτλ κτλ κτλ...

Καλησπέρα, τι υπολογιστή έχεις και σε τι παιχνίδι;

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;

Περιοχή Βουλιαγμένη

Το πρόβλημα μάλλον είναι παντού, με τα micro stutters.

Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Σήμερα θα βάλω άλλη κάρτα γραφικών, μνήμες και καλώδιο οθόνης μιας και είναι τα μόνα που δεν έχω τσεκάρει.

Φαντάζομαι αν δεν είναι κάτι απλό αυτά τα 3 τότε η το mobo (vrms) ή ο επεξεργαστής έχει θέμα..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Leoniums είπε

Περιοχή Βουλιαγμένη

Το πρόβλημα μάλλον είναι παντού, με τα micro stutters.

Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Σήμερα θα βάλω άλλη κάρτα γραφικών, μνήμες και καλώδιο οθόνης μιας και είναι τα μόνα που δεν έχω τσεκάρει.

Φαντάζομαι αν δεν είναι κάτι απλό αυτά τα 3 τότε η το mobo (vrms) ή ο επεξεργαστής έχει θέμα..

Δεν βλέπω να γράφεις οπότε θα ξαναρωτησω.

Τι υπολογιστή (specs) έχεις;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Δεν έγραψα γιατί έκανα και πάλι δοκιμές αλλά τίποτα. Δοκίμασα άλλο καλώδιο displayport, άλλη κάρτα γραφικών... τπτ και πάλι.

Τα specs είναι

MSI Z490 Meg Ace
Intel 10900K
MSI 3080 Gaming X Trio
RAM F4-3600C16Q-32GTZR
NVME2 drives Samsung 970 plus
Corsair HX1200i
Custom water loop από EKWB
Asus PG279q screen
Mouse Razer Naga Trinity
Keyboard, Corsair Strafe RGB
BitDefender Total Security
Windows 10 Pro

Το μόνο παιχνίδι που έχω, για όταν βρίσκω χρόνο είναι το BF. Πριν δεν είχα πρόβλημα ποτέ... ούτε με τον 4790Κ και 1080ti αν θυμάμαι καλά, ούτε μέχρι πει  λίγες ημέρες με τον 9900Κ και 2080ti.

Από όταν όμως άλλαξα την μητρική και τον επεξεργαστή....

Ακόμα και την ιστορία του BF να παίξω που δεν έχει σχέση με το internet, πάλι έχω microstutters.

Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει

παλιους / νέους drivers nvidia

παλιό / νέο bios μητρικής

downclock gpu

downclock cpu

xmp on/off

dram voltage

2 sticks out of 4 ram

4 τουλάχιστον φορές setup τα windows

Δεν συζητάμε για ρυθμίσεις παιχνιδιού.. Ακόμα και στα 60fps και όλα low πάλι ο τα ίδια κάνει

vsync gsync κτλ κτλ κτλ

Δοκίμασα να ξεκινήσω χωρίς τπτ πάνω στην μητρική εκτός ανεμιστήρα και τρόμπα νερου. Τα ίδια όμως.

Και τι δεν έχω δοκιμάσει...

Latencymon βρήκε σφάλματα

https://we.tl/t-5fTI4ba8HF?src=dnl

Έχω και καταγραφές μέσα στα αρχεία...

Έχω αρχίσει πλέον να πιστεύω πως κάτι δεν πάει καλά ή με την μητρική ή τον επεξεργαστή... Δεν εξηγείται αλλιώς.

Πώς γίνεται όμως σε ότι benchmark τρέχω να βγάζει βαθμολογία ανάλογη του συστήματός μου;

Πώς γίνεται να έκανα oc στα 5.2Ghz με avx, να περνάω prime95  με avx small fft 4+ ώρες χωρίς θέμα και ύστερα να τρέχω ξανά prime95 blend Και παράλληλα το unigine heaven για 8+ ώρες χωρίς πρόβλημα?

Τρέχω memtest pro (windows εφαρμογή) για 8 ώρες χωρίς πάλι σφάλμα...

τρέλα... Και άντε να κάνεις επιστροφή και να αποδείξεις ότι δεν είσαι τρελός.

Τέλος εδώ το γράφημα με τα frametime spikes

https://ibb.co/xH4F3sK

παρόμοια spikes υπάρχουν σε ότι benchmark τρέχω... Δεν είναι φυσιολογικά, και εάν υπήρχαν αλλά δεν τα έβλεπα δεν θα με ένοιαζε καθόλου.. αλλά αλλαγές της τάξης του 100-200% + απλά σε τρελαίνουν.

Και το αστείο στο παιχνίδι βλέπω και κάτι κουλά εντελώς... όπως τον νεκρό που περιμένει να του κάνεις την ένεση ζωής... να τρέχει τριγύρω, και εγώ από πίσω να τον κυνηγάω να τον ζωντανέψω!!! 

Κάποιο σφάλμα υπάρχει,  vrms μήπως, κάτι ραγισμένο στην μητρική και κολλάει μόνο το σύστημα? Τι να πώ δεν ξέρω... Μετά θα 10 ημέρες να ψάχνω στο internet και να δοκιμάζω ότι βρίσκω... 

Ανάθεμα την ώρα την ώρα που έκανα upgrade

Αυτά... καλό μας ξημέρωμα.

Και τέλος και μια φωτογραφία από το hwinfo64 μήπως κάποιος δει κάτι περίεργο. Αυτοί που βλέπω είναι πως οι σκληροί βαράνε υψηλές θερμοκρασίες... να δημιουργούν άραγε αυτοί το πρόβλημα? Αν και τα νολυμερα αυτλα είναι σε benchmark αν θυμάμαι καλά. Σκέφτομαι μήπως να σετάρω μόνο ssd αλλά αξίζει τον κόπο άραγε?

https://ibb.co/PmD3gx1

Επεξ/σία από Leoniums
Δημοσ.

Καλημέρα, για NVME είναι μια χαρα οι θερμοκρασίες, δεν έχεις θέμα.

Θα σου προτεινα να βαλεις όλα στοκ, όλα όμως ταυτόχρονα, και φυσικά όχι xmp. Γιατί από ότι καταλαβα τα έκανες ένα ένα.

Παντως σίγουρα δεν πάει κάτι καλά.

@BabisTs έχεις παρόμοιο σύστημα, μήπως έχεις κάποια ιδέα;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Sheogorath

Τα είχα βάλει όλα στοκ, το oc στον επεξεργαστή δεν το ενεργοποίησα ποτέ ξανά. Ύστερα άρχιζα να παίζω με τις ρυθμίσεις.. ρυθμίσεις εδώ ρυθμίσεις εκεί.

Σκέφτηκα κάτι τρελό τώρα, που δεν ξέρω εάν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά.... η τρόμπα νερού έχει αρχίσει και κάνει έναν περίεργο θόρυβο στις υψηλές στροφές, ενώ παλιά δεν ακουγόταν καθόλου, και αναρωτιέμαι εάν υπάρχει περίπτωση να δημιουργεί κάποια συχνότητα που να επηρεάζει την μητρική :o ή να περνάει κάποιος θόρυβος μέσα από τα ρεύματα, και γι αυτό ίσως και το hdaudbus.sys να εμφανίζει θέματα?

Προχώρησα σε παραγγελία ενός απλού επεξργαστή 10100f να τον βάλω επάνω για δοκιμή, αλλά δεν νομίζω πως ευθύνεται ο επεξεργαστής... ύστερα θα πάω για μητρική (απλή) και εάν αποδειχτεί πως αυτή είναι το πρόβλημα θα την στείλω για αντικατάσταση.

Φυσικά σε περίπτωση που σας έρθει κάποια ιδέα... εδώ είμαι... σχεδόν 24/7 μιας και αυτό που ζω είναι μια τρέλα...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!

Επεξ/σία από Leoniums
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Your system seems to be having difficulty handling real-time audio and other tasks.

Κάποιος audio driver ίσως να σου δημιουργεί το πρόβλημα? Καλο θα ηταν να κάνεις φορματ και να βάλεις μονο ενα gpu driver και τίποτα αλλο, χωρίς να εισαι συνδεμένος στο ίντερνετ, τα windows θα κατεβάσουν οτι τους κατέβει με το που συνδεθείς. Ίσως κάποιος driver που κατεβάζει να ειναι λαθος και να σου δημιουργεί το πρόβλημα. 

setup offline, test offline

@Leoniums

Επεξ/σία από mixalis95320
  • Thanks 1
Δημοσ.

@mixalis95320

Τους drivers που έχω βάλει είναι μό ο απλό το site της msi. Θα δοκιμάσω να ξανακάνω setup των windows με ελάχιστους drivers αλλά είχα δοκιμάσει να ξεκινήσω μόνο με τους παλιούς δίσκους χωρίς να βάλω κανέναν άλλον driver Και είχα πάλι τα ίδια αποτελέσματα.

Δοκίμασα την θεωρία μου σχετικα με την αντλία νερου, αλλά τα ίδια και πάλι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Leoniums είπε

@mixalis95320

Τους drivers που έχω βάλει είναι μό ο απλό το site της msi. Θα δοκιμάσω να ξανακάνω setup των windows με ελάχιστους drivers αλλά είχα δοκιμάσει να ξεκινήσω μόνο με τους παλιούς δίσκους χωρίς να βάλω κανέναν άλλον driver Και είχα πάλι τα ίδια αποτελέσματα.

Κανε ενα φορματ και βαλε ΜΟΝΟ gpu driver και τιποτα αλλο.

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να αναπαράγεις το πρόβλημα σου χωρίς να χρειάζεται να ειναι ο υπολογιστης συνδεμένος στο internet ώστε να αποφύγεις καθε προσπάθεια εγκατάστασης καπoιου driver απο τα windows τοτε δοκίμασε το. 

@Leoniums

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Leoniums είπε

@mixalis95320

Το πρόβλημα στο προξενεί ή DRIVER ή UTILITY της MSI ή utility/driver περιφερειακού (external sound card , keyborad , mouse , headset)

Καθαρή εγκατάσταση windows , drivers ΜΟΝΟ από intel/nvidia sites , KAMIA εγκατάσταση από ΚΑΝΕΝΑΝ κατασκευαστή ΚΑΝΕΝΑ driver/utility.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

@mixalis95320 @jgeorgiou

Θα δοκιμάσω το απόγευμα πάλι τότε. Θα κάνω reset το bios, install windows, nvidia drivers και θα βάλω το παιχνίδι. 

Πειράζει που δεν το κατεβάζω ξανά και του δείχνω που βρίσκεται το παιχνίδ στον 2ο σκληρό, που στον οποίο είχα τα παλιά μου προγράμματα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Leoniums είπε

@mixalis95320 @jgeorgiou

Θα δοκιμάσω το απόγευμα πάλι τότε. Θα κάνω reset το bios, install windows, nvidia drivers και θα βάλω το παιχνίδι. 

Πειράζει που δεν το κατεβάζω ξανά και του δείχνω που βρίσκεται το παιχνίδ στον 2ο σκληρό, που στον οποίο είχα τα παλιά μου προγράμματα?

no prob

ΥΓ

Πες μας τα αποτελέσματα αφού το δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1
Δημοσ.

@mixalis95320 @jgeorgiou@Sheogorath

Φυσικά και θα σας κρατάω ενήμερους, μιας και εάν βρω το πρόβλημα προτού τον πετάξω, καλό θα είναι να υπάρχει η λύση, σε περίπτωση που πάντα κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Leoniums είπε

@mixalis95320 @jgeorgiou@Sheogorath

Φυσικά και θα σας κρατάω ενήμερους, μιας και εάν βρω το πρόβλημα προτού τον πετάξω, καλό θα είναι να υπάρχει η λύση, σε περίπτωση που πάντα κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σαν το δικό σου από utilities γνωστών μεγαλο-κατασκευαστών motherboard/vga/peripherals. Πρόσφατα παρατήρησα ότι και πολλά rgb utilities είναι κακογραμμένα  και είμαι αρνητικός στο software rgb settings.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...